השרשת הרגלים- בעיקר לדתיות שבינינו.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הקטנצ'יק שלי הגיע ל"גיל חינוך" ויחד עם ה"ההתבגרות" שלו הוא גם הופך כל יום ליותר ויותר עקשן...
    כל פעם זה מתבטא במשהו אחר,
    ועכשיו על הפרק עניין הכיפה....
    אני מנסה להרגיל אותו לחבוש כיפה אבל זה ממש קשה,
    הוא כל פעם מוריד את זה ומתווכח....

השאלה שלי איך אתן מרגילות לענייני דת- לא רק כיפה- אלא גם מוקצה בשבת, לחכות בין בשר לחלב, וכו'....

אשמח לשמוע אם גם אצלכן יש בעיות, ואיך אתן מתמודדות.
    תודה!!!!

12 תגובות
עמוד 1
  • אומנם ליאורה תינוקת..
    אבל אני מרגילה אותה כבר עכשיו שעושים "שמע" לפני השינה ובבוקר יש נטילת ידיים כמה שזה נשמע מצחיק בבוקר אך שאני פותחת את הברז היא כבר מושיתה ידיים

]
    אנרגיות חיוביות
    ויהי מה
    אלישבע

• פשוט מסבירים שוב ושוב ושוב. בסוף זה מחלחל.
    לפני כמה ימים אור כיבה למעין את מסך המחשב ואמר לה "היום שבת!"
  • קודם כל מזל טוב

• אז ככה אנחנו גם מתקרבי לגיל 3.
    לדעתי העניין הוא לא לעשות בכוח.
    אנחנו עושים את הכל בדרך חוויתית.!
    למשל קריאת שמע זה מהיום שהן נולדו עוד בבית חולים עשיתי להן.
    אבל היום לפעמים היא מעדיפה שירים אז אני אמרת שקודם נעשה לנגה ולבובה קריאת שמע ואז נשיר מלא שירים.
    ולבובה היא ממש מתלהבת לעשות.
    ברכות אני מזכירה לה כל פעם וזה כבר ממש בא לה בעצמה.
    לפעמים היא גם ממציאה ברכות למשל בורא פרי חביתה
  • בעיקר ע"י דוגמא אישית.
    מוריה מאוד אוהבת לשיר שירי שבת, ליטול ידיים, לומר אמן כשצריך, לומר "שמע ישראל לפני שינה" ו"מודה" בבוקר והכל כי היא רואה שכייף לנו לעשות את זה ובגלל שאנחנו משבחים אותה הרבה על כך!
    לגבי הכיפה, תראי לו שלכל הבנים יש כיפה, תסבירי לו למה הוא צריך לשים כיפה, אבל לא חושבת שבחינוך זה טוב להכריח, הוא צריך לרצות את זה מעצמו.
    לגבי מוקצה - יש דברים שאנחנו מוציאים מהחשמל כי אנחנו יודעים שהיא יכולה להגיע אליהם, ואם אנחנו שוכחים והיא עושה משהו כזה, אנחנו מזכירים לה שהיום שבת ובשבת אסור.
    לגבי בשר וחלב, אני יודעת שעד גיל המצווה - 3 שעות זה מספיק לחכות. ושוב - להסביר. והכי הרבה תכיני ממתק פרווה במקום....
    שוב, הכל דוגמא אישית ולעשות את זה בשמחה ולא לכעוס, בכל זאת הם לא מבינים את עומק המשמעות של הדברים....
    בהצלחה!
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
  • כתבתן דברים ממש טובים שיעזרו לי, תודה לכולכן

• אתמול קראתי את השאלה שלך עם עיניים עצומות כבר..
    אז אמרתי לעצמי שאני יענה היום..
    בוקר טוב!

ענו לך פה באמת תשובות טובות..
    אני יגד לך מה אנחנו עושים אצלנו..
    כיפה- התחלנו לפני גיל 3 כדי שיתרגל..
    ציצית- ממש הכנו אותו מלא זמן לפני והוא כבר חיכה לשים ציצית, הוא ראה שלאבא יש והראנו לו שלעוד גדולים יש,
    והם גם מברכים על זה בגן, בתפילה.. ביום שהוא בא בלי ציצית הוא ממש עצוב!! כי אין לו על מה לברך..
    מוקצה בשבת- הם למדו על זה בגן, וכל מה שם לומדים בגן הוא ממש שמח ליישם בבית..
  • אנחנו כבר בענייני הרגלים. אני מסבירה לו בגובה העיניים. אם רוצה שוקולד חלבי אחרי שאכל עוף אני אומרת שזה חלבי ושהוא אכל בשרי והוא יכול לקבל עוגיה פרווה במקום. ברור לי שהוא לא מבין אבל הוא מקבל את זה. כיפה אני לא מכריחה. מוקצה בשבת זה פשוט אסור אז אני בד"כ או מעיפה לפני שבת כדי להמנע ממצבים בעיתיים או שאם זה מגיע לידיים שלו אני מסבירה שאסור כי שבת ואם לא מקשיב לי אני עוזרת לו להקשיב לי
    תוספת מהממת למשפחה:
  • תודה

• האמת שזה מהיום שנולדים!
    במעון ישר מהרגע שמתחילים בריכוז בגיל שנה בערך הם כבר מתפללים "שמע ישראל", ובבית מהרגע שהוא נולד.
    נטילת ידיים גם מאז שנולדו-אומרים שזה טוב לצהבת ילודים, ואז כדי שלא יהיו בעיות נוטלים להם כל בוקר. בחורף מחממים את המים.
    לדעת שיש הבדל בין הכלים-בשרי/חלבי, כאשר התחיל ליזרוק לכיור את הכוס שהוא שותה, הסברתי לו שיש כיור חלבי/בשרי, ואם אכלנו עוף אז צריך לכיור הבשרי ואז זה כבר נהיה משחק מאתגר לדעת לאיזה כיור לזרוק את הכוס.
    בנוגע לכיפה-התחלנו מקצת לפני גיל שלוש בשבתות, וזה היה גאוה אני גדול!!! מהרגע שהוא הסתפר אז בכלל "אני גדול ויש לי פאות וכיפה כמו לאבא!"
    בשבת את כל המשחקים שהם מוקצה אני מחביאה, ואם הוא רוצה אני אומרת לו ש"שבת" אסור! בד"כ זה מתקבל בהבנה, לפעמים שהוא עייף וכדו' אז מתחילות הבעיות, אבל זה לא משנה מה זה יהיה כי על הכל הוא עכשיו יעשה בעיות.
    הם מאוד אוהבים את השבת עם כל המיוחדות שלה, על הקידוש לא נדבר

• ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי שירי 1

האמת שזה מהיום שנולדים!
    במעון ישר מהרגע שמתחילים בריכוז בגיל שנה בערך הם כבר מתפללים "שמע ישראל", ובבית מהרגע שהוא נולד.
    נטילת ידיים גם מאז שנולדו-אומרים שזה טוב לצהבת ילודים, ואז כדי שלא יהיו בעיות נוטלים להם כל בוקר. בחורף מחממים את המים.
    לדעת שיש הבדל בין הכלים-בשרי/חלבי, כאשר התחיל ליזרוק לכיור את הכוס שהוא שותה, הסברתי לו שיש כיור חלבי/בשרי, ואם אכלנו עוף אז צריך לכיור הבשרי ואז זה כבר נהיה משחק מאתגר לדעת לאיזה כיור לזרוק את הכוס.
    בנוגע לכיפה-התחלנו מקצת לפני גיל שלוש בשבתות, וזה היה גאוה אני גדול!!! מהרגע שהוא הסתפר אז בכלל "אני גדול ויש לי פאות וכיפה כמו לאבא!"
    בשבת את כל המשחקים שהם מוקצה אני מחביאה, ואם הוא רוצה אני אומרת לו ש"שבת" אסור! בד"כ זה מתקבל בהבנה, לפעמים שהוא עייף וכדו' אז מתחילות הבעיות, אבל זה לא משנה מה זה יהיה כי על הכל הוא עכשיו יעשה בעיות.
    הם מאוד אוהבים את השבת עם כל המיוחדות שלה, על הקידוש לא נדבר

שירי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה