-
לגבי רון,
זהבהחלט יכול להיות שהחום הוא מהשיניים, אצלנו כל פעם שאפיק מוציא שיניים הוא מגיע לחום של 40...
וזה גם יכול להיות השפעות שמסתובבות היום...
-
לגבי רון,
היא בוכה, לא נינוחה? איך את יודעת שכואבת לה הבטן?
אם היא במעון סביר להניח שהיא "תופסת" כל מיני וירוסים שמסתובבים ובגלל זה יש לה חום (או באמת השיניים).
לגבי אלעאי,
לא הבנתי מה הבעיה? אפשר גם וגם. גם להיות ילד של אמא וגם לאהוב את הגן (וטוב שכך).
-
40 מעלות חום בכל בקיעת שן??
נראה לי שזה מה שמצפה לי!
-
לגבי רון , טוב שעשיתם בדיקות דם זה מוריד הרבה דברים לא הכי טובים . ממה שידוע לי שיננים כן משפעים על הבטן וכולים לעשות חום , אבל מדובר על חום לא גבוה 38 מעלות גג (ככה לפי רופא של בני לפחות ).
לגבי הגן , אדווה , בלי שתפעגי , בסדר
http://www.holdthatpic.com/
-
היי אדווש-
בקשר לרון- ידוע ששיניים גורמות לחום לעלות,
הם גם גורמות לצואה רכה, נוזלית יותר. יכול להיות שזה איכשהו קשור לבטן וגם כואבת לה הבטן,
אבל זה בהחלט נשמע שזה בעיקר השיניים..
תמרחי לה ג'לים או כל דבר שעוזר לה לכאב ולאט לאט זה יעבור..
מה שלומה חוצמזה? וואי, שנה עוד מעט!!
הזמן עף לו מהר..
אילעאי- אני היחידה שמבינה אותך?? ברור שאם הבן שלי לא היה יודע מה זה חג
סוכות הייתי קצת חוששת.. לאו דווקא בגלל שאנחנו דתיים, בגלל שזה דבר בסיסי שלומדים בגן..
תבררי על השעות ריכוז שלהם, מה הם עושים שם.. אם אילעאי מצליח להקשיב בריכוז ואם
הוא משתתף לפעמים..
יכול להיות שיש ריכוז ויש תכנים אבל אולי לאילעאי קשה להקשיב, אולי הוא עסוק בדברים אחרים?
אני מצטערת- אבל אני לא מזלזלת בלימוד בגיל הזה.. ברור שלא בלחץ, ולא שידע עכשיו לקרוא..
אבל דברים בסיסיים שהם לומדים עכיו נשארים איתם אח"כ!! וכן, זה גיל שהמוח כבר בשל לקלוט
מידע לימודי ולא עסוק כל היום במשחקים..
זה גיל שהם מתרגלים לשבת ולהיות מרוכזים במשהו.. זה לא רק התכנים, זה גם הקשב, היכולת לשבת ולקלוט.
ברור שאפשר ללמוד מלא ממשחקים וחברים- דברים שאין להם תחליף בשום לימוד אחר,
אבל אסור לזלזל בגיל הקטן הזה שצריך להיות פנוי ללימוד על העולם!!
תבררי,
בהצלחה!! ושרון תרגיש טוב!!
-
היי אדווה
א. שרון תרגיש טוב.
ב. את צודקת בגן צריך גם שהילדים יבוא שמחים לגן ויאהבו את הגן ושגם הילדים ישחקו וילמדו מהמשחק ושהגננת תלמד תכנים.
אצלנו ליה בגן היא בת שלוש בגן עירייה איזה דברים הגגנת מלמדת אותם ואיזה שירים חבל על הזמן.
הרבה דברים היא מלמדת אותם תוך כדי שהיא ממחישה להם בדרך של משחק במפגשים משהו.
אצלי למשל אביאל בגן עירייה הגננת עבדה איתם הרבה על לזהות את האותיות וללמוד לכתוב והוא הגיע לגן חובה והיום בגן חובה הוא ממש כותב הוא כבר כותב מזה שאני אומרת מילה והוא שואל אותי נכון האות הזאת צריך לרשום האות הזאת ורושם.
זה מאוד תלוי בגננת ובידע וברצון של הגננת ללמד ולהעביר את החומר.
אבל הכי חשוב הוא ובאמת חשוב שהילד מאושר איפה שהוא.
רחל
-
תראו!
אלינו'ש- התכנים מאוד חשובים לי, ואין שום סיפור שיכול לשנות את דעתי.
בבית אני נותנת לו חופש מלא! עובדת איתו בחוברות עבודה רק מתי שהוא מביא אותן, אנחנו נכנסים לחדר המשחקים שלו ועושים מה בא לו!
אני לא כופה עליו שום דבר.
אני בדיעה שלך שהדברים צריכים לבוא בטבעיות ולמדתי את זה על בשרי: עד לפני שבועיים אלעאי לא ידע להרכיב פאזלים.
אפילו לא כאלה של 6 חלקים! זה היה מוזר לנו מאוד כי הילד מאוד נבון! היינו יושבים איתו המון, מנשים להראות ולהסביר וכלום לא היה הולך.
ניגשתי לרופאה שלו (המדהימה!
-
הי אדווה.
בנוגע לרון, מבאס שאנחנו לא יודעים מה בדיוק מפריע להם זה מאוד מלחיצ.
על פי המ שהרופא שלי תמיד אומר, משינים לא מגיעים ל 40 מעלות חום (38 וקצת זה המקסימום), כאמור זה בכלל לא משיניים אלא בעקבות צמיחת השיניים החלשות הגופ.
אני אשאל שאלות בתקווה שלא ילחיצו, כי אני מאמינה שהכל בסדר אבל שווה לבדוק.
האם עשו לה תפקודי כבד? האם יתכן ויש לה אלרגיה כלשהי למוצרי חלב או למזון אחר. (מניחה שבגילה אוכלת כבר הכל), בדיקות לשלילת צליאק?
כמובן שאני ממש לא רופאה, אבל אני זוכרת שאיתי היה לו רצף של חום (ואצלו הוא גם לא עלה במשקל כמו שצריך) עשו לו את כל הבדיקות האילו. על מנת לשול דברים ,ואכן ברוך השם הכל בסדר.
לגבי עילאי, אני מסכימה איתך. כמבון שאת לא מדברת על לימודים רצופים , אבל כן על הקניית ערכים, ומיקוד על נושאים מסויימים כל פעם (וגם דרך משחק ויצירה, אפשר ללמוד הרבה). האם הגננת מדווחת לכם מה , במה הם התמקדו השבוע, במה מתמקדים שבוע הבא?
כמובן שהוא לא בגיל קריטי, ואין לי ספק שהוא מקבל ממך הכל בית אז אין מה לדאוג ומאוד חשוב שהוא אוהב להגיע לשם.. אבל בכל זאת מבינה על מה את מדברת. כמו שמכירה אותך לא תנוחי ולא תשקטי עד שתרדי לקוצו של יוד ..[/url
-
אדווה לגבי התכניים את צודקת
בגיל הזה הכול נבנה וככה הם לומדים... אם זה שירים או חגים
שחר עוד לא בגן עירייה אבל בגן יש להם מלא מלא תכנים
כל שבוע / שבועים לומדים נושא אחר בגן......יש גם שלט בלוח איזה נושא נלמד עם איזה שירים
לפני שבועים היתי בשוק משחר.... הוא התחיל להסביר לי על הגשם ואפילו חיפש קשת בענן
---------------------------
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
אופל-
אכן כן
-
הי
(מצטערת שאני לא עונה, פשוט אין לי זמן לכלום כמעט, עוברים עלינו ימים ולילות לא קלים...ברגע שיהיה לי יותר מ10 דק' אענה)
לגבי רון - מאחר ואת יודעת שהאינטואיציות שלך טובות ונכונות - תבקשי הפנייה לגסטרואנטרולוג, שיבדוק ויעשה בירור רציני ומקיף יותר.
אולי היא רגישה לסוג כלשהו של מזון, אולי יש משהו שמציק בחלל אחר של הבטן. ..
-
יש לכם דף קשר?
שלכם עם הגן? בכל גן יש כזה- שהגננות רושמות מה הם למדו השבוע או בשבועיים האחרונים..
אצלנו הם רושמות ממש בפירוט, מה הם למדו, איזה שירים, איזה סיפורים סופרו השבוע..
ואז אנחנו קוראים את זה עם שילה בבית- בשבת, רואים שהוא באמת מבין מה שכתוב בדף וזה לא המצאה,
וגם לו זה כיף שאנחנו חוזרים בבית על מה שנלמד בגן.
ואז אנחנו כותבים בצד- איך שילה סיפר וכו'..
אם אין לכם דבר כזה- מומלץ מאוד.. אם יש- הגננות כותבות משהו? מה הם כותבות?
תכל'ס- יכול להיות שהם כותבות סתם..
אין שום ייאוש.. :)
-
אם את מדברת על דברים בסיסיים זה משהו אחר , זה יש לנו לו"ז מסודר כולל מדריכים שבאים מבחות לעביר להם חוגים . גם עם יש ילד שמתקשה במשהו גננת מעדכנת , ככה היום סיפרה לי שבני מתעפס להט ביחס לאחרים , אבל זה לא חדש לנו , הוא מאוד קפדן בכל מ שעושה . הוא בחיים לא יעשה משהו שלא יודע בלי ליווי שלנו . הוא לא עושה דברים שלא ידע איך הסתיימו . בקיצור מאוד מחושב כמו אמא שלו . אפילו שגן נחשב גם רוסי , כול החוגים ולימודים הם בעברית ואחרי שסיימנו נושא הסתיו כרגע הוא לומד על חנוכה . עשה כבר חור בראש עם סביבונים וחנוכיה . כולל זה שלמדו אתם כמה נרות שמים בכל יום .
בהתחלה חשבתי שאת מדברת על תכנים אחרים . אם את לא שלמה למה את לא מעבירה אותו גן ?
http://www.holdthatpic.com/
-
טוב, לגבי רון-
כל הרופאים בעולם אמרו לי ששיניים לא עושות חום אבל מה לעשות שאלה לא שמעה את זה ולכן כל שן שהיא הוציאה הייתה מלווה בחום מאוד גבוה עד 41 מעלות,
חוסר תאבון והרגשה כללית לא משהו...
לגבי אלעאי-
מסכימה לגמרי שבגן חייבת להיות למידה ברמה מסויימת.
אצל אלה כל חג הם שרים שירים מתאימים, מציירים וכו'.
טוב שאת מטפלת בעניין אל תוותרי!
[]
-
דף הקשר היחידי שיש לנו הוא דף קשר עם מספרי טלפון של הבתים של הילדים
-
היי אדווה,
רפואה שלמה לרון המתוקה!!!!
וכמובן בבוא העת נאחל לה גם יום הולדת שמח....
-
לגבי הנסיכה: אולי יש לה וירוס מעיים?
אולי תעשי עוד בדיקת צואה, תקחי דגימה מהצואה הנוזלית (סליחה על התיאור
-
אני חושבת על זה שאולי הגננת לא יודעת להעביר את התכנים.
מה אתן אומרות?
-
לגבי הפיצית רק שתרגיש טוב
[
דביר04/02/07
עירית01/03/77
-
בתור מישהי שלמדה חינוך....אני אומרת לך כל הכבוד, לדעתי זה ממש ממש חשוב התכנים וגם אני מאוד מקפידה להיות מעורה בתוכן הגן, וגם בבית עובדת עם שליו,,,אמנם לא בלחץ אבל רואים עליו שעובדים איתו.
כל הכבוד לך זה ישתלם לך
:[URL=http://www.zix.co.il/viewer.php?id=907700665.JPG]
שליו שלי
-
אני בטוחה שזה ישתלם לי בעתיד.
וגם על אלעאי רואים שאני עובדת איתו.
הוא יודע להתרכז, קשוב לאחרים ומשתמש בעברית נכונה.
מי שישמע אותו מהצד לא יאמין שהוא ילד בן שלוש ושמונה חודשים.
שוב, אני לא כופה עליו, אבל כן, חשוב לי שהוא יידע מתי הוא יושב על כסא ולמד.
תודה לכולכן