בנות שהניקו עד גיל מאוחר ומי שיודעת...כנסו בבקשה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך לעזאזל גומלים אותה???? מה עושים?? היא לא מוכנה לוותר על ההנקה ואני פשוט קורסת, גמורה מעייפות
11 תגובות
עמוד 1
  • בגיל הזה כבר אפשר להציב גבולות ,ופשוט להסביר שבלילה שיש חושך לא יונקים ורק כאשר יש אור אפשר לקבל ציצי,היא מספיק גדולה כדי להבין.
    שלי בן שנה ושלושה חודשים ומיוזמתו הוא לא קם בלילות מגיל 10 חודשים ... לכן אין לי ממש ניסיון עם גמילת לילה ,ביום אם לא מתאים לי אני מסבירה לו שעכשיו אי אפשר ומסיחה את דעתו.

מאיה.
  • אני הנקתי את הבן שלי עד גיל שנה וחצי והיה לי אותו סיפור:
    מתעורר כל שעתיים בלילה ורוצה להירדם רק עם ציצי (וזה לא מרעב),
    רוצה להירגע עם ציצי
    להירדם עם ציצי,
    בקושי אוכל מוצק
    וכמוך לא ראיתי גמילה באופק.
    יום אחד פשוט הבנתי שהסוף יבוא רק בהפסקה מיידית של ההנקה ביום ובלילה,
    אי אפשר לגמול אותם בגיל הזה רק בלילה.
    לקחתי כדורים לייבוש והלב נקרע לי 3 ימים בערך, אבל אחרי הוא פשוט שכח שינק פעם! התחיל לאכול הכל (אומנם בכמויות קטנות אבל אכל), התעורר פחות בלילה.
    לצערי מהניסיון שלי, בגיל כזה כבר אי אפשר לגמול בהדרגה.

מיטל
  • הי,
    אני הנקתי עד גיל 2 ובאותו היום אמרתי לשליו, זהו,,נגמר לאמא החלב,,כי שליו כבר ילד גדול והוא יכול לאכול הכל....היו מלחמות אבל הוא הבין,,והכי חשוב להיות חזקה..אם את באמת רוצה בזה, בגיל הזה זה כבר לא אמורה להיות בעייה, בעיקר כי הם כבר מבינים.

שיהיה המון בהצלחה
    :[URL=http://www.zix.co.il/viewer.php?id=907700665.JPG]

שליו שלי

• בדיוק אותה בעיה יש לי וממש אין לי עצות
  • הנקתי שנה וחצי בול ,כיוון שמההתחלה הנקה אצלי היתה אך ורק אוכל לא לרגיע ולא סתם מציצה זה ממש היה כמו לתת בזמנים בקבוק אוכל ועם הזמן התבטלו ארוחות הנקה לטובת אוכל מוצק כך שנשאר רק לפני השינה ולפנות בוקר, מידי פעם ללא קשר הייתי משלבת בקבוק שאוב למקרים של נוחות שלא יתרגל רק ל... ואז מה שנשאר זה רק לשנות לתחליף דייסה +תל"מ ארוחה אחת ואז את הארוחה השניה אחרי שבוע וזהו בזה אצלי נגמר הכל

[
    דביר04/02/07
    עירית01/03/77

• עיריתוש -
    אני מאחלת לך שגם הבונבונה שתיוולד בקרוב תהיה כמו דביר בקטע הזה,
    ברור שזה גם תלוי בנו אבל יש ילדים שפשוט "מתבייתים" על ההנקה ונדבקים לציצי של אמא בכל הזדמנות.
    תאמיני לי שעם עילאי זה היה קטסטרופה!! בכל הזדמנות הוא היה רוצה! פעם אחת עזבתי אותו לשעתיים שהיה בן מעל שנה, ואמא שלי האכילה אותו צהרים. הוא אכל כל כך יפה, אבל ברגע שנכנסתי הוא ירק מהפה את הקציצה שאכל והתחיל למשוך לי את החולצה.
    אני רואה את ההבדל היום עם נופר - היא הרבה פחות נודניקית בקטע של ההנקה ויכולה גם 3 שעות בלי. גם אני כמובן משתדלת להקפיד על שעות (למרות שאחה"צ היא רוצה יותר). הפעם אני יהיה חכמה יותר וישתדל להעביר אותה למוצקים מהר יותר (כבר התחלתי בקטנה) אבל זה גם מאוד תלוי במוכנות של הילד לאכול מוצק.
    במקרה הזה, בעיקר בגלל הגיל ובגלל שאין מוצא אחר, באמת אין ברירה אלא רק לחתוך.
    ובובית - גם אצלי היה בדיוק, אבל בדיוק מה שאת מתארת!
    שתדעי שהיא תבין שאין ציצי אז גם לא תהיה לה סיבה לקום כל כך הרבה,
    היא פתאום תתחיל לאכול לך כי לא תהיה לה ברירה.

מיטל
  • היי ,קודם כל תודה למי שענתה
  • מיטלוש יקירתי ונשמתי

[
    דביר04/02/07
    עירית01/03/77

• אני התחלתי את הגמילה בגיל שנה וחצי, והיא הסתיימה בגיל שנה ושמונה
    בערך.
    לקראת הסוף נשארתי עם שתי הנקות - אחת לפני השינה ואחת במהלך הלילה.
    אלו היו הקריטיות אצלה.
    החלטתי להוריד את הנקת הלילה קודם, זה לא היה קל, היא בכתה ועשתה
    סצינות, אבל התעקשתי שאין יותר ציצי, ואחרי שלושה ימים עבר לה.
    את ההנקה לפני השינה שיניתי לאוכל ולאחריו - סיפור, חיבוקים, ליטופים ומוצץ.
    שוב, אמרתי בתוקף שאין יותר ציצי. למרבה ההפתעה, זה עבר ממש בקלות
    יחסית.
    מה שטוב בגיל הזה זה שהם כבר מבינים... ואפשר לדבר איתם בגובה העיניים.
    הכי חשוב שתהיי החלטית, שתהיה לך תמיכה של הבעל ושתהיי מוכנה לכמה
    ימים קשים, שאחריהם הכל יהיה מאחוריכם
  • בגיל הזה ממש אין צורך בכדורים כי הם פשוט לא יעילים !
    כדי לגמול קודם כל מפסיקים את ההנקות שהכי מפריעות לך ,ומשאירים בוקר וערב ...ואז בהדרגה גם את זה מורידים .אגב הנקה זה כמו כל דבר ,פשוט מציבים גבולות.אם לא מתאים לך להניק בלילה פשוט תציבי עובדה שאין יותר ציצי בלילה ותציעי חלופה ,כמו חיבוק נשיקה ,מים .מה שיתאים לה ותגידי שבבוקר היא תוכל שוב לינוק ,אני בדע שגמילה צריכה להיות הדרגתית ,וככה גם לא תגרמי לאף צד צער מיותר ותחסכי לעצמך גודש.
    בהצלחה
  • היא מסוגלת להבין אם תסבירי לה שאין יותר ציצי, שעכשיו היא גדולה ואוכלת אוכל של גדולים.
    תגידי לה שנגמר לאמא החלב בציצי.
    את יכולה להדביק מדבקה של פרצוף עצוב על הפיטמה ולהגיד לה שיש לאמא פצע ושמת פלסטר.
    תתכונני שזה לא ילך חלק והיא בטח תבכה, אבל תכניסי לך לראש שהיא יכולה גם בלי חלב בגיל הזה. היא לא לוקחת בקבוק בכלל? אם כן תני לה אולי דייסה בבקבוק (למרות שלדעתי זה מיותר). אני מניחה שמוצץ היא גם לא לוקחת, נכון?
    הפסקתי גם ביום וגם בלילה במקביל. פשוט אין יותר! הוא ביקש כמה פעמים, בכה אבל הבין שאין.
    בלילה הלכתי לידו, ליטפתי אותו, הצעתי לו מים במקום, נישקתי וחיבקתי וזה עבר אחרי 2-3 לילות. אחרי לילה אחד הוא התעורר בוכה וביקש רק שאשכב לידו.
    די מהר אחרי הוא התחיל לישון לילות שלמים, לפעמים התעורר לכמה דקות רק לשתות מים.
    את הכדורים את צריכה לקבל מרופא הנשים/ משפחה. זה 2 כדורים שלוקחים והחלב מתיבש. ואם הנקת הרבה בשלב הזה אז בהחלט יש צורך לקחת אותם.
    אני חשבתי בהתחלה לייבש טיבעי: קניתי צמחים טיבעיים לחליטה שהמליצו לי בחנות טבע לייבוש, שמתי כרוב בבית, רוקנתי את השד שממש התמלאתי אבל זה לא עזר. הנקתי בתדירות גבוהה עדיין שהחלב פשוט לא התיבש לבד והחזה ממש כאב! בסוף קניתי את הכדורים והתחלתי לקחת אותם אחרי יומיים שלמים שעברו ללא הנקה.
    אם את מחליטה לחתוך אז תיקני את הכדורים ותיקחי אותם אחרי יומיים-שלושה של גמילה כדי שתמיד תהיה לך אופציה להתחרט אם לא הסתדרת בגמילה קיצונית ואת מחליטה לנסות שוב בהדרגה....

מיטל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה