האם כסף הוא שיקול להחלפת גן מבחינתכן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בננות,
    סליחה שאני לא פה מספיק, או אפילו בכלל
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

17 תגובות
עמוד 1
  • הי בובה,
    לפי דברייך זה לא שיקול של עלות אלא דברים אחרים.
    אם היית שואלת רק על מחיר הייתי אומרת לך חד משמעי לא!
    אבל אם זה קשור לשיקולים האחרים אז גם לי הדברים הללו היו מפריעים מאוד! נקיון זה חשוב והפנמה מגיל כזה
    ענין השוחד בכלל לא מצא חן בעיני
    ולגבי האוכל חשוב המגוון אז הייתי מבררת מה קורההההההההה?
    בכלל הייתי בודקת לפני שאני ממהרת להוציא..
    בהצלחה

אורי ועדי
    עדידה סטודיו - מדריכה ומאבחנת התפתחותית לתינוקות
    כנסו לאתר www.adidastudio.com
  • אני לא הייתי מעבירה גן בגלל שיקול של מחיר (למרות שגם שיקול כזה הגיוני לגמרי).
    ממה שאני הבנתי, השיקולים העיקריים שלך קשורים דווקא לא בעלות הגן אלא בדברים שמפריעים לך בתוך הגן.
    תכל'ס, בכל גן יהיה משהו שיפריע לנו אמהות, בגלל סיבה אחת פשוטה: אין גן שיהיה אידיאלי בשביל הילדים שמושלמים שלנו
  • א. בעיני עניין כלכלי הוא בהחלט סיבה להעביר גן (במידה ושלמים עם המעבר)
    ב. לדעתי העלת כאן עניין של אמון ושל דברים שלא מוצאים חן בעינייך - וזה העניין העקרוני ביותר לדעתי
    ג. רק לידיעה - באבחונים בגיל 3 ילד אמור להיות מסוגל לזהות צבע אחד בלבד
    ד. אם הגן השני מוצא חן בעינייך וההמלצות עליו טובות - בהחלט הייתי רושמת את שניהם לשם

• היי מלי

כמו שהבנות כתבו כאן, נראה שהשיקולים שלך הם לא רק כלכליים אלא מעבר.

את צריכה לראות אם אלה דברים עקרוניים עבורך או שדברים שאת יכולה "להחליק".

אני יכולה להגיד לך שגם אצלי בגן הפנים שלהם לפעמים מלוכלכות, אי אפשר כל היום לרדוף אחריהם ולנקות אותם. יש ילדים שמטבעם מתלכלכים יותר וגם לא כ"כ בקלות באים לשטוף פנים. ולגבי השיער.... השבוע שאלתי את אחת הבנות (אחרי שסיימתי לסדר לכולן את הקוקו) אם היא גם רוצה והיא אמרה לי שלא. זאת ילדה בת 3 שאני לא אתווכח איתה על זה. הגבולות אצלי מאוד ברורים אבל יש דברים שאני מעדיפה שלא להיכנס אליהם לויכוחים אלא לשמור את הכוחות לדברים היותר קריטיים לי.

לגבי החוגים - הייתי מבררת כי לחוגים בדר"כ ההורים משלמים. השאלה אם גובים מכם כסף עבור 4 חוגים ובפועל אתם מקבלים רק 2.

לגבי השוחד - יש שוחד ויש שוחד.... אם אני אומרת לילדים " מי שיעזור לסדר את הגן יהיה תורן בארוחת בוקר", זה שוחד?
    השאלה היא אם באמת משחדים אותם בממתקים וכאלה וזה מה שאני לא אוהבת.
    (למרות שגם בבית אני לפעמים מבטיחה לאופק דין עוגיה או משהו אם..... אני חושבת שכמעט כולנו עושות את זה בצורה כזו או אחרת).

ההבדל בין המחירים הוא משמעותי. כמעט 1000 בחודש. זה הרבה. תורידי נגיד 1000 לקייטנה (אם יש אופציה כזו כי כתבת שהגן מסתיים ב- 8.8 שזה בהתאם לשאר הגנים). זה גם שיקול חשוב.

אגב, איפה מצאת גן ב- 1300????. גנים פרטיים ברעננה לא מתחילים בפחות מ- 2600 לילד אחד ויכולים להגיע ל- 3000 בקלות.

ודבר חשוב אחרון (חפרתי מספיק) - הכי חשוב שלילדים שלך יהיה טוב. במיוחד אביב שצריך המון חום ואהבה. לא כל גן עם קבוצת תינוקיה יודע לתת את זה.

את מוזמנת לדבר איתי במסנג'ר

תמר

תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• היי מאמי

• היי מאמי
  • הי מלי, באמת חשבתי מה קורה איתך ועם הילדודס

הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • אם ילדים אי אפשר לדעת באמת מה אוכלים

אצלנו בגן לדוגמא כמעט כל יום רושמים מה הילדים אכלו בבוקר ובצהרים

אחרי הצהרים בדרך כלל זה פירות ופרוסה לרוב הפורסה באה עם שוקולד
    עם גם פעמים שהם מקבלים עוגה
    הפירות לא מביאים מהבית יש בגן

גם אצלנו יצא לי כמה פעמים לקחת את שחר םע פנים קצת מלוכלכות לפעמים הם קמים מהשינה ואין להם חשק שמישהו יגע בהם
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • גם אני מצטרפת לבנות.. זה לא נשמע ששיקול כלכלי הוא המרכז שמטריד אותך. יחד עם זאת, לא הייתי מסתמכת רק על מה שנועה אומרת לדוג' לגבי האוכל. גם אצל שחר לפי הדיווחים שלו אוכלים כל יום קוסקוס וקציצות או שניצל ואורז כשבפועל אני לפעמים שואלת את הגננת מה הם אכלו וזה שונה ממה שהוא מתאר. כנ"ל לגבי שעת הגשת הארוחה. לגבי צבעים - מה שלינבר רשמה. חוץ מזה שזה לא בהכרח קשור לגננת. זה כמו שאני אגיד ששחר לא גמול עדיין כשיש ילדים בגילו שגמולים כבר. מבינה את הפואנטה שלי?
    בגדול גדול, לפני שהייתי עוקרת ילד מהגן בעיקר כשטוב לילד בגן הייתי מבררת מול הגן עצמו את כל הדברים שמציקים לי. האוכל החוגים השוחד הכל הכל. כי לעבור גן זה סוג של משבר בשביל הילד. אז נכון שמתאוששים מהר ומתאקלמים מהר אבל בכ"ז...

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • איזה זול!!!!!!! איפה מצאת מחיר כזה??????
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • תראי אף גן זה לא כמו אמא ואת זה את בטוח יודעת אז לי למשל לא איכפת שהיא תחזור עם קצת שוקולד על הפרצוף אבל היחס יהיה מדהים.
    כמובן שעדיף גם וגם אבל בגנים היום נורא קשה למצוא גן שאת לא משלמת עליו 4000 ש"ח ומקבלת הכל כולל הכל הכל הכל.
    אני חושבת שכסף הוא שיקול במיוחד ששם את לא מקבלת את מה שאת משלמת עבורו.
    אם הכל היה פרפקט הייתי אומרת לך תשאירי אבל המצב הוא לא ככה.
    אני חיפשתי לטליה גן והלכתי לבדוק את הגן של נגה ואת הגן של מנדי שהוא גן פרטי 2500 לילד עד השעה 1 והאמת לא היה הבדל. כמות הילדים והמטפלות זהה.
    אז היא ונגה לא חוזרות נקיות כביום היולדם אבל בשבילי היחד החינוך וכמובן זה שהם באמת משתדלים לגבי הנקיון והכל שווה את זה
    אז אני משלמת 1600 לשתיהן ואני מרוצה עד השמיים.
    חוץ מזה שאם את משלמת סכום כזה לגן אתת בטח מתקזזת בממלא דברים אחרים שאת יכולה להעניק להם אז לדעתי אם הם יקבלו אותו הדבר במקום זול יותק זה שווה.
    לא מחייב שמה שיקר הוא מה שטוב.
    אני בעד לפני שאתצ מחליטה תבדקי קודם בגנים אלרים ואז תחליטי.
    וכסף הוטא בהחלט שיקול אם את מקבלת דבר זהה במחיר מופחת.

• אז ככה לאחר בירור מעמיק
    הגן של ה 1300 שקלים, לא בא בחשבון, אין שם שום למידה ושום ערך מוסף, זה יותר כמו שמרטפיה ולא כמו גן...
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• טוב

• כסף יש לו משקל נכבד מבחינתי אבל הכל תלוי במה שמרוויחים
    אני את שי ומתן אכניס למעון כי תהיה לי הנחה ענקית של משרד התמת
    לעומת מטפלת שבטוח הכיס יקרע לנו, לגבי זה שנעה חוזרה לא מסודרת,
    גם טל חוזר לי עם קוקו לא מסודר ובגדים שהיה איתם בבוקר
    מרוחים לפעמים עם האוכל אבל האמת מעולם לא אמרתי להם מילה
    על זה כי בקבוצה שלו הם 13 ילדים לי חשוב שלא יחזור עם קקי בטיטול.

מה זה להביא פירות? אצלנו הם מקבלים הכל למעט מעדנים.

לגבי החוגים תבררי מה עם זה למרות שאנגלית נראה לי קצת לא לגיל הזה עדיין.
    שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • א. הלוואי הייתי משלמת על שניהם 3400
    html]
  • קודם כל לגבי הצבעים...נועה שלי עד גיל 4 לא הבחינה ביניהם וכבר ביררתי עם רופא עיניים אולי יש לה עוורון צבעים...הוא אמר לי שעד גיל 5 לא מתייחסים לזה כי יש ילדים שהמננון של הבדלת הצבעים שלהם מתפתח מאוחר יחסית לילדים אחרים...ובאמת אחרי חודש שהייתי אצל הרופא היא הבחינה בכל הצבעים...אז אין לך מה לדאוג וזה לא קשור לזה שהיא יכולה לספור או לעשות דברים אחרים
  • מלי
    למה את לא רושמת את נועה לגן עיריה? למה לגן פרטי?

ולענינינו
    ברור שכסף הוא שיקול תחשבי על זה עוד 1000+ש"ח לחודש
    למשפחה זה בהחלט שיקול.
    ואת חייבת לדבר עם הגננת על החוגים! ועל האוכל!
    זכותך המלא
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה