גם לי יש סקר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • 1) האם אתן אומרות לילד "ללבוש", "לפשוט", "לנעול", "לחלוץ", "לגרוב" או "לשים" ו"להוריד"?
    [אני אומרת הכל (אולי חוץ מלפשוט) בעלי אומר רק לשים ולהוריד ואומר שאני מגדלת חנון
24 תגובות
עמוד 1
  • אני אומרת בדיוק כמוך כי ככה מדברים איתם בגן

למשל אתמול שנהב חוזרת מהגן ואומרת לי " אמא היום עזרתי לגילי לחלוף את המגפיים כי היה לה קשה לבד"

מתכונים זה אני ...
    http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/DEFAULT.asp
    פורום הורים חם ואוהב כנסו ותיראו WWW.2BHORIM.CO.IL

**
    **
    **
  • איזה סקר מצחיק
    You're my heart, you're my soul

• אני משתדלת להשתמש בפועל הנכון, אבל לפעמים מרוב שאני ממהרת אני מסתפקת ב"לשים" או "להוריד".

כנ"ל - משתדלת להשתמש במילה הנכונה ולתקן את הילד אם הוא מנסה ולא יוצא, אבל לפעמים אני מסתפקת ב"איך עושה X"...

• לגבי הבגדים משתדלת להשתמש במילים הנכונות (לא כ"כ אוהבת את המילה לשים)

לגבי החיות, היא עוד קטנה אז בינתיים משתמשים ב"איך עושה"
    בהמשך אני אלמד אותה גם את שמות הקולות.
  • תלוי - לרוב אני אומרת לשים ולהוריד אבל נגיד בגן הם אומרים לחלוץ נעליים אז גם בבית אומרים לחלוץ.

אני שואלת איך עושה כלב למשל ואז אומרת- נכון הכלב נובח הב הב! וכו'....

• אנחנו מקפידים לגבי הלבוש להגיד נכון ולפני יומיים אופק דין נכנס הביתה ואמר לי "אני חולץ נעליים", לבי התמלא גאווה . הוא גם כמובן מקפיד לשים אותם תמיד באותו מקום (מתחת ללול של רום אופיר). והוא גם מקפיד לנקות את הנעליים על השטיח לפני שנכנס הביתה . זה אומר שגם אני מגדלת חנון????

לגבי החיות, זה תלוי בחיה . לפעמים ככה ולפעמים ככה. בעלי יותר מקפיד וגם אמא שלי מקפידה איתו

תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb
  • אני משתמשת כמעט תמיד במילים הנכונות לתיאור הפעולה, גם בבע"ח

• אצלי הילדים בכלל חנג'ים גאים:
    "אמא, צריך להציע את המיטה"....
  • אורי, לפני ארוחת ערב:
    "אני הולך לנטול ידיים"....
  • אוי, הדס, הרגת אותי
  • כנראה שגם אני מגדלת חנון... לפחות משתדלת
  • איך מתאים לך לשאול את זה
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • אומרת: ללבוש, לנעול, לגרוב. כשצריך להוריד אני אומרת להוריד. בעלי כמו בעלך...

אני אומרת איך עושה אבל אם זה כלב לפעמים אני מתקנת את עצמי לנובח ובד"כ בתשובה אני אומרת הפרה גועה מוווו הציפור מצייצת ציף ציף (שזו גם שאלה בפני עצמה אם זה ציף ציף או צוויץ צוויץ. דיון עמוק בין אחותי לבעלה מזה שנים
  • 1. מקפידה על הפעולות הברורות (לחלוץ, לנעול, לגרוב) - למרות שכמובן ויש טעויות מדי פעם.
    2. כרגע עדיין אומרת לה איך עושה - אבל כשהיא טיפה יותר תגדל אני מתכוונת להקפיד על זה כמו על פעולות הלבוש

לגבי בעלי - חחחחחחחחחחחחחחחחח הוא אפילו לא יודע להבדיל בין שניים לשתיים
    מה שכן הוא נורא מקפיד על להדליק את האור, לכבות את הטלוויזיה וכו' - משהו שאני קצת בעייתית איתו כי אצלי זה הכל לסגור ולפתוח

באהבה סיון
  • ברוסית יותר קל. יש רק ללבוש, לנעול ולפשוט. אין פעלים נוספים בעניין. ואין דבר כזה לשים ולהריד. פשוט לא אומרים ככה.
    לפעמים יוצא לי להגיד "ללבוש" נעליים במקום "לנעול", אבל אני מתקנת את עצמי כי זה צורם לי באוזן.

בקשר לחיות אני אומרת "איך עושה". היא עדיין קטנה וגם אני לא כל כך יודעת איך קוראים לקול של כל חיה ברוסית רק דברים בסיסיים.
    כשתגדל קצת, אמא שלי תקפיד על השמות הנכונים.

גם בעלי לא מקפיד.

• אני משתמשת בפועל הנכון, אני אפילו אומרת לאחוז או איחזי לי את היד,
    אני גם מקפידה על עיזבי ולא תעזבי, כמובן לפשוט, לנעול , לגרוב וכיוצא בזאת
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• ממתי לדבר נכון הופך אותך לחנון?!?
    ]

]
  • אני מדברת עברית תיקנית בכל המשפטים וההקשרים - לפחות משתדלת ובהחלט אני רואה את הפירות של זה - אורי מדבר מאוד יפה ונכון ..
    הרי מה שהם קולטים עכשיו זה מה שיצא אחר כך..
    אני מתה על הפנינים שלו ...
    אמא תאמרי לי למה התכוונת
    אמא את לא מקשיבה לי
    אמא את מבלגנת את הבית - תחלצי נעליים ותניחי אותם במגירה
    איןןןןןןןןןן להתעלף עליו!!!

אורי ועדי
    עדידה סטודיו - מדריכה ומאבחנת התפתחותית לתינוקות
    כנסו לאתר www.adidastudio.com
  • אני מדברת עם דנדוש בשפה התיקנית שאני מלבישה לה בגד אני אומרת לה לפני בואי נתלבש לגן נלבש בגד גוף ונגרוב ברביונים למשל ונלבש חולצה ומכנס וכו' נעליים היא מאוד רוצה אבל עדין אין לה ושאני מטיילת איתה ונכנסת לגלי והיא רואה נעליים ואומרת ומראה את הרגליים שלה אני שואלת אם היא רוצה לנעול נעליים היא אומרת שכן אז אני עונה לה תתחילי ללכת אמא תקנה לך נעליים ותנעל לך על הרלגיים

לגבי החיות פעם ככה ופעם ככה ביינתיים מנסה ללמד אותה איך עושות החיות אבל כל החיות אצלה זה האו האו גם חתול שלנו יש חתולה היא עושה לה האו האו http://www.tickerclub.com/cache/5581b77dd9.png
  • אני מאוד משתדלת להקפיד על הפועל הנכון וגם על הקול הנכון של החיות פרט לחיות שאין לי מושג איך נקרא הקול שהן עושות ( אולי אתן תדעו ותיידעו אותי
  • תודה
  • אני מאוד משתדלת להשתמש בעברית תקינה בבית,
    ובמיוחד כלפי אלעאי ו-רון!
    אלעאי בגיל כזה שהוא קולט כל מילה שאני אומרת
    וגם משתמש בה!
    אז כן, אני אומרת לגרוב גרביים לחלוץ נעליים וכו'..והוא גם כן.

ובקשר לשאלתך השנייה- כבר עברנו את הגיל הזה של איך עושה
  • אני אומרת על הכל ללבוש או איך עושה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה