מה לעשות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שאלתי בפורום תמיכה ורוצה לדעת גם מה אתן חושבות???

לעניין שמציק לי...
    אחותי מתחתנת בשבוע הבא וחשוב לי מאוד שבעלי יבוא איתי לחתונה.
    כמה ימים לאחר החתונה של אחותי -תהיה אזכרה לחמי ז"ל,יום השנה למותו.
    לאחר שבעלי הבטיח לי שיבוא איתי לחתונה כי הוא יודע עד כמה שזה חשוב לי ,היום התקשרה חמותי לבעלי ובכתה לו שלא יבוא איתי לחתונה מכיוון שזה לא מקובל ללכת לאירועים בשנת אבל ובמיוחד לא בשבוע של אזכרה, גם גיסי התקשר לבעלי ואמר לו שהתייעץ עם רב שאמר שזה לא מקובל ללכת לאירועים בשבוע של אזכרה במיוחד.
    חשוב להדגיש שאמרתי לבעלי שיבוא רק לשעתיים וכמובן לא ירקוד ולאחר שעתיים הוא יכול ללכת הביתה.
    אבל חמותי כמובן הפעילה עליו את נשק הדמעות ויושבת לו חזק על המצפון
    ואגב בעלי לפני יומיים הלך לברית של חבר שלו, אז למה לברית מותר ללכת ולחתונה של אחותי אסור?
    לרוב האירועים של המשפחה שלי בעלי לא הלך מכל מיני סיבות ,אבל עכשיו מדובר באירוע של המשפחה הקרובה וחשוב לי שבעלי יכבד אותי ויהיה איתי שם.
    אז מצד אחד אני רבתי עם בעלי ומצד שני חמותי עושה לו את המוות.
    מה לעשות? לוותר או שלעמוד על שלי כי זה חשוב לי...
    מה אתן חושבת?
20 תגובות
עמוד 1
  • אני לא יודעת איך מישהי שהיא לא דתיה או מסורתית יכולה לייעץ לך.
    אם התקשורת פתוחה, אם הוא יכול להבין שהיה באירוע שמח אחר השבוע ומבחינתך האירוע הזה חשוב ברמה הזוגית פי כמה, אם אפשר להגיע לפשרה שהוא מגיע רק לקבלת הפנים,
    יכולות להיות אלף פשרות ביניים, אבל מישהי מרקע שונה משלך ודינמיקה מרקע אחר לא תוכל לעזור לך.
    במקרה הפרטי שלי- ברור שבעלי היה מופיע, אין מצב בעולם שלא. גם המקרה הפוך- אני לא מדמיינת את עצמי לא מגיעה לארוע של המשפחה הקרובה של בעלי בגלל יום אבל של משפחתי שמציין שנה לארוע כואב אחר. אבל זה כל כך אישי..
  • מרגיז
  • תגידי לבעלך שיתייעץ בעצמו עם רב. יכול להיות שגיסך סתם חירטט לו (אני לא מכירה את ההלכות בעניין הזה).
    וחוץ מזה- תגידי לו שיהיה ניטרלי לגמרי, ללא השפעה של הדעות שלך או של חמתך! שיעשה כפי שהוא מרגיש, כי אם בתוך תוכו הוא מרגיש שהוא לא צריך ללכת לאירוע מתוך כבוד לאביו, ואת (נגיד) תכריחי אותו ללכת, אז הוא יכעס עליך...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
    ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • ההלכה מאוד ברורה בעניין הזה - אסור לבעלך ללכת לחתונה, גם אם זו חתונה של הבן שלו.... חוץ מזה שיש איסורים נוספים כמו שמיעת מוסיקה שחלים עליו. (אסור לו גם לאכול סעודת שמחה שלא בביתו)
    סורי יקירתי, אבל זו ההלכה ובעלך צריך להחליט אם הוא הוא הולך לפיה או שלא...
    גם בעלי בשנת אבל, ואני יודעת כמה זה קשה, אבל אני בטוחה שאחותך תבין ותקבל.
    שיהיה מזל טוב!
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
  • אורית אני יודעת שזו ההלכה,
    אבל חשוב לי להדגיש שבעלי חילוני לגמרי -לא צם ביום כיפור, אוכל לא כשר וכו'...
    העניין שללא קשר לחילוני או לא -חמותי אומרת שאם ילך לחתונה ,אז הוא פוגע בזכר אביו ז"ל וזאת למרות שבעלי הבטיח לה שלא ירקוד ויבוא איתי לשעתיים בלבד, היא ממשיכה לעשות סצנות ואומרת "בטח כשאני אמות אז גם תלך לחתונות..."
    אוףףף מה אני עושה איתה?
  • חמותך טועה בדבר אחד, בכך שהוא הולך לחתונה הוא לא פוגע ב"זכר" אביו, אלא בנשמתו של אביו. זה דבר מאוד עמוק ואני לא מתכוונת לפרט פה בפורום. בגלל שהבנתי שבעלך לא הולך לפי ההלכה (כנראה שלא מבין מה משמעותה) כתבתי שהוא צריך להחליט אם ללכת לפיה או לא, בידיים שלו הבחירה, ואם הוא רוצה להבין את המשמעות של הדברים - יש מספיק מקומות ללמוד, כמו שהציעו פה הוא יכול להתייעץ עם רב.

• אני הייתי מוותרת
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • לפי ההלכה רק אחרי שנת אבל הולכים לארועים!
    אמא שלי יצאה מאבל של אבא שלה לפני חודש ושנה שלמה היא לא הלכה לארועים!

ואם הוא הלך לברית תשאלי אותו אם היה מוזיקה...כי אם זה עם מוזיקה אז זה אסור...

• ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • כל אחד ומה שחשוב לו. אני יודעת שלא הייתי לוחצת על בעלי במקרה כזה כי הוא דתי,
    אבל אם הוא היה חילוני לגמרי זה היה מעצבן.

ואורית ובנות דתיות -
    זה ממש לא מדוייק מה שאתן כותבות.
    האיסור הוא על שמיעת מוזיקה וריקודים, ללכת לחופה הוא בהחלט יכול לפי הדת (וזאת אפילו מצווה) ולעזוב ברגע שהמוסיקה מתחילה.
    יותר מזה - מותר לו גם לאכול כי זאת סעודת מצווה אבל בגלל המוסיקה (מסיבות טכניות) זה לא מתאפשר.
    מיטל
  • טוב כמו שאמרתי בעלי חילוני לגמרי ואין לו שום בעיה מצפונית לבוא איתי.
    זה מה שהוא התכוון לעשות -לבוא איתי!!
    אבל אז כמובן הגיע הטלפון מחמותי שמפעילה עליו מניפולציות רגשיות שלא יבוא איתי ,היא בוכה ובדיכאון ואומרת שחשוב לה מאוד שלא יבוא איתי.
    מעצבן אותי שהיא בוכה ולוחצת ,למה היא לא נותנת לבן שלה להחליט לבד ע"פי מצפונו?
    גם אני יכולתי לבכות וללחוץ עליו וכמובן שלא עשיתי את זה.
    ועכשיו הוא אומר לי" אני רוצה לבוא איתך ,אבל אני לא יכול לבוא כי אני לא רוצה לפגוע באמא שלי"...
    אני מקווה שהוא לא יאכזב אותי ויחליט כן לבוא.
  • וואי איזו דילמה..
    נו אז אם הוא רוצה לבוא איתך , אז מה בעיה להגיד לאמא שלו
    שהוא לא הולך איתך , אבל כן לבוא לאיזה שעה - לחופה וזהו .
    ואם אמא שלו תתקשר בזמן הזה או משהו - שיגיד שהוא הלך לרוץ או משהו ...
    או לברך את החתן והכלהלפני החופה בשביל הכבוד וזהו .
    קיצר , אם הוא לא מאמין בהלכה , והיה רוצה לבוא איתך ורק בגלל הבכי שלה ..
    ז ה מה שהייתי אומרת לו לעשות .
  • אני הייתי מוותרת...
  • אני הייתי מוותרת...

• מיטלי את צודקת חופה היא מצוה וגם ברית מילה היא מצוה הבעיה היא באמת המוזיקה
    אני כן הייתי אומת לו לבוא לפחות לקבלת פנים ולתמונות שתצללמו לפחות יהיה מזכרת
    ולא הבנתי למה אתם בכלל צריכים לערב אותה בזה
    ואם אתם רוצים האמא תרגע אז באמת לשאול רב אם אפשר ללכת רק לחופה ולקבלת פנים
    לי נראה שכן הרב יסכים ויגיד מה לעשות
    בכול אופן הכל לטובה גם אם זה לא נראה
  • תראי אל תשכחי שבברית קודם כל אין מוסיקה
    אני אומרת שיעשה מה שליבו אומר לו
    אני אישיתי בדעה שאת הכבוד צריך לתת שהאדם בחיים
    ולא רק שהוא מת, אבא שלי למשל שסבי נפטר
    שמר לא ללכת לאירועים משהו כמו 3 חודשים
    ואח"כ הלך בשביל לתת כבוד אבל לא השתולל.

לדעתי זה משהו שהוא צריך להחליט
    ובכל מקרה אל תכעסי עליו
    שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • מוותרת? ממש לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    הייתי עושה לו את המוות ואחכ גם מפוצצת את חמתי
    מילא אם היה דתי זה משהו אחר אבל הוא רחוק מזה!
    כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא

נשיקות לירון וגאיה

[center]

• מיטל - בשנת האבל הראשונה אסור להשתתף באירועי שמחה, וקשה לי להאמין שלכבוד גיסה של הכלה ישתיקו את המוסיקה לאיזו שעה.... אסור לו ליהנות ממוסיקה ואסור לו לאכול שם.
    וליא יקירתי - אם הבעיה היחידה שלכם היא חמותך ולא בורא עולם - אני חושבת שכדאי שתשאירי את הדילמה לבעלך, שהוא שעומד מולה (ומולו)

• אורית יקרה, מנהגי אבלות שונים מעדה לעדה, מה גם שמדובר פה באדם שכלל אינו דתי - אז ממש אין מה לערב את הדת פה......בכל אופן - גם לאבלים מתירים להשתתף בשמחות, בעיקר בכדי לשמח חתן וכלה או את בעלי השמחה, יש היתרים שונים, כמו שהוא יגיש שם משהו ובזה הוא אינו נחשב כנהנה וכו'.

זו לא הדילמה כאן בכלל - הבעיה היא האמא שנפגעת מעצם ההליכה לשמחה, כאילו הוא אינו מכבד אותה ואת זכר אביו ז"ל (אפשר לחשוב שהוא הולך לדיסקוטק בכדי להתהולל ולהשתכר.....) אני הייתי מכבדת אותה, ולא לוחצת על בעלי. זו אני
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה