גם אצלכן זה ככה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב יש לי מספר שאלות שקשורות לגיל שנתיים(הנורא)

1.הילד קם בבוקר וישר רוצה לאכול?
    2.הילד קם עם מלא מרץ ומתחיל ישר לדבר כמו רדיו כשאת עוד לא פתחת את העיניים?
    3.כשהילד לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מקבל קריזה שבה הוא נשכב על הריצפה או זורק חפצים?
    4.אם יש אחים קטנים-הוא מרביץ להם למרות שהוא יודע שאסור?
    5.הוא יכול לבקש 20 דברים שונים בדקה?
    6.הוא אומר "לא צה" כמעט על כל דבר?
    7. הוא זורק אוכל על הריצפה כשלא נותנים לו מה שהוא מבקש בזמן האוכל?

אם כן, איך אתן מתמודדות?!
    אני מרגישה כמו שוטרת וזה לא עוזר לי הילד מנצח אותי כמעט תמיד
    תנו לי קצת טיפים
15 תגובות
עמוד 1
  • טוב..אומנם גאיה לא בת שנתיים אלא בת שנה ו4 ונכון שאין לה אח או אחות...אבל
    כמה יכלתי להזדהות עם רוב מה שכתבת

קמה מלאה מרץ וישר מתחילה לקשקש

כשלא מקבלת מה שהיא רוצה היא נזרקת על הרצפה, מעיפה את כל מה שיש לה ביד ומרביצה לכל מי ולכל מה שסביבה

אומרת לא או לא צה על כל דברררררררר

וזורקת אוכל ברצפה כשלא מקבל מה שרצתה..בהחלט!

מצטרפת לבקשתה של עדי..אשמח לקרוא טיפים

כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא

נשיקות לירון וגאיה

• את לא לבד מאמי

• כן גם אופירי בדיוק כך
  • תראי עדי, בגלל שהוא מנצח אותך הוא ממשיך להתנהג ככה.
    ברגע שתעשי לזה סטופ ותעמדי על שלך, הוא יבין שהתנהגות כזו לא מביאה את מה שהוא רוצה והוא יפסיק. ילדים חכמים מאוד ומבינים מהר מאוד מה כדאי לעשות.
    הם כל הזמן בוחנים גבולות ומנסים למתוח אותנו, אם תוותרי כי אין לך כוח להתמודד או כי את רוצה שיהיה שקט, את בעצם לא נכנסת להתמודדות שהיא מאוד חשובה.

בתור אמהות זה התפקיד שלנו כי אחר כך אף אחד לא יחנך אותו כמו שצריך ובאותה אהבה. אף גננת או מורה בעתיד לא תסביר לו כמוך. ולכן חשוב מאוד להסביר כל הזמן, גם כשהוא לא מרוצה, ללמוד את המילה "לא" זה חלק משמעותי בחיים שלנו.

אם אלה הייתה זורקת אוכל, באותה שנייה הייתי לוקחת את האוכל, מסבירה לה שלא זורקים, נותנת לה לבכות קצת ומחזירה את האוכל כשהיא נרגעת.
    הנה כמה דברים שבעיניי חשובים מאוד:

1. כשהילד רוצה משהו ואי אפשר, להסביר בטון רגוע, ואם הוא משתטח להגיד- אני מבינה שאתה כועס, אבל זה לא יעזור אם תשתולל. ולהציע משהו חלופי שיעזור לו לרדת מהעץ...

2. רצוי להתעקש על כמה שפחות דברים. צריך לחשוב טוב טוב לפני שנכנסים למלחמה. אבל אם כבר נכנסים- עד הסוף! לא עשינו כלום אם נתנו לילד לבכות ובסוף ויתרנו. הילד לומד שרק צריך לצרוח, ואמא שצריכה לסבול את הבכי ובסוף לוותר- מאבדת את הסמכותיות.

3.גם העניין של לתת בחירה מאוד חשוב. הילד מרגיש שיש לו זכות החלטה.
    אפשר לתת להם המון פעמים זכות בחירה בכל תחום. ולתחום להם את הבחירה. נגיד לא לשאול מה אתה רוצה ללבוש? אלא לשאול אתה רוצה ללבוש את המכנסיים הכחולים או האדומים? שהבחירה תהיה מצומצמת.

4.לפני שמפסיקים לילד פעילות כלשהי להכין אותו- עוד חמש דקות הולכים לאמבטיה, וכו'.. לא לעקור אותו באמצע משהו.

5.לחשוב בשפה של הילד- לדבר קצר ומובן. במקום להגיד לילד לדוגמא- בוא תעזור לאמא לסדר, להגיד- בוא תאסוף את המשאיות.

6. תנסו למצוא שביל ב"מלחמות" שגם הילד יזכה, איזה התפשרות שמקובלת עליכן וככה הילד לא ירגיש שהוא מפסיד. נגיד אלה יודעת שאחרי האמבטיה לא יוצאים מהחדר שלה ויום אחד היא החליטה שהיא רוצה לצאת לסלון. אחרי הסברים ובכי אמרתי לה- בואי נגיד לילה טוב לסלון והוצאתי אותה להגיד לילה טוב ומיד חזרנו לחדר. ככה היא קיבלה מה שהיא רצתה במתכונת שונה, ואני קיבלתי מה שאני רוצה.

7. עשו פעם מחקר על ילדים קטנים וגילו שהם יודעים בדיוק של 100 אחוז מתי הגבול של אבא ומתי של אמא. צריך להשתדל לשמור על קו אחיד, ולהציג חזית מאוחדת, אבל לזכור שאנחנו אנשים שונים. לדוגמא אם אני אכנס איתה למלחמה על משהו יכול להיות שיניב לא יסכים איתי אבל הוא לא ישבור לי את המילה ולא יתווכח מול הילדה. אחרי זה הוא יכול לבוא ולהגיד שלדעתו כך וכך...

8. והדבר הכי חשוב- אם מוותרים עכשיו אחר כך זה מתעצם ומתעצם. לא לוותר גם אם זה לוקח זמן, וגם אם זה מביך, ולא משנה מה. ילד צריך גבולות ושיהיו ברורים. הוא צריך לשקט הנפשי שלו לדעת שאמא ואבא שולטים ולא הוא. ההורים אמורים להגן עליו ואם הוא מצליח להפחיד אותם אז מה עם כל השאר?

וואו איזה חפירה על הבוקר...

[]
  • אצלנו המצב קצת שונה
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• אומנם יותם עדיין לא בן שנתיים אבל חלק ממה שכתבת כבר קורה אצלנו..
    השיטה שלי היא לא להתרגש מהבכי שלו.. ובכלל לא להתרגש ממנו (כלומר לא להתעצבן עליו) וזה אומר הרבה לספור עד 10 ולנשום עמוק עמוק עמוק

• 1. מבקשת בקבוק עוד לפני שפותחת את העיניים, לפעמים אפילו מבקשת בטון של ציווי "בקבוק מהר!!!"
  • את מתארת בן שנתיים טיפוסי

• 1.הילד קם בבוקר וישר רוצה לאכול?
    תלוי אם היא אכלה בלילה. אם לא ישר היא דורשת "בוק".

כן, אנחנו פותחות את הבוקר בחיפוש כלבים בפארק דרך החלון
  • כל התשובות נכונות
  • גם אצלנו קיים כול מה שתיארת... ויותר גרוע
    ]
    לא, לרוב רק צמא. ולפעמים צמא גם באמצע הלילה.

בערך 15-20 דקות הוא רואה TV ואז אני קצת מנמנמת ואז רוצה לקום.

3.כשהילד לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מקבל קריזה שבה הוא נשכב על הריצפה או זורק חפצים? משהו כזה.

4.אם יש אחים קטנים-הוא מרביץ להם למרות שהוא יודע שאסור? ב"ה נדע בעוד 3 חודשים. מקווה שיתנהג יפה
    You're my heart, you're my soul

• אני רוצה להוסיף שאם זה יהיה מקרה בטיחותי (נגיד שהוא רוצה לתקוע מזלג בתקע חשמל) אז כולן ידעו להיות אסרטיביות לא משנה מה הילד עושה נכון?
    אז תחשבו על זה ככה.
    []

לי זה נשמע לגיטימי שרעבים על הבוקר! הקטנטנים שלנו ישנים בין 10-12 שעות בלילה, למה לו לקום רעבים? שני מתעוררת ודבר ראשון שהיא מבקשת זה עיגולים עם חלב (דגני בוקר)

גם נשמע לי נורמלי לחלוטין! זה דווקא החלק האהוב עלי, הפטפטת במיטה אני אפילו מתגעגעת לזה, היום שני קמה מבקשת לראות סרט ואומרת לי שאני יכולה לחזור לישון
  • הפתרון היחידי לכל זה- להיות עיקבי ורגועה.
    תחליטי על מקום מרכזי בבית וברגע שהוא עושה משהו אסור באמת (כמו להרביץ או לזרוק אוכל) תשלחי אותו לשתי דקות לנקודה הזו. חשוב לגרום להם להבין שיש דברים שלא מקובלים בכלל.
    אבל שטויות כמו להגיד לא רוצה, ושהוא נשכב על הרצפה...אין מה לעשות זה טבעי וזה דווקא כן מקובל. פשוט שהוא עושה את זה את חייבת להיות רגועה (למרות שזה מוציא מהדעת) ולהגיד לו שיגיד בדיוק מה עובר עליו.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה