סוגיא - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הייתי בגן וראיתי איך ילד אחד עם ADHD משפיע על התנהלות של גן שלם. הוא לא הפסיק לרוץ ממקום למקום, להרים חפצים (חלקם מסוכנים), לזרוק דברים, לחטוף דברים וכו' הוא היה ממש פצצת אנרגיה ולא נשאר שניה אחת במקום אחד. הצוות של הגן היה עסוק כל כך בלרדוף אחריו ולכעוס על כל הבלאגן שהוא עשה שכמעט ולא נשאר פנאי להתיחס לילדים אחרים או לעשות איתם פעילות כלשהי. ועכשיו השאלה הגדולה: מה לדעתכן אמא לילד כזה אמורה לעשות איתו? הרי אין ברירה, אלא לשים אותו בגן רגיל, אבל אז הוא הורס לכל שאר ילדי הגן...
    אתן בעד רטלין? לדעתי, ילד כזה צריך להיות עם סייעת צמודה, אבל זה בכלל לא ראלי לדרוש מהורים דבר כזה, כי סייעת עולה המון כסף.
    זה פשוט היה נראה לי ממש לא הוגן שילד אחד לוקח את כל צומת הלב של הסייעות ללא הפסקה, בעוד שאר הילדים שמתנהגים יפה בקושי זוכים להתיחסות.
7 תגובות
עמוד 1
  • האמת?
    אני לא הייתי מסכימה לזה...
    הצוות צריך להיות עסוק עם כל הילדים ולא בלהיות במרדף אחר ילד אחד אז תדברו עם המנהלת שתצמיד אליו מטפלת אחת ושכל השאר יהיו עסוקים בשאר הילדים או שתימצא פיתרון אחר..

• קודם כל לדבר כזה צריך לעשות אבכון ראשוני . אצלינו בגן גננן (בעלת תואר 2) עושה בגיל 3-4 אבכון ראשוני , לבני היה בפברואר . לאחר האבכון הוא מדברת עם הורים שלגבי ילדים שלהם יש חשש ומכינה מכתב מסודר לנירולוג , רופא התפתחותי ,קלינאי תקשורת או פסיכולוג שבו היא מפרט את המסכנות שלה . בעצם זה לא מכתב אלא לרוב תקיה שלמה .
    היום במקרה דיברתי אתה לגבי בני והיא אמרה שהוא עבר הכל בהצלחה כולל שיפור בדבור שמשתפר מיום ליום ( הוא לא דיבר כמה אותיות ) אבל זה עניין של גיל התברר .
    לדעתה אבכון בזמן מאוד חשוב במיוחד לפני שנכנסים לגן חובה כדי לטפל בבעיה בזמן .
    http://www.holdthatpic.com/
  • לתת ריטלין זה סוגייא ארוכה.. ריטלין זה ממש לא אופציה...זה אופציה אחרונה הכי קל זה לתת לילד ריטלין!אפשר להגיד זה כמו סמים! לא לכול ילד זה טוב..יש לריטלין הרבה תופעות לואי
    הגן זה גן רגיל?עם הילד מוגדר כילדADHD t את יודעת למה הוא לא קבל עזרה? למשל סייעת אישית?? בניית איזה שהוא תוכנית??
    ילדיים כאלה צריכים חום ואהבה וכן יש להם אנרגיות שהם צריכים להוציא יותר אדם רגיל אז צריך לתת את האפציה
    ]
    אנרגיות חיוביות
    ויהי מה
    אלישבע

• העלית סוגיא מאוד מאוד טעונה.....
    בתור אשת חינוך ביסודי אני יכולה להבטיח לך שהיא לא נגמרת בגן
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
  • אורית, איזה מכתב מרגש
    ילדים היפראקטיביים באמת נרגעים עם השנים
    מי כמוני יודעת
    הייתי ילדה היפראקטיבית עד גיל 12
    היו לי קוצים בתחת
    זה היה סיוט ללכת איתי לאנשהו
    והציונים בבית ספר...... עדיף אפילו לא להזכיר
    ודווקא לא קיבלתי ריטלין, אמא שלי טיפלה בי בהמון סבלנו ואהבה
    עם תכשירים טבעיים (כמו ולריאנה למשל....)
    והיום אני מאוד מאוד רגועה ושלווה
    אני יכולה 12 שעות לשבת על התחת
    ובחיים אף אחד לא היה מנחש איזה היפר הייתי בילדות
  • כל מקרה לגופו של עניין . חשוב פשוט למצוא איש מקצוע שהתאים את התוכנית לילד . היפרקטיביות לא תמיד עבורת עם הגיל ואישית מכירה אנשים בוגרים , בוגרי אוניברסיטה שלוקחים תרופה או באופן קבוע או במקרים צפציפים .
    ואלינה היא באחלת טבעית אבל יש בה גם חומר מרדים . בהמון מקרים רק חום והאבה אין מספקים אלא צריך איש מקצוע כדי לקבל פתרון לבעיה . בהרבה מאוד מקרים זה גם מפריע לילדים אחרים . טיפול נכון מונע תסכולים.
    http://www.holdthatpic.com/
  • אולי כדאי להציע להורים שלו רפואה משלימה...
    בעצם, תלוי מה סוג הבעיה אצלו ועד כמה היא חמורה...
    אבל זה רק יכול לעזור...
    המכתב שצירפת כ"כ כואב ומרגש אבל זאת מציאות לא קלה להתמודדות להורים ובטח לא למורים עם 30 ילד מינימום בכיתה-גם המורה בן אדם...
    ==========================
    מחשבה יוצרת אמונה שמעצבת מציאות!!!
    תאמינו מכל הלב, ואל תפסיקו לחלום!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה