סקר האם נתקלות באפליה בעבודה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • על רקע היותכם אמא / על זה שנכנסתן להריון ...

חברה שלי סיפרה לי שאחרי 8 חודשים במקום עבודה מסויים המנכל קרא לה לשיחה ואמר לה שהם מאוד מרוצים ממנה אבל המשכורת שלה גבוהה להם והם רוצים לפטר אותה ולהביא מישהו חסר ניסיון במקומה. אז היא אמרה לו שהיא בהריון שבוע 10.. והוא התחיל לצעוק
23 תגובות
עמוד 1
  • חסר דברים כאלה

יש לי חברה שעבדה במקום עבודה
    ושהיא התחילה לעבוד הבטיחו לה שאחרי 3 חודשים מעלים לה את המשכורת ואחרי חצי שנה שוב
    את העליה הראשונה נתנתו לה
    באותו זמן בעבודה היא התחנתה ואחרי 10 חודשים היא נגשה שיעלו לה את השכר ולא הסכימו
    ואחרי זה נכנסה להריון וברור עוד יותר שלא נתנו לה את התוספת למשכורת וגם התחילו להתייחס עליה ממש מגעיל בעבודה
    ואחרי שהיא ילדה היא חזרה לשם

---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אצלי בעבודה אין את זה (לפחות לא באופן מובהק)
    יעל, אמא של יונתן
  • אצלי אין את זה כי כולנו נשים - חוץ מאחד, אבל גם אליו אנחנו מתנהגות כבת כדי שירגיש שווה
  • אני דוגמה חיה להפליה
  • אצלנו זה חברה גדולה ובכל מקום יש מנהל אחר שמעסיק ומפטר
    אבל במשרדים של החברה קיבלו מישהי בהריון ושהיא יצאה לחופשת לידה הביאו לה מחליפה והיא האריכה עוד קצת וחזרה...לא עשו לה שום בעיות
  • בעבודה שלי דווקא מעודדים ילודה

[[[
  • עצוב לשמוע מה שאת מספרת על החברה שלך אבל לצערי זה קורה בהמון מקומות עבודה ומי שאשם בזה (ואל תכעסו עליי) זה אנחנו הנשים
    החוק ש"מגן עלינו" יותר פוגע בנו ואני באה מתחום של כ"א - במחלקה משפטית שמתמחה בדיני עבודה ולכן זה עצוב. זה לא אומר שאני מסכימה עם זה.

החברה שלך כרגע בגדר החוק "מוגנת" כי היא עובדת של מעל 6 חודשים, אלא אם כן תוגש בקשה למשרד התמ"ת לבקשה להיתר פיטורין ונכון להיום מאוד קשה למעסיק להוכיח שאין קשר בין ההיריון לפיטורין- למעסיק של החברה שלך יהיה עכשיו יותר קשה כי את אומרת שהוא ניסה לשכנע אותה להתפטר וזה מספיק בשביל תביעה כנגדו (אם היא יכולה להוכיח את זה).

בקו"ח זה שמחקת שיש לך 2 ילדים - תצטרכי להגיד את זה בראיונות העבודה כמו שרשמת. ואז זה לשיקול דעתו של אותו מעסיק "האם להעסיק מישהי שיש לה 2 תינוקות בבית שיכולים להיות חולים כל יומים וחצי ואז היא תעדר לי מהמשרד או מכל סיבה אחרת- או לקחת מישהי צעירה רווקה או מישהי מבוגרת שכבר סיימה לגדל ילדים ותוכל לתת שעות נוספות מבלי שאני אשלם על זה.... לא יהיו לה תירוצים הילד חולה/ חופש פסח-חופש גדול.... וכו".

אני יכולה לספר לך אני עובדת בחברה כמעט 9 שנים שמתוכם 6 שנים נתתי את הנשמה שלי, שעות מטורפות מה לא? מישהו זוכר את זה היום??? קדחת - זוכרים רק שב-3 שנים האחרונות אני בהריונות ושלא תביני לא נכון המנכ"ל שלנו אף פעם לא פיטר על רקע הריון ויש בנות שיולדות וחוזרות ומקבלות יחס מדהים וגמישות עד כמה שאפשר- באמת כל אחת הייתה שמחה לעבוד שם ביחסי האנוש האלה.

אבל אני יכולה להבין שלדוגמא במקרה שלי - אני עכשיו בשמירת הריון עד הלידה אח"כ עוד 4 חודשים לפחות בבית - זה אותר שאני אעדר כמעט 9 חודשים מהעבודה
    אז נכון שאני לא עולה לו כסף אלא לביטוח לאומי , אבל בכל זאת מנקר בי הפחד של מה יקרה אחר כך .... אני כמעט בטוחה שלא ישלחו אותי הבייתה כי אני עושה עבודה נאמנה וממש טובה במה שאני עושה- אבל שוב מי מבטיח לי ...

שורה תחתונה בנות אל תנפנפו ב"הריון" ככרטיס מנצח
  • אצלי גיליתי שאני בהריון לפני אורי בערך שבועיים אחרי שהתחלתי לעבוד ונורא דאגתי שרק התחלתי לעבוד, והתחייבתי לו לשנה עבודה, ומה יהיה, אבל בסוף הבוס שלי קיבל את זה יפה (אם הוא התבאס הוא לא הראה את זה) לא משנה שבסוף ההריון ההוא נפל, אבל נכנסתי להריון חודשיים אח"כ, ויצא שהלידה היתה בדיוק ביום שהשלמתי שנת עבודה

הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • תמי! איך את יכולה להגיד שזה בגלל הנשים!
    אם גברים היו מוכנים לקבל לעבודה נשים בהריון, נשים לא היו צריכות את החוק שמגן עליהן מפיטורין!

אם מישהי מפוטרת בשבוע 10 היא לא תמצא עבודה עד אחרי החופשת לידה! זה הרבה כסף!
    יעל, אמא של יונתן
  • eli איפה את עובדת??? גם אני רוצה
  • בוודאי שנתקלתי באפלייה. כמעט בכל מקום בו עבדתי (כולל משרדים ממשלתיים, כמו הרווחה, שם אמור להיות מיושם במלואו החוק המגן על אימהות עובדות), באופן קבוע, מעליב וקנטרני.
    זה היה אחד השיקולים החשובים שלי ביציאתי לעצמאות.
    נכון להיום, עומדות על הפרק מספר הצעות עבודה (חוץ מעבודתי כעצמאית). התנאי שלי: כפרילנסרית (למרות שגם את זה יש דרכים לעקוף ולהפעיל אפלייה מכוערת ). לצערי, זה המצב כאן. עצוב ומקומם בהחלט. ומעל הכל - המדינה שלנו מפסידה ובגדול. מפסידה כוח עבודה אנושי (נשי) ששוויו לא יסולא בפז.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • יעל
  • תמי ,
    מצטערת, לא מבינה את המשפט הזה: ..."וכן נשים אשמות שהן אלה שמביאות את הילדים לעולם ( אם נשים לא היו מביאות ילדים לעולם, לא היו בוסים... כולל בוסים גברים... לא?... ), הן אלה שמסוגלות להיות יותר חכמות מגברים ולהגיע למעמד בכיר ולשלב קריירה עם הורות - אז את מבינה למה רשמתי ש"נשים אשמות"."
    מצטערת מאמי - ניסיתי לקרוא שוב את המשפט - לא מבינה.
    כן, נשים בהחלט מסוגלות להיות יותר חכמות מגברים... זה המצב ברובם המכריע של הפעמים, אגב...
    מעמד בכיר ושילוב של קריירה והורות... שמעת פעם על המושג: "תקרת הזכוכית"?
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • שרוני
  • גם אני לא הצלחתי להבין מה ניסית להגיד

• אה... עכשיו הבנתי

• לא!
    אני מורה בבית ספר ואצלינו הרוב כמובן נשים וצעירות ככה שתמיד יש מישהי או בהריון או שילדה או בחופשת לידה או שחזרה מחופשה או בחל"ת
    אז נורא מעודדים והכל סבבה.טפו טפו טפ ו חמסה חמסה חמסה....
    רק לשמוע את הסיפורים שנכתבו פה יש לי צמרמורת ואני כולי כעוסה

[center]

• לא חסרים פרצופים שעשתה לי הבוסית שלי כששמעה שאני בהריון עם הקטנה שלי......עד עכשיו היא עוד עושה פרצופים (והיא בעצמה בהריון שני ועומדת להפליץ כל רגע
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • אותי תמיד מאוד הפליאו (לא לטובה) נשים בוסיות, שיש להן ילדים או שבעצמן בהריון ועושות פרצופים לעובדות הריוניות

[[[
  • אצלנו בעבודה ממש באים לקראת הנשים בהריון!
    ולא רק לנשים בהריון , גם לאלה שחוזרות מחופשת לידה...

גאיה וקורן שלנו

[]
    []
  • למזלי אני עובדת במקצוע ש- 99% הן נשים, כך שהריונות מתקבלים בהבנה

מה גם שאני פרילסנרית (לשמחתי) ואף אחד לא עושה לי פרצופים אם אני נשארת בבית עם הילדה בגלל חופש / מחלה חו"ח.
  • כמו אצל eli גם אצלי המקום ידידותי לאימהות,
    חופשת הלידה שלי התארכה והתארכה וקיבלו את זה בהבנה רבה,
    בנוסף, לפני הלידה הייתי צריכה להתנצל שאני מגיעה ולא נחה בבית

• נתקלתי יחסית...
    בראיון עבודה שעשתה לי מנהלת ברשת
    אמרה לי בפירוש " אני לא יודעת אם תצליחי לעמוד בזה" ..
    עניתי "לא תנסי לא תדעי..מה שבטוח הפסד שלך "
    עבדתי כמעט שנתיים עד שבא סופרוייזר קנאי (כולם ידעו שאני אוכלת אותם בלי מלח וניצלו מעמד גבוה יותר כדי לדכא אותי...)
    הבאתי סניפים למצויינות למקום 3 מתוך (דאז) 124 סניפים.
    קיבלתי מנהלת מצטיינת... וכשהתפטרתי היו בשוק...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה