יש לי שאלה / סקר... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני אשמח לשמוע את דעתכן הכנה אבל אני גם אבין אם אינכן תרצו לענות
28 תגובות
עמוד 1
  • אנחנו לא לקחנו משכנתא ולא קנינו דירה - כי אין לנו שקל
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • אני יכולה להגיד לך שאנחנו ממש ברגעים אלו בתהליך רכישת דירה וגם אנחנו לוקחים 90 אחוז מימון
    אומנם לא השתוללנו עם מחיר הדירה ש"אנחנו בונים עליה"...
    וההחזר החודשים הוא בגדר הסביר אז זה לא נורא
    אפשר לעמוד בזה
    מעבר לזה אם הבנק חושש אפילו לרגע שלא תוכלו לעמוד בזה כעת או בעתיד...בכלל לא תקבלי מימון גבוה

• אני חושבת שלרוב הזוגות הצעירים אין 30-40% משווי הנכס, ובכלל הזוי לחשוב שיש.
    במיוחד כשמחירי הדירות כאלה מוגזמים.
    ואני חושבת שצריך גם לעשות חישוב, אם ב90% משכנתא יצא לך לשלם את אותו הסכום כמו שאת משלמת על שכ"ד אז אין מה להתלבט בכלל.
    למה לשלם משכנתא של מישהו אחר?

באהבה, סיון

הפייסבוק שלי: sivan werner
    המייל שלי: siv_sh@walla.com
    המסנג'ר שלי: sivan_we@windowslive.com
    הטלפון שלי: (%@@)**^(# - נו באמת חשבתן
  • היי
    אנחנו לקחנו משכנתא עם מימון גבוהה של 85% או 90% ואני חושבת שזה צעד נכון כי על שכירות היינו משלמים הרבה יותר... אנחנו משלמים 2000 ש"ח בחודש ל-25 שנה והערך של הדירה שלנו עלה בכמעט חצי. אם אתם משלמים שכירות ויש לכם הון עצמי אפילו מועט. שווה יותר לבדוק אפשרות לקנות מאשר להשכיר. אתם יכולים לבדוק גם אם מגיעה לכם הלוואה מהמדינהבתנאים הרבה יותר נוחים מהבנק וזה יעזור לכם להוריד את אפשרויות המימון אם מצאתם נכס זה הזמן לעשות סבב בנקיםולבדוק מה מציעים לכם מבחינת הריבית וששם יבדקו אם מגיעה לכם הלוואה מהמדינה הם בודקים ע"י נקודות

מקווה שעזרתי...
    מיכל

• אנחנו לקחנו משכנתא על סכום של כמעט 600,000 ומחיר הבית שלנו היה אז 795,000 והיה לנו רק 100,000 ביד התחייבנו בשביל לא לקחת את ההלוואת יו.אם.איי לעוד 150,000 ש"ח, אז גם אני וגם יניב היינו באותה תקופה עובדים בשני עבודות והצלחנו להשיג את הסכום הזה.בקיצור לקחנו מימון 62 %
    שיהיה לכם המון בהצלחה
  • בנות תודה על הכנות שלכן אני ממש מעריכה את זה
  • לדעתי לא אחוז מערך הדירה שלוקחים כמשכנתא זה האישיו אלא כמה בפועל תצטרכו לשלם בחודש, אם יוצא לכם סכום שנראה לכם סביר (נראה לי שצריך להיות רבע או שליש מההכנסות נטו) אז בהצלחה.

יעל, אמא של יונתן
  • אנחנו לקחנו בערך 70% מימון אבל קנינו לפני 5 שנים המחירים היו שפויים יותר. ההחזרים בערך 3400 לחודש ל-15 שנה.

לדעתי לא חשוב אחוז המימון אלא גובה ההחזר. גובה ההחזר צריך להיות לא מעבר לרבע מההכנסה החודשית שלכם. (עדיף אפילו פחות). חשוב לקחת בחשבון שעם השנים גובה ההחזר יכול לעלות בגלל ההצמדה למדד או לפריים. הרבה פעמים לא חושבים על זה ואז מקבלים הפתעה מאוד לא נעימה.

זה ללא ספק החלטה לא פשוטה אבל גם שכירות זה לא חינם. ואם לפני 5 שנים משכתנא שלנו עלתה יותר משכירות באזורינו. היום יותר זול לשלם משכנתא מאשר שכירות. שלא לדבר על זה שמשכתנא את משלמת על נכס שלך ושכירות זה סתם הוצאה ולא השקעה.

בהצלחה
    אנה
    [URL=http://www.eliad.org]

• חמי הבטיח לנו מתנה 100000 שקל לבית אז זה יוצא לנו בערך 15% לבית וזה מה שאנחנו הולכים לעשות בע"ה
    אנחנו צריכים להמתין עד שלבעלי יהיה וותק
    ואני יכולה לומר לך משהו שאמרו לנו אם לא נקפוץ עכשיו למים שאנחנו צעירים אז אח"כ אנחננו נתעסק רק עם מחשבות על מאיפה נביא וכדומה
    לגבי ההחזר תלוי לכמה אתה לוקחים לנו אמרו בערך 2500
  • סליחה שאני לא יכולה לעזור לך לא מבינה בזה בכלל
    לא לקחנו משכנתא

..]

[.]

[.

• אח, החיים הטובים
  • אני מבינה את החששות שלך אבל יחד עם זאת אני אומרת שתלכו על זה,
    עדיף לשלם ולדעת שה4 קירות הם שלכם.
    שכ"ד לדעתי זה ביזבוז.
    אני בטוחה שתסתדרו
  • קודם כל שיהיה במזל טוב , תקנו, תעברו והכל יהיה בסדר בע"ה !

• כל מה שמרינה כתבה זה נכון . לגבי דירה ראשונהכמעט ואין מסים - לקחת או לא לקחת זה פועל יוצא של הכנסות שלכם . אבל ליתר דיוק שמדברים על 30 אחוז את מתכוונים על כל ההלוואת שיש במשפחה ולא משכנתא בלבד .
    לדעתי אישית , לא נראה לי שיש סיכוי קלוש שמחירי דירות יעצרו באיזה שהוא שלב , ולכם גם מחירי השכירות . בזמנו לקחתי משכנתא אבל היתה לי אפשרות להחזיר אותה אחרי 7 שנים .
    אם אתם עומדים בגובה האחזר החודשי , עובדים בעבודה יציבה יחסית אז במקום לשם שכירות עדיף לקחת משכנתא . עוד דבר תקחו בח-ן מצב שיכול להיות תקופה של תשלום כפול .
    לגבי ביטוח חיים שעושים - גם כאן כדאי לבדוק בכמה מקומות - זה יכול להיות הבדל לא קטן .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אנחנו לקחנו 75% מימון וההון העצמי 155,000 ש"ח לא היה קל להשיג את הסכום הזה, נשאר מעט מהחתונה, מהבריתה של נועה, מכרתי את הרכב וקיבלתי מתנה מחמתי כסף (שלא כל כך רציתי לקחת כי אני לא אוהבת להיות "חייבת").
    כל הבנקים שאליהם פנינו רצו לתת לנו 70% + חברת EMI ואני לא רציתי מכוון שרק הריבית שאני אשלם לחברת EMI תעלה לי הרבה יותר מההלוואה.
    ולכן פניתי "לבנק שלי" ובגלל שאני לקוחה שלהם הם אמרו לי כך (ואולי גם את תוכלי לעשות את זה): תקחי הלוואה בנוסף למשכנתא ל 5 שנים ע"ס של 40,000 ש"ח תשלמי כל חודש 750 (כולל ריבית) במקום לתת את הכסף לEMI בסופו של דבר יוצא מכך: שאנחנו משלמים 2100 ש"ח משכנתא כולל ביטוח + 750 הלוואה ל5 שנים שזה הרבה יותר כדאי עבורנו.
    ולהגיד לך שקניתי דירה במקום שאני רוצה!? לא! כי עם מחירים כאלה בחיים לא הייתי מצליחה לקנות כלום, אז קנינו דירה יפה ברמלה ממש איפה שבאר יעקב ביציאה (לא איפה שכל "הבלאגן" - תסלחו לי ) תמיד אני יכולה לשכור ולהשכיר למכור ולקנות - אבל העיקר שיש לי רכש / נכס וזה שלי!!!
  • שוב תודה בנות בעיקר על הכנות שלכן
  • אפשר שאלה?
    איך קיבלתן משכנתה של 90%?
    אנחנו לקחנו משכנתה, ויש לנו משכורת יפה וקבועה עם יחסית ביטחון כלכלי, ובשום מקום שבדקנו לא היתה אפשרות ליותר מ 70%.
    וממש לא היה לנו 30%. גירדנו אותם ממליון מקומות, ניצלנו כל הלוואה אפשרית, כולל על חשבון קרנות עתידיות וכו'...
    פעם ראשונה שאני שומעת על אופציה כזאת..
    מיכל

• mikibh

אני יודעת שבזמן המשבר, בנקים נתנו משכנתא רק עד 70%, ולא משנה מה מצב כלכלי של המשפחה (בגלל החשש שזוג ייקלע לקשיים כלכליים בגלל המשבר ולא יוכל להחזיר משכנתא).

לפני המשבר היתה חברה EMI שביטחה חלק מההלוואה של משכנתא ובנקים נתנו כביכול מימון של 90%.
    בזמן המשבר EMI קרס, ולכן הבנקים לא נתנו יותר את ה 90% ההלוואה.

היום, פחות או יותר אחרי המשבר, EMI חזר ולכן ניתן לקבל משכנתא של 90%
    [url=http://www.mamaibebe.com]

[[[
  • דניס: תנסי לברר לגביי ההלוואה בנוסף למשכנתא כמו שאני עשיתי, בבנק שלך או בבנק אחר ואל תוותרי אם יש לך עכשיו הזדמנות לקחת משכנתא תעשי את זה כי המחירים רק עולים ואז נהיה יותר קשה. ונכון שהבית הוא של הבנק אבל עדיין הוא עדיין נחשב כשלך וזה הרבה יותר עדיף משכירות (למי שיש את האפשרות כמובן)
    אל תפחדי!!!!
  • דניס - בדיוק זה מה שבאתי להגיד.......

כל עוד את משלמת על משהו בתשלומים - את אמנם משתמשת בו אבל הוא עדיין לא שלך.......

שוב אני אומרת, אם לא היתה לי את האופציה שלנו עכשיו - היינו ברחוב. אין לנו שקל על התחת - חלון אנחנו לא יכולים לקנות....וזה לא משתלם לקנות משהו, להגיד שהוא שלי אבל לשלם עליו כל החיים......זו דעתי
  • אלינה

• קנינו לפני 4 שנים שהמחירים היו עוד שפויים, ולקחנו 70% מימון.
    בדיעבד זה היה צעד חכם כי הדירה עלתה ביותר מ-40%

• קודם כל שיהיה לכם ...

אנחנו לא לקחנו משכנתא... סורי - לא יכולה לעזור

לא לקחנו כי פשוט קרעעעענו ת'תחת בעבודות בחו"ל.... החיסרון היה להיות רחוק מאוד מהארץ והמשפחה... אבל ההההההיתרון הוא שמשלימים ב $... אז חוסכים המון...

אנחנו חסכנו 30.000$ בשנה במיאמי...
    וגם עוד 30.000 $ בהודו- כאשר עבדנו שם בישביל משרד החוץ.

• שיהיה לכם בהצלחה לא משנה מה
  • היי
    אז ככה אנחנו לקחנו משכנתא לפני שש שנים בערך גם משהו כמו 85%-90% מימון ל -30 שנהואנחנו משלמים כבר שש שנים בריבית משתנה כל 5 שנים אז נכון התחלנו עם 3000 ש"ח משכנתא היום אנחנו משלמים 2200 שקל בגלל שהריביות ירדו כולל EMI והשד לא נורא בכלל כל עוד אתם בריאים ועובדים אין מה לפחד היה לנו בהתחלה 120,000 שקל כולל ההוצאות מסביב עו"ד וכו' היום הדירה שלי עלתה והרבה שאם אני מוכרת אותה נשאר לי גם יחסית הרבה כסף אחרי שאני מכסה את המשכנתא ניסתי לפני כמה חודשים למכור וכמעט מכרתי רק שבעלי בלחץ מלהגדיל משכנתא אז בנתיים נשארים עם מה שיש ואני חושבת שנכון אז הדירה שייכת לבנק במשך כל תקופת המשכנתא אבל זה לא שכירות שפתאום ביום בהיר או כל כמה שנים אני צריכה לארוז כי בעל הדירה קיבל שיגעון.
    בהצלחה רחל

• ההחזר שאת מדברת עליו הוא לא נוראי בכלל.
    תחשבי, בכל מקרה אתם לא תגורו כל חייכם בדירה שאתם גרים בה עכשו, אז בכל מקרה תצטרכו לשלם יותר בשלב מסויים.
    לגבי הויכוח, האם הדירה שתשלמו עבורה משכנתא שלכם או לא, זה ויכוח די אידיאלוגי, ולדעתי מיותר אפילו.
    נכון באופן מעשי, כל עוד לא סיימת לשלם משכנתא, הדירה לא שלך.
    אבל אחרי שאת מסיימת את המשכנתא הנכס שלך לתמיד, ובגיל הפנסיה לא תצטרכי לעבור דירות ולחשוב מאיזה כסף תשלמו שכר דירה בגיל 70. כבר יהיה לכם בית שלכם בהחלט (וירושה לילדים).
    ברגע שאת משלמת על שכר דירה, את גם נשארת בלי כלום בסוף, את לא תגיעי למצב שאחרי 20 שנה ששילמת שכר דירה, תגידי: או! הדירה שלי עכשיו!
    לדעתי, רק תדאגו שגובה ההחזר יהיה לא יותר מ30% מגובה ההכנסה שלכם, והכל יהיה בסדר.
    אתם זוג צעיר, שניכם עובדים, יהיה בסדר

[[[
  • מרינה , דירה שניה בנק מוכן לממן ליגן 100אחוז כח יש לי נכס נקי בשווי 950 אלף ש"ח . אם היה לי מספיק שכל היתי קונה עוד דירה ב320 אלף לפני 8 שנים והיום היה לי עוד 850-900 אלף ש"ח . ואחרי זה עוד מספרים שהשקעה בנדל"ן אינה טובה .

http://www.holdthatpic.com/
  • אנחנו קנינו את הדירה לפני 4 שנים.
    אז המחירים היו שפויים.
    הדירה עלתה לנו 120.000$- שזה בשקלים 560.000 ש"ח.
    ההחזר החודשי שלך- הוא ממש סביר.
    יש לי חברה שמשלמת 4000 משכנתא

גאיה וקורן שלנו

[]
    []
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה