סוף סוף עושים משהוא גם לטובתינו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
27 תגובות
עמוד 1
  • נשמע מעולה
  • טיפולי שיניים זה טוב...
    מצד שני..לפי מה שהבנתי לוקחים את התקציב ממקום אחר..(הרי זה ברור- כסף לא נופל מהשמיים

• מה טוב בזה בדיוק ? זה בא על חש-ן סל התרופות (תרופות יקרות שמצילות חיים כמו תרופות נגד סרטן וכו') . דבר שני הרמת רופאי שיניים בקופ"ח ממש לא משהו כי כל רופא שיניים שמכבד את עצמו לא עובד בקופ"ח ודבר אחרון זה לרוב דורש המתנה די ארוחה שבמקרה של כאבי שיניים די בעייתית .
    ואחרון חביב - רוב הכסף זה טיפולי אורטונדיה שלא כללולים בדבר בהצעה הזאת .
    לי אישית די נשבר ללמן את ה"חברה" להם מיעוד החוק .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני חשבתי שזה רעיון גרוע

• לטובת מי?
    זה הרבה יותר מורכב מזה..
    ח"ו לא עלינו אם אחד מקרובינו יחלה במחלה סופנית ויזדקק לתרופות שאינן נמצאות בסל התרופות כדי להאריך את חייו, ונצטרך להשתעבד חודש אחר חודש לגיוס הכספים לרכישת התרופה (ואני מדברת על מקרה מסוים שאני מכירה אישית), אז בטוח נדבר אחרת..

מיכל

• אין כאן שום דבר חיובי.
    אנשים הולכים למות בגלל התקציב הזה.
    כ"כ לא נכון לעשות זאת ע"ח תרופות מצילות ומאריכות איכות חיים וחיים.

• סליחה אבל אני ממש ממש ממש לא מסכימה איתך.
    בשביל סתימה בשן של הילדה שלי מישהו ימות?!?!?! בזיון!!!!
    והרי זה לא בשבילנו עם ה3 ילדים - המחשבה היא על אלה שמביאים 13 ילדים

בושה וחרפה!!!!

באהבה סיון
  • חיכיתי למישהי שתגיד שזה עוזר רק לחרדים עם ה- 80 ילדים..
  • עדיין מחור בשן אף אחד עדיין לא מת . אין לי בעיה שיוסיפו למי שרוצה ביטוח שיניים משלים של 10-15 שקל לחודש כי אופציונלי יה לאלו שמעוניינים בטיפולי שיניים דרך קופ"ח . זה הכל . לא רוצה לממן מכיסי ציבור שלא תורם לחברה שום דבר בחזרה , צר לי .
    אין לי שום דילמה מוסרית בשאילה - חיים או אכות חיים מנימלי מול סטימה בשן .
  • פיתוש, זאת בדיוק הנקודה! ההורים שלך יכלו לבחור שלא לעשות את הטיפולים, כי זה היה יקר מידי עבורם ובכל זאת את נשארת בחיים כדי לספר לנו על זה. יש אנשים שלא יכולים להחליט שלא לשלם על התרופות שלהם, פשוט מאוד, כי הם ימותו! אז הם פונים לעזרת הסובבים אותם ואוספים תרומות
  • אני חושבת כמו חלקכן שעדיף שהכסף ילך לתרופות מצילות חיים.
    בגדול אנחנו כהורים יכולים להגן על השיניים של הילדים שלנו ולמזער נזקים בעתיד.
    אבל אם חס וחלילה צריך תרופה שאין אותה בסל הבריאות אבוי לנו
  • זה סתם פופוליסטי
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • כל אלה שזקוקים לתרופות מצילות חיים מוחים על ההחלטה הזו..
    אבל מבחינתי זה מעולה..מקווה שלא ישנו את ההחלטה

אמא לשני מלאכים

• גם אני חושבת כמו מרינה עדיף שהכסף ילך לתרופות מצילות חיים מאשר איזה חור בשן שאפשר לחיות איתו
  • לצערי אני מכירה יותר מדי את החוק הזה (מעצם היותי עובדת האגודה למלחמה בסרטן)

החלטה פופוליסיטית לחלוטין - על חשבון מה שכבר נקבע, הוא מחליט לקחת כאילו זה סל ביצים שאפשר לחלק אותו בשוק. גועל נפש
  • יולי תמיר יועדת על בשרה מה זה מחלה הזאת .
    להגיד זה טוב לי עכשיו זה בולשיט כי צורך בתרופות אלו יכולות לצוץ לכל אחד בכל רגע נתון , ובניגוד לבעיות שיניים כמעט לא לא ניתן למנוע את המחלות אלו . הם לא באות מרשלנות של אנשים אלא פשוט צצות ביום בהיר אחד והופכים את החיים של אנשים לגהנום מהסרטים .
  • סליחה תיקי אבל אנשים מעשנים ומקבלים סרטן ריאות או שותים והורגים את הכבד ועוד כל מיני....להגיד שבעיות שיניים נובעות רק מהזנחה זה לגמרי לא נכון
  • בסל התרופות נמצאים תרופות לא רק עבור חולי סרטן , אלא להרבה מאוד מחלות כולל מחלות שמצילות חיי ילדים . 66 מיליון שקל זה טיפה בים כי אני אישית מכירה ילד שזקוק לתרופות מסל הבריאות בעלות של 12.5 אלף דולר בחודש - לא פחות ולא יותר .
  • זאת בדיוק הטענה שלי!!! זאת טיפה בים, וזה לא מה שיגרע טיפול בחולי סרטן או מחלות אחרות..וזה כן יעזור לאנשים שידם אינה משגת טיפולי שיניים...לצערנו המדינה שלנו מקצה את כספיה למקומות הלא נכונים ובהחלט אפשר לגרוע מכספים שהולכים למקומות שהם לא צריכים ללכת אליהם ולהעביר לטובת הבריאות....
  • ליאתו'ש - הטיפה בים הזו מאפשרת להכליל עוד תרופות בסל בעלות מחצית ממה שהיא שווה בשוק הפרטי.

למי שיש ביטוח משלים - יש השתתפות בטיפולי שיניים לילדים, בכללית הטיפולים חינם עד גיל 6. מה קרה עד עכשיו? משתמשים בביטוחים הפרטיים או המשלימים.

כשיש תקציב אחד והוא מופחת משנה לשנה - כל טיפה בים - שווה עולם ומלואו.

מה קורה ברווחה? קיצוצים על ימין ועל שמאל! את יודעת שמחוסר תקציב כמה בתים לאוכלוסיות מיוחדות נסגרו? את יודעת כמה עמותות (כולל שלנו) נאלצות לקצץ בגלל שאין כסף?

כשאין כסף - לא עושים שטויות כאלו - שומרים על הקיים!
  • הדעה שלי חלוקה בנושא, כי מצד אחד ברור לי שעדיף לי להציל חיי אדם מאשר טיפול שיניים.
    מצד שני לא יתכן שכל תקציב סל הבריאות ילך רק לתרופות מצילות חיים, הרי רוב משלמי המיסים לא זקוקים לתרופות מצלות חיים וזקוקים לעזרה ביום יום ולא יתכן שהם ישלמו מיסים ולא יקבלו שום דבר בתמורה (אז נכון שאולי לא הייתי בוחרת בטיפולי שיניים לילדים במיוחד כי רוב הקופות מממנות זאת בחינם עם גיל 6 עם מגן/מושלם/ זהב וכדומה) אבל נניח שהקופות לא היו מסבסדות אנטיביוטיקה רגילה לכאב גרון (סתם לדוגמא) אז נכון שניתן אולי לפתור את זה בדרכים אחרות וסביר להניח להישאר בחיים (ע"י קל גרון, תרופות סבתא או לקנות פרטי) אבל זה ברור שהסיבסוד הזה עוזר ותורם לרוב האנשים בחיי היום יום.
    בקיצור נושא תרופות מצילות חיים מאוד חשוב אין ספק, אבל חלק מהתקציב צריך להיות גם על דברים יום יומיים.
  • לתומכות-
    אתן מדברות על זה כאילו מדובר באוכלוסיות רחוקות שלא נוגעות אליכם בכלל.
    אתן שוכחות שבכל רגע נתון החיים שלכן יכולים להיעצר לחלוטין בגלל שקרוב משפחה שלכן ח"ו ניזקק לתרופה שאינה בסל. ואז אין שום שאלה- עוזבים הכל ומגייסים את כל המאמצים להצלתו.
    אני מכירה בחורה כזאת, שאמא שלה נזקקת לתרופה שעלותה כ- 20 אלף ש"ח בחודש. כל מה שהיא עשתה באותה תקופה סבב סביב הצלת אימה. לא היו שום שיקולים אחרים או חיים אחרים. ילדה בת 19 שהחיים שלה נעצרו.
    לפני שנתיים התרופה נכנסה לסל, ובין רגע העולם שלה השתנה מקצה לקצה.
    בשביל מקרה אחד ויחיד כזה אני מוכנה לשלם את כל הטיפולים לילדים שלי מעתה ועד עולם, ושיהיה לה מימון להצלת החיים של אימה.
    אין כאן שאלה בכלל.

מיכל

• מיכל ! מחיאות כפיים ! אני לגמרי איתך !

• Shir הם לקחו את הכסף מסל התרופות ולא מסל הבריאות הכללי (אם יש כזה). וחוץ מזה - אני לא חושבת שבגלל שאנחנו משלמים מיסים, אנחנו צריכים לצפות לקבל תמורה של טיפולי שיניים, כי רוב המיסים משולמים ע"י אוכלוסיה שתפנה בכל מקרה לרפואת שיניים פרטית.
    ולדעתי זו לא טיפה בים. אם ניקח את הדוגמא של אלינה של ילד שצורך תרופות בסך 12.5 אלף דולר בחודש ונעשה חישוב מהיר, יוצא שהכסף שנלקח יכול להציל 120 ילדים כאלו בשנה. ואם מה שאורטל כתבה זה נכון, והתרופות נקנות בחצי ממחיר המדף שלהן, אז יוצא שאפשר להציל 240 ילדים כאלו בשנה. 240 ילדים זה לא טיפה בים... אפילו ילד אחד כזה זה עולם ומלואו!
  • אין כאן שאלה אם רצוי לתקצב את טיפולי השיניים אם לאו.
    זה יהיה נפלא אם כל טיפולי השיניים לכל המדינה יהיו ע"ח התקציב הזעום.
    יחד עם זאת - לא ע"ח חיים.
    תארו לעצמכם שחו"ח אמא/אבא/אחות/אח/אחת מאיתנו/חברה הכי טובה מתגלה לה אחת מהמחלות האלה. לא מספיק שחיים המשפחה מתהפכים לגמרי, הדבר העיקרי שצריך לדאוג לו פתאום זה הכספים לתשלום במקום להתמודד עם המחלה. זה לא מקל.
    ואז אם האדם נפטר - את החובות ישלמו מביטוח החיים, אם יש לו.
    אם הוא מבריא - הוא נכנס למצב שבו הוא חי רק ע"מ לעבוד ע"מ לשלם את החובות הכבדים האלה הרובצים על שכם המשפחה.
    וכל זאת רק במידה ונימצא מימון, שהבנק מאשר כספים לתרופה מצילת החיים!
    שלא נדע לעולם
  • מיכל - כל מילה שלך בסלע.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה