קלינאית תקשורת - התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות, יש לי שאלה...
    כפי שאתן אולי יודעות, אביגיל התחילה לדבר מאוד מאוחר.
    בגיל שנה וחצי בערך, כשלא היו לה אפילו 5 מילים, רצו לשלוח אותה לקלינאית תקשורת.

לא הלכנו. רצינו לתת לה את הזמן שלה.
    בגלל כמה סיבות: אנחנו דו-לשוניים, וזה גורם לקושי מסויים.
    כל ההתפתחות שלה הייתה איטית, בגלל שהיא נולדה פגה.
    והסיבה העיקרית - התקשורת שלה הייתה מעולה.
    היא הצליחה לתקשר ללא מילים בצורה מדהימה. הסבירה את כל מה שרצתה, הבינה הכל (לא תמיד רצתה לשמוע...
16 תגובות
עמוד 1
  • למרות שאני לא נוהגת לענות פה לאנשים בצורה נורמלית ובכלל וזה כי אני לא סובלת חלק גדול מהאנשים פה.
    אחרי שראיתי את התמונה של הילדים המדהימים שלך היפים המהממים הגינגיות שלהם ויי פשוט מדהימים שבא לאכוול אותם.
    רוצה להגיד לך רק דבר אחד
    למה לא ללכת לאבחון אצל קלינאית תקשורת. גם אם את הולכת למישהי פרטית שתיים שלוש פגישות בלי כאבי ראש של בתי חולים שצריך איבחון וכל השטויות האלו שעלולים למצא בעיות אחרות. אני היתי הולכת על מישהי מקצועית פרטית כמה פגישות משלמת ומקבלת כיוון אם להמשיך או לא.
    יש קלינאיות תקשורת מדהימות באזור שרשמת.
    יש מישהי ממש מעולה לא מנסיון שלי אלא מנסיון של הרבה בנות שאני מכירה שעזרה להן.
    אם תרצי טלפון צרי קשר למייל eden01006@walla.com

בהצלחה ושווה כל שקל לשקט הנפשי שלך ללכת לבדוק אצל פרטי וממש ממש לא בבית חולים כי שם הם משגעים את ההורים וחבל.

ב ה צ ל ח ה!! נשיקות לגינגים שלך היפים.
  • לוגופד??
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • אני למדתי שמה שאפשר להקדים כמה שיותר מהר עדיף להקדים. וזה כן מנסיון שלי. הרבה אנשים אמרו לי אל תקחי את הילדה שלך לריפוי בעיסוק כלכך מוקדם כולה בת שנה וחצי היתה בזמנו וכן לקחתי פרטי ואיזה פלאים שראיתי שם. התקדמות מדהימה. המרפאה בעיסוק אומרת שרואה פלאים על הילדה הזאת. כבר כמעט כל הפער נסגר פלאים ובפרטי לדעתי את משלמת אין אין כמו פרטי. ואצל מישהי מקצועית. שווה. זהו עצה באמת מהלב. אם אפשר להקדים את המאוחר שווה ביותר וכולה איבחון לא אומרים שחייבים ללכת על זה מעכשיו אבל למה לא לאבחן? כמה כבר עולה קלינאית 200 ש"ח? יש כאלו אפילו בפחות. לדעתי שווה אבל איך שתרצי כמובן.
  • האמת

• עיצה שלי....

לקבוע תור במכון להתפתחות הילד אצל קלינאית תקשורת.
    מה כבר יכול להיות?במקרה הטוב היא תגיד לך הכל בסדר
    ובמקרה וכן יש בעיה אז תתחילי לטפל.

בכל מה שקשור לילדינו ,אם יש חשש ואיזה שהיא תחושת בטן שאולי משהו
    לא תקין ללכת ולבדוק מבלי לחשוב על כלום,תמיד עדיף לגלות הכל מוקדם מאשר
    להתעורר מאוחר...
  • .
  • תודה
  • אני חושבת שזה בסדר גמור.. היא עוד קטנטונת
  • הייתי מחכה, במיוחד לאור הדו-לשוניות
    לפעמים יש התפתחות מטאורית פתאומית, במיוחד אצל ילדים שלומדים שתי שפות
  • אצלי שחר התחיל לדבר ברור בגיל שנתיים וארבע שנתיים וחמש ככה שיש לך עוד חודשים
    חכי את תראי שעוד כמה חודשים הילדה שלך לא תסתום את הפה

קודם כל אני לא רואה סיבה לדאגה
    רשמת את כל הדברים למה לא למהר ללכת ואת צודקת אין מה למהר רק לשים לב לילדה
    אם את רואה שהיא לומדת כל יום משהו חדש ועושה דברים חדשים זה סימן מעולה

אני יכולה להמליץ מה שעשיתי עם שחר בהמלצת הגננת שלו
    שהוא הגיע לגן לפני שנה הוא זרק מילה פה מילה שם
    בבית הוא היה מדבר הרבה יותר מאשר בחוץ כמו שאת מספרת בדיוק
    יודע לספור צורות צבעים מבחין מבדיל בין דברים

תקחי ספר עם תמונות כמה שפחות מלל אפילו בלי מלל בכלל יש הרבה ספרים כאלה
    אפשר ללכת לספריה
    תראי לה את התמונות תשאלי אותה מה היא רואה בתמונה
    תצביעי על פריטים
    לדוגמא תמונה של ילד משחק בכדור
    הילד משחק בכדור

לגודמא שאתם בגינה ורואים משהו
    הנה הילדים רוכבים על אופנים

להשתמש פעלים ושמות עצם
    את תראי שזה יעזור לה
    היא תתקדם

בהצלחה
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • תודה
  • יפה, לא ידעתי שיש מקצוע כזה.

אולי שווה להתייעץ איתו באמת?.....אם את דואגת - שווה את השקט הנפשי
    המסנג'ר שלי: ortaly10@hotmail.co.il
  • בני גם דו לשוני וגם הוא התחיל לדבר בסביבות גל שנה ו8 . בהתחלה חלק גדול ממילים רק אנחנו הבנו . לקחתי אותו לקלינאי תקשורת ( לגופדים אחן בארץ ) והיא אמרה שלרוב עד גיל 4 סגנון הדיבור הזה מסתדר לבד . היום כולם מבינים אותו חופשי. 90 אחוז ממילים בעברית הוא אומר נכון לגמרה . ברוסית זה בסביבות 80 אחוז אבל גם מילים יותר מסובכות וגם לפעמים הוא שם דגש על מקום הלא נכון במילה ארוכה .
    אני תמיד ממליצה ללכת עם הלב , אבל במקרה שלך היתי ממתינה כמה חודשים .
    http://www.holdthatpic.com/
  • יאיר מדבר בדיוק כמו שאת מתארת.
    אנחנו לא דו לשוניים
    אני לא דואגת- הוא מבין הכל ויודע להביע את עצמו נהדר.
    מציעה לך לחכות קצת אלה דברים שמסתדרים מעצמם.
    אני הייתי מחכה לגיל 3 ואז עושה עוד פעם "חושבים".
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • הי שולי,
    אם זה מרגיע אותך- גם הודיה מדברת ככה..
    לא נראה לי חריג כ"כ, אבל אני נוטה להיות רגועה בכל מה שקשור בהתפתחות שלהם, בד"כ הזמן באמת עושה את שלו בטבעיות, בלי התערבות!
    כשהלכנו עם שילה בגיל שנתיים וחצי לבדיקת התפתחות הוא לא כ"כ ידע לספר מה רואים בתמונה ביותר מ- 3 מילים..
    האחות נלחצה ואמרה שצריך לטפל, אני אמרתי לה- תקבעי לנו תור לעוד חודשיים..
    ואחרי חודשיים זה באמת השתפר!
    אז הודיה לא נולדה פגה, ואנחנו לא דו לשוניים, אבל היא גם אומרת בעיקר סופיות של מילים..
    לרוה אנחנו מבינים אותה ומסבירים לכל השאר, ולאט לאט גם הסבים והסבתות מתחילים להבין, מילה פה.. מילה שם..

לאט לאט..

• האמת שאופירי אוטוטו בת שנתיים ואני יכולה להגיד לך שהיא לא מדברת הרבה (יש לה נוזלים באוזניים יכול להיות שזה באמת משפיע) והיא אומרת מילים כמו אבא, אמה תאתא סיסי (יוסי) אם-אם מיי(מים) ובטוח שיש עוד כמה מילים ואני לא זוכרת אבל אני ממש לא לחוצה לעומת ילדים אחרים בגן שלה שמדברים יותר אבל זו היא כנראה שתדבר מאוחר (גם אני וגם יניב דיברנו אחרי גיל שנתיים אולי גנטי לכי תדעי) אז לדבר היא תדבר אבל אם אני אראה שזה חורג אז אלחץ בינתיים את רואה יש המון בנות פה שהילדים שלהם בדיוק כמו אביגייל אז אל דאגה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה