בדיכאון ומתוסכלת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות
    אני אחת מכן אבל לא כ"כ פעילה בזמן האחרון
    לפני בערך חודשיים גיליתי שאני בהריון ואני אחרי לידה שניה
    ההריון הזה לא כ"כ ב"הזמנה" מה שנקרא
    מצד אחד אני שמחה שאני בהריון ומצד שני אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא עובדת (עם הילדים כל היום) ובעלי מביא רק 5500 שקל שזה כלום ואנחנו גם ככה צריכים לפנות את הבית ולעבור לבית אחר אבל כשאני חושבת על ההוצאת אני לא מוצאת את העצמי
    אין לי גם כמעט עזרה כי אמא שלי כבר לא בנויה לשמור על ילדים מבחינת גילה וחמותי מוכנה לשמור רק על הגדול
    אני רוב היום בבית כי אין לי כח לצאת לבחוץ עם שנים זה מאד קשה לי וגם אני כל היום עם כאבי ראש במוגלובין שלי בסדר גממור!!!
    אני חייבת לעצמי שקט אבל אין לי איך כי אני יודעת שאם אני אבקש מבעלי ללכת להרגע לשישי שבת הוא יחשוד וגם ככה לא יסכים כי מי ישמור עליהם?
    אין לי חשק לכלום אני מסוגלת להיות כל היום בסלון ובקושי להתייחס לילדים גם מבחינת אוכל לפעמים אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות?
    אשמח אם יש לכן מספר עצות לתת לי
54 תגובות
עמוד 1
  • איזה עצות יש לי לתת לך???
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • פורום דפוק - הדפיס הודעה פעמיים
  • אורטלי נקלטתי עם גלולות!!! הגוף שלי כנראה דוחה אותן
    ולהפיל זה לא בא בחשבון
  • א. אני מכאן זאת לא אני שלא יעלה לכם לראש לרגע.

ב. אני מכאן-את יודעת בתור אחת שהיה לי קשה להביא ילדים לעולם אני אומרת לך אם תפילי את תצטערי על הרגע הזה. תקבלי את המתנה הזאת בברכה באמת. אחרי זה אם תרצי ילדים ואלוהים לא יתן תבכי על הרגע הזה. יש לך עוד חצי שנה שבעה חודשים להביא אותו לעולם בינתיים תקלטי שיש לך הריון ותינוק בדרך. ותמיד אפשר לקחת ביביסיטר קצת לעזרה - אופס אין לך כסף שכחתי. לא יודעת אבל אם יש כבר היון אסור אסור אסור להפיל כי אחרת זה ממש בעיה להביא שוב בעתיד.
    אם את גרה באזור כפר סבא אני לוקחת על עצמי כל בוקר לעזור לך ולתת לך לישון כמה שעות בחינם. אם לא תרצי את זה ממני כי כתבתי פה המון שטויות כמו של חולת נפש מטומטמת ודפוקה גם שאני לא כזאת אבל נשמעתי כזאת אחרי מה שכתבתי פה אני מציעה לך אולי יש לך חברים? חברות שיכולות קצת לעזור? או פשוט להיות חזקה להגיד שלוש שנים שנתיים ויש לי משפחה גדולה ילדים שאין כמו זה. אם תתאמצי באמת לא תצטערי אחרי זה. תשאי את הפירות שתקצרי. לא תצטערי על זה את תראי. אם תרצי עזרה בכל זאת ממני אני אשמח לעזור אם את מאזור כ"ס רעננה אפילו הוד השרון אין לי בעיה להגיע. שמרי ותודי לאלוהים על המתנה הרבה א נשים היו רוצים את זה.
  • אה עכישו ראיתי שכתבת שאין מצב להפלה
  • אני יכולה להגיד לך... עם 8000 לגדל 2 ..קשה מאוד..אז לגדל 3 עם שכר של פחות מ 10..חמודה החיים שלך יהיו קשים מאוד..לפחות עד ששניים יהיו בבי"ס...
  • מיכל אני חייבת להגיד לך ואולי בפעם המיליון שלפעמים יש לך תגובות לא שפויות
    לפעמים את אומרת דברים שמתקבלים על הדעת אבל הפעם את לא יכולה לתת קצת עידוד?
    קשה לך לראות שלא כולם חיים טוב ממך
    אין לי כוונה לריב איתך ואף פעם לא רבתי איתך אבל אני חייבת לומר לך שמאד נפגעתי ממך
    נועה אני לא מכפר סבא ולא מהכיוון בכלל
  • אני יכולה רק לשלוח לך המון

גאיה וקורן שלנו

[]
    []
  • מה את רוצה?
    את כותבת כאן דברים, מחכה לתגובות וכשלא מוצא חן את מתעצבנת?
    מה אני יעודד אותך?
    שעם 5 אלף אין לך מה לחשוב בכלל על ילד שלישי?
    או שאני יגיד לך
    כן ממי את תסתדרי תאכלי חצץ אבל תהיה אהבה...

תגובה שפויה ביותר.
    אין לך מושג בשיט כנראה מה יקרה לכם עם ילד שלישי
    ושכר כזה . אז מותק או שתפתחי את העיניים או שאל תבקשי כאן תגובות
    [וכמו אחרות, תלמדי לקבל תגובה כמו שהיא. לא רק את אלו שבאות לך טוב בעין.

אני לא רוצה לריב. אני שמה לך קלפים על השולחן.נקודה.זה המצב, זה מה עומד להיות .אלא אם ישתנה השכר למעלה . אין לך כוח לשניים מה תעשי עם שלישי? את את חושבת על הילדים או רק על עצמך? ..איפה בעלך בנושא? הוא בעד? מה את רוצה ?... תתמודדי עם התוצאות,קבלי את התגובות או אל תבקשי עידוד לדבר כזה. חומד אין לי איך לעודד מישהי שלא יכולה לשמור על עצמה בעיקר כשיודעת שהמצב הכלכלי על הפנים ועם שניים בבית ..איך את בכלל יכולה לחשוב על עוד ילד?...
    יודעת מה , הנה, גם אני רוצה ..מתה לבת ..טיבעי. אם אני אכנס להריון עכשיו אנחנו נצטרך לעבור לבית ישן יותר, למכור את האוטו לוותר על מפגשים עם הבנות, לוותר על הכל כמעט ולגשת לקנות ב 150 שקל לשבוע כי אין יותר מעבר. אני לא מיליונרית גם לא קרובה לזה (הלוואי וכן...) אבל אני יודעת שילד נוסף יגרום למפלה מטורפת ולכן .... סקס עם קונדום ובמקרה שלך שאת יודעת שהגוף דוחה את הגלולות..למה המשכת להשתמש בהן? סורי מותק. אין לי בשורות טובות ואין לי חיבוקים... לא כרגע.
  • עם משכורת כמו של בעלך הוא בטח לא עובד הרבה שעות. תני לו לשמור על הילדים יום אחד ותנוחי.
    הפעם אני מסכימה עם מיכל. היא דיברה בצורה הגיונית ולא נראה לי שהיה לך ממה להיפגע.
    אפשר לתת חיבוק ולהגיד שיהיה בסדר וכל ילד מביא את המזל ושאר ניסים וניפלאות. ואפשר להגיד לך את האמת.
    אומרים שכל ילד מביא את הברכה. אני יכולה להגיד לך שכשהילד השני שלי נולד, פוטרתי, לבעלי קיצצו במשכורת, נפלו לבעלי חובות עוד מלפני החתונה. אם הייתי יודעת שזה המצב הייתי מחכה עם הילד השני...זה לא שאני לא אוהבת אותו אבל אני כועסת על עצמי שאני לא יכולה להשאיר אותו בגן שהוא מאוד אוהב וצריכה להישאר איתו בבית.
    אז אם כבר את בבית אולי תשמרי על עוד ילדים ותוכלי להרוויח עוד משהו...
    בהצלחה
  • מיכל כפרה איך אפשר להגיד למישהי לעשות הפלה שזה אחד האופציות?

אני מכאן מיכל נשמה ובטח לא התכוונה היא נשמה באמת ואמרה לך את מה שמרגישה בטח לא כדי שתעשי הפלה פשוט שתדעי את האמת.

עצה-אל תקחי בחשבון בכלל עניין של הפלות גם אם יגידו לך פשוט לא לעשות לאאאאאאא לעשות הפלותתת לעולםםםםםם. עם ההריון תבוא הברכה את תראי.

אני זוכרת שבאה לנו הבת הגדולה המצב הכלכלי היה מזה קשה וממש בנס בעלי מצא עבודה חדשה משהו אבל ממש טוב. עובד מדינה וכו' מקום שצריך בשבילו פרוטקציה הוא מצא דרך העיתון והתקבל. נשמה סמכי על הקדוש ברוך הוא ועניין הכסף יסתדר. את לא יודעת מאיפה אבל זה יגיע ויסתדר. אין כמו ילדים גם אם קצת מצטמצמים. אוכל יהיה להם? יהיה. בגדים יהיה יהיה. יאלה יההי בסדר נשמה. תשבי בבית מה קרה? ואני בטוחה שאם את מישהי מפה אז יש לך חברות שבטח יעזרו.

חיבוק ויהיה בסדר לא בריא לחשוב עכשיו על המחשבות האלו לא לעשות הפלה שמעת?גם אם ילחצו אותך לעשות אל תעשי בשום אופןיהיה בסדר אם לא יהיה לך מה לאכול אני פה אז באמת אל תדאגי כמוני עוד יסכימו לעזור.

מקסימה מקווה שלא קיללתי אותך בעבר ואם כן אז קבלי התנצלות מראש.

ב ה צ ל ח ה

ויהיה בסדר
    תני לאלוהים לעשות את החישובים
    קיבלת הריון תהני ממנו כל השאר תשאירי לאלוהים הוא זה שמחליט
    הוא לא נתן לך סתם ילדים וסתם הריון

בהצלחה
    שיהיה לך קל
  • אני חייבת להסכים עפ מיכל הפעם.....היא כתבה את דעתה ואני מבינה אותה מאד.

בתקופה של עכשיו - זה נורא נורא קשה עם 3 קטנים......אני עם שתיים ושנינו עובדים ואנחנו לא רואים את הכסף! הוא פשוט נבלע
  • עכשיו ראיתי את התגובה של מיכל...
    אני גם נאלצת להסכים איתה , היא לא התכוונה לפגוע בך
    היא רק הייתה מציאותית!

[]
    []
  • אמרת שנכנסת להריון עם גלולות נכון?
    אז אולי כן כדאי לעבור הפלה למרות כל הצער והכאב.
    תבדקי את העיניין, תתיעצי עם רופא נשים.

מאחלת לך המון בהצלחה בכל מה שתבחרי לעשות
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • היי
    קבלי את ההריון באהבה למרות שמאוד קשה לך ואת אומרת שאת לא מוכנה לעשות הפלה.
    אבל אני חושבת כמו מיכל בענייני הכסף גם זוג עם 2 ילדים עם 8000 שקל לא יכול להתקיים ואני לא חושבת שמיכל אמרה משהו לא נכון ולפי דעתי גם 10000 עם שלושה ילדים זה קשה מאוד להתקיים (משכנתא, אוכל,הלבשה,גנים, חוגים, והוצאות לא צפויות, רכב וכו') וזה לא נקרא בכלל עשיר אנחנו עם 2 ילדים ועוד אחת בדרך עם רצון וקצת מעל 10000 וקשה לנו מאוד לגמור את החודש.
    אני רוצה להגיד לך בתור אחת שאני עובדת ובעלי גם עובד.
    לבעלך לא תהייה ברירה אלא לעבוד עוד עבודה ולקרוע את התחת ואני רוצה להגיד לך שאני אחרי העבודה לוקחת את הילדים מהגנים ונמצאת איתם ובעלי כל יום משעה 06.00 בבוקר עד השעה 24:00 לא נכנס בדלת כדאי להביא כסף הביתה ואין לי עזרה מההורים ואני דואגת לילדים גם כשהם חולים וגם שהם בריאים אין מה לעשות מי אמר שהחיים קלים אבל בשביל זה ה' נותן לנו כוח לעבוד ולקרוע את עצמנו.
    אחרי הלידה בעזרת ה' את יכולה אחרי חופשת הלידה למצוא לך משהו אפילו בחצי משרה העיקר שתוכלי להתאוורר קצת מהבית ואפילו שהמשכורת שתרווחי יגמר על הגנים אבל בשביל הנפש שלך.
    ואין מה לעשות זה אפשרי לגדל את הילדים גם לבד ובלי עזרה ולחיות.
    מה שתבחרי שיהיה לך הרבה בהצלחה ועם זה קרה אני מאמינה שזה היה צריך לקרות הריון קל.

• טוב....
    במצב כמו שאת מתארת אותו, יש לך אפשרות הגיונית אחת כרגע:
    להכניס את 3 הילדים כמה חודשים אחרי הלידה למסגרות מסובסדות כמו ויצ"ו/נעמ"ת, לבקש עזרה מהעירייה, ולצאת לעבוד.
    זה ייתן לך יותר כח להתמודד איתם וגם קצת הכנסה. אולי בהתחלה לא תיראי הרבה אבל עם הזמן הם יעברו לגני עירייה והמצב ישתפר.
    ראיתי מצבים רבים שהעירייה כן עזרה כלכלית למשפחות במצוקה, שווה לנסות.

אני מבינה את הקושי בהתמודדות איתם, אבל את חייבת לאגור כוחות ולדאוג להם שתמיד יהיה להם אוכל חם, לשחק איתם, לצאת לגינה, ולגלות סבלנות כלפיהם.
    עדיף להזניח את הבית ולא את הילדים ומי כמוני יודעת כמה קשה לאזן בין השניים...

מסכימה עם מה שמיכל כתבה לגבי הכסף... לצערי בשביל להתחיל את החודש (משכנתא, גן, חשבונות, סופר) צריך את ה-7-8 אלף

• לא נפגעתי מהעניין של הכסף אלא מהמשפט "את לא מתכוונת להפיל..תתכונני לחיים כלא ...קשים מאוד"
    אני מנסה להכניס למסגרות אבל הבעיה שלי שאני לא עובדת ואז הרוב אומרים לי שנאי לא אקבל דרגה
    לגבי בעלי הוא עובד המון הבעיה היא שזה גלובלי ולא לפי שעות לצערינו
  • את "נשמעת" טיפה בדיכאון את באמת צריכה לנוח קצת ולנקות את הראש..תנסי לדבר עם בעלך אני כמעט בטוחה שהוא יבין..
    תחשבי על הדברים טוב טוב, באמת קל זה לא יהיה להשאיר את ההריון אבל לא בלתי אפשרי! אפשר לחיות בצימצום כמה שנים לא מתים מזה...
    יש את הרווחה ,ויצ'ו ,נעמת והרבה מוסדות שעוזרים למשפחות עם בעיות כלכליות..
    הכי חשוב להיות מאושרים ממה שיש

• עונים על סקרים ומרויחים כסף... בקלות....
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=33148

• אני מבינה שיש לך ילד גדול שסביר להניח בגן עירייה...
    למה שלא תנסי למצוא 2-3 ילדים מהגן שלו שתאספי אותם עם הבן שלך ותשמרי עליהם עד 16:00-17:00 את יכולה לקחת בסביבות 1000 ש"ח לילד (בעצם תלוי מאיפה את
  • בחיי אני לא מאמינה.

על מיכל אין לי מה להגיד כי היא באמת אישה נפלאה למרות שהדיעה שלה שונה משלי. אבל כל השאר. המלאכית שלי את אומרת שאני חולת נפש? תראי מה שכתבת לה יא מפגרת. הבחורה אומרת שלא רוצה לעשות הפלה ואת אומרת לה אולי כדי עם כל הצער והכאב כן לחשוב על הפלה? את ממש חולה ודפוקה. אולי תעשי את הפלה על הילדה החיה שלך? ממש חוצפה. בעזרת השם תכנסי להריון ואלוהים יגרום לך להרגיש מה שהבחורה הזאת מרגישה ולהיות מחוסרת כסף יא בהמה מטומטמת ואז לא תהיה לך ברירה ותעשי הפלה אמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן או הפלה כי לא תחזיקי את העובר כמו שצריך. את עוד מנסה לשכנע אותה לעשות הפלה? היא אומרת שאין מצב להפלה ואת ועוד מפגרות מנסות לשכנע אותה להפלה?

אני מכאן - שלא תשמעי להן שמעת? הכי קל להגיד לעשות הפלה. כאילו שילד זה בהזמנה. אלוהים עשה איתך חסד ונתן לך הריון. מה שלא יקרה אסור להפיל את התינוק הזה. אחרי שתלדי אותו את תראי כמה שצדקתי.

אוייייייייייייייייי לטמטום של כמה בנות מפגרות מפה .

• אני מחלקת את התשובה שלי ל2..
  • הדסקה כל הכבוד על התגובה שכן יהיו וירבו מגיבות חכמות כמוך להפיל אעלק כאילו חשבון האלוהים עושה לולי שבלולי או מפגרות אחרות.
  • תקשיבי חמודה, אין לי שום כוונה לפגוע..אבל כשאמרתי חיים כלא..התכוונתי לזה.
    את לא תוכלי לצאת מהבית להוציא את הילדים כרגע את לא מוציאה אלוהים יודע למה... אבל לצאת החוצה איתם יהיה לך כואב לראות אותם בוהים באחרים עם הגלידה ביד וידך אינה משגת
  • שלום חמודה
  • מיכל
    אני ממש לא מסכימה איתך כי:
    א. יש את אגודת "אפרת" שעוזרת כלכלית במצבים כאלו והם יעזרו לה במטרנה+טיטולים+ ציוד לתינוק.
    ב. יש לה ציוד לתינוק וביגוד מהילדים הגדולים
    ג. הכי חשוב זה שבעלה כרגע מרוויח 5500 ש"ח אבל אם יהיה לו קצת רצון -הוא בקלות יוכל למצוא עבודה נוספת בתור מחלק עיתונים שזו תוספת של 2000 ש"ח ,כלומר סה"כ 7500 ש"ח.
    ד. היא כרגע לא עובדת אבל בעתיד היא כן תעבוד והמצב הכלכלי ישתפר.

מה שאני מנסה להגיד זה שמצב כלכלי גרוע זה מצב הפיך -זה יכול להשתנות!!
    אבל אם היא תעשה הפלה זה מצב בלתי הפיך!
    אישית אני מכירה כמה נשים שהתחרטו על ההפלה שעשו ובכו על ההחלטה הזו,
    לעומת זאת אני לא מכירה אף אישה שילדה תינוק והתחרטה על כך.

"אני מכאן" תחשבי מיליון פעם אם להפיל או לא ,שלא תבכי על זה אחר כך...
  • מאמי במצבך אין הרבה מה לעשות
  • רגע לירון וככה לחיות? על גב תרומות? איפה הכבוד העצמי?
    איפה הגאווה ב"השגתי בכוחות עצמי מעבודת כפיים.."
    את יכולה לא להסכים..סבבה...
  • טוב, שוב לא מסכימה...
    קחי לדוגמה את ליאת- אמא ל4 ,היא עובדת מהבית מטפלת בילדים
    ,יש לה גם אתר -היא מוכרת אוכל ועוגות, כך שאפשר מי שחייב כסף.
    אני עם 2 ילדות ובעלי מרוויח 8500 נטו, לא להיט אבל מסתדרים...כדי לחיות יותר טוב עזבנו את טבעון ועברנו למגדל העמק [מי שלא יודעת מגדל העמק זו עיר עוני ]ובחיים לא חשבתי שאני אאלץ לגור במגדל העמק ועוד שיהיו לי חיים טובים פה, תמיד היה לי סלידה ממגדל העמק בגלל הסטיגמה על העיר הזו, אבל הנה מסתדרים ,הכל פה זול ונוח ואני כרגע מחפשת עבודה רק כדי לא להשתגע משעמום.
    גם זה סוג של פתרון עבור "אני מכאן" לעבור לאיזור זול יותר יכול לשפר את תנאי המחייה שלה.
    אם הבעל מראה נכונות לעבוד ימים כלילות בשביל לא לאבד את ההריון הזה, אז אפשר
    ועוד איך.
    כדאי לאבד את ההריון בגלל שהבעל מרוויח מעט? ואם מחר הוא ימצא עבודה מכניסה יותר?
    אז סובלים כמה שנים, אבל ככל שהילדים יגדלו יהיה לה יותר קל.
  • מיכל יפתי, לשכנע אישה לעשות הפלה זה בסדר? בסך הכל ביקשה תמיכה וחיבוק לא שיכנועים להפלות.
  • את האמת לא רציתי להגיב כדעה שלי בדיוק כמו של מיכל , אולי אפילו יותר קיצונית .
    אצלי ובעלי נוסחה מאוד פשוטה - מס' ילדים זה פועל יוצא של יכולת הכלכלית שלנו לגדל אותם ולעמיד אותן על הרגליים תוך שמירה על רמת חיים מסויימת . תגידו שאני חומרנית אבל זה מה שיש . מבחינתינו ילד זה לא אוכל , טיטולים וגן . ילד זה משהו שצריך לתת לו כלים גם להצליח בחחים בהמשך בכוחות עצמו .
    לגבי מעבר לעיר "זולה " יותר . כמו שאומרים זה מקל עם שני קצבות , נכון שהכל זול יותר יחסית , אבל אפשרויות התעסוקה הם בהתאם . אישית מעדיפה 2 ילדים שיש להם הכל מלחיות מתרומות . מעדיפה להיות בצד שנותן ולא בצד שצריך . ואני דווקא לא נולדתי עם כפית כסף ופה וכל מה שיש לנו זה בעבודה קשה והרבה ויתורים, סדרי עדיפויות , בלי אגורה אחת עזרה מהורים או חברים .
    http://www.holdthatpic.com/
  • כתבת יפה אלינה

• ממי..את יכולה לא להסכים..אבל זו דעתי וזו דעתך.

הפלה זה לא סוף העולם..אם היתה האפשרות לצמצם מכאן ומכאן
    ומאיפה לא..אבל הם לא במצב כזה... אין מאיפה לצמצם..ראבק אין לה כוח לצאת עם 2 איך היא תצא עם 3 ? יש הרבה ערים לא עשירות... והאמיני לי שבכל עיר יש מיליונרים...גם במגדל העמק.. בדוק
  • מיכל אם כלכך קשה לך לצאת עם שלושה ילדים. ואם הבנת את זה רק אחרי שהילד היפה שלך נולד. אז אולי תני אותו לאימוץ וככה יהיה לך קל עם שניים.

זה בדיוק מה שאת אומרת לאותה בחורה. תפילי זה כאילו את אומרת תרצחי ואת זה אני לא אגיד על בנך. גם הילד שלה שברחם הוא ילד חי כמו שהילד שלך חי.

הפלה זה כאילו תרצחי. לפני שנכנסה להריון היתה צריכה לדאוג לא להכנס אם זה המצב אבל כי היא כבר נכנסה היא צריכה לחשוב מה לעשות עם שלושה ילדים כמו שאת מסתדרת עם שלושה ילדים כי אין מה לעשות כי הוא כבר נולד ככה היא תסתדר עם שלושה ילדים כי תינוק אחד ברחם כבר נוצר גם אם לא נולד הוא קיים ונושם.

אז לפני שאת מציעה למישהי לעשות הפלה תפילי את את הילד שלך האחרון שנולד. להפיל במקרה שלנו כי אני לא אגיד לך להמית אותו חלילה זה פשוט לתת אותו לאימוץ. בדיוק אותו הדבר. חבל שאת לא מבינה את זה. מקווה שאותה בחורה מבינה את זה שהכי קל לנשים שלא באותו מצב להגיד תעשי הפלה ביג דיל פחות הריון וכל עוד היא לא המשפחה שלך ולא אחותך ולא מישהי שיקרה לך את תציעי לה לא מה שאת עצמך היית עושה.

ונכון היא ביקשה עצה אבל מראש אמרה שאין מצב להפלה ואת וחברותיך מנסות לשכנע אותה למה כן לעשות הפלה. אתן כמו אוטיסטיות שלא עונות על השאלה שהיא שאלה אלא מתמקדות דווקא במה שלא שאלה ובמה שציינה שלא רוצה לעשות.

שיהיה לכן החלמה מהירה

פשוט עצוב.

לאותה בחורה הריונית "אני מכאן" עדיף מותק לא לשאול פה שאלות כי אם תשאלי פה שאלות ותעשי מה שמציעים לך את תצטערי מאוד אחרי זה.
    תשאלי משפחה. תשאלי את אחיותיך אם יש. תשאלי פסיכולוגית. זה עדיף על לשאול פה ולקבל תשובות שעלולות להרוס את חייך. שאלות כאלו חשובות לא שואלים בפורומים. מיכל לא היתה עושה הפלה אבל להציע לך לעשות היא תציע. לה יש שלושה ילדים לך אין ואם תפילי יכול מאוד להיות שגם לא יהיה לעולם. חבל חבל חבל!!! יאלה צאי מיזה. את ידועת לפעמים שיחות עם פסיכולוג יכול לעזור וזה לא כדי להעליב. מנסיון שלי. דרך הקופה גם אני הולכת לפסיכולוגית מדהימה וזה בחינם. מה רע בשיחות עם מישהי מבינה מקצועית? להרגיע את הנשמה? זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות בזמן הריון. את לא יודעת כמה אני מחכה בקוצר רוח לכל פגישה. שווה נשמה באמת שווה. ככה גם תצאי לדבר עם אנשים לא וירטואלים ועם מישהי מקצועית ובחינם וגם לא תעשי שטות של אנשים שמציעים לך שטות.
    תקשיבי למה שכתבה לך ליא. כסף כלכלה זה הפיך הפלה זה לא הפיך וחבל!!!!

מעניין מי את. שכתבת שאת אחת מפה. את יודעת לפעמים לא להיות בסתר זה לא בושה אם הית מספרת מי את וחברות שאוהבות אותך מפה היו מחבקות ואולי גם עוזרות על באמת. את אומרת שאת כל היום בבית אז זאת באמת הסיבה שאת צריכה חברים מסביבך ואנשים שיאהבו אותך. את גם לא יכולה לדעת איך יגיב בעלך אם תדברי איתו תשתפי אולי פתאום תכירי צד מדהים שלו? נשמה אסור לך להיות עם זה לבד חשוב שתשתפי אבל לא בפורום כי פה את מקבלת עצות חבל על הזמן פחד אלוהים אם תקשיבי לעצות האלו.אפילו באת במטרה ובידיעה שאת לא עושה הפלה והן משכנעות אותך למה כן צריך לעשות.
    גם אם אימך תשמור רק על הגדול זה בסדר לפחות יפול ממך נטל של הילד הגדול.

ונשמה כןןןןןןןןןן כןןןןןןןןןן את יכולה לבקש מבעלך לצאת לשישי שבת לנוח אצל אימך או איפשהו לבד. מותר גם לך לצבור כוחות. תסבירי לו שאת רוצה לצבור כוחות שאת הרוגה. את לא בוגדת בו שיתקשר לאיפה שתהי. תלכי לנוח אני חושבת שאם תנוחי תדברי אחרת ותחשבי אחרת באמת.

אם את רוצה לצבור כוחות זה חשוב מאוד לנוח. לכי אל תדפקי לו חשבון. את בהריון. שימי לו את הילדים ולכי. שיחשוב מה שהוא רוצה. ל כ יייייייייייייי לנוחחחחחח את חייבת את זה.

נשמה בכל מקרה כל מה שכותבים לך על הפלות תמחקי כאילו את לא רואה. אם היית אומרת אני רוצה לעשותל הפלה מראש ניחא אפשר להציע לך על זה אפשר לתמוך בך בזה אם זה מה שרצית וכתבת מראש. אבל מראש כתבת שאת לא רוצה והן מנסות לשכנע אותך לעשות וזה כי הן לא את והן לא במצבך. ואםםם היית יודעת כמה יש נשים שקשה להן להכנס להריון. אם היית יודעת שגם אם יש לך שני ילדים וחלילה תפילי את השלישי ויבוא היום שתרצי עוד יש סיכוי של קושי להכנס. עם השנים דברים יכולים להשתנות בגוף. אני הייתי בשוק חיי שנים שבעלי לא הצליח עם הכניסה להריון הזרע שלו היה דפוק שנים על גבי שנים ובכל זאת באה הגדולה אחרי שנים שבאנו לעשות את השניה זה התהפך עלי ואצלי היו בעיות. את לא יכולה לדעת היום מתי יהיו לך בעיות להכנס וכשלאישה יש בעיות הסיכוי קלוש להכנס להריון ברוב המקרים.

זהו

בהצלחה בכל מה שתחליטי רק אנא בלי הפלות תאמיני לי שעוד שנתיים שלוש תצחקי על השרשור המגעיל הזה ואת תראי שמה שכתבתי לך זה אמת.

בהצלחה
    בהצלחה
    בהצלחה

שלא תפילי חס וחלילה. אני מתפללת שלא תפילי. שתוכלי לכתוב פה את סיפור הלידה שלך.
    שתשימי פה תמונה של העולל המתוק היפה והמקסים.
    חודש אחרי זה שתעשי לו חודשלדת שמח
    אחרי זה חודשיים שלוש וכך הלאה
    ואז יום הולדת שנה
    תחשבי כמה כיף
    אל תוותרי על זה נשמה
    תחשבי שאם תפילי יכול להיות שאת מפילה פרופסור לכי תדעי מה יצא מהילד הזה לכי תדעי איזה ילד גאון עמד לצאת לך. לכי תדעי כמה מאושרת הוא יכול לעשות אותך.

בבקשה שמרי עליו.

המשך בהצלחה אמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
    תכתבי פה שאת לא מפילה פליז נשמה. אני אישית חטפתי דאגה.

בהצלחה נשמה בטוחה שלא תפילי בטוחה שאת נורמלית.
  • א. שוב את חופרת...תגיעי לעיקר... אץ יודעת להתבטא מצוין עכשיו תהיי תמציתית.
    ב. לי אין בעיה ללכת עם שלושתם לקניות בסופר,לטייל בחוף הים בקניון או כל מקום אחר. ולא..גם לא קשה

ג. בחודש שני הפלה אינה רצח. את אוכלת ביצים? את רוצחת אפרוח כל פעם מחדש וכן מותק, עברתי 3 הפלות אז תכניסי אותי לכלא כי אני רוצחת ! כי אם אין כסף לא מביאים עוד ילדים וחיים על חשבון אחרים .נקודה המצב שהיא העלתה לשמחתי לא קרוב לשלי. ואני כן מכלכלת דרכי ובודקת אם יש לנו כסף להאכיל עוד ילד...אחרי חישובים ובדיקות אמרנו שיש אפשרות להביא את השלישי ואחרון . ומה לעשות ...שימו קונדום !
    שוב, אני לא מעודדת הפלות אבל יש מצבים שאין ברירה .
    שבוע טוב לכולנו ...כן נועה..גם לך
  • מספר ילדים=גובה ההכנסה המשפחתית.
    אם כל צער שבדבר זה מה יש.
    עוד ילד זאת "משכנתא" נוספת, ומשפטים כמו שהרבה אנשים אוהבים לדקלם: "עם ילד תבוא הפרנסה", אלו משפטים, לדעתי, כמו מלמולים של תינוק שלא יודע על מה הוא מדבר.
    ילד לא מביא פרנסה, ילד לא מצמיח כסף במקום עלים על העץ שבגינה.
    אנחנו כרגע לא יכולים להרשות לעצמינו ילד שני, כי כרגע אנחנו יכולים לפרנס יפה ובכבוד רק ילד אחד, אז בינתיים יש לנו את לינוש. בעלי מחפש עבודה עם הכנסה יותר טובה, וברגע שזה יקרה נעשה עוד ילד

[[[
  • מה וויכוח בנות?
    נראה לי שהכותבת כבר החליטה לעצמה
  • קריסטינה

[[[
  • יאאאאאאאאאאאא מיכל כפרה הגיבה לי. סוף סוףףףףףףףףףףףףףףףף.

שיהיה לך שבוע נפלא מיכלי.
    אולי אני כלכך קיצונית בכל מה שכתבתי כי לי היה מאוד מאוד קשה להכנס להריון נשמה תביני אותי.
    אני חושבת שכתבנו לבחורה את דעתינו לטוב ולרע איך שהיא תבחר לראות את זה וזהו שתעשה עם זהמה שמתאים לה.
    את מיכל כנראה אחראית אני אם יגיע לי הריון גם אם לא יהיה לי כסף לכלום לא אפיל אותו אבל כל אחת חושבת אחרת.
    תודה שהגבת לי ממש התרגשתי.
    שבוע מהמם לך ולכל משפחתך ולכל בנות הפורום.

• היי
    אני נגד הפלות אבל כמו שכתבתי בשביל להביא ילדים צריכים כסף אין מה לעשות זאת המדינה הזאת לצערי הרב וגם מעל 10,000 שקל זה קשה עם 2 ילדים אז עם שלושה.
    אנחנו לפני שחשבנו להיכנס להריון וגם היום מה זה מצטמצמים כדאי לקבל אותה בכמה שפחות מינוס וההכנסה שלנו ביחד היא מעל 10,000 אבל יש הרבה מאוד הוצאות, עם זה גנים, כלכלה, משכנתא, חוגים, הלוואות, וכו' ולא חסר אבל צריך בשביל להביא ילדים קודם כל שני הורים שעובדים אין מה לעשות וגם אם זה בלי עזרה של הבעל זה לחזור מהעבודה ולהיות כל היום עם הילדים ולעשות הכל לבד רק ככה מתקדמים.
    בהצלחה לך בכל מה שתחליטי.
    רחל

• מיכל

• רציתי להבהיר שיהיה ברור שאני לא נגד הפלות ,אני עצמי התלבטתי בשאלה הזו אם להשאיר או להפיל ובסוף כמובן השארתי שלא יצא שאני מתיפיפת,
    אבל תחשבו אם מחר בעלה של "אני מכאן" מבקש העלאה במשכורת ומקבל עוד 2000 ש"ח למשכורת, אם מחר בעלה של "אני מכאן" מתחיל לעבוד בעוד עבודה למשל בתור מחלק עיתונים, שליח וכד' ומגיע למשכורת 7500 ש"ח או יותר. אם בעתיד הקרוב הוא ימצא עבודה מכניסה יותר. היא יכולה להישאר עם 3 ילדים עד שיגיעו לגיל שבו אפשר להכניסם לגן עיריה מוזל ואז להתחיל לבנות את עצמה- קריירה.
    תגידו, זה דמיוני? לא תלוש מהמציאות נכון?
    יש לנו כמה בנות מהפורום שיש להן הכנסה מועטה ובכל זאת הן מסתדרות ,
    והן מקבלות בחינם פה בפורום ציוד לתינוק , קיבלו כאן בנות עגלות, לולים ,כסאות אוכל, בגדים וכו'...
    אז מיכל תאמרי לי בבקשה האם כל אותן בנות שקיבלו כאן בפורום ציוד יד 2 לתינוק, זה נקרא שהן מקבלות תרומה?? לא!הן מקבלות סיוע, מה רע בסיוע?
    אני מכירה כמה משפחות שמקבלות מעמותות ארגזי אוכל, בנוסף יש את עמותת "אפרת" שמסייעת במצבים כאלו...ואני לא רואה שום פסול בקבלת סיוע לתקופה מסוימת, עד שיעמדו על הרגליים- כ4 שנים. זה לא הופך אנשים לקבצנים, זה זמני.
    הבחורה אמרה שבעלה מרוויח רק 5500 ש"ח בחודש וזהו כבר החלטתם שזה ישאר כך וזה המצב, הרבה תלוי בבעלה עד כמה הוא מראה נכונות להרוויח יותר,
    אם יתחיל מעכשיו לחפש עבודה במשכורת גבוהה יותר, נראה לכם שהוא לא ימצא? יש עוד 7 חודשים עד שהתינוק יוולד!!! מספיק זמן.
    אם היא היתה שואלת האם להכנס להריון במצב כזה ,הייתי כותבת לה "שלא תעיזי",
    אבל היא בהריון כבר זה מצב נתון .
  • ליא את צודקת

• לירון זה נחמד ויפה לראות תמימות כזו
  • מיכל עזבי . לא רעיתי בחיים שמקפיצים משכורת מ5500 שקל ל7500 . זה 33 אחוז ליא ומה לעשות שזה לא עובד ככה (דרך אגב עם היה מרוויח 15000 אלף לקבל עלהה כזאת הרבה יותר סביר ) .
    לגבי עבודה שניה ... מה הפריע לו לעבוד בשתי עבודות עד היום , הרי 5500 למשפחה של 4 נפשות זה לא מספיק .
    כי חישוב גס דיור + גן( ילד אחד) + מסים זה 6000 ש"ח לפחות בחודש . בלי שקנינו פירור לחם אחד .
    את אמת אני ב10 שנים אחרונות במצב שכל העולם מספר לי עד כמה קשה להכנס להריון בגיל המבוגר , מה אני מושכת ולמה אני ממתינה ...
    הסברתי יפה שאני בונה בסיס כלכלי , ללדת ילדים זה לא חוכמה , להכנס להריון זה חוכמה עוד יותר קטנה - ילד צריך להגדל אותו .
    ושרציתי להכנס להריון נכנסתי וכל התקופה שלא רצתי והיתי עם גלולות ... למרבה הפלא לא נכסתי להריון . לא קונה שבמיא 21 מי שלט רצה נכנסת להריון "במקרה ".
  • לא אלינה תשמעי, יש מצב שאם היא תמצא עבודה והם יביאו אישורים היא תשלם עבור ילד 500 שקל לגן עד 16... אבל איפה אוכל?משכנתא?מיסים?דלק או נסיעות בתחבורה ציבורית? אוכל לתינוק? חיתולים? ואם היא תעבוד משמרות..בייביסיטר?
    די בחייכן חיות באילוז'ן..7500 לא מספיק ל3 ילדים.
    חוגים זו פריבילגיה...אפשר לצאת לשחק בחוץ חינם אין כסף...אבל גם זה היא לא רוצה...
    לא יודעת..מי שלא תהיי אם את רוצה להפגש לשבת לדבר אני מוכנה לבוא לעזרתך .

אלינה...החישובים שלך מעולים !
  • מיכל החישובים אלו זאת חלק מעבודה שלי . מה לעשות שאנו לא חיים באירופה מערבית וילד שנולד מקבל קיצבה של כמה מאות יורו.... מה לעשות שאנו חיים בחברה תחרותית ומה ילד מתבגר לא יסבול שלמשהו יש בגדים מסויימים ולו אין .
    לגבי גן מסובסד אין לי מושג חות מעובדה ששני הורים צריכים לעבוד לדעתי , לא ?(לפי חברת שקבלתי מעירייה אין לנו סיכוי לעמוד בקריטרין ההכנסה שלהם ).
    הטענה שלמשהו קשה להכנס להרין אז משהי אחרת לא יכולה לעשות הפלה לא מתקבל בדיוק באותה צורה שהם משהו נדרס מרכב אז ל אסור לנהוג ?
  • אלינה, אני חייבת להגיב על מה שכתבת כרגע.
    [[[
  • בטח אני מבינה ומאוד תומכת בגישה שלך ... רק שתביני אני גם אחרי החתונה עוד המתני עם הריון כהיתי חייבת לעשות שיפוץ שדירה שלנו הראה כמו דירה ולא כמו דיר ולא היתה לי שום כוונה לעשות שיפוץ כללי בריון . אפילו אמא שלי עד שלב מסויים לא הבינה אותנו . את האמת תמיד היתי מחושבת מאוד ,

54 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה