-
הוא לא אמור להיות כבר בגן עירייה שנה הבאה?
המסנגר שלי-
sagitdaniel@hotmail.com
-
הוא גבולי בשנתון ויוצא שהוא הגדול בקבוצה של הקטנים יותר. יש ילדים שגדולים ממנו בשבועיים והם כבר קטנים בקבוצה הגדולה.... ולכן שנה הבאה הוא יהיה בוגר במעון ולא בגן עיריה
ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה:
-
אני חושבת שטובת הילד חשובה לפני החברים ולפני הכול
שאם את חושבת שלא טוב לו ובמקום אחר יהיה לו יותר טוב תעבירי אותו
את לא עוקרת אותו משום חברים יהיה לו חברים גם פה וגם שם
הוא סהכ ילד בן שנתיים חברים הוא עוד ילחיף הרבה בחיים
---------------------------
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
מה זאת אומרת הוא גבולי בשנתון? מבחינת תאריך הלידה הוא אמור להכנס?
בנהריה כל מי שנולד עד 9.12.07 נכנס לגן ערייה, עדי נולדה ב 3.12 והיא נכנסת. היא אומנם תהיה בין הקטנים ואני יכולה מבחירה להשאיר אותה בגן פרטי, אבל לדעתי למרות שהיא קטנה בשנתון יתאים לה יותר להתחיל בגן כזה מאשר להמשיך בגן פרטי, היא מאוד בוגרת ולדעתי גן פרטי לא יכול לספק את הדברים שגן עירייה יכול
-
אני הייתי הולכת עם תחושת הלב שלי.
אם לא טוב - לא נשארים
המסנג'ר שלי:
ortaly10@hotmail.co.il
-
שגית - גם אוריקי שלי נולדה בסוף אוקטובר ולא נכנסת לגן עירייה מבחירה
המסנג'ר שלי:
ortaly10@hotmail.co.il
-
שגית בכל גני העייריה זה עד התאריך שציינת אחרי זה לא מקבלים לגן עייריה
צריך לדעת מתי להוליד אותם
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
את באה אלינו?
-
אורטל, תתפלאי אבל בגן ערייה יש הרבה יותר גירויים.
בנוסף לחוגים שקיימים כמו בגן הפרטי יש דברים נוספים שאולי את לא מודעת אליהם.
אחותי גננת בגן עירייה ובגלל זה אני יודעת טוב מאוד מה הולך שם.
גם זה שיש יותר ילדים הוא יתרון מבחינתי, לדעתי האינטראקציה הזאת וההתמודדות עם יותר ילדים היא חשובה.
יש שני ילדים בגן של עדי שההורים שלהם השאירו אותם שנה נוספת בגן מבחירה ואני רואה שהאינטרקציה שלהם עם הקטנים ממש לא מוצלחת והם לא ממש מוצאים את מקומם
-
אגב, את לא מרוצה מהמטפלות? או מהמעון עצמו?
-
שגיתוש אני מסכימה איתך
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
טוב, אני לא יודעת באיזה גן עדי שלך, ומה טווח הגילאים, אבל בגן הנוכחי שלנו, למשל, בשנה הבאה יש קבוצת בוגרים, והתכנים שם מותאמים לגיל שלהם.
אבקשך לא לעשות הכללות ושלילה מראש - זה ממש לא נכון! כל מקרה לגופו
המסנג'ר שלי:
ortaly10@hotmail.co.il
-
אני בדיוק באותה התלבטות!!!
אני חושבת שאני אשאיר אותו כי הוא אוהב את הצוות והצוות אוהב אותו מאווווד...
חוץ מזה כל החברים שלו שם אני חושבת פתאום לקחת אותו לגן חדש שהוא לא מכיר אף אחד מהילדים ומהצוות יהיה לו קשה מדי
-
לגבי חברים, יהיו לו חדשים
[[[
-
אורטל לא אני זו שעושה הכללות.
את זאת שאמרת שאני מדברת שטויות
-
איפי = זה קשור מאד, כי אוריקי שלי למשל לא בכיוון של גמילה, ובגן עירייה לא ישקיעו בללמד אותה ולגמול אותה....זו דעתי בכל אופן.
כל אחת תנהג כראות עינייה
המסנג'ר שלי:
ortaly10@hotmail.co.il
-
אני מציעה לך להתייעץ עם ההורים (בד"כ אמהות) של הילדים האחרים בגן (כמובן לא בנוכחות הגננות), לפעמים את תשמעי דברים שלא היית מודעת להם בכלל.... (ככה היה בתינוקיה של מוריה, בשיחה עם אחת האמהות גיליתי כל מני דברים מעניינים....). ותתייעצי איתן, תשאלי אותן למה הן מרוצות / לא מרוצות מהגן. כי ממה שהבנתי את לא יכולה לשים את האצבע - למה את לא מרוצה, ורק אז תחליטי.
ואם תחליטי להעביר אותו - זה ממש לא נורא, ילדים מתחברים מאוד מהר והוא ימצא לו חברים חדשים תיק תק!
http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
-
אורטל לא אני זו שעושה הכללות.
את זאת שאמרת שאני מדברת שטויות
-
אני חושבת שאת צריכה ללכת עם הלב
-
ככה. קודם כל המון תודה על ההענות והנכונות לעזור לי.
אני יודעת בדיוק מה מפריע לי בגן כרגע אבל לא מרגישה נוח לרשום כאן. בכ"ז פורום אינטרנטי לכו תדעו מי קורא... אני לא אומרת שרע לו שם הוא לא קם בבוקר ומתוכח איתי שהוא לא רוצה ללכת. הוא הולך בד"כ בשמחה ודוקא הגננת שאותה אני הכי פחות אוהבת עושה לי הרושם שאותה הוא דוקא אוהב הכי. אבל לא זה העניין. העניין הוא שאנחנו גרים בישוב לא בעיר. אני יודעת שהוא ירכוש חברים בשניה זה לא הפחד שלי. הפחד שלי הוא החבורה שלו פה בישוב שפתאום הוא לא רואה אותם כל יום כמו שרואה אותם עכשיו והוא אוהב אותם וכיף לו איתם. אנחנו ניפגשים המון איתם הם שכנים שלנו זה לא כמו שלפעמים אני קוראת פה על אמהות שאומרות שהיו שמחות להכיר את ההורים של הילדים בגן של הילד. זה שונה כי זה ישוב ואני לא רוצה שהוא יגדל להיות ילד חוץ כזה... יורדות לסוף דעתי?
למי שכתבה (נדמה לי אוריתי) על דיעות ההורים - אני יודעת בדיוק מה כל הורה חושב אבל יש הורים שזה מפריע להם פחות/ לא מפריע להם ועם כל הכבוד אליהם אני עושה מה שטוב לילד שלי.
נטלי - כן חשבתי על זה. איך המעון אצלכם? שלמה בקבוצה של הבוגרים עכשיו? שנה הבאה גן גן או נשאר שם שנה נוספת?
ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה:
-
המעון אצלנו מצויין, ואגב מי שמנהלת אותו שמה רחל כראדי והיא מעינב. הגננות מקסימות ויש להם המון תכנים- חגים ונושאים כלליים,. אבל ממש תכנים! אגב, הצוציקים האלה גם מתפללים כל בוקר.
אני לא יודעת מי יהיו הגננות שלו שנה הבאה, יש סיכוי שאחת הגננות ממשיכה עם הקבוצה הזו גם שנה הבאה.
לגבי השאלה איפה הוא יהיה...רשמתי אותו לגן עיריה וגם למעון ואת אחד מהם אני אבטל ברגע האחרון. מצד אחד בא לי שימשיך עם הגננת, שיקבל את היחס החם וגם לא חסרים תכנים, ובנוסף אני יכולה לקבל הנחה על שניהם כי דביר יכנס לכיתת תינוקות אחרי פסח.
מצד שני- אכן התכנים בגן עיריה יותר גבוהים, והם אמרו לי שלאחרונה הם רואים ממש התפתחות אצלו באוצר מילים, בבשלות, והן חושבות שהוא בשל לגן עיריה. (ואגב, יש פה שמועה שרצה שגן עיריה יעלה 70 ש"ח במקום 700- בגלל שאנחנו באיזור הקפאה וזה מסובסד מהממשלה- לא יודעת עד כמה זה נכון- כרגע זה נכון רק לגבי גן חובה)
בקיצור- עוד לא החלטתי איפה הוא יהיה, בתכל'ס מבחינת עלות- יצא לי כמעט אותו דבר כאן או כאן, מאחר ואם הוא יהיה בגן עיריה- אצטרך לשלם גם על הצהרון.
נטיית הלב שלי היא לכיוון גן עיריה- למרות שזה לא סופי, ושם בכלל יש סוף הדרך של תכנים. יש פה את "ניסים והגיטרה" שמעת עליו? אחיך בטוח יספר לך עליו, הוא כוכב הילדים כאן.
-
לגבי התכנים כרגע- אם זה מעניין אותך אז...
בתקופות של חגים הם לומדים על מאפייני החג, שירי החג, אם זה פורים למשל- אז הם למדו על הדמויות במגילה, בראש השנה לקחו אותם לבית כנסת- ולימדו אותם על השופר וכיו"ב. לאחרונה למשל היה יום המשפחה- אז לימדו אותם על המשפחה וביקשו מהם להביא תמונות- כל אחד של המשפחה שלו.
הרבה פעמים הגננות שולחות הביתה סיפור בהמחשה. סיפור שסיפרו אותו בגן. למשל "חמישה בשקיק אחד" (שזה שייך לטו בשבט), אז הם שלחו ממש שקיק ואת דמויות הסיפור מודבקות על מקל ארטיק- ואת הסיפור עצמו, כך שסיפרתי לו את זה גם בבית והוא שיתף פעולה והכיר היטב את הסיפור
-
מאמי -
אני חושבת שאם לא טוב לך - זו בהחלט סיבה מספקת להעבירו לגן אחר
יחד עם זאת - אך תקחי אותו מהגן ואת הרי לא ממונעת? בעיני זה בהחלט שיקול...
מבחינה חברתית - סומכת עליו שיעשה את ההבדל בין הגן לבית ומי שמשחק איתו היום ימשיך להיות חבר שלו כי הוא הרי כ"כ מתוק
-
לדעתי תסתכלי על זה מנקודת המבט של שחר, טוב לו שם? הוא כבר רגיל לחברים שלו ולמטפלות
-
נטלי זה לא כ"כ עניין התכנים. אולי בהזדמנות אני אסביר לך בפייסבוק או על כוס קפה...
ענברי שנה הבאה אהיה עם רכב אני מקווה... אחרת זה כמובן יוצר בעיה...
שחר מבחינת תאריך הלידה לא נכנס לגני עיריה למרות שתמיד אפשר ללחוץ אבל אני לא רואה לנכון להכניס אותו כבר. אני רוצה עוד שנה במעון.
ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה: