בחיים בחיים לא נפגעתי ככה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טיילנו הבוקר בפארק הלאומי , אני , בעלי וירין
    ועל איזה מדשאה חגגו יומולדת - שרו שירים וניגנו וכו ..
    היו כמה ילדים שרקדו יחד- ילדים קטנים - בני שנתיי וחצי - שלוש
    ירין ראה אותם - ישר רץ לרקוד איתם . אני ובעלי עמדנו בצד והסתכלנו עליו.
    פתאום הילדים הפסיקו לרקוד - באו לירין - וכאילו דיברו איתו ואז אחד
    מהם נתן לו דחיפה קטנה וירין חזר אלינו בוכה ..
    לקחתי את ירין חזרה ואמרתי לו בוא נרקוד איתם יחד..
    אחר הילדים אומר לי "לא" , אמרתי לו "למה לא? הוא רוצה לשחק איתכם"
    מה אומר לי הפפסוס הבן אלף??
    "אבל הוא שחור!!"
    אני ודודי היינו ככה כמה שניות שתקנו המומים מהמשפט !
    אני כבר לא זוכרת מה דודי בסוף אמר לו ..בחיי שהיה בסדר ושקול ,
    אבל אני נחנקתי !
    כל כך נפגעתי ! כמה דקות אחרי זה אני ודודי הלכנו בשקט פגועים והמומים ..

עכשיו אני אספר לכם סיפור- כשבאנו לארץ - הייתי בת 4- והכניסו אותי לגן במרכז קליטה.זו היתה פעם ראשונה בחיים שראיתי אתיופים ונבהלתי - ברחתי מהגן ואמרתי שיש שם ילדים מלוכלכים.
    זה מגעיל , נכון , אבל לא הכרתי אנשים כהים . לא ראיתי בחיים - זה היה מתום .
    בארץ שלנו יש גם בהירים וגם שחומים- זה לא נדיר, אז הגועל הזה "הוא שחור" בטוח שבא לו מהבית ולא מתוך תום
32 תגובות
עמוד 1
  • ממש גועל נפש...
    והסתכלתי על ההורים שהיו שם, כולם אשכנזים , ועם כמה שאני אשכנזיה לחלוטין ,
    פתאום פיתחתי סלידה מהם ...כאילו מי הם?
  • הכול בא מהבית

ממש גואל נפש
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני ממש מבינה שנפגעת, הילד כנראה שמע את זה בבית או בגן אבל זה ממש לא משנה, ילדים אומרים בלי לחשוב יותר מדי, ואם זה לא היה זה הוא היה אומר משהו אחר, אל תיקחי ללב יקירה
    אני דואגת כל הזמן ללמד את הילדים שלי שכולם שווים - נמוכים או גבוהים, שמנים או רזים, בהירים או כהים, גינג'ים או בלונדינים, בעלי נכות חלילה כזאת או אחרת שווים באותה מידה!!!

הדבר החשוב ביותר שאת צריכה לעשות זה ללמד את הילד שלך כבר מהגיל הקטן שכולם שווים, מעבר לזה אין לנו אפשרות לשלוט על כולם, יש הורים לצערנו שמדברים ככה ליד הילדים בלי לחשוב על ההשלכות של המילים שלהם
    .
    [][]
  • אני בהלם מהגועל נפש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    איזה מגעילים! מאמי, אל תקחי ללב, את יודעת שאת ויריני שלך שווים פי אלף מהילדים האלה ומההורים שלהם!!

אוהבת אותך ואת הילד השוקולד (מוקה) המתוק שלך המון המון
    שחר נולדה ב-6.2.2007
    אורי נולד ב-31.5.2009
  • תדה לכן- הייתי חייבת לשפוך ..
    רעות - ממי - שום חוסר מסנגר לא יעזור- את נשמה אמיתית - ואני מתה עליך ! תודה דרלינג

• המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • פשוט גועלי
  • לליאור יש חבר שהוא שוקולד מריר..אחיו התאום הוא שוקולד חלב וליאור השוקולד הלבן..וכולם מתוקים לאללה !!!!
    שימי *** הילדון שלך מעלף !!!!!
    http://www.2bhorim.co.il/forum/index.php
  • אני פשוט בהלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    אני בשוק כי במדינת ישראל של המאה ה-21 יש כאן כ"כ הרבה צבעים, דתות, מלוכסני ועגולי עיניים יש בכל עיר, כמעט בכל גן וכיתה שנראה לי לא קליט שילד יגיד דבר כזה - בעיקר כי ילדים מקבלים גם את השונה מהם בלי בעיה (בגילאים האלה, אח"כ הם הופכים להיות רעים) או במילים אחרות - ילד כ"כ צעיר שמדבר כך - שמע ולמד את זה בבית. ואני באמת לא יכולה להבין הורים שזו מורשתם לילדיהם.

ולכם מלא
  • שחור??????????????????????
    [[[
  • [xx(ממש מבינה אותך
  • יקירה שלי
    [url=http://www.glitterfly.com]
  • תודה בנות !
    איזה קטע שרית !! היית שם? כן היו שם 3-4 ילדים שרקדו ליד האקורדיון ...!
    הכי קטעים שיכול מאוד להיות שהייתי ליד עומר שלך ולא קלטתי..??
  • היי
    אני מצטערת לשמוע שנפגעת... זו המדינה החולה שלנו לצערי...
    ואני (שצבע עורי מוקה) גם שמעתי דברים כאלה כשהייתי ונעלבתי... לי אמרו כושית בגן... אז אל תיעלבי, לי ההורים שלי הסבירו שיש לי צבע יפה ושהמון משתזפים שעות בשמש כדי שיהיה להם צבע כמו שלי...!
    זה מה שתגידי לירין!!!
  • אוףףף
    זה כל כך מרגיז אותי!
    לצערי הרב יש עוד הרבה אנשים מפגרים
  • פנינוש כשאני הייתי קטנה ברוסיה קראו לי יהודיה חזירה
    בארץ החולה שלנו קראו לי רוסייה מסריחה ומכוערת
    [[[
  • לא הבנתי אם את בהירה מאיזה מוצא אתם??

אני אישית..תמניה וגדלתי ברמת גן ..
    את הילדות שלי אני זוכרת שהיו מקיפים אותי במעגל וצחקים עליי שאני כושי סמבו ..
    אתיופית וכאלה וזה מאוד פגע בי בתור ילדה...
  • נשמה שלי, אמר כאן מישהי והיא צודקת - בגילאין האלו הם מקבלים את כולם אלא אם הם לומדים אחרת.

אור שלי תמיד חברותית כלפי כולם, שחור לבן או צהוב, אבל לא תמיד חברותיים אליה בחזרה. וזה פוגע ומעליב בעיקר כלפינו, הילדים שלנו לא מבינים ולא ממש מזיז להם......חצי נחמה
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • מאמי אני לא חושבת שיש לכם על מה להיפגע..ועוד מילד??
    ילדים הם אכזריים מטבעם
    את היית צריכה להסביר לילד באותו הרגע שאלו ילדים לא נחמדים ולא כדאי לשחק איתם זה הכל

• יו פנינה אני מזועזעת לא מהילדים אלא מההורים
    במקום שהיו אומרים לילדים משהו וקוראים לירין
    לבוא לשחק ומבקשים סליחה.

פשוט איכס על הורים כאלה ועל החינוך שהם נותנים בבית
    יש סדרה בערוץ ויוה "יומן חיים" ומראים שם ילדה
    שממש סולדת מצבע עור כהה ואבא שלה שהוא רופא משתגע ממנה
    ועושה לה סדרת חינוך על הנושא, ממש כואב לראות
    ילדים מתנהגים ככה.
    שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

• אני בהלם ובשוק!!!!

לא יאמן, אני ממש נפגעתי בשביל ירין.
    אני לא יודעת אם אני במצב הזה יכולתי לשתוק...

איזה גועל נפש של משפחות
  • אנשים דפוקים אני ממש בשוק
    באיזה מדינה אנחנו חיים, אנשים ממש חולים בראש
    מה הורים מכניסים לקטנים האלו לראש
    שימי ז#$%%$% על כולם, יש לך ילד מהמםםםםםםם
    אני אישית מתה על גוון עור כהה, ואני לצערי מתנחלת
    שעות בשמש על מנת להיות שחומה
  • אני קוראת את זה ובא לי לבכות
  • אני ממש לא מופתעת
  • איזה גועל נפש.
    אני פשוט בהלם.
  • לפנינה-היקרה,
    אני ילדה-מעורבת (בילדותי: סבתא מרוקאית מדהימה, בעלת חוכמת-חיים וסבתא פולניה ביקורתית ו"איכותית"), לאבי יליד-הארץ (ממוצא אשכנזי), אשר קיבל את אימי ומשפחתה בסובלנות ובנאורות...ולדעתי זכה בפיס..היה חכם כשבחר אותה...

הייתי תינוקת יפיפיה, ובתחילת נעוריי לא ממש, היום שוב חזרתי לילדות-היפה,אני נחשבת אישה יפה, והמראה שלי נחשב ל"אופנתי" (יעל אבוקסיס, ג'ניפר לופז, אנדי מקדואל וכו'), אך הילדות-המאוחרת שלי במושב צרובה בתודעתי כגיזענית...
    גדלתי במושב-איכותי, שנחשב כיום ל"כפר-הטייסים", הייטק וכל המותגים שתרצו..., אך אז מה שהיה אופנתי זהו היופי האולטימטיבי, בובת-ברבי בלונדית+עיניים-כחולות...וזהו, לא היה מקום למראה אחר...

היום, כשאני מסתובבת שם (מבקרת את הוריי), אני לא רואה נפש חיה בגן-שעשועים וכלום באף-מקום, הילדים "בעלי-המראה" הנכון, סגורים עם הוריהם בבית+מזגן+טלוויזיה ומחשב...

התחתנתי עם בעלי המדהים (ממוצא אשכנזי) ואגב אחיו גם התחתן עם מרוקאית..
    בגלל שהתלהבתי מאופיו ומאישיותו, הוא מדהים בפתיחותו לאוכל,מנטליות ושונות..וזהו היה אחד המדדים הראשונים שראיתי עליו (הכרנו בגיל מאוחר, 31 שלי, כשלמזלי כבר הייתי חכמה לפחות בזה)..

ברוך-השם, אני בהיריון כעת, אין לדעת איך הילדים שלנו ייראו, מה שבטוח הוא שלפחות בעלי כמוני (עיניים ושיער חום), כך ש"יורדים" הסיכויים לילדים בהירים...

גרנו בקיבוץ (השיא הדוחה של חברה-מעמדית ושל מראה בהיר..דוג' אחת- גרה שם משפחה ממוצא הודי,שברחה בגלל שעשו על ילדיהם חרם, בגלל צבע-עורם), ברחנו גם אנו לעיר, כי כאן ישנה יותר פתיחות למראה, אני לא רוצה לגרום לילדיי בעיות-חברתיות עקב מקום-מגורים סגור, "אליטיסטי", מעמדי, שמרני וגזעני..

בקיצור, פנינה, הבנתי שאת אשכנזייה במוצאך, ואת פתוחה למוצאים אחרים וזה מה שחשוב באווירה-הביתית שתתני לילדייך, כי אין כמו דוג' אישית,המחשה, חום ואהבה ביתית...ילדיך רק ירוויח מהכל...תהיה לו אינטי'-ריגשית מפותחת יותר...
  • אני אעלה לך תמונה של שלושת הילדים שרקדו- איזה קטע מצחיק@!!!!!!!!!!!עומר היה שם רקד כמו משודע:)

• בוקר טוב בנות ,כיף לקרא את התגובות שלכן ולראות שזה לא רק אנחנו ...
    עכשיו אני מבינה ולו במעט איך הרגישו כל האתיופים שלא קיבלו אותם לבית ספר..

למי ששאלה- אני רומניה תוצרת חוץ , ובעלי עירקי יליד הארץ
    הילד שלנו שוקו מוקה , אבל לפי מה שבעלי אמר- הבאה תהיה וניל
  • שחור???????? אוי, איזה חינוך הורים נותנים לילדים שלהם....בושה!!
  • ממי, ידוע שילדים זה עם אכזר, אל תקחי ללב ותנסי לשדר לירין אדישות מוחלטת שדבר כזה קורה.
    בואי אספר לך משהו....
    אני דווקא זוכרת מקרה הפוך, בשכבה שלי היתה ילדה תימניה מאוד מאוד מקובלת, צבע העור שלה לא הפריע מאחר והיא היתה ילדה שהיה לה אופי של מנהיגות, היא שידרה חוזק, והיתה מאוד מקובלת למרות שאני זוכרת הרבה מאוד אשכנזים "לבנים" מסביבנו. וזה סיפור אמיתי מתוך חיי ולא משהו שמישהו סיפר לי....
    ועוד משהו...אני בעצמי הייתי מקובלת, הייתי חברותית מאוד, יש שאומרים שגם הייתי יפה, עם ציונים טובים אבל....אף פעם לא הייתי רזה. ולמרות שהייתי מקובלת תמיד היה איזשהוא ילד בסביבה שטרח להזכיר לי שאני שמנה
  • אני המומה איזה הורים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה