-
בואי נגיד שזה מחיר נמוך למרכז
-
יקירתי זה כלום !
אני מחפשת עכשיו דירת 4 חדרים ביבנה,
והמחירים
-
זה נשמע עוד מחיר סביר, תנסי למצוא במחיר כזה כאן במרכז- קדחת
-
תעברו לגור בדימונה- במחירים כאלו בונים כאן וילה חדשה דנדשה
ישקף אלוקים ממעון קודשו
ויך כל שונאי עמו כהרף עין
הנה ה' קם וניצב על אנך
ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
זה עוד מחיר סביר לאזור המרכז...
אין ספק שהיום לזוגות צעירים , מאוד מאוד קשה היום לרכוש דירה...
-
הלוואי ואלה היו המחירים כאן!!!!
אני מתה לעבור דירה ל-5 חדרים חדשה עם מרפסת שמש...
-
אני לא מדברת על המרכז..
סליחה אבל המרכז דוחה בעיניי...
-
זה מחיר מאוד אטרקטיבי לצעירים!...
.
.
.
ילדי עשירים ומנכלים בכירים

-
חברה שלי קנתה בית בהרצליה (יותר נכון אבא קנה לה)
4 חדרים 1,800,000
-
אחרי שיחה עם נציג..שיניתי את הכותרת...כי המחיר קיפצץ
-
פשוט לא יאומן, המחירים האלו. בגלל זה בעלי ואני, שני צעירים העובדים ומקבלים משכורת, החלטנו לוותר.
אין מצב שבגיל 30 אנחנו מתחייבים למשכנתא מפוצצת ל- 20 שנה שתחנוק לנו את הצורה, ולגבי הון עצמי התחלתי - האם באמת לכל כך הרבה אנשים בישראל יש מיליוני שקלים ששוכבים להם בבנק? אני לא מבינה את זה.
נמשיך לגור בשכירות בינתיים, עד שאיזשהו נס יקרה ומחירי הדירות יחזרו לנורמלי...
ליהי ג.
-
מחיר ירד?
-
-
גם בן דוד שלי כמעט סגר על דירה 4 חדרים ב 1,180,000 ופתאום הודיעו להם שלא מוכרים אותה ויום למחרת פורסמה הדירה ב1,300,000

כשאני חושבת על זה בארה״ב רוב האנשים חיים בשכירות והרוב אצלם זה המון......אמריקה

האמת רצינו למכור אבל אם מחירי הדירות באמת יעלו כמו שמרינה אומרת, אולי נחכה...
-
המחריים כרגע בעלייה..צפויה ירידה בקרוב של המחירים
-
את האמת , לא נראה לי שמחירי הדירות ירדו , בנתיים הם רק עולים . הסיבה המרכזית לכך שמחסור בקרקעות . גם באשדוד מחירים קפצו שוב . דירות חדשות בבניין שלי התייקרו ב150 אלף ש"ח תוך חודש . לפני חודש עלו מיליון - 1050000 ש"ח, היום עשיתי ביטוח למשהו שבסוף קנה כאן דירה 1250 אלף .
התברר לי שהרבה יותר קל לקנות דירה שניה מלקנות בפעם ראשונה .
בעיה נוספת שגם מחירי השכירות עולות , לפעמים בקצב הרבה יותר מהיר מעליה בשתשלומי משכנתא . דבר שני , בארץ קשה מאוד למצוא שכירות לטווח ארוך .
לדעתי האישית , עדיף לקנות דירה אפילו קטנה ולהשכיר ובמקביל לגור בשכירות בדירה שמתאימה יותר . עדיין חלק מכסף הולך לנכס שלך ולא לבעל דירה השכורה . טיפ שני זה לחפש הזדמניות ולחשוב 2 צעדים קדימה ........
http://www.holdthatpic.com/
-
אז זהו שלא..קודם כל לכל עלייה יש ירידה ..וכל כמה זמן ישנה עלייה של מחירי הדירות וכמה זמן אחרי ישנה ירידה וזה טוב !
דבר שני לשלם משכנתא , להשכיר את הנכס שלי נאמר ב 4000..
ולשכור נכס ב 3500..אני צריכה 6500 מה שיביא להפסד של 2500 כל חודש
וזה לא כלכלי בכלל...
כלכלי יותר למכור את הנכס בזמן הזה, לשכור דירה בערך סכום של 3500 ויש הרבה וטובים אפילו... וכשתהיה ירידה..לקנות
-
בנובמבר אני יהיה 20 שנה בארץ ..... בפרק זמן הזה לא היתה אף ירידה במחירי הדירות ובמהלך כל התקופה זה די עסיק אותנו אותי . בהתחלה זה היו הורים שחיפשו דירה , דיברו שפוחדים ממשכנתא וכו', בנתיים קנו דירה עם משכנתא ובוד שנתיים מסיימים לשלם אותה . אחרי זה היתי אני ו בעלי שקנינו דירה לפני 9 שנים ב320 אלף ש"ח שהיום עולה 950-1000 ש"ח . גם שנפלו כאן טילים על הראש מחירי דירות לא ירדו באשדוד ולא באשקלון .
בארה"ב ואיורפה יש מה שנקרה שכירות לטווח ארוך וארץ אין ולא יהיה גם .
ירידת מחירים באירופה וארה"ב נובאת מכך שבגלל המשבר הכלכלי אנשים שלא מסוגלים לשלם משכנתא במהלך זריז מוצאים את עצמם בחוץ ודירות חוזרות לשוק . בארץ זה כמעט ולא קורה , כמו כם אם לא יקנו ישראלים אז יקנו יהודים מחו"ל , במיוחד באזור החוף .
-
צר לי לאכזב אותך מותק..אבל את טועה.
-
אני מעדיפה לשלם שכ"ד מאשר להתחייב למשכנתא בסכום אסטרונומי ל- 25 שנה. מניסיון מר של ההורים שלי, 25 שנה זה המון זמן ולאף אחד אין כדור בדולח שיכול לחזות מה יקרה ב- 25 שנה האלו. אם נאבד את העבודה או משהו אחר חס וחלילה, ואז מה? נהפוך לקורבנות הוצאה לפועל גם? סליחה, אבל זה לא בשבילי.
שכירות זה אולי כסף שהולך לפח, אבל לפחות בכל זמן נתון אני יכולה לצאת מהחוזה או להחזיק כמה חודשים עד סופו.
הבעיה כאן בארץ שאנשים לא מבינים איזה תסבוכת עשויה להיות להם אם יום אחד לא יוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתא. רק אז הם מבינים שמשכנתא פירושה= אתה והבית שלך בעצם רכושו של הבנק.
אין לי שום כוונה לקחת משכנתא של מיליון ש"ח (ובינינו גם לא נראה לי שהבנק יאשר לנו) או לשתף פעולה עם בועת הנדל"ן ההזויה הזו.
ולגבי ירידת המחירים - דיברתי על נס, לא?
-
מיכלי...אחרי עליה יש ירידה זה נכון לגבי הכל...רק לא לגבי מחיר נכסים בישראל
-
סורי ממי..לא הייתי קוראת לפתרון "הפלא" של אלינה "סופר נכון"..כל זמן שאת בהפסד..מה טוב בזה ...?
-
מיכל , אולי אני לא החלפתי בחיים שלי 30 דירות ואני בכלל מפגרת , וגם לא מבינה שום דבר במימון ואשראי (למרות שיש לי כל רשיונות ביעוץ ועבתי כל בחינות ), אבל בגלל הטמטום וחוסר ידע ואי הבנה במימון יש לי דירה משלי בלי משכנתא , יש לי גם נכסים בחו"ל שקכשתי בכסף שלי ולא קיבלתי בירושה . אני לא יודעת עם בשנתיים תהיה הכםלה של מחירים אבל ירידה בטוח לא תהיה , כאין קרקעות , דבר נוסף שלובי של קבלנים כל כך חזק שהם בנתיים צד אחרי צד "גמרו " את קבוצות הרכישה .
העצה שלי - לקנות נכס שכיס מאפשר , במקביל לגור בשכירות או משהו . תשלום על אשראי בעני זה לא הפסד אלא השקעה בנכס . כל עוד מחירי הדירות עולות בקצב של 12-15 אחוז בשנה וריבית שאת משלמת זה 5-6 אחוז + מע"ם , עדיין רווח כולו שלך .
שאני מדברת על הזדמניות הכוונה היא לדוגמא בפרוייקטים כמו פינוי -בינוי , תמא 38 באזורים מסויימים . זה בדיוק לראות 2 צעדי קדימה . עוד דבר לדעתי עדיף 2 דירות ישנות 3 חדרים מאחת חדשה של 4.5 . במיוחד שיש ילדים .
-
חומד לא זכור לי שמישהי אמרה לך מפגרת מטומטמת או חסרת ידע..
אבל מה לעשות שלא מבינים במשהו זו לא בושה.
-
יותר מזה..עיניין העלאת הנושא לא היתה כדי שתמצאו לי פתרונות..אני מסודרת ב"ה.
זו היתה תמיהה לגבי מחיר אסטרונומי שאין לי מושג איך מעזים לומר "מחיר אטרקטיבי לזוגות צעירים" ... יאללה כרגיל תמיד יש מישהי שלא מבינה את הפואנטה
-
אז זהו מיכלי..זה בדיוק העיניין של עדיפויות
-
מרינה,
ההבדל בין לשלם שכר דירה של 3000 ש"ח לבין לשלם משכנתא של 6000 ש"ח בחודש (וזה מה שאצטרך לשלם גם אם יאשרו לי משכנתא) הוא גדול... וכשאת שוכרת דירה מקסימום את יכולה לצאת מהחוזה, ולעבור לגור אצל ההורים. כשאת מחויבת לבנק - אף אחד לא יעשה לך הנחות.
ושוב - אני מדברת מניסיון. חוויתי על בשרי מה קורה כשפתאום קורים הדברים שהכי לא חשבת שיקרו ומוצאים עצמכם מובטלים ונכים עם 3 ילדים ומשכנתא...
נשבעתי שמה שקרה להורים שלי לא יקרה לי ולא לילדיי.
ליהי ג.
-
אז כמה דברים :
היתה לי משכנתא , שמה לעשות סיימתי לשלם וחלק החזרתי . (בסביבות 200 אלף ש"ח). דירה שיש בעלתינו קנינו בלי עזרה של אף אחד . בשפה מקצועית כל הלוואה שלוקחים זה אשראי , אז בטעות לא השתמשתי במושג העממי הלוואה . כי גם מינוס בבנק מי שלא מבין זה הלוואה לכל דבר בעניין .
דווקא בארה"ב אין לי שום דבר , אלא יש לי נכסים באירופה שבמבת לאחור להשקיע בישראל היה יותר משתלם .
דווקא כן נתתי פטרונות , מה שכן זה לא פטרונות קסם אלא משהו לאורך זמן .
-
א. מרינה כיף לראות אותך כאן
-
אני מסכימה עם מרינה.
לגבי עלייה של מחירים וכו'..
לדעתי מחירי הנדל"ן תמיד תהיה הנקודה הרגישה במדינה שלנו.
נכון שאחרי העלייה יש ירידה, אבל עדיין, לזוגות צעירים אף פעם לא יהיה קל לרכוש דירה.
כי גם אם התוכנית השנויה במחלוקת של סטנלי פישר תוריד את מחירי הנדל"ן לתקופה קצרה (דגש על קצרה), אפילו אז, זוגות צעירים לא יוכלו ליהנות מהירידה, כי עדיין צריך לשבור ת'ראש מאיפה להשיג 40% מערך הדירה (וגם עם הירידה, אם תתרחש בכלל, 40% זה הון בשביל רוב האנשים בארץ)
זאת דעתי בנושא
[url=http://www.mamaibebe.com]
[[[
-
נטלי את צודקת , מרינה תאמיני לי יש לך ביצים . הפעולות שלך הם בדיוק כמו שרשום בכל ספר מימון . הפער בין תשלומי משכנתא ודמי שכירות הוא לא 200 אחוז , אלא במקרה הרע 140 . מי שבאמת רציני , אז באשדוד יש הרבה מאוד אפשרויות מעניינות שעדיין ניתן לנצל .
-
מיכלי...
-
מיכלי...
-
מיכל, רק משהו אחד...נניח כל ההוצאות שלכם מכוסות ע״י המשכורות שלכם כולל מהמשכנתא ואתם גומרים את החודש עם 0 ( בלי רווח או הפסד).
נניח את משכירה את הדירה ב4000 ש״ח זה אומר שיש לכם כל חודש 4000 ש״ח פלוס (כי המשכורת מכסה את המשכנתא...) ואז אתם שוכרים דירה ב3000 ש״ח זה אומר שיש לכם רווח של 1000 ש״ח ולא הפסד!!!
נכון שדירה ב 3000ש״ח היא באיכות חיים נמוכה אבל החישוב המתמטי הוא זה. את פשוט לא לוקחת בחשבון שברגע שאת מכסה עם השכר דירה שתקבלי את המשכנתא יש לך פחות הוצאות כביכול...
-
ונראה לי שאם הדיון הזה ימשיך את עוד תשני את הסכום ל 2.000.000

-
זה פשוט מאד - האוכלוסייה גדלה ואין מספיק קרקעות מופשרות לבנייה, בדיוק כמו שיש מיליוני רכבים וכבישים באיכות ז' או שאין כבישים בכלל.....ככה זה כשאנחנו חיים במדינה פיצפונה שכל אחד רוצה נתח ממנה ובסוף לא נשאר כלום לאף אחד.....הכל מתחיל ונגמר בזה
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
וטילה אין נניח..כי זה לא ריאלי..
אני לא עובדת,אנחנו כרגע במינוס מפחיד (קורה מה לעשות..)
לכלכל 3 ילדים זה לא עסקה קלה.... על אחת כמה כשאני יושבת בבית...
כי להכניס את שלושתם למסגרת נכון להיום..כלכלי יותר שאני אשאר בבית...
סתם לסדר לך את המצב..ההוצאות שלנו בחודש הן בערך 18.000 ....
ובעלי לא מקבל (לצערנו) את הסכום..וזה כששחר בבית...
נכון צריכים לאט לאט (אנחנו שוב בתהליך כמו לפני שנתיים)
לחזור להוצאות של 13-14 שזה בסדר (שוב, יחסית)
אז משכנתא שתופסת 3000+ ושכירות 3500 ...אין כאן שום רווח.
-
-
קראתי, ניסיתי לעקוב אבל התבלבלתי מהמספרים

שורה תחתונה - המחירים באמת פשוט בושה וחרפה! מי שלא יכול להרשות לעצמו או שאין לו עזרה, יהיה לו קשה מאוד לקנות נכס בקצב העלייה בארץ שלנו.
אנחנו קונים בית שהמשכנתא שלו פשוט סיוט, אם אספר חלק פה יפסיקו לנשום...אבל... השכירות מהבית הנוכחי מכסים חצי ובעתיד נשכיר יחידה בבית שתסגור עוד 20%, אז סה"כ נשלם מחיר סביר כל חודש, ויהיו לנו ב"ה 2 נכסים "מניבים" - עם שכירויות לזמן ארוך.
השיקול היה להעלות את איכות החיים ולשלם כמה שפחות. כשניכנס לבית ב"ה, נשלם כמו שכירות ממוצעת

הכל שאלה של צרכים ותקציב...

-
כולכן כתבתן דברים נכונים, כל אחת בהתאם למצבה:
אלינה - את ממש צודקת לגבי כל מה שכתבת
מיכל - השיקולים שלך כרגע נכונים
מרינה - אין ספק שעשית החלטות חכמות
-
מחירים זוועה
-
אם מדברים על דירה להשקעה אז אין שום סיבה לקנות יותר מ3 חד' גג .
מה שאם נכס קיים , אין בעיה גם לקחת משכנתא 100 אחוז כל עוד שכירות מכסה את התשלומים . הפונטר הוא כאן שעם כל ההחלטות של בנק ישראל הרבה יותר קל לקבל משכנתא לנכס שני מלקנות בית בפעם הראשונה . ציננצי ואציין שוב , תבדקו עם בעיר שלכם (מאשדוד עד נתניה ) קיימות תחוניות כמו פינוי בינוי או תמ"א 38 . אם כן מאוד שווה ללכת על אותו בניין כי גם הוכלוסיה תתחלף וגם בסוף בטווח קצר יחסית תהיה דירה חדשה או דירה מחודשת וגדולה יותר .
-
@@@ בית פרטי, 5 חדרים בבית אליעזר החדשה זה אטרקטיבי?
חמתי מוכרת את הבית שלה וכנראה שהעסקה שהיתה אמורה להיסגר בסוף לא
תמר
התחרות שלי
http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=3719 כנסו ותראו תמונות עדכניות
http://picasaweb.google.com/liorybהבלוג שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
-
מה גודל הבית?
ואם אפשר דרך פייסבוק באיזה רחוב
-
-