מאיזה גיל השארתן ללא השגחה צמודה בבית? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הקטן מתעורר מאוד מוקדם בבוקר (סביבות 5), והוא קם לבד מהמיטה ועובר לספה בסלון. פעם עוד הייתי קמה כי פחדתי להשאיר אותו ער מבלי שאני משגיחה עליו, אבל מאז שהקטנה נולדה אני קמה בלילה לפחות פעמיים אז זה מאוד קשה גם להתעורר כל כך מוקדם.
    האם אתן משאירות את הקטנים ככה ללא השגחה?
    מאיזה גיל כבר לא צריך לדאוג שהם מסתובבים להם חופשי-חופשי בבית?
11 תגובות
עמוד 1
  • אין לי ניסיון עם גיל כזה, אבל נראה לי לא נורא אם אין דברים/חפצים מסוכנים בסביבה שלו...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
    ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני גם משאירה...
    אין מה לעשות, אחרי יום שלם במשרה מלאה, לילות עם קימות/הריון, לפעמים צריך לנוח כדי שיהיה כוח להמשך היום, סה"כ כבר אוטוטו שלוש- זה לא ילד שמכניס דברים מסוכנים לפה/זוחל..
    הייתי מוודאה לפני באמת שאין דברים מסוכנים, שדלת הכניסה נעולה, שאין לך יציאה פתוחה למרפסת ושחדר האמבטיה סגור.
    אם יש לו קלטת אהובה ברדיודיסק/טלויזיה- הייתי שמה כדי להיות שקטה. זה לא קלאסי אבל אלה החיים
  • אני מעדיפה לא להשאיר ללא השגחה בכלל
    לא אלך למיטה אם מעין תשחק בסלון, בעיקר כי היא לא תאפשר לי 5 דק' בלי לגשת אלי
  • כן, כמובן שאין חפצים מסוכנים, אבל מצד שני אי אפשר להוציא הכל לגמרי...המטבח פתוח, תמיד משהו עלול ליפול/להימשך... הוא גם מגיע למגירות של הסכום למשל...

בעיקרון הזאטוט שוכב לו פרקדן על הספה ורואה טלוויזיה, הוא בדרך כלל עסוק ב...לחכות שיתחיל הופ (חשבתן פעם למה לעזאזל שמים ג'ז ומוזיקת עולם לפני השידורים בהופ? גם כן דרך להתחלת היום....)

בקיצור תמיד יש לי פחד שהוא יפסיק לראות טלוויזיה וילך למטבח...
  • אם זה אפשרי - שימי שער.
    יש שערים ייעודיים למדרגות ומטבחים וכו'.
    לנו יש מאז מעין החלה לזחול וזה עדיין משמש אותנו היטב.
    עכשיו בגלל הזחילה של יובל אבל גם כי מעין לוקחת כסא ועולה עליו לקחת דברים בהם חפצה קיבתה וזה לא ממש מקובל עלי, בעיקר בגלל שזה לא בטיחותי.

• עינבר נתנה לך רעיון נהדר! גם אני חוסמת את המטבח בעזרת שער (קונים באייס).
    יש לי במטבח חומרים מסוכנים בארון שמתחת לכיור, ואין לי לאן "להרים" אותם, שלא נדבר על כלים וסכום...
    אז אני פשוט חוסמת את הגישה למטבח בשעות הפעילות של שקד.
    גם כשאני מבשלת, למשל, אני לא נותת לו להכנס למטבח...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
    ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • שער ממש בלתי אפשרי אצלנו... המטבח פתוח לגמרי...
    שמנו "אזיקונים" על הדלתות אבל הוא למד לפתוח אותם...
  • האמת שאצלי מאז שנועם מאוד קטן היינו שמים אותו בסלון מול הטלוויזיה וחוזרים לישון קצת כשהוא היה קם מוקדם ביום שבת...
    בהתחלה זה היה בטרמפולינה - קשור, אח"כ בלול ולא זוכרת כבר באיזה גיל הוא התחיל לשכב לבד בספה...
    אבל אין לי שום דבר מסוכן בבית, אפילו במגירה של הסכו"ם אין סכינים... והוא לא ילד שמטפס ומשתולל.... במיוחד בבוקר הוא די רגוע....
    ואני גם לא אחת שישנה חזק.... הייתי ממשיכה לישון אבל שומעת ה-כ-ל....

• אני לא משאירה ללא השגחה בגיל הזה
    אפילו שהוא רואה הופ ומרותק, אין מצב
    הכי הרבה אני אשים ראש לידו בספה
    אבל לא ממש שינה.
    שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • ד"א הערוץ של הופ בייבי פתוח כל הזמן
    אז שהוא קם שימי לו את זה עד שיפתח שוב הופ
    מנסיון

שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • אני התחבטתי בסוגיה הזו כשקנינו מיטת נוער, נורא פחדתי שהיא פשוט תסתובב לי בבית מבלי שנקום...אז בעיקרון המסקנה שהגעתי אליה היא שעברתי על כל הבית ווידאתי שאין דברים מסוכנים. סגרתי דלתות ותמיד אנחנו משאירים אור איפהשהו בבית.
    גם היום לפעמים יוצא לי להשאיר אותה לבד לעשר דקות כשאני מרדימה את נטלי במהלך היום ובהתחלה הבאתי אותה איתי לחדר שינה, היום אני לרוב משאירה לה נשנוש באותו זמן ואת הטלויזיה דלוקה.
    אבל לגבי הבוקר- קרה לי פעם שהייתי נורא עייפה בשבת וקמתי לאמילי (אחרי ניסיונות שכנוע לחזור למיטה) פשוט נרדמתי על הספה לידה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה