מלי...

א. אני בטוחה שהבכי נבע מהכאב שבלב, "קצת" יותר מהכאב שבעין...
ב. תגדירי: "רגועה". תגדירי: "ממושמעת". "רגועה" ו"ממושמעת" הם סיסמאות. מה זה אומר
בשבילך ילדה בת שנתיים ו - 7 שהיא "רגועה" ו"ממושמעת"?
אני "שומעת" מבין המלל שכתבת כמה וכמה דברים והתנהגויות והתנהלויות של נועה, שיכולים להתפרש (לפחות בעיני) כחיוביים מאד. ואלו הם: "ילדה טובה ובוגרת בעיקרה", "וח-כ-מ-ה!", "היא מבדילה מצויין בין אסור למותר", "ומאוד אוהבת את אביב ומתהנגת אליו נפלא"...
מלי, נורא קל להתמקד בשלילי. זה מתבקש, זה "מפריע", זה לא לפי "ציפיותינו", זה נותן לנו להתעסק במשהו שנראה לנו שהוא "משמעותי" (הרי אנחנו חייבים
לחנך!) - ומעבר להכל - אנחנו פשוט לא רואים את החיובי, כי הוא כל כך, כל כך, כל כך -
מובן מאליו!! ("מה, זה לא מובן מאליו שהילדה שלי תהיה חכמה?... טובה?... בוגרת?... שתאהב עד כלות את אחיה ותתנהג אליו נפלא?...")
אני רוצה לשאול אותך את השאלה החשובה ביותר, בעיני (וסליחה זוהר, ש"לקחתי" לך את הנוסח):
אותי מעניין מה את אומרת לה כשהיא עושה משהו
שמשמח אותך. משהו שגורם לך סיפוק, גאווה בה, צביטה בלב - של "הלב עולה על גדותיו" בזכות נועה.
אם את יכולה לתת דוגמא ממש מפורטת אני אשמח.
האם יכול להיות (אולי? אני לא קובעת, חו"ח, אבל רק אולי?... תחשבי על זה קצת.) שנועה פשוט התרגלה שרק ע"י עשיית מעשים שאסורים על ידכם, התנהגות פרועה ומשולחת רסן, רק כך היא זוכה בתשומת ליבכם? (גם תשומת לב שלילית היא תשומת לב!!!!)
אז, איך את מגיבה כשנועה מציגה בפנייך התנהגות טובה, מספקת, חיובית, אחראית, בוגרת, מתחשבת? (ואני משוכנעת שההתנהגויות האלו קיימות. באלף אחוזים...)
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T