-
אני דוגלת בזה שלא לבקש מההורים מאף צד
לא מענין אותנו מה האחים האחרים מקבלים
זה לא מעסיק אותנו
-
מצטערת אבל אני בדעה שמה שמקבלים צריך להגיד תודה ולא לצפות
לקבל עזרה. אני ובעלי שנינו סטודנטים וכשהתחתנו לא היה לנו כלום
ובכול זאת אף פעם לא ביקשנו עזרה....
הכול זה עניין של הסתכלות.. אני תמיד משתדלת להסתדר לבד, אומנם
קשה אבל זו דעתי
]
-
גם אצלנו יש אפליה שחבל על הזמן, ואני לא ארחיב כי אולי מישהו מזהה
-
עוגית הילדים רואים את הסבתא שלהם אפילו שאני לא מדברת איתה בעלי לוקח אותם אליה כל שבוע.
-
אני הייתי מתביישת לבקש עזרה מההורים שלי...
חמותי נותנת לנו ביד רחבה גם בלי שנבקש ,אבל ההורים שלי הם גם טיפוסים שלא נותנים ורוצים שנסתדר לבד.
לכן אני לא מבינה אותך איך את יכולה לדרוש מחמותך, עם כל הכבוד היא לא חייבת לכם כלום -ממש כלום.... אתם כבר אנשים מבוגרים הקמתם משפחה אז תדאגו לפרנס בכוחות עצמכם ,בלי לדרוש מאף אחד.
-
בעיני זה פשוט חוצפה מצידך לכעוס עליה.
מצד אחד אתן לא בקשר כבר שנה, מצד שני את מבקשת את עזרתה???
די הזוי...
אנחנו נגד להעזר בהורים.
גם לנו יש שני ילדים.
אני לא עובדת כבר 3 שנים מחוץ לבית.
מסתדרים.
אבל אם היא כבר מוכנה לעזור (לאחר שבעלך שכנע אותה, לא מרצונה החופשי...) תגידי תודה ותשתקי.
וסליחה שאני נכנסת לך לרחם ולשחלות - אבל אם אתם לא מצליחים להסתדר ללא עזרת ההורים עם שני ילדים - אז איך תצליחו עם 3?
-
500 שקל זה סכום מכובד מאוד
ויש הרבה דברים שאשפר לקנות בסכום הזה
היום לא חסר מבצעים ברשתות ומגיעים לסכום כזה וקונים דברים טובים
-
נכון שזה מכעיס ומעצבן שלאחד הם עוזרים יותר ולאחד פחות (אפילו בכלל לא)
אבל זה כספם והם מחליטים מה לעשות איתו
-
אז ככה אנחנו בדרך כלל מסתדרים יפה בלי עזרה של ההורים אבל לפעמיים קורה חודש שהוא יותר קשה אז מה קרה עם הוא ביקש את עזרתה הפעם אחרי שהיא לא עוזרת בכלל.
ואם שלושה ילדים גם נצליח לעמוד בזה אני עובדת ברוך ה' וגם בעלי ונצליח להסתדר.
אבל אני בדיעה שאם ההורים עוזרים לילד אחד אז עוזרים לכולם ילד אחד הוא לא כבשה שחורה והילדים האחרים הם הלבנים.
-
קודם כל את לא יכולה להכריח אף אחד לעזור לך.... וגם כשחמתך מחליטה בסופו של דבר לעזור לך, אז את כביכול מכתיבה לה באיזה תנאים (500 ש"ח זה הרבה כסף! אפשר לקנות עם הסכום הזה קנייה לא מבוטלת) סליחה אבל את לא מעריכה אותה מספיק...ואת כותבת ככותרת שאת שונאת אותה. על זה?????
אני הייתי נמנעת מלהתבטא כך כלפי משפחה אפילו אם הקשר שלי איתם לא טוב. היא בכל זאת אמא של בעלך...את צריכה לנהוג בה ביתר כבוד.
ובבקשה אל תעלבי ותקבלי את זה כביקורת בונה
-
צר לי על הבוטות ,
אבל לדעתי אתם אנשים מבוגרים , ואם הקמתם משפחה אתם צריכים לדעת לדאוג לה ולהסתדר עם מה שיש.
אני גם בדעה שאם ההורים או החמים עוזרים באופן קבוע, אז מה את מתפלאה שהם מתעערבים ומחליטים איפה תעעשו את הקניות??? זה מתחיל מכאן ואח"כ זה יהיה להעביר ביקורת עעל מה שאת קונה ואיך את מחנכת את הילדים וכ'ו .
ולכן אני מעדיפה לא לקחת ואל תתערבו לי בחיים.
לצערי אני רואה את זה אצל חברות, וזה מוטיב חוזר.
מקווה שתסתדרו
-
לא מסכימה אתך מצטערת.
מי שעוזר שיעשה בכיף, ומי שלא לא.
קצת חוצפה להתעצבן שהיא מוכנה לתת 500 שקל.
אפשר לקנות המון בסכום הזה!!!
תגידי תודה היא לא חייבת גם את זה.
אז מה אם אח של בעלך גר אצלה?
מה הקשר?
זכותה לעשות עם הכסף שלה מה שהיא רוצה.
אח של יניב גר אצל ההורים שלו ובחיים לא חישבנתי מה הם נותנים לו או לאחותו
או ליניב.
כל עזרה שהם נותנים (אנחנו באים פעם בשבועיים לשבת וכמעט תמיד מחכים לנו טיטולים ומטרנה ומגבונים) אני אומרת תודה רבה ומעריכה מאוד.
את לא יכולה לא להיות איתה בקשר שנה ולצפות שהיא תקפוץ לעזור לכם...
הנתינה צריכה לבוא גם ממך.
[./]
-
אני חושבת שברוב המשפחות יש ילדים שמקבלים יותר (הרבה פעמים זה נובע מזה שהם צריכים יותר, לפעמים זה נובע מטיב הקשר עם ההורים).
אני לא יודעת מה המשקעים שיש לך עם חמותך. אולי זה משהו שלא ניתן להבליג עליו.
אצלי היחסים לא משהו איתה... אבל אני באה עם הילדה ודואגת לשדר לשתיהן חום ואהבה (כלומר מחמיאה לסבתא בפני הילדה וכו') והכל על מנת לשמור על שלום בית.
בעלי חשוב לי יותר מענייני כספים או אפילו במקרים מסוימים יותר מכבוד עצמי.
לכן עצתי לך: קחי את מה שנותנים לך, תגידי תודה מכל ה-
-
שמבונאן אני לא נעלבת בכלל.
כן אני לא אוהבת את חמתי כי היא עשתה לי הרבה רע מהיום שהתחתנו אין מה לעשות אני לא מאחלת לאף אחת לעבור מה שאני עברתי איתה במשך השש שנים האחרונות ושבגללה יכלתי להתגרש אבל כנראה שהאהבה שלי ושל בעלי יותר חזקה וכמה שהיא מנסה להשתלט עליו בכל זאת לא מצליח וזה שאני לא מדברת איתה זה החלטה כדאי שיהיה לי שקט נפשי.
ואז מה קורה שמשפחה נקלעת חודש אחד לעזרה כי היו הוצאות לו צפיות אז מה עם היא תעזור זה הבן שלה.
ההורים שלי יכולים כל שישי שבת לארח ולקנות וזה שאנחנו לא מבקשים הם עוזרים ככה לכל הילדים שלהם ההורים שלי.
-
תראי אצל כל אחד זה אחרת
אי אפשר בכוח שלבקש ממישהו שיעזור
אם היא תרצה היא תעזור אפילו שזה הבן שלה
אני גם בדעה שכמה שפחות לבקש עזרה
שבאים ועוזרים לבד זה משהו אחר
ואני בכלל חושבת שאם הדבר הזה גורם לבעיות מתחתחילה אז עדיף לא לבקש את העזרה ולהסתדר
אפשר באותו חודש לא לקנות משהו מסויים
או לקנות במבצע
-
אני אגיב בנושא קצת אחר
-
אני מסכימה עם כל מה שנכתב כאן...
גם ההורים שלי קונים יותר לשקד מתנות ויותר מארחים אותנו מאשר החמים שלי, אבל אני ממש לא שונאת אותם על זה!
אף אחד לא חייב לי כלום!
יותר מזה- אני רבה עם אבא שלי שיפסיק לקנות לשקד מתנות, כי המצב שלו לא בשמיים, והנה אתמול הוא שוב קנה לו אורגנית עם כיסא
ישקף אלוקים ממעון קודשו
ויך כל שונאי עמו כהרף עין
הנה ה' קם וניצב על אנך
ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
את לא חושבת שקצת הגזמת???
-
אני אגיד לך את האמת. את צריכה להגיד תודה וזהו. היא לא חייבת לתת לך כלום.
500 ש"ח זה המון. אני עושה קנייה שבועית שכוללת חומרי ניקוי, בשר , סימילאק וחיתולים בפחות מ-400 ש"ח בשופרסל דיל.
בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
מרינה
-
מסיכמה עם כל מילה שהבנות כאן אמרו
עדיף לא לבקש ואז הם לא יתערבו בחיים
את זה למדתי מבעלי שצריכים להיות תלויים בעצמנו
המצב שלנו גם לא כלכך טוב אבל מנסים להסתדר
ומוותרים על המון דברים כולל בדברי אוכל ונישנושים קונים מה שצריך
המינימום
[בחיבוקי גדול
רינת אמא של מוריה ודביר
-
-
בנות השנאה שלי כלפיה לא באה בגלל שהיא רוצה לתת לי פחות או יותר השנאה שלי כלפיה שאחרי שבעלי עזב את העסק המשפחתי בשביל השקט הנפשי שלו ושלי שזה היה עסק שהינו משלמים שכירות כל חודש להורים שלו ואחרי 20 שנה שהוא היה שם וכל המשפחה הזאת לקחה מהכספים ובלי בושה שהוא עזב הוא יצא משם בלי שקל אחד נראה פה מישהי שבעלה עובד 20 שנה באותו מקום ויוצא בלי שקל ועוד מצפים ממנו לעשות להם את כל הסידורים של המקום ולשלם את כל הדברים מהכיס שלו השאירו אותנו עם חובות ואנחנו עומדים בכל התשלומים של החובות שהם השאירו אותו חוץ מלגדל את שני הילדים אז מה אם בעלי ביקש חודש אחד עזרה אף חודש אנחנו לא מבקשים אז החודש הזה הוא קשה במיוחד.
וזה שאני לא מדברת איתה זה בגלל העסק המגעיל הזה שבעלי היה שם אני דאגתי להם לכל הסידורים שהם היו צריכים לדאוג כבעלי המקום שאני שוכרת מהם ובלי לשלם שקל אז מה קרה והיא דיברה אליי בצורה כזאת מגעילה שלא נדבר שאמרה שלא איכפת לה מהילדים שלי אז נראה משיהי שכל שש שנות נישואים החמה שלה מתנהגת אליה לא יפה איך היתה מחזירה אותי חינכו לכבד אדם מבוגר אז חמש שנים כיבדתי אותה ועזרתי לה בכל מה שביקשה אפילו שיום אחד היתה חולה והלכה לבית חולים ואני הייתי בהריון של הבן שלי הריון ראשון אשה בחודש תשיעי והילדים שלה שמו אותי איתה בבית חולים והלכו לבלות עם הנשים שלהם בקניון וחמתי התעלפה לי בכניסה לקניון ומי היה צריך להרים אותה ולטפל בה אני בהריון בחודש תשיעי איך זה נשמע וזה רק הקצה שבקצה מהדברים שעברתי איתה ובעלי היה צריך לסגור את העסק של המשפחה כדאי לבוא ולעזור לי אז באמת בנות כמה שנסיתי להיות איתה נחמדה וטובה זה לא הולך. אבל עזרה היא עוזרת לבן שלה ולנכדים שלה.
וזה באמת לא קורה כל חודש כי באמת שאנחנו מסתדרים ואפילו חיים ברמה טובה עם כל החובות וההוצאות עם שני ילדים וכל ההוצאות של העסק שנשאר לנו לשלם.
רחל
-
סליחה?????
היא לא חייבת לעזור לך בכלום. אני חושבת שהבושה היא שלך שאת חושבת שהיא חייבת לעזור לך אחרת את שונאת אותה.
אני כותבת לך מהלב ואני ממש לא מתכוונת שתפגעי.
אני ובעלי גם לנו מאוד קשה ההורים שלו יש להם המון כסף להורי אין הם חיים על הבטוח הלאומי כי הם מאוד מבוגרים.
אז מה אעשה אבקש מהם כסף?
זה מעצבן שהם לא עוזרים אבל אני לא אבקש
אני אסתדר עם בעלי ונפרנס את המשפחה בכוחות עצמנו.
נשמה אסור לך לבקש ממנה עכשיו היא נידבה 500 שח ואם היתה מנדבת 2000 שח נניח אחרי זה כל החיים היתה אומרת לך אכלת על חשבוני את והילדים שלך נתתי לך 2000 שח לא היתה אומרת שנתנה את זה לבנה אלא לך.
עזבי. מה את צריכה טובות שלה.
את עובדת? בעלך עובד?
אם את לא עובדת ובעלך עובד תסתדרו לבד תצמצמו כמה שיותר. ההורים שלך עוזרים מה טוב כל הכבוד להם אבל הם עושים את זה מכל הלב ולא כי הם חייבים. תחשבי שהיתה נותנת לך פעם אחת 2000 שח והולכת לכל החברות שלה ולכולם ואומרת איכססססססס הכלה הזאת איך היא לקחה ממני כסף לאוכל שתתבייש לה אבל שוב היא לא היתה אומרת שהיא עזרה לבן שלה. לדעתי אל תקחי את ה500 שח האלו שתדחוף אותם את יודעת לאן ותסדרו. באמת כאלו קמצנים הם עדיף שאת ובעלך תסתדרו לבד ולא יגידו לך אחרי זה כי עזרתי לך אז תבואי נניח לעזור לי לנקות את הבית או תתחיל להתקרצץ אצלך בבית בלי סוף. לא צריך טובות באמת היום לכולם קשה אבל עדיף להסתדר בלי טובות. אם היתה נותנת כסף מהלב ומהנשמה אחלה אבל כי זה לא כך שתדחוף את ה500 שח שלה לבן השני שלה את לא זקוקה לזה לדעתי כך אני היתי עושה. מאמי. בהצלחה.
-
וואו, מצב לא פשוט בכלל.
נשמה, תגידי תודה על ה 500 ש"ח אצלנו זה בחיים לא קורה מצב חמי וחמותי.
לא אנשים רעים פשוט כאלה שלא נותנים וחושבים שילד צריך להסתדר לבד
( רק חבל שהבן שלהם בסטודנט ואנחנו נופלים על ההורים שלי כבר 4 שנים)
בכל מקרה, אני מאמינה בשלום , לדעתי אחרי הקנייה הזאת של ה500 ש"ח שהיא תעשה לכם והיא באמת לא חייבת אם אתן לא מדברות, הייתי מתקשרת אליה
אומרת לה סליחה על הכל ( גם אם היא פגעה בך) ושאת מודה לה מאוד על העזרה
ופשוט תעשי לזה סוף המריבות האלה לא יובילו אותך לשום מקום
רק יעשה לך רע ויעמיד את בעלך שאת כ"כ אוהבת בתווך.