שאלות/סקר לאמהות לשניים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אנחנו מאד מתלבטים לגבי אופן השילוב של דניאל ביום הלידה הקרב.
    מאד מעניין אותי לשמוע את החוויה שלכן:

16 תגובות
עמוד 1
  • אלה הייתה בת שנתיים ושלושה חודשים כשאורי נולד.
    אני הייתי מאושפזת מראשון כשבשלישי ילדתי.
    היא הלכה לגן כרגיל, יניב היה איתה,
    וביום הלידה היא הייתה עם אמא שלי ואחותי (לא היה גן כי זה היה יום הבחירות)
    ביום שלישי ילדתי ביום רביעי יניב הביא לי אותה
    היה לא קל בבי"ח, אבל ביקשתי מהמשפחה המורחבת שיתנו לנו להיות לבד איתה,
    נתנו לה להתלהב ממנו ואחר כך אני יצאתי איתה החוצה לשחק קצת,
    וזהו.
    יניב לקח אותה הביתה, ופעם הבאה שהתראינו הייתה ביום שבת כשהשתחררתי
    מהבית חולים.
    הייתי עושה אותו דבר בדיוק!
    []
  • בן/בת כמה היה הבכור כשילדתן? בן שנה ו7
    מי היה איתו כשהלכתן לבית חולים, האם איתכם/נשאר בבית/עבר
    לבית אחר (הבית של הסבתא למשל)? אני הלכתי לבי"ח לבד בלילה ויאיר לקח את יותם לגן בבוקר ואז הגיע ללידה (כמעט איחר) ואח"כ הוא לקח את יותם מהגן וכל הימים שהייתי בביח יותם היה בבית עם יאיר
    מתי ראה לראשונה את היילוד? ביום הלידה אחה"צ בביח
    כיצד הגיב? עדיף שאני לא יענה על זה..

• שתהיה לידה קלה ותקינה קודם כל...
    שני הייתה בת שנתיים ושמונה חודשים שיונתן נולד. אני נסעתי בלילה לבית החולים וסבתא פעם לישון אצלנו - היה לי חשוב שלמחרת תלך לגן כרגיל על מנת לשמור על שגרה. מה גם שבגן קבלה את מלוא תשומת הלב מהצוות והחברים וכולם התרגשו איתה.
    ביום הלידה היגעה לבית החולים אבל היה לי יותר חשוב לראות אותה מאשר שהיא תראה את התינוק. שחושבים על זה הייתי אחרי קיסרי (לא מתוכנן) ויצא שאני והיא ראינו את התינוק לראשונה יחד - זה יהה מרגש.
    בבית החולים היא קבלה במתנה בובת תינוק - מאח שלה (יעני הוא קנה לה מתנה) והייתה מעורבת בבחירת השם (העלנו מולה שתי אופציות ודי כיוונו אותה לשם שרצינו מתוך ידיעה ששתי האופציות אהובות עלינו).
    שני מאוד התרגשה לראות את האח הקטן ואין ספק שהיא חיכתה לזה לא פחות מאתנו, אני חושבת גם שהיה לה חשוב לראות אותי שהכל בסדר ושאני עדין אמא שלה
  • בן/בת כמה היה הבכור כשילדתן?
    גאיה וקורן שלנו

[]
    []
    שנתיים וחודשיים

לבית אחר (הבית של הסבתא למשל)?

הרדמנו אותו בלילה. והעברנו אותו לבית של גיסתי שהייתה בזמנו גרה צמוד אלינו-
    הלידה הייתה ב 5 בבוקר... סביב השעה 7 גיסתי לקחה את אלירן לגן... בעלי חזר הבייתה לנוח. ואסף את אךחרן מהגן קצת לפני הזמן ובא ישירות לראות אותי...
    מתי ראה לראשונה את היילוד? ילדתי ב 5 בבוקר ואלירן ראה אותנו( אותי והבייבי) ב 16 אחר הצהוריים.
    יום למחרת... בא לבקר אותי ..
    כיצד הגיב?
    נישק במצח.
    לא הייתי משנה שום כלום
    יובל הייתה בת 2.7

הורים שלי במקרה היו אצלנו בשבת בבוקר, שנסענו לבית החולים

מתי ראה לראשונה את היילוד?
    עשר דק' אחרי הלידה , היא נכנסה עם ההורים שלי וההורים של בעלי
    אליי לחדר לידה בדיוק אחרי שסידרו וניקו את דניאל

כיצד הגיב?
    היא הייתה באופוריה .. צחקה והייתה קצת במבוכה מכל העניין ובעיקר על דניאלי שנראה לה כמו בובת משחק
    [/center]
  • אמאל'הההההההההה
  • בן/בת כמה היה הבכור כשילדתן? אוריקי היתה בת שנה ושלושה כמעט.

בעלי היה איתה בבית שלנו כל אותו שבוע שהיינו מאושפזות אני והקטנה.

ילדתי בבוקר ואחה"צ כבר הגיעה לראות אותנו בבית חולים, ישר מהגן, עם שלט מזל טוב לאחותי הקטנה
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il

• עמית היה בן שנה ו-9.
    הלכתי ללדת ביום שבת בשעה 4 אחה"צ, אז הוא בא איתנו לביה"ח (נסענו אני, בעלי, עמית וההורים שלו).. בזמן שחיכיתי להתפתחות של הצירים, ביליתי איתו בין ציר לציר בחדר ההמתנה (מזל שלא באתי עם ירידת מים).. בשעה 7 בערב, ההורים שלו לקחו אותו הביתה, לקלח ולהשכיב אותו (ולמחרת לגן כמובן). המזל שילדתי בשעה 11 בלילה, ככה בעלי הספיק לחזור הביתה, להיות עם עמית בבוקר, כדי לקחת אותו לגן, וכדי שיראה שאבא שם...
    כבר ביום ראשון אחה"צ הוא הגיע לבקר אותי.. אמא שלי קנתה לו בובת תינוק, ונתנה לי אותה כדי שאני אתן לו.. נתתי לו אותה ואמרתי לו שעכשיו לשנינו יש תינוק שצריך לטפל בו
    2.3
    הייתה בגן ובבית עם הוריי
    אחה"צ לכמה דקות. לא מכניסים ילדים מתחת לגיל 3 למחלקה אז זה די מבאס.
    כיצד הגיב?
    בשמחה רבה
    האם לדעתכן זה היה מהלך נכון, או שבדיעבד הייתן עושות אחרת, ואיך?
    לא כל כך היו אופציות אחרות מבחינתי

שיהיה בהצלחה
  • עמיתו'ש היתה בת שנה בדיוק ששקד נולדה
    שמרו עליה חמי וחמתי בביתם
    היא ראתה לראשונה את שקדי שהגענו הביתה מביה"ח
    היא לא ממש הגיבה היא שמחה אבל היתה קטנה מידי כדי להגיב
    בדיעבד אני חושבת שעשיתי את הצעד הנכון כי עכשיו הן גודלות כמו חברות טובות אומנם זה הכי קשה בעולם (כמו תאומות) אבל לטווח הרחוק זה כיף

• הי ימיתי

אמנם אופק דין היה צעיר כשרום אופיר נולדה (בן שנה ו- 4 חודשים) אבל עדיין גם אנחנו שקלנו איך ומה הכי כדאי לעשות

קודם כל לגבי הלידה עצמה לא היתה בעיה כי הצירים התחילו לי ב- 7 בערב, קילחתי אותו, השכבתי אותו לישון, שכבתי בעצמי כדי לוודא שאלה אכן צירים שלא נעלמים וב- 8 התקשרתי לליאור שיבוא מהר הביתה ולאמא שלי שתשמור על אופק.
    ב- 12 בלילה היינו כבר הרבה אחרי הלידה וליאור כבר היה בדרך חזרה הביתה. בבוקר הוא שם אותו בגן ובא להיות איתי. בחלק מהזמן היה עם אמא שלי וחלק עם ליאור.

ביום השני אמא שלי הביאה אותו לבלינסון אבל יותר כדי שיראה אותי ואני אותו. בכל מקרה לא איפשרו לו להיכנס פנימה אז אולי ראה את דרך הזכוכית, אני לא זוכרת.

ביום שיצאנו מבית החולים השארתי את רום אצל אמא שלי ונסענו שנינו, ליאור ואני, לאסוף את אופק מהגן. יחד אספנו את רום מאמא שלי וכולנו נכנסנו הביתה ביחד.

היה לנו חשוב שהיא תיכנס איתו ולא שהוא יבוא הביתה והיא כבר תהיה בבית.

לדעתי זה היה מצוין. לא הייתי עושה משהו בצורה אחרת

לידה קלה

תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

• הגדול היה בן שנה ותשעה חודשים שהשני נולד,

הייתי אצל ההורים שלי שהתחלתי להרגיש צירים, הוא נשאר שם ואנחנו נסענו לביה"ח.

ילדתי ביום חמישי בלילה, בשבת הוא הגיע לביה"ח.

הוא התלהב מהבובה הקטנה, אבל לאהבין יותר מידי מה זה אומר לגביו.

זה מה שאני אי"ד יעשה גם עכשיו.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה