בייבי בום את צודקת. הן באמת הציגו פיתרון, פשוט לדעתי הפיתרון הוא חד צדדי לטובת העבודה ובעייני זה לא הוגן כלפי עצמן וכלפי המשפחה.ועוד יותר לא הוגן לשקף את זה כאילו זו המציאות- ובנות תתעוררו. זו המציאות כפי שהן תופשות אותה.
ובהצבת גבולות אין ספק שהכוונה לאיזו פשרה- אבל הפשרה לא צריכה להיות טוטלית כמו שהוצג, בעייני אפשר לעבוד יום אחד עד 15:30, ולמחרת לעבוד עד 18:00. כן, בוודאי שזו פשרה, אבל הפשרה לא חייבת להיות כל יום- וכל היום ע"ח האינטרסים המשפחתיים. אפשר גם לעבוד בבית בערב עבודה שמאפשרת את זה, אפשר גם לעבוד בשישי בוקר כשהילד בגן. יש כל מיני פתרונות וכל אחת יכולה לבחור לעצמה מה הפשרה שהיא מוכנה לקחת אם העבודה שלה חשובה לה.
אני מסכימה שאי אפשר לרצות להיות ראש גדול וגם להגיע מאוחר אחרי פיזור ילדים בגן וגם לצאת בכל יום לאסוף אותם. זה לא עובד. אבל מצד שני לא את כל הנשים ראש גדול מעניין.
לכתוב כמו שנאמר בכתבה שלא לגיטמי שפעם בשבוע האישה תצא מוקדם להוציא את הילד מהגן (וגם- מה זה מוקדם- זה לא שהיא יוצאת ב12:00 חס וחלילה), זה לא הבנת האינטרס של המעסיק, זה פשוט חוסר הבנת האינטרס של המועסק..
זה לא אנושי בעייני, וגם אם הייתי גבר זה היה נראה לי לא לגיטמי.
בעלי עובד בהייטק ומקובל שם לבקש יום בשבוע לצאת ב16:30.
אז נכון, הוא עובד 10 שעות בכל יום אחר, אבל הוא כן מצא לעצמו את הפשרה, שיש יום בצהרים שהוא מבלה עם הבן שלו.