אני בשוקקקקקקקקקק... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • התחלתי עבודה חדשה כ שבוע לפני פסח...
28 תגובות
עמוד 1
  • גועל נפש

• הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009

• המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • זה אכן לא מתאים לחב"ד שמקורם ביהדות אירופה....
    אין ספק שזה דוחה ומגעיל.

• היי
    אז אני יגיד לך תשובה שהם יענו לך כמי שלמדה בבית הספר של חב"ד.
    התשובה שלהם היא ככה:
    מה הצפירה מועילה למת אנחנו קוראים תהילים לכבדו ועושים לעילוי נישמת המת.
    וצפירה זה מנהג גויים.
    ועוד משהו הם יגידו לך שחודש ניסן לפי התאריך העברי זה חודש של שמחה אז מי קבע במדינה שזו היום שמתו כל כך הרבה יהודים זה היה כל השנה אז למה דווקא בחודש הזה בחודש הזה צריך לשמוח.
    בקיצור יש להם אלף ואחד תשובות.
    למדתי שם לצערי הרב ואני פשוט לא סובלת אותם לא בגלל שלמדתי שם אלא איך שהם התנהגו למשהו שלא מהזרם שלהם.
    רחל

• אני לא הייתי יכולה להתאפק, היתי אומרת להם

[[[

• לפני שאתן קופצות עם מגעיל ודוחה....
    הצפירה היא באמת מנהג שאינו יהודי,ולכן לא נוהגים לעמוד בצפירה.
    אבל כל שבת(לא יום בשנה,כל שבת!)בסמוך לקריאת התורה ישנה תפילה מיוחדת לזכר כל קהילות הקודש שמסרו נפשם על קידוש השם,על עצם היותם יהודים.
    בנוסף בצום עשרה בטבת צמים עבור הנשמות הקדושות ומקדישים את היום לזכרם,ואומרים עליהם קדיש כללי.
    ככה שאולי זה שונה ממה שאתן מכירות,אבל זה לא אומר שאין התייחסות או שהדבר לא נוגע.ההיפך הוא הנכון...רק שההתיחסות היא לא באופן שאתן רגילות.
  • סתומים בריבוע

[[[
  • כן..עכשיו את מבינה למה אמרתי את מה שאמרתי?
    אגב מה ניסגר עם הפאה בסוף?

• אני עומדת בצפירה, אבל מבינה לגמרי את אלו שלא עומדים. מדובר במנהג שמקורו בכנסיה הנוצרית. אני יכולה להבין אנשים שחושבים שכיבוד מנהג שמקורו בגויים אינו ראוי כדי לציין זיכרון של אלו שנרצחו ע"י גויים בגלל יהדותם.
    השואה נוגעת לחרדים בדיוק כפי שהיא נוגעת לכל שאר היהודים שחיים במדינת ישראל. במיוחד החרדים האשכנזים.
    אתמול קיבלתי אימייל ממישהי ניצולת שואה שאבא שלה היה יהודי חרדי והוא בעצמו, למרות היותו ניצול, לא ציין את יום השואה. את הנספים הוא זכר ביום עשרה בטבת שהוא יום הקדיש הכללי.
    אבל אני חושבת שגם מי שלא חושב שצריך לעמוד בצפירה, ראוי שיעמוד אם הוא נמצא במקום ציבורי, כי רוב הציבור לא מכיר את כל התיאוריה שעומדת מאחורי הסירוב לעמוד בצפירה וזה גורם להתססה ושנאת חינם.
  • איכס זה כזה מגעיל , הם כנראה לא מרגישים חלק מאיתנו ,
    ודווקא הם צריכים להבין את המשמעות - זה היה חלק מהעם היהודי!
  • בעיני זה פשוט גועל נפש!!!!!
  • תודה לבנות שהסבירו. לא היה לי מושג שכך הוא.
    תודה.
    בהחלט גרמתן להסתכל על כך אחרת. ובעיקר להבין.

• כבת לניצול שואה שאיבד את אחותו ואת הבת שלה שהחליטה ללכת איתה למשרפות.
    אני עדיין לא שופטת אף אחד בין אם הוא עומד או לא עומד בצפירה.
    למה תמיד להאשים את הדתיים , היום נוכחתי לראות במו עיניי אנשים "חילוניים" שלא כיבדו את הצפירה- נו אז - מה אני יודעת עליהם ? אולי הם גם נכדים של ניצולי שואה ??? והאמת גם כשלי הסבירו שבישיבות לא עומדים בצפירה אלא יושבים וקוראים פרקי תהילים לעילוי נשמת המתים- האמת נראה לי יותר אנושי, כנה ואמיתי.
  • תמי
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני בצפירה עמדתי כי הייתי במקום ציבורי וצריך לכבד את כולם, אבל תוך כדי אמרתי תהילים. אחרי הכל אנחנו יהודים, והצפירה זהו מנהג שהגיע מאנגליה (מסעות הצלב..... אינקוויזיציה..... אתם יודעים, לא ממש אוהבים אותנו שם בלשון המעטה....). וכן, אחנו יכולים לעזור לנשמות הנשגבות האלו שמתו על קידוש ה'. אני חושבת שזה עדיף על לעמוד כדי לצאת ידי חובה בלי שום כוונה ושום מטרה.. ולשפוט אנשים בלי לדעת מה הם חושבים ומה הם כן עושים (וזאת מבלי לשאול אותם) אני חושבת שזה לעשות עוול. יש לדון את כולם לכף זכות תמיד.

