הי בנות

אני יודעת שאני לא נכנסת הרבה בתקופה האחרונה, אבל אני כן מנסה למצוא מעט זמן כדי להתעדכן מדי פעם מה שלום כולן, מי ילדה, מי בהיריון...
רום אופיר אוטוטו חוגגת שנה (איך שהזמן טס, מדהים!!). היא תינוקת מדהימה, חייכנית, פעילה, חברותית אבל......
יש לה טונוס שרירים מאוד מאוד נמוך וגם גמישות יתר ואלה מקשים עליה מאוד את ההתפתחות המוטורית. היא עדיין אינה עולה על 6, לא מתיישבת ולא מראה סימנים שזה הולך להיות בקרוב. התחלנו לפני מספר שבועות פיזיו' ונתנו לי תרגילים אבל זה לוקח זמן. אמנם יש התקדמות קטנה (היא עולה על כפות הידיים ולא נשארת רק על האמה) אבל היא עוד רחוקה מהיעד הרצוי לגיל שלה. אני יודעת שאם היא היתה כבר זוחלת על 6 ומתיישבת זה היה מקל גם עליי קצת, אבל זה פחות מפריע לי.
החלק היותר קשה, ואני לא יודעת אם הוא בהכרח קשור לטונוס הנמוך או שזה בנוסף, מאז שנולדה כמעט ולא הכניסה צעצועים לפה. הכניסה ידיים, רגליים, מוצץ ובקבוק וזהו. רפלקס ההקאה של תינוקות נמצא מקדימה וככל שיש יותר התעסקות עם הפה הוא עובר אחורה כמו אצל מבוגרים. ואצלה הוא לא עבר כנראה והיא עדיין אינה מכניסה דברים לפה - כולל אוכל!!!!
וכאן הבעיה הרצינית

. היא אינה מסכימה להכניס שום דבר לפה מלבד המרק הטחון והפירות הטחונים. כשאני נותנת לה ביסקוויט ביד היא נוגעת בשפתיים וזהו. מעדיפה לשחק איתו ולזרוק על הרצפה.
היום הייתי בגן וראיתי שתי תינוקות, בנות 11 חודש ו- 9 חודשים, שישבו ליד השולחן, החזיקו לחם עם גבינה ביד ואכלו. היא כל כך רחוקה מזה

. אני יודעת שלכל ילד יש את הקצב שלו ואסור להשוות.... אבל מה לעשות, בשורה התחתונה קשה לי עם זה, קשה לי לראות אותה ככה. עצוב לי

יש מישהי שמכירה סיפור דומה? שיכול לעודד אותי קצת כי כרגע זה נראה כאילו ייקח לה עוד שנה עד שתשב לאכול לבד ותחזיק ביד אוכל.
וואווו, יצא לי ממש ארוך ותודה לכל מי שקראה עד לכאן.
תמר
כנסו ותראו תמונות עדכניות
http://picasaweb.google.com/lioryb