מישהי שמעה על המושגים "ילדי כח" ו"ילדי תשומת לב"? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני אשמח מאוד לשמוע קצת יותר אם מישהי מתמצאת פה בשיטת חינוך שעפ"י החלוקה הזו. אני זקוקה קצת לכלים ועצות....
5 תגובות
עמוד 1
  • בטח שמש תוכל לעזור לך יותר,
    אבל למיטב ידיעתי :

ילדי כח הם ילדים עקשניים שההורה מוצא עצמו לא פעם רב ומתנגח עימם ראש בראש. הם מנסים להשיג את מבוקשם באמצעות עקשנות מול ההורים.
    בדרך כלל ילדים בכורים נמנים עם ההגדרה הזאת, אך לא בהכרח.
    עם ילדים אלה אסור להיכנס לעימותים שמציגים אותי כצודק ואותך כטועה. זה פשוט לא יעבוד. יש להפעיל עליהם סמכות הורית ממקום של הבנת העמדה שלו, ומצד שני אסרטיביות כך שיבין שההורה הוא המבוגר הקובע. אני מקשיב לך אבל אני זה שמחליט.

בניגוד לכך, ילדי תשומת לב הם ילדים שינסו לשבות את תשומת ליבנו בעזרת התנהגות טובה וריצוי. יציירו להורה ציור, יספרו שהגננת אמרה עליהם שהם ילדים טובים וכו'...
    בדרך כלל ילדים שניים נמנים עם ההגדרה הזאת, אך לא בהכרח.
    אנו עלולים להישבות בקיסמם ולחשוב שילדי תשומת לב "עדיפים", אך זה לאו דווקא נכון. לסוג הזה יש את הקשיים שלו...הדחקה, מחיקת רצוני בשביל לרצות את הזולת, וכו'....כל אלה מסוכנים כשהם לא במידה.
  • וואי זה מזכיר לי את עידן התאור הראשון והשני את אהוד

• אני חושבת שזה הרב לבנון אומר לא?
    וזה מה שבייביבום כתבה לך.
    זה לא מה הילד מבטא אלא איזה תחושות הוא מעורר בך...

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אם ככה אני ילדת צומי
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• תודה בייבום על האינפורמציה, בישוב שאני גרה היתה בעבר סדנת הורים עפ"י שיטת החינוך הזו ואני לצערי פיספסתי אותה, אני מוכנה לשלם סכום מאוד יקר כדי לעבור את הסדנה הזו כי זו שיטת חינוך שכ"כ מוכיחה את עצמה, מקלה גם על הילד וגם על ההורה.
    אני הולכת לחקור עוד קצת בעניין....
    אכן אומרים שבדר"כ הילד הראשון הוא ילד כח, את שלומיקו אני כבר מזהה כאחד כזה, על דביר עוד קשה לקבוע ...
    שוב תודה ואשמח לקבל עוד אינפורמציה אם למישהי יש כזו....
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה