מקרה שהיה היום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לסמדר יש שתי חברות בגן שהן תאומות,
    היום היא חזרה הביתה מהגן בלי מצב רוח ,שאלתי אותה כמה פעמים מה קרה בגן
    ,בסוף אחרי שעודדתי אותה לדבר היא פרצה בבכי ואמרה שהיא אכלה את הסוכריה של אחת מהתאומות והן שתיהן העליבו אותה ואמרו לה "חוצפנית" ו"אוי ואבוי לך" ועוד פנינים...ואח"כ היא אמרה "בכיתי ורצית את אמא"
    ילדים יכולים להיות ממש רעים לפעמים ממש כאב לי לשמוע אותה מדברת ככה.
    למה צריך להגיע למצב שילד חוזר הביתה עצוב ובוכה?
    אני מבינה שקורים כאלו דברים בגן,ככה זה עם ילדים -זה טבעי- אבל למה לא מפייסים את הילדים ולא נותנים חיזוקים לילד שנפגע?
    מחר אני אכנס באימ- אמא של הגננת
24 תגובות
עמוד 1
  • אני לא יודעת אם הגננת קשורה לעניין

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • תודה מילנה
    סליחה שאני כל הזמן מבאסת בשרשורים שלי...אבל היא נורא רגישה וכואב לי שיש ילדים שפוגעים
    נטע הקטנה שלי עוד איתי בבית, אבל כשהיא תלך לגן אני פחות אדאג לה כי אני כבר רואה שהיא חזקה יותר, אני רואה שלפעמים סמדר נותנת לנטע פליק או שצועקת עליה והיא בכלל לא בוכה מזה,
    אבל סמדר ילדה מאוד עדינה ורגישה, נפגעת בקלות....
    מקווה שבעתיד היא תדע להתמודד טוב יותר
  • יקירתי מי יתן ותמיד תוכלי להיכנס באימ-אמא של מי שידבר לא יפה לבת שלך, מה שקרה לה היום היה לא נעים תינחמי אותה תסבירי לה שדברים כאלו קוראים , יכול להיות שהגננת בכלל לא ידעה מזה. 7באמת ה"פנינים" שאמרו לה זה כלום לעומת מה שיבוא כשהיא תגדל. לצערי אנחנו לא יכולים להגן עליהם לנצח הם צריכים ללמוד להסתגל לחיות בחברה שהיא לא תמיד נעימה ותואמת את החינוך שאנחנו מקנים בבית .סליחה שחפרתי

• את אכן צריכה לדבר על זה עם הגננת
    וכמובן להסביר לילדה איך להתמודד במצבים כאלה ולחזק אותה
    ילדים הם עם אכזר ללא ספק

• בהחלט כואב לשמוע את הילדים מדברים ככה ולראות אותם פגועים.
    נסי לדבר עם הננת ולראות מה קרה.
    קבלו שתיכן המון
  • אני כן חושבת שאת צריכה להגיד לגננת משהו שהיא תשים לב אם הילדה בלי מצב רוח ותפטור את העניין בין הילדים...
    כי אנחנו ההורים לא יכולים להתערב בין הילדים לגננת יש את הסמכות להתערב וזה לא בסדר שילד יחזור עצוב הביתה בגלל שהילדים מגיבים בצורה לא הולמת

• אין מה להגיד: בהחלט זה אחד הקטעים הכואבים, לראות את הילד שלך נפגע ממישהו
  • גם לדעתי אין מה לבוא בטענות לגננת.
    זה עניינים בין ילדים, לצערי לא אנחנו ולא גננות\מורות לא יכולים למנוע מהאוצרות שלנו את כל עוגמות הנפש שעוד יבואו אליהם.
    אנחנו רק יכולים לעזור להם להתמודד איתם, להסביר, לעודד, להיות שם בשבילם...
    והם כבר צריכים ללמוד לאט לאט את הפטנט של להיות חלק מחברה, שהיא לפעמים יכולה להיות ממש אכזרית.
    תני לה חיבוק גדול גדול. זה בטוח יעזור
  • לא הבנתי...הגננת מה אשמה?

• מבינה את הכאב שלך אבל אני עם מרינה
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • אני מסכימה עם מרינה....הגננת לא היתה צריכה להתערב ואם כבר כן היתה מתערבת אז היא היתה צריכה להגיד לסמדר שלא יפה לקחת סוכריות של ילד אחר...אבל אני בהחלט יכולה להבין אותך, זה ממש לא נעים לשמוע את הילד חוזר ככה מהגן
  • אורטל, בדיוק לזה התכוונתי ששתיים עומדות מול אחת
    דיברתי עם הגננת שתהיה פחות מעופפת ותסתכל מה קורה בין הילדים ותלבן דברים בין הילדים-זה התפקיד שלה ,בשביל זה היא שם!!!
    לי אסור להתערב ולהעמיד ילדים במקומם ,אבל היא חייבת לעשות את זה.
    ועוד אני חושבת שגם אם סמדר "גנבה" סוכריה ,היא לא צריכה לקבל מתקפה כזו משתי בנות ולחזור הביתה בוכה.
    ממש לא מקובל עלי הדבר הזה.
  • הלב נצבט ששומעים ממה עשו לילדה הקטנה והחמודה שלך .......כואב

אני יכולה לספר לך שאני שמעתי וראיתי בעצמי איך ילדה בגן מעליבה את הבת שלי
    ולא ידעתי כיצד לנהוג מה אני יענה לילדה קטנה אבל עצרתי את עצמי ונתתי חיזוקים
    וחיבוק גדול לבת שלי ואין מה לעשות זה קורה המון וילדים הם נורא אכזריים והיא תצטרך כל החיים לשמוע גם דברים לא נעימים ואנחנו ההורים שם כדי לתת להם חיזוקים
  • ליאת,
    את טועה!
    כמו שתפקידה של גננת להפריד בין ילדים שרבים מכות וכמו שתפקידה לכעוס על ילד שמרביץ ,כך תפקידה גם לטפל בילד שפוגע מילולית בילד אחר.
    אני לא רואה שום הבדל בין ילד שמרביץ לבין ילד שמקלל- מבחינתי זה אותו דבר בדיוק.
    וצריך לטפל באלימות מילולית בדיוק כמו שצריך לטפל באלימות פיזית ,את מסכימה איתי?
    וגננת כן צריכה להתערב בין הילדים במקרים מסויימים- בשביל זה היא שם
  • "חוצפנית" ו- "אוי אוי אוי" זאת לא ממש אלימות מילולית יקירתי...את צריכה לזכור שאלה ילדים ....אם היו מקללות ברמה מגעילה יותר אז בוודאי שהגננת היתה צריכה להזהיר שככה לא מדברים...אני באמת לא חושבת שהגננת צריכה להתערב בכל דבר....יש דברים שהילדים צריכים ללמוד לעשות בעצמם כמו להגן על עצמם במצב כזה....את יודעת שכשיעל אומרת לי שילד בגן אמר לה חוצפנית אז אני אומרת לה פשוט תגידי לו שהוא חוצפן בעצמו וזה הכל....לא יקרה שום דבר אם הילד ידע "להחזיר" כל עוד אלה לא ממש קללות אלא ככה בקטנה
  • בחייך ליא, זה ילדים...וזה ליגיטימי לגמרי שהם יתקפו אם מישהו "גנב" להם משהו

• ליא יקירה..
    אני מבינה את ההרגשה הרעה על הז שהבת שלך חזרה ככה מהגן..
    א-ב-ל- אל תכחי שגם הבת שלך היתה לא בסדר...
    והם ילדים!!!
    לפי דעתי "מריבות" כאלה(אני בכלל לא מחשיבה את זה כמריבה..) המבוגרים ממש לא צריכים להתערב..
    גם לא הגננת וגם לא את!
    בת כמה סמדר? כי לפעמים שילה חוזר הביתה עם מילים חמורות יותר.. שילדים בגן אמרו לו,
    ולא על כל מילה אני הולכת לגננת ומכסחת אותה! הם ילדים, הם שומעים דברים.. ואני
    בטוחה במליון אחוז שגם הבת שלך מדברת ככה..
    מה שהם עשו לה זה לא מתקפה, הם בסה"כ הגנו הסוכריה שלהן.. אולי הם שמעו בבית או אצל
    הגננת שמי שלוקח משהו שהוא לא שלו אומרים לו- נו נו נו או פויה..

אני חושבת שהתפקיד שלך הוא לחזק את סמדר, להגיד לה שזה בכלל לא נורא..
    ושפעם הבאה תלך לגננת ותספר לה- אולי אז היא תוכל לפתור את העניין..
    או שלא תחטוף.
    לכל מעשה יש תוצאה.. לא בקטע רע ש- "מגיע לה".. אבל שתביני שזה בכלל לא נורא מה שהן עשו!!

אין שום ייאוש.. :)
  • אתן מתארות את זה כאילו כלום לא קרה - וזה חורה לי

אם הילד שלכן היה מגיע מהגן ואומר שהעליבו אותו והוא בכה ורצה אתכן בשביל שתגנו עליו - זה לא היה מקפיץ לכן משהו?

הן אמרו לה מילים קשות, רעות ופוגעות - ואיימו עליה - מילים יכולות להיות פוגעות כמו חיצים בלב. זה כואב, בייחוד שזה ילדים - ילדים יכולים להעליב ולפגוע יותר גרוע ממבוגרים - כי הם הרבה פעמים אפילו לא מבינים את המילים שיוצאות להן מהפה.

זהו. היה לי חשוב להגיד את זה, סורי
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • מתוקונת.. ברור שאיך שאני שומעת את הילדים שלי אומרים לי דבר כזה כמו "רציתי את אימא"
    כואב לי בלב וכל רגשות האשמה האמהיים צפים ועולים..
    מצד שני- הן בסה"כ אמרו לה- חוצפנית ו- אוי ואבוי!! הן לא איימו עליה..
    וכן- ילד צריך ללמוד לספוג דברים כאלה מילדים.. אם אני אלך ואכסח ת'גננת על כל מילה
    שהילד שלי סופג, איך הוא ילמד להיות בחברה? הוא ילך לאימא של כל ילד שאומר לו וילשין?
    ילדים מדברים לא יפה, משלימים ואח"כ הם החברים הכי טובים בעולם,
    ושוב הם יריבו וישלימו..
    אנחנו- לא יכולים לקחת ללב כל מריבה קטנה כזו!!
    אני יודעת שזה אולי נשמע כזה קר וחסר רגשות..

כששילה חוזר ואומר לי "אמא, --- אמר שאני כלב.." בפרצוף עצוב,
    אני עונה לו "נו, ואתה כלב?" אז הוא עונה לי- "לא" וכבר הוא צוחק..
    אז אני אומרת לו- "אז תגיד לו שזה בכלל לא נכון ושלא נעים לך שהוא אומר את זה.."
    אני חושבת שככה זה יותר נכון..
    אני לא הולכת ונכנסת בגננת על כל עניין כזה!!
    פה בדיוק מתחיל חוסר האמון במורים/ גננות..
    אין שום ייאוש.. :)
  • וארטלי

• קראתי את מה שסמדר סיפרה לך ונקרע לי הלב, אין ספק שזה אחד הדברים הכי קשים לאמא לשמוע שהעליבו את הילדה שלך ושהיא רוצה אמא
  • סורי
  • מסכימה לגמרי עם פיתוש
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה