הבת שלי בדיכאון עמוק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קודם כל בגלל כל מיני בעיות כאלו ואחרות שכמובן אני מטפלת.
    בנוסף קורה משהו גדול שמשפיע עליה בצורה קשה ביותר, אנא תייעצו לי.
    שעדן נולדה רציתי לקרוא לה ים, כמובן שהגרוש שלי לא הסכים בכלל אפילו לחשוב על השם הזה ואמר שאין מצב ובגלל שאני מאמינה ונדרתי נדר הלכתי להתיר בכדי שאוכל לתת לה שם אחר. שהיא גדלה שיתפתי אותה בזה שמאוד רציתי לקרוא לה ים ושאבא שלה לא אהב את השם הזה, היא ממש התלהבה ומאוד התחברה לשם ואהבה אותו ואפילו בכל מיני מקומות פשוט הוסיפה אותו לשמה. כמובן עד שתוכל להיות בת 18 ותעשה את זה באמת. לפני כשבועיים נולדה לאביה בת והוא פשוט החליט שהוא רוצה לקרוא לה ים, תבינו זה השם שלי שלה שאני רציתי בשביל הילדה שלי והוא לא הסכים וגם אים הייתה באה לי עוד בת לעולם לא הייתי נותנת לה את השם הזה שכן עדן מאוד מאוד אוהבת אותו. והוא עושה את זה בכוונה וממש מתכוון לקרוא לה כך, היא הגיעה למצב להתקשר לחברה שלו וממש בכתה לה בטלפון ואמרה לה שהיא מתחננת שלא יקראו לה כך וממש הסבירה לה את כל נושא השם. כמובן שאין עוד החלטה מצידה אבל לפי מה שאני מכירה את אבא שלה הוא יעשה לה ובמיוחד לי דווקא. ואים הוא יקרא לה כך הבת שלי פשוט תכנס לדיכאון קשה ביותר. הייתי צריכה לתת לה כדור הרגעה בשביל להירגע.
    אלוהים בבקשה אל תתן לו לקרוא לה כך שהבת שלי לא תתפורר לי
    לא יודעת מה לעשות בכדי להרגיע אותה, שכן איתו אין לי אפשרות לשוחח הוא פרא אדם
    וגם אים אצטרך אתקשר לחברה שלו שתבין מה הם הולכים לעשות לילדה שלי.
32 תגובות
עמוד 1
  • תראי, אני יכולה לומר לך שהשימוש בשם נוסף ככה סתם באמצע החיים
    זה מתסכל מעצבן מדכא ואחרי כמה זמן ולא הרבה...רואים שבעצם אין חיבור
    כי השם שבחרו לנו הורינו כנראה הוא שמנו ולא אחר...
    לי יש שני שמות וכשקראו לי בשם השני הרגשתי שזה לא זה..
    ואני הרחקתי ומחקתי אותו מהת.ז שלי...
    שתחשוב טוב טוב על העיניין ובכלל אני חושבת שלא היית צריכה לומר לה את זה
    מסיבה פשוטה..גיל ההתבגרות פתאום בא לי...יעבור לה.

• לדעתי בלי קשר לאבא תוסיפו את השם ים לשמה וזהו מה אתם בכלל משוות בשביל עדן זה שם שני ובישביל הבת שלו זה לגדול תמיד לדמותה של עדן כי היא הניבחרת לשם ים

אז לדעתי תתעלמו מהאבא ותוסיפו את השם ים לעדן
    ושהוא יתמודד עוד כמה שנים עם השאלה הזאת של למה קוראים לי כמו לעדן.

]

• מיכל זה ממש לא באמצע החיים, אמרתי לה את זה לפני המון שנים שיתפתי אותה ברצון שהיה לי. ממש בלי כוונה להזיק לה אפילו לא חשבתי שהיא תתחבר לשם. הבעייה היא שהוא עושה דווקא שהוא יודע כמה היא אוהבת את השם הזה ואפילו אים לא למה להציק לה ולמה להזיק לה. חסרים שמות יפים לבנות? שיבחר שם שהוא והיא מתחברים אליו, למה את השם שאני רציתי לתת לבת שלי. זה העיקרון, מה שהיא תעשה או לא תעשה בעוד כמה שנים זה ממש לא הנושא. בתור אבא הוא אפילו לא היה צריך לקחת את השם הזה כאופציה הרי הוא צחק שרציתי לתת לה אותו לפני 15 וחצי שנים, מה קרה פתאום השם יפה?
  • אם עדן מאוד אוהבת את השם שתוסיף אותו
  • היי,
    רציתי בדיוק היום לפתוח שרשור ולשאול אותך מה שלום אור, מה איתו?
    הוא בבית? הוא נכנס לתהליך של טיפול או משהו?

ועדן- היא אמרה שזה כ"כ מפריע לה? אני לא מבינה, יש מלא בנות בארץ שקוראים להן-ים.. נכון שזה מציק שהוא עושה דווקא
    וזה שהוא נשמע אדיוט- אין על זה וויכוח..
    אבל אולי תנסי לשדר לה שזה בכלל לא משנה, אם היא אוהבת את השם שתוסיף אותו, אולי תעזרי לה להוסיף אותו לתעודת זהות..
    ובכלל לא משנה למי עוד קוראים ככה?!
    מקווה שבאמת החברה של הגרוש תתאפס על עצמה ותראה קצת רגישות למה שהולך פה..
  • הבעיה שאני לא יכולה להוסיף לה את השם לבד בגלל שאנחנו גרושים.
    ובכלל זה הקטע לעשות ככה לבת שלך בתך הבכורה
    הדסה מאמי זה בדיוק מה שאמרתי לעדן אבל היא עדיין לא מוכנה לזה בכלל. היא לא רוצה בכלל שהוא יקרא לך כך.
  • פיתוש היי מאמי תודה על ההתעניינות
    אור בבית ומקבל טיפול פסיכולוגי, וכנראה ישקלו טיפול תרופתי בנוסף, מקווה שזה יתן מענה לבעיות איתו ובכלל לאור עצמו
    גם עדן בתהליך לקבל טיפול פסיכולוגי שכן גם לה יש מלא בעיות שצריכה להתמודד איתם, אז בכלל רק זה היה חסר לה[V
    מזה אמרה שמציק לה היא ממש בכתה צרחה ולא מוכנה בשום פנים ואופן שהם יקראו לה ים, וזה ממש לא קשור לכמה ילדים קוראים להם כך. הקטע שזאת האחות שלה. ומבחינת עדן זה היה צריך להיות השם שלה ולא של התינוקת הזאת. שכן אז לאף אחד לא קראו כך והוא ממש צחק שביקשתי לקרוא לה ים והתנגד בתוקף ואמר שהוא לא מוכן לקרוא לה כך שלא יצחקו עליה, והיום הוא רוצה תאמינו לי שזה ממש דווקא בשבילי והוא מתנקם בי דרך הילדים תמיד היה ותמיד ישאר
  • וואי.
    קודם כל- מזל שאור וגם עדן מוכנים להיות בטיפול!!
    ומזל שאור בבית, לאור הסיפורים- אני בטוחה שאת יכולה להחזיק אותו הרבה יותר טוב מאבא שלו..
    את לוקחת חלק בתהליך הטיפולי? מעורבת בו?
    וואי- בקשר לעדן, כל מה שנותר לי זה לשלוח לך
  • פיתוש אור התחיל לקבל טיפול לפני כחודש שלא ממש עזר והוא הבין שעדיף טיפול פסיכולוגי והוא ביקש לבד, וגם עדן יודעת לבטא את עצמה בצורה מדהימה והיא ממש ישבה איתי ודיברה על בעיותיה ועל דברים שקשה לה וכן גם היא ביקשה להיות מטופלת אצל פסיכולוג. לשמחתי מגיל קטן ידענו לשתף ולדבר ותמיד נתתי להם את האפשרות להגיד מה מציק להם ושתמיד יוכלו לסמוך עליי. ואור אים הוא היה ממשיך להיות אצל אבא שלו אז לגמרי היה אבוד
    והאמת תודה לאל שנותן לי כוחות להתמודד עים כל הצרות האלו, כי זה ממש לא קל ולפעמים אני מוצאת את עצמי מיואשת ולבד ועוד עים תינוק.
    ועדן זה שם מדהים ויפה והיא יודעת שהיא הילדה המיוחדת שלי ולעולם כך היא תשאר
    ותודה תודה על היחס נשמה

• איזה מנייאק הוא

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מאמוש בדיעה של הדס......

המון חיבוקים וחיזוקים
  • סיגלית היקרה
    הגרוש שלך מתנהג כמו ילד קטן ולכן חשבתי על גישה שונה.
    אולי ״תראו״ לו שאתן שמחות שהוא יקרא לבת שלו בשם הזה ושעדן זוכה לאחות עם השם שאתן הכי אוהבות. תודו לו על הרעיון היפה שהוא הסכים סוף סוף לבקשתך. ותבקשו ממנו אישור להוסיף לעדן שם כלשהו (אגם, קשת...)
    אולי זה יבאס אותו והוא יקרא לביתו בשם שתציעו
    זה מה שנראה לי עם הראש הקרימינלי שלי
  • טוטילה הלואי והוא היה קונה את זה, אבל הוא פשוט מפגר שאים היא תשתף פעולה הוא לגמרי ירוץ לקרוא לה כך. אני באמת מקווה שהוא יתעשת ולא יעשה צער לבת שלו. בקיצור בן אדם מפגר תת רמה
  • למה היא לא יכולה לשנות את שמה ל"ים" גם אם הוא קורא לבת שלו "ים"? שיהיו לו שתי בנות עם השם "ים" אם ככה הוא רוצה... לא רואה שום סיבה.... ותבררי את הנושא במשרד הפנים, יכול להיות שאת יכולה לשנות לה את השם כבר עכשיו לפני גיל 18.
    בכל מקרה, שבי איתה ותסבירי לה שהיא משחקת לידיים של אבא שלה אם היא לוקחת את זה קשה....
    לא יודעת מה לומר מעבר לזה.. יש אנשים שצריך פשוט לחתוך איתם כל קשר.....
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני אברר באמת.
    וכן אים הוא יקרא לה כך אין ספק שזה יהיה הפעם האחרונה שהוא ידבר עים עדן היא לא תסתכל עליו בכלל, פשוט בן אדם מגעיל
  • אני אפילו לא יודעת מה להגיד, הוא פשוט נבלה!!!!
    בכל אופן שיובהר לו טוב טוב שאם הוא קורה לבת שלו ים הוא מאבד את הבת השניה שלו לנצח!!! שיקח את זה לשיקול דעתו.
    לגבי החברה שלו, היא נבלה תת רמה חלאת אדם אם היא תשתף איתו פעולה בצעד כל כך אכזרי ודוחה!!!!!

ולגבי עדן, שתגיע לגיל 18 ותוסיף את השם ים לשם שלה, שלא תיתן יחס וחצי יחס לחלאת אדם הזה
  • שולחת
  • הסתכלתי לך קצת באתר של משרד הפנים, תפתחי את הקובץ המצורף למילוי פרטים לשינוי, יש שם גם אפשרות לשינוי שם פרטי. ואני חושבת שאת יכולה לעשות את זה גם בלי הסכמתו של הגרוש שלך, היא הרי נמצאת בחזקתך, לא?
    http://www.moin.gov.il/
    אגב, אומרים שהעובר יודעת איזה שם מתאים לו ו"מעביר" את זה לאם, לכן עדיף שהאם תחליט על שם לילדיה.
    אמא שלי למשל, רצתה לקרוא לי מיכל, ובסוף קראו לי אורית כי נולדתי בחנוכה, אבל כשהייתי קטנה הייתה לנו שכנה שקראו לה מיכל ותמיד אהבתי את השם הזה, ורק מאוחר יותר אמא שלי ספרה לי שרצתה לקרוא לי כך..... אבל בינתיים התרגלתי לשם שלי ואני אוהבת אותו....
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]

• [[[

• מאמי שלי
    אני לא מבינה לאיזה מצב החרא הזה שקורא לעצמו אבא הביא את עצמו? מה הסיפור שלו? הוא מתנהג ממש כמו ילד קטן אני פשוט בשוק
  • היי סיגלית ,
    נורא קשה לראות כך את בתך, והרגשתי צורך להגיב על הודעה זו...

נראה לי שאת מבינה את הדינמיקה שנוצרה במשפחתכם:
    לך ולגרושך יש סכסוך מתמיד. אתם נמצאים במעין "קרב" זה עם זו, והקרב הזה מלווה ברגשות רבים, רובם ככולם רגשות שליליים וקשים. אני מאמינה שלרב - הקרב ביניכם נשאר אצלכם, ביניכם. אבל לפעמים הוא יוצא החוצה, ואז נפגעים גם הילדים. אור, כנראה, סובל מכך לא מעט... . וכעת עדן.
    הסכסוך על השם נראה, על פניו, באמת - כסכסוך על שם... לא יותר, לא פחות. ואז כל אחת מההצעות שהציעו לך הבנות (לשנות לבד את השם במשרד הפנים, להתעלם מקיומו של הגרוש ומהחלטתו הפוגענית, וכו') - היא טובה ומספקת.
    אבל, הקושי העיקרי טמון בעובדה שהסכסוך על השם הוא סימפטום. סימפטום ליחסים מעורערים בינך לבין גרושך, סכסוך שהולך ומתרחב וכבר פוגע במעגלים הולכים ומתרחבים בילדיכם.
    כאשר כתוצאה מסכסוך שכזה מצבה הנפשי של הילדה מתערער והיא נזקקת לעזרת כדור הרגעה - אין ספק שזוהי נקודה שבה יש להעריך מחדש את התנהלות הקשר בין כל אחד מהשותפים לו (את, גרושך, וכל אחד מהילדים) לכל אחד אחר.
    אין לי ספק שיש להסביר לעדן שהתעקשותו של אביה על מתן השם לבתו השניה נובעת ממניעים אחרים, זרים למקרה הספציפי עצמו, ולהתנהגות כפי המקובל של אב לבתו (גם במצבים של גירושים) שהיא התנהגות של חמלה, הגנה ומציאת הטוב עבור הילדה.
    יש להסביר לה שהמניעים שלו נובעים מהסכסוך שלך עצמך איתו, ולא מ"שנאתו" אותה, את בתו.
    אכן, חבל שהילדה/ים הפכו לכר שעליו מתנהל הסכסוך שלכם, המבוגרים. אבל כעת זהו המצב, ועמו יש להתמודד. שוחחי עם הפסיכולוג המטפל בה, אני בטוחה שבעבודה משותפת תצליחו להגיע להתנהלות כלשהי (ככל הנראה - בקשר מול גרושך) שתפגע בילדים כמה שפחות.

חיזקי ואמצי, נסי לאסוף כוחות...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • בנות אתן מקסימות כל אחת ואחת מכן
    לקחתי את עדן למשרד הפנים ולצערי אי אפשר להוסיף שם בלי נוכחות האב
    ומה לעשות שאי אפשר להתעלם ממנו לגמרי הבעיה שגם שאים היא מחליטה לא לשוחח איתו הוא הופך לנודניק לא קטן, אולי עכשיו אחרי שיש לו עוד בת יעזוב את עדן בשקט. ולצערי המלחמות איתו אף פעם לא נגמרות שכן הוא תמיד מלכלך עליי ומספר כל מיני דברים שקריים לילדים על מה שהיה בעברנו. לצערי הוא משתמש בילדים לנקמה שלו בי
    אני מקווה שאחרי שעדן שוחחה עים החברה שלו והבהירה לה מה מקור השם אז היא תחשוב פעמיים לפני שתיתן לילדה את השם הזה, וחוץ מזה כנראה שהיא פשוט פוחדת ממנו שכן האלימות גם הפכה להיות מנת חלקה בחיים איתו
    בנות תאמינו לי שאני עושה ואעשה הכל בכדי להקל על עדן גם אים הוא בסופו של דבר יחליט לתת לה בכל זאת את השם הזה.
    פשוט בן אדם חלאה שלא צריך להיות חלק מהעולם הזה, ולצערי במקום שיקחו מהעולם את האנשים הרעים לוקחים את הטובים.
  • סיגליתוש

• סיגלית
  • כוס אמא שלו איזה כלב
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • לצערי אי אפשר לשנות לה בלעדיו אבל בהחלט לא אבחל באמצעים לראות איך אני עוזרת לה בכל זאת להוסיף. ואים הוא יקרא לבת שלו ככה חבל לא על הזמן כי ממני הוא לא ייצא בזול, חסר לא להמשיך לפגוע בילדים שלי. חרא אבא היה חרא אבא יהיה וחרא אבא ישאר. מסכנונה הקטנה שצריכה לסבול אותו
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה