אגן כליה מורחב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הייתי בסקירה מאוחרת ומנצא שאגן כליה ימין מורחב. שמאל תקין...

מי יכולה להגיד לי על זה משהו? הרופא קצת הלחיץ אותי בלי שהתכוון...

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
8 תגובות
עמוד 1
  • לאוריקי היה אגן כליה מורחב.
    יכול להצביע על בעיה ויכול להסתדר מעצמו.
    אצל בנים זה יותר נפוץ,
    ובדרך כלל זה נגמר במעקב!

[./]
  • תודה זוהר
    תוספת מהממת למשפחה:
  • לגמרי מובן!

[./]
  • לי היה כל ההריון אגן כליות מורחב ועשיתי על 4 שבועות סקירה לראות מה המצב וזה גדל כל הזמן ואמרו לי שלרוב זה כלום וזה יורד עם הלידה ובאמת עם הלידה עשו אולטרסאונד כליות והכל היה תקין ואחרי חודש חזרנו על הבדיקה ולא היה זכר והרופא ילדים אמר לי לשכוח מזה.
    אני גם הייתי בייעוץ באיכילוב אצל רופא מומחה אם אני לא טועה נפרולוג לילדים לפני הלידה והוא הסביר על כל האפשרויות ואמר שלרוב זה נעלם ואם זה ממשיך אחרי הלידה אז מתחילים טיפול אנטיביוטי למניעה וכמובן להיות במעקב ורק במקרים קיצוניים ביותר אם יש ממש חסימה בכליות הפעולה ניתוחית

המסנג'ר שלי: afeks@hotmail.co.il

• גם אצלי זה התגלה בסקירה המוקדמת והמשיך גם במורחבת.
    לבסוף, אחרי הלידה עשו לו אולטראסונד כליות ואכן היתה הרחבה באגני כילייה.
    אבל את יכולה להיות רגועה כי באמת באמת לרוב עד גיל שנה- שנה וחצי זה נעלם.
    אצלינו בגיל 8 ח' הייתה דלקת בדרכי השתן וקישרו את המקרה של הדלקת להרחבת אגני כלייה. ואז הוחלט שעקב הדלקת (היחסית חריפה שהייתה לו) הוא יקבל אנטיביטיקה באופן קבוע עד גיל שנה וחצי כטיפול מונע.
    וכך היה ואז בגיל שנה וחצי שוב אולטראסונד וראו שזה נקטן והמשכנו מעקב כל 3 ח'
    בסופו של דבר לקראת גיל שנתיים זה פשוט נעלם לגמריי (ברוך השם)

באופן כללי זה נפוץ יותר בקרב בנים מאשר בבנות
    אבל באמת אני לא רואה צורך להלחץ...
  • אינטיביוטיקה עד גיל שנה וחצי?
    תוספת מהממת למשפחה:
  • גם ללולי הקטנה זה היה ואכן זה עבר מעצמו
  • אבל, לא נותנים אנטיביוטיקה על התבססות של הרחבה אלא במקרה של דלכות בשתן... אז מקשרים זאת להרחבה באגני כילייה ובדר"כ לאחר דלקת בשתן ממשיכים טיפול אנטיביוטי מונע.
    בואי נקווה שהכל יסתדר ולא תצטרכו כלום
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה