היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
פעם שעברה היה לי נורא קשה בבי"ח כי לא יצא לי קולסטרום. רק כשהגעתי הביתה פחות או יותר התחיל החלב. ובכלל בגלל זה היה לי נורא קשה להניק ונשברתי אחרי חודש בלבד. הפעם אני נורא רוצה להניק!!!! יש טיפים? לקחת משאבה לבי"ח? לתת בקבוק אם לא יוצא ולא להלחץ מזה פלוס במקביל לנסות להמשיך להניק אפילו אם לא יהיה לי חלב בהתחלה? וגם יש לי מבנה הפוך של פיטמות אז קניתי פיטמות סיליקון ועכשיו שמעתי שיש דבר כזה מעצב פטמות. מה זה בדיוק? כמה עולה? שווה משהו? תוספת מהממת למשפחה:
10 תגובות
עמוד 1
הי מותק
לא מבינה לגבי המעצב פטמות, כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה שתראה את המבנה השד שלך לפני הלידה ותמליץ לך מה הכי כדאי.
בגדול אני יכולה להמליץ לך לשתות המון, במיוחד שאת יולדת כבר בקייץ. המים מאוד מעודדים את ייצור החלב. כנ"ל לגבי אוכל - אני יודעת שיש נשים (כמוני) שאחרי הלידה מאבדות את התיאבון לכמה שבועות. אם את כזאת אז תתעלי על עצמך ותקפידי לאכול טוב ומסודר, קצת יותר ממה שאת רגילה כי את שורפת המון אנרגיה בזמן הנקה. גם שינה טובה היא חשובה. תבקשי בביה"ח עזרה, יש שם יועצות הנקה. שיעזרו לך לחבר את הפיטמה לילדה ויראו לך את צורת הנקה שהכי אפקטיבית עבורך. תניקי בתדירות גבוהה. לפעמים נדמה לך שלא יוצא כלום אבל התינוק יונק. בהתחלה הם זקוקים לכמויות ממש קטנות ומה שיוצא מספיק להם. אם את מרגישה שאין לך כלום אז את יכולה בימים הראשונים להשלים לו עם תמ"ל אבל בגדול אם תקפידי על מה שכתבתי, אין סיבה שלא יהיה לך חלב. אני לא הייתי סוחבת את המשאבה לבה"ח, אני חושבת שיש להם שם משאבות. שיהיה בהצלחה!!
מיטל
אני דווקא כן ממליצה לקחת לבית חולים משאבה ידנית קטנה ואישית... המשאבות שם נורא נורא חזקות ועוצמתיות וכדי להשתמש בהן את חייבת לשבת בחדר ההנקה כי הן ענקיות ולשימוש כללי ואי אפשר לנייד אותן לחדרים. כדי להוציא חלב צריכים להיות רגועים וצריך פרטיות. עדיף לשאוב לעצמך בחדר בשקט. גם לי ביומיים הראשונים בקושי יצא קולוסטרום וכן עודדו אותי לשאוב לה שם והמשאבה עשתה לי פשוט פצע בפטמה ובעיקר אחרי לידה שהיה לי שם מאוד רגיש זה היה סיוט. פשוט התעקשתי והנקתי עד שלחצתי חזק בעצמי וראיתי שיוצא ואז נרגעתי. עוד המלצה זה באמת לקחת פטמת סיליקון לבית חולים כי אז את יכולה לדעת בדיוק אם כן יצא או לא.לפעמים נדמה לנו שלא יצא אבל יוצא קצת ובסיליקון את מיד רואה את הטיפות שמצטברות. ובקיצור לא לוותר ולהיעזר ביועצות ההנקה. מה שהן עשו איתי זה לטפטף לי מעט מטרנה על הפטמה ואז גאיה נצמדה ושאבה ובסוף זה הצליח.
חפרתי
[center]
ועוד משהו - תתכונני לזה שיהיה לך כאבים ופצעים בפיטמות בהתחלה. קחי לביה"ח משחה טובה ותמרחי בין ההנקות. זה עובר עם אחרי שבועיים בערך
רק רציתי לומר שיהייה בשעה טובה ושתצאי בידיים מלאות!!! בכלל לא זכרתי שאת בהריון!!!! בכל מקרה תוצר אחד מוצלח כבר יש! לגבי הנקה אני לא דוגמא לא משום מה בהתחלה יש חלב וזה הולך ופוחת עם איתמר הנקתי חודש וחצי עם הודיה חודשיים וחצי אבל אני לא מהמתאבדות על זה - איין אז איין
הי מותק אני השתמשתי במעצב פטמות - קניתי בשילב של מדלה וזה שווה כל שקל!!! באורח פלא זה גורם לפטמה לצאת ולתינוק קל יותר למצוא את הפטמה ולינוק. מרוב שהייתי לחוצה להניק כבר בחדר לידה לקחתי את זה איתי בתיק לידה ובשלבים האחרונים של הלידה הנחתי את זה על השד לפי ההוראות כדי שאהיה מוכנה "..מישהו צחק עלי ושלח אותך אלי, איך זה הפכת על פיו את עולמי.
לא יודעת את נפשי כי ליבי כבר לא חופשי, ככה נשביתי למה לא להודות..."
מאמי לא הצלחתי לדבר אתמול עם אמא שלי כי אחת התלמידות שלה נפטרה... בקשר להנקה- אני הנקתי את טליה 11 חודשים וזה בעיקר בגלל שנתתי לה בקבוק סימילאק פעם ביום. זה נתן לי חופש והנקה בלי לחץ בידיאעה שגם אם היא תקבל בקבוק ביום לא יקרה כלום. בקיצור ראני בידעה של לזרום להניק לפי דרישה אבל לתת לעצמך מנוחה בלי לחץ .אוובססיה להניק. אצל נגה הייתי ככה והחזקתי מעמד רק חצי שנה אבל טליה אם היא לא הייתה מתחילה לנשוך חזק הייתי ממשיכה על הבת מצוה
המון היו בסטיואציה שלך והכי חשוב לא להלחץ
בנות, הרבה מהטיפים שנתתם פה הם דברים שעבדו אצלכם. הנקה זה משהו מאוד אישי ובמיוחד למישהי שיש לה פטמה בעיתית- חייבת לקבל עזרה אישית להנקה שלך.
בכל זאת הייתי ממליצה כן להביא את המשאבה שלך לבי"ח וכמובן לקבל עזרה מיד אחרי הלידה. בנוסף לגבי דברים שהוזכרו פה- מאוד קשה לגרום לפצע בפטמה עם משאבה- לרוב זה בגלל תפיסה לא נכונה של התינוק בזמן ההנקה. אין דבר כזה אין לי חלב- שפוט צריך לקבל עזרה! שאיבה לא גורמת לגודש- כשעושים את זה נכון! חשוב להניק מוקדם ככל האפשר ולעיתים תכופות (מתוקונת