http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
  • לינבר
  • כל אחד והאמונה שלו

• אורית, למה את אומרת לעמוד בלי שום כוונה ומטרה?

מטרת הצפירה הזו היא אחת בלבד. שכל אדם שנמצא במדינה - ברגע אחד - יתייחד עם כל שאר בני עמו ויזכור. רק לזכור. להפסיק כל מה שאת/ה עושה באותו רגע - ולזכור. מה? יקרה משהו עם תעשה משהו שגם החילוניים עושים?

אני לא רואה בזה פחות חשיבות מכל דבר אחר. לקרוא תהילים אפשר כל הזמן, וכל היום, ובכל יום. רק רגע אחד קטן, שבו כולנו נהיה עם אחד - את זה אי אפשר.

זה מטריף לי את הדעת. כי אותם אלו שלא עומדים - יוצאים כנגד. גם אם הם לא רוצים לעשות זאת - זו התרסה. וגם ביום הזיכרון לחללי צה"ל זה אותו דבר. למה? כי זה בא ממדינה שלפני מיליון שנה עשו שם שטויות? לא יודעת, נראה לי מטומטם.
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • תראי, אני אישית לא מצליחה להבין איך אפשר להתחבר ולהתייחד עם זכר הנרצחים תוך כדי צפירה כזאת מזעזעת.. אבל זה אינדיבידואלי לכל אחד, יכול להיות שיש כאלו שכן יכולים.. ואני די משוכנעת שהרבה מהאנשים שעומדים (בעיקר ילדים ובני נוער) לא ממש מבינים מה צריך לעשות תוך כדי הצפירה (ויש כאלה שזה פשוט מביך אותם ועושים שטויות).
    וכמו שאת אומרת "למה לא לעשות את זה כי חילונים עושים את זה? אז למה שאת לא תעשי דברים שדתיים עושים?
    וכשקוראים תהילים המון המון אנשים באותו הזמן - ועושים זאת לעילוי נשמתם של הנרצחים - אין לך מושג מה זה עושה בשמיים.
    ואני לא חושבת שזאת התרסה. דווקא המגזר הזה של החבדניקי"ם עושים המון המון חסדים ומצוות שאת לא מודעת אליהם, כי הם לא עושים את זה כדי לקבל מחמאות, אלא בשביל המצווה עצמה. והם עושים המון גם בשביל החילונים מבלי לשפוט אף אחד.

• אולי לא קראת את העמוד הראשון, אבל יש לנו חברים חב"דניקים והם מקסימים.

ולידיעתך, אני קוראת תהילים מדי פעם, בלי קשר, וכשנחשון וקסמן הי"ד נחטף - היתה הרגשה עצומה שכל עם ישראל קורא תהילים יחד איתנו, זוכרת את זה?.....

מה שהתכוונתי זה שהצפירה זה משהו שנקבע על ידי המדינה שלנו, כבר עשרות שנים. מי שלא מכבד את זה = לא מכבד את המדינה ולא משנה איך מסתכלים על זה. נקודה.
  • רגע, אז הצפירה זה בשביל ראש הממשלה או בשביל נרצחי השואה? כי אם זה בשביל אנשי הממשלה שלנו, אז אין לי בעיה להגיד שאני מתריסה...

• המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • אורטלוש! אני מכבדת את כל מי שעומד בצפירה בכוונה להתייחד עם הנרצחים, שלא תביני לא נכון! אבל אני חושבת שמי שבוחר להתייחד בדרך אחרת שנראית לו יותר נכונה צריך גם לקבל את אותו כבוד ולא לזלזל.
    טוב, השרשור הזה לא יגמר ככה... אני מאוד אוהבת אותך ואת ההודעות שלך, יש לנו פשוט השקפת עולם שונה מדיי.....
    בואי נסגור את זה עם לחיצת ידיים
  • אני אגיד לך מה הבעיה? חוסר כבוד למוסדות השלטון. וזה לא רק בזה, זה בעוד הרבה דברים אחרים.

זה לא קשורדתי/לא דתי. ברגע שחיים פה, ואתם אזרחים של הדמינה הזו, צריך לכבד את החוקים בה, וזה אחד החוקים.

זה מרתיח אותי הזלזול הזה, סורי.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה