היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
הקטנה שלי בת שנתיים וחצי כמעט, יש לה תאבון בריא בלי עין רעה.. ממש מגיל אפס.
זה באמת מבורך וכיף לראות איך שהיא אוכלת. מאידך, יש לי חששות, אני מאוד רוצה לשמור עליה כי הצד של בעלי הם מאוד "גדולים".. ברור לי שזה מאוד קשור גם להרגלי אכילה גרועים שלהם מגיל קטן, אבל גם המבנה לא ממש תורם.. מגיל קטן, כל דבר שהכנסתי לתפריט היה מבוקר - מעדנים למשל, רק טבעיים ללא סוכר, אפילו שכבר רציתי לפנק היא ממש התרגלה ואוהבת עד היום את הטבעי. אוכל לא מטוגן כמעט, לא גדלה על במבות וחטיפים.. ינקה עד גיל מאוחר (שנה וארבע). עכשיו שלא תבינו.. אני לא פאנטית ברמות.. גם חשוב לי שחלילה לא יהיו תסביכים.. אז כמובן שעם הזמן היא נחשפה להכל וגם מקבלת מתוקים וקשקושים. אני מנסה שיהיו בריאים (סוכריות של ויטמין סי חטיפים כמו אפרופו\צ'יטוס עדיף על ביסלי.. פירות יבשים למשל.. וכו'..) היא היתה איתי שנה בבית ורק אחרי נכנסה למעון - כך שעד אז אני הייתי אחראית, ברור "שיוצאים" מהבית" זה אחרת.
עכשיו לעניין.. שאני משווה אותה לילדים אחרים בגילה תמיד נראה לי שהאוכל יותר מעסיק אותה, היא תמיד תחפש את המתוקים איפה שלא נהיה.. ללכת איתה בקניון מבלי שיהיו צרחות על סוכריות זה לא קורה.. (והכי תמיד מקבלת - אני לא מאמינה שברגעים כאלה זה הזמן לחנך יותר מידי - היא מקבלת אחת ונרגעת).
אני ממש ממש מנסה לא לעשות מזה עניין כי לא בא לי ילדה מתוסבכת בענייני אוכל, להפך, אני מעדיפה שהיא תראה ותשבע בעיניים ולא יחסר לה ואז היא תתנפל בהעדרי. כך שאני משחררת פינוקים ומותרות אבל במקביל מנסה לשים גם גבולות. היא יודעת שאין כל יום שוקולד\עוגה כך סתם בלי סיבה (ברור שיוצא לה לקבל) אבל היא יודעת שמקבלים בשבת\אירועים מיוחדים.. אני מנסה לעשות לה "סדר", בבוקר למשל, אני מאוד אוהבת קפה ועוגה\עוגיה\משהו מתוק ומאחר ואני מבינה את הצורך, והיא רואה אותי.. היא מקבלת בבוקר תמיד סוכריות ויטמין C ואיזה פרי יבש\עוגיה לפני יוצאת לגן. דבר אחרון - למי שיש ילד\ה סביב הגיל הזה (שנתיים-שנתיים וחצי בערך). מה אתן נותנות לאכול בארוחת ערב למשל? (פרטו כמויות וסוגי מזון...) סליחה על האורך ותודה למי שקראה.. אירית
9 תגובות
עמוד 1
אצלנו בערב אוכלים טוסט פסטה גבינות לפעמים גם עוף מוקפץ שניצל תלוי מה הילד רוצה
אני למדתי שברגע שאני נותנת לו את החופש בחירה הוא אוכל הכי טוב --------------------------- שומרני אל מיצר רע הגן עלי מכל צרה שמור אהוביי ובני עמי, ושמור עלי גם מעצמי
אולי תבקשי הפנייה לדיאטנית לילדים אם את חוששת מהמשקל
אני יכולה מאוד להזדהות עם כל מה שאמרת, אבל אני מוכרחה להגיד שעם כל זאת, אני חושפת את ליאם להכול, ונותנת לו במשך היום כמעט כל מה שהוא מבקש.
ככה לא יוצא מצב, שכשהולכים בחוץ, או אצל אורחים/חברים יש התנפלות על ממתקים והתעסקות בדברים הללו.
אין אירועים מיוחדים שאוכלים בהם עוגה, או שוקולד או חטיף או לא משנה מה. כמו שאיפי אמרה - בסה"כ את הארוחות המזינות של בוקר וצהריים הם אוכלים בגן, בערב כשהם אוכלים בבית הם גם אוכלים בריא, בין אם זה רק פרי או מעדן, ובין אם ארוחה שלמה של ביצה, סלט, בשר, פחמימה וכו'...
אני בגישה של "לא קורה כלום עם אחה"צ אוכלים קצת שטויות", כמובן שמבוקר אבל לא מניעה.
בכל מקרה, אל תתעסקי עם זה יותר מידי, זה באמת מיותר... תזרמי עם ילדה.
גם אצלנו הצד של בעלי עם נטיה, לכן אני ממש מבינה אותך...יש חשש מסויים... במיוחד אני מזדהה עם מה שכתבת לגבי הרגלי האכילה שגרמו להשמנה, חמותי מבשלת מאודדד שמן, מוסיפה שמן אפילו כשלא מתאים (ראיתי אותה מכינה רוטב לפיצה עם טונות שמן
היי, לא קראתי את התגובות לפני אז סליחה אם אני חוזרת על משהו.. א- בקשר לעובדה שבקניון זה לא הזמן לחנך- אני חושבת ש- זה ממש כן הזמן.. במקום אחר אין לה שפע של סוכריות וגומי בגובה שלה כמו בדוכנים האלה בקניון.. אז בבית היא לא מתמודדת עם זה, בקניון- יש לצערינו את כל השטויות האלה בגובה שלהם, שהם רואים הכל והיא צריכה לדעת שזה לא בריא.. שאמא לא מרשה, מה שבא לך- העיקר שלא תדע שאם היא בוכה ועושה סצינות, אז היא מקבלת!!
ב-הודיה שלי בת שנתיים אבל היא פיצית לגילה, אצלנו במשפחה יש גם נטייה להשמנה, וגם אנחנו די מלאים.. אין לנו הרבה חטיפים בבית והילדים שלנו לא רודפים אחרי חטיפים כל היום, ברור שהם אוהבים שוקולד, אבל כשאנחנו אומרים להם די, הם מבינים.. השמנה היא גם נטייה גנטית, גם הרגלי אכילה וגם- התרגלות לעצלנות.. אני חושבת שרוב בני הנוער כיום שהם שמנים זה לא בגלל הרגלי אכילה גרועים, זה בגלל שהם יושבים כל היום ולא מזיזים את עצמם, לכי תראי שיעור ספורט בבתי הספר.. את פשוט תהי בשוק כמה שילדים נהיו עצלנים!! כשאצלנו זה היה השיעור האהוב!!
אצלנו לאף צד אין נטיה להשמנה. בעלי רזה וגם אני לא בעלת מבנה גוף גדול. וללמרות הכל כל מה שתארת בנושא התפריט של ביתך זה משהו שאני מאוד מזדהה איתו. כי זה עניין של חינוך לבריאות וזה מתחיל מגיל חצי שנה כשמתחילים מוצקים (לפי דעתי). בכל אופן, למרות שלילד שלי אין בעיות אכילה הוא אוכל יפה מאוד ומגוון וזה אומר שאם מסתכלים על פירמידת המזון כן צריך שיהיו מתוקים אבל במינון הנכון. אני דוקא חושבת שלפנק סתם ככה באמצע השבוע בלי סיבה למסיבה באיזה עוגת שוקולד או עוגיה טעימה זה כיף לא נורמלי.(בעיקר אם מכינים את העוגה ביחד תוספת מהממת למשפחה:
בואנ'ה קראתי הכל, עד הסוף, ואני ממש לא מבינה איפה יש כאן שאלה.....
את נוהגת יפה מאד ונכון מאד - אני עושה בדיוק כמוך.
למה שתגדל להיות ילדה בעייתי? נראה לי שהיא מבינה יפה מאד ויודעת לשים גבולות המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
הכוונה שלי בעניין הקניון לא היתה שאני נותנת לה שקית מלאה בסוכריות גומי.. סה"כ היא מקבלת סוכריה על מקל - אחת..! אם אני לא אתן יהיו צרחות אבל אז אני באמת אשים גבולות גם אם זה במחיר של ללכת הביתה. היא פשוט נשמטת על הרצפה ועושה דאווינים.. צורחת וזה משגע..
האמת היא שאין לי מה לעשות כרגע, מפריע לי קצת שאיך שאני מגיעה לאמא שלי למשל - היא ישר במטבח.. "רוצה קורנפלקס\משהו טעים.." אפילו אם הרגע חזרנו מהגן וחצי שעה לפני יהא קבלה פרוסה עם ריבה\פרי וכו'..
אני בהחלט שמה גבולות ומחנכת גם בציבור.. פשוט לפעמים אני בטהיות עם עצמי איך זה אצל אחרים.