אני מרגישה ממש רע עם עצמי :-( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • חייבת לשפוך!!!!!
    שקד התחיל ללכת לגן פרטי מאמצע מרץ. מאז הגן לאט לאט מאכזב אותי, כל פעם במשהו אחר, דברים קטנים שמצטברים

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
42 תגובות
עמוד 1
  • מאמי נראה לי בכל גן יש את ה"פאקים" שלו...
    אני מאוד אוהבת את הגננת של ליאן
    אבל גם מתעצבנת מדברים קטנים...
    הוא אמור להשאר שם גם שנה הבאה??

• יוווווווווווווווווווווווווווו!
    זה תיאור של הגן שמעין היתה בו לפני שנה
  • אני לגמרי מבינה אותך!
    גם לי אכפת עבר והווה של בן אדם שמטפל בילד שלי

[[[
  • ליטל- הוא לא אמור להשאר שם בשנה הבאה, אבל נראה לי שאני לא חכה עד סוף השנה להוציא אותו, או שיהיה איתי בבית, או שאני אמצא מסגרת חילופית (טובה יותר) וכבר מצאתי אופציה מאוד מומלצת, רק צריך ללכת לראות.

עינבר- את ממש הקלת עלי

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • מילנה
    מהניסיון שלי עם גן פרטי שהיה לסמדר ...אני נשבעתי לעצמי שיותר בחיים אני לא אשים
    את סמדר או נטע בגן פרטי ,אך ורק בגני עירייה עם פיקוח מסודר.
    אני לא רוצה לעשות הכללות ,יכול להיות שיש גנים פרטיים מצוינים ,אבל התחושה שלי היא שבגנים פרטיים הכל למראית עין.
    אני אתן לך דוגמה בגן הפרטי שסמדר הייתה בו בעבר לא נתנו לילדים לצייר כמעט,
    לפני ההרשמה לגן לשנה הבאה -פתאום סמדר הייתה חוזרת הביתה עם ציורים בצבעי גואש ,עבודות מחימר וזה היה כ"כ ברור לי שפתאום התחילו "להשקיע" בילדים רק כדי שההורים ירשמו לעוד שנה.
    גם בגן הפרטי שסמדר היתה בו הרבה פעמים היו שמים ילדים בלול לכמה שעות !!!
    לא פלא שהילדה הייתה חוזרת מהגן פקעת עצבים
    אין כמו מסגרת מסודרת לילד עם פיקוח כמו שצריך, זו דעתי.
    ועוד משהו לפני שבועיים נטע חזרה הביתה עם נשיכה, המטפלות הבטיחו להשגיח יותר ,אבל נטע המשיכה לחזור עם סימני נשיכה מס' ימים רצוף -עד שאמרתי עד כאן!!!!!
    נכון שמדובר בתופעה טבעית ומוכרת בגילאים האלו, אבל אני לא מוכנה שהילדה שלי תינשך כל יום התקשרתי למפקחת והיא טיפלה מיד בנושא :כינסה את כל המטפלות והגננת לישיבה והדריכה אותן כיצד להתמודד עם הבעיה ומאז נטע לא ננשכה יותר. ולא הלכתי למנהלת ,אלא ישר למפקחת . עכשיו תחשבי מה את היית עושה ללא מפקחת?
    בקיצור מילנה, המלצה שלי תרשמי את שקד לגן עירייה עם פיקוח ,אם את לא רוצה גן עירייה אז לגן פרטי אחר.
    תשמעי, אני הייתי אכולת ייסורי מצפון שהוצאתי את סמדר מהגן הפרטי רק אחרי 9 חודשים שהיא הייתה שם, התעוררתי מאוחר.
    אל תדחי את ההחלטה

• תוספת מהממת למשפחה:
  • ממי אני גם בעד להוציא אם יש לך אפשרות ..
    לא צריך לחכות שיקרה משהו דרמטי בשביל להוציא
    הזלזול היומיומי הוא מיותר ולכן אם יש לך אפשרות תוציאי אותו ...
  • אצלנו בגן אין בכלל טלווזיה

אבל יש גם דברים אחרים שאני לא אהבתי שרשמת

גם אני חושבת כמו ליטל שבכל גן יש מינוסים ופלוסים אבל במינוסים עולים על הפלוסים זה כבר לא טוב

אם יש לך אפשרות להוציא אותו תוציאי אותו בסוף החודש מהגן גם ככה שנה הבאה הוא הולך למסגרת אחרת לא?

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • יקירתי אני אגיד לך את האמת
    1. למה לך להרגיש רע עם עצמך?
  • וואו זה רק גורם לי יותר ויותר להעריך את הגן של ירין
  • טוב אני חייבת להגיד את דעתי....

חלק מהדברים שרשמת - ממש לא נראים לי עילה להוציא ילד מהגן.....
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • למרות שאין דבר כזה "גן מושלם" יש דברים שבהחלט אפשר להבליג ויש כאלה שבהחלט לא!!!
    הרבה דברים שציינת בהחלט לא הייתי מוותרת עליהם

• אים הלב שלך לא רגוע שהבן שלך שם, אני בעד להוציא, הדברים הקטנים האלו בשביל אמא זה בהחלט משמעותי אני בעד לנסות לחפש לו גן אחר שכן תהיי מרוצה איתו ובטח שכשאת הולכת הבייתה גם תהיי רגועה שהילד שלך נמצא בידיים הכי טובות.
    בהצלחה
  • היי מילנה
    ממש מזעזע מה שכתבת
    יש כמה דברים שאני יודעת שעושים בהמון גנים
    כמו להשתמש במגבונים לכולם ולא אישית לכל ילד
    תמיד כשאני באה לגן אני מעירה למי שיש נזלת אני אומרת
    להם לא עושה חשבון או שאם ילד בוכה אני ניגשת אליו
    לשים ילד כל היום בלול זאת ממש התעללות מסכן הילד
    אולי תכתבי מכתב תלונה אפילו אנונימית למנהלת זה בטח לא יזיק
    ויאללה תוציאו אותו משם, לא כדאי לך לחפש גן לחודשים ואז שוב
    פעם בספטמבר שיתרגל עוד פעם לגננות אחרות זה קשה
    בהצלחה
  • לגבי כל הדברים שכתבת, אפשר גם אחרת!

כלומר, אצלנו משתמשים במגבונים באופן אישי (בהחלפה הן שולפות את הסלסילה האישית), הילדים עובדים בקבוצות על משחקי הרכבה, ציורים ויצירות, נייר לאף זמין והן משתדלות לנגב, וגם הילדים יודעים איפה הנייר והולכים לשם...
    זה גן בפיקוח תמ"ת - והמנהלת שם מחזיקה את כל המטפלות "קצר".

במשפחתון שבייבי היתה בו, ילדים שזוחלים היו על הרצפה, שיוכלו להסתובב
    ילדים יותר קטנים היו בלול או על הידיים בחלק מהיום.

ז"א הכל אפשרי אם רוצים
    ושם כנראה לא רוצים.

אם יש לך אופציה, תוציאי אותו.

דרך אגב, אם הילד חוזר רגוע ונראה כאילו הוא נהנה בגן, לא קרה שום נזק רציני, הוא כנראה לא ממש מרגיש את כל מה שכתבת. אז אל תאכלי את הלב
  • ממי אלה לא דברים קטנים שתיארת!
    היו לי גם בעיות עם הגן הקודם אבל לא היתה לי אפשרות להעביר גן לקראת סוף השנה- אם יש לך אופציה כזו- תוציאי מיד!

לא יכולה לסבול שנותנים להם אותו אוכל- אני בבית לא מסוגלת להביא להם אותה ארוחה יום אחרי יום אז פעמיים ביום???!!
    מה זה לקשור בחוט של המכנסיים? מה זה כלב? תבקשו שההורים יקנו שרשרת אבל למה מהמכנס? אפשר להחנק מזה!!!!
    חילופי הסייעות זה משהו לא מקובל!!!!
    ומגבונים?? למה מה קרה??!!
    עד שלא התחלנו את הגן שהיום לא הערכתי כמה רע היה בקודם- גם דברים שכביכול לא הפריעו לי אז מביאים לי את הסעיף על שנה שעברה.
    לא אגיד שפה הגן מושלם אבל הדברים באמת באמת בקטנה!
  • נשמע מהתיאורים שלך גן על הפנים

• אני איתך מאמי.......

• מילנה
  • מילנה

הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • יקירתי
    ענבר הייתה עדינה איתך ואני הולכת להחמיר איתך ורק מתוך אהבה
    להוציא את שקד עוד אתמול מהגן.
    1.גננת שלא נמצאת משמע אין פיקוח על הגן והיא זאת שלמדה הרי תואר וצריכה לכוון את הילדים.
    2. לדעת לאיזה אירגון שייך הגן - גם הפרטים שייכים לארגונים ולהתלונן!!!
    3. ילד שכמו שרשמת לוקחים סיכון ובגלל שאין להם כח להרים מוצץ קושרים את המוצץ שלו בשרוך- לא יקום ולא יהיה - חס וחלילה כבר היו מקרי חניקה מזה.
    אצלינו בגן אין דבר כזה נקודה - מקסימום יש את התפסן מוצץ שכל הורה קונה לילד שלו ובשעת שינה אין!!!!!!!!!!!!!!!!! הם מפרקים את זה מהמוצצים.
    4. אין דבר כזה שישתמשו אצלינו בגן במגבונים של אריאל ורואי על ילדים אחרים- אולי יש ילדים רגישים לסוג מסויים ושלא יגרום תפרחת.
    5. ילד שנמצא כל היום בלול כי הוא לא הולך- זה בית כלא בשביל הילד- "סבבה למטפלת". מה הן חושבות לעצמן ??? איך הן רוצות שהילד יתפתח לאן שהוא?????
    6.מה זה לא לנקות לילד את הפנים כשיש נזלת- למה ליצור מצב של יובש, פריחה,גירוי וכו' וכמובן הדבקה לילדים אחרים.
    7. איפה נשמע שילד יקבל את אותו סוג של אוכל ועוד פעמיים ביום????? איפה בשר, עוף, הודו, קטניות, ירקות, פירות ??? (אני לא אתפלא אם נשאר להם בסיר הם יתנו גם למחרת את אותו אוכל- "כדי לא לזרוק").
    8. אם יש שם מטפלת שאת יודעת בוודאות שהיא יכולה להזיק לשקד או ליד אחר - אני הייתי מדווחת לגננת - מקסימום עוד מטפלת תוחלף , הרי את אומרת בעצמך שהן מתחלפות כמו גרביים.
    9.את לא מוזרה בכלל- אני מאוד שמחה שרשמת מה שאת מרגישה קבלי עוד לחיזוק
    10. נראה לי שהבנת שחבל שאני אוסיף את האייקונים האלה על הגן שלכם

אני אשאל עוד משהו- שקד הרי בין שנתיים - אם הגננת לא שם מי מעביר להם לימודי חגים, ריתמיקה, חינוך וכו'

(אני אנכס יתר מאוחר לראות מה הגבת לי- חייבת לרוץ לבישולים של שבת)
  • מילנה אודיה שלי היתה בגן חוד שאחד בלבד ולמה?
    א.אודיה היתה ילדה של בית והיא לא רגילה כ"כ לחברה ברוב שעות היום ששאלתי את הגננות האם היא משחקת לבד או בחברה בתחלה אמרו לי משחקת אבל לא שמו דגש על עם חברה או בליאחרי ששמו לב אחת אומרת לי עם השניה אומרת לי בלי
    ב. הילדה היתה בגיעה לי מסריחה פשוט לא הייתי יכולה להריח אותה וביקשתי מהן שיחליפו לה בגדים וכלום
    ג. אודיה קיבלה דלקת ריואת והן אמרו לי שכל הילדים בגן בריאים וכמעט לא מחסירים
    לא אהבתי את איך שהתנהל המעון לכן הוצאתי אותה
    לפי דעתי תוציאי אותה או שתתלונני למנהלת
  • מילנה -
    מבחינת להתלונן לארגון אליו משתייך הגן - מניסיוני - זה לא עובד (בכל אופן עם ארגון הגנים הפרטיים) אין להם שום פיקוח. בדקתי זאת היטב. הייתי איתם שעות על קו הטלפון.
    כל מה שחשוב להם זה אישורים מהעירייה ושישלמו להם כסף (לארגון)
    מבחינה חוקית - אין אף אחד שבודק ומפקח. זה אנחנו מולם. אם לא מתעללים חלילה וחס פיזית בילד - אין עם לדבר.
    אורטל - כשיש דבר או שניים או שלושה שאנחנו לא מרוצים ממנו בגן - בד"כ נשתוק אבל כשכל יום את מגלה דבר נוסף אז כל דבר קטן גדל וגדל וגדל.... וזו תחושה נוראית לשים ילד בגן שרע לך שהוא שם (לא בהכרח רע לילד....)
    את מעין השארנו שנה שעברה עד סוף השנה ושנאתי כל דקה. אבל בגן שרציתי לא היה מקום וה%$$@% לא הסכימה להחזיר כספים וזה היה הרבה מידי כסף ובעיקר למעין היה טוב. לי היה נורא. היא אהבה ללכת לגן, אהבה את הצוות שלה, הצוות שלה לא כלל את בעלת הגן - גם הן שנאו אותה - אז ידעתי שהן יגנו עליה בכל דרך אם חלילה מישהו ירצה להתנכל לה.

• יקירתי

• היי מותק

קודם כל ממש אל תרגישי רע עם עצמך! טוב שאת עירנית ושמה לב לדברים האלה.

בתור מישהי שבאה מהתחום אני חייבת להגיד שגם אני לא מתה על הגנים הפרטיים. הגן הפרטי היחיד שרשמתי את הבן שלי כשהיה בן שנה היה הגן בו עבדתי ויכולתי להשגיח מרחוק מה קורה. שנה אח"כ רשמתי את שניהם לויצו עם פיקוח בדיוק מהסיבה שבביקורים שעשיתי בגן פרטיים פוטנציאליים להרשמה לא אהבתי אף אחד מהם!! חלק בגלל הסיבות שאת רשמת

זה מזעזע אותי לראות או לשמוע על תינוקות זוחלים / הולכים שתוקעים אותם יום שלם בטרמפולינה, נדנדה וכו'. מזעזע

לגבי המגבונים - גם אני עבדתי כך. אנחנו שמות את החיתולים של כולם בשקית עם חבילת מגבונים ומחליפים ברצף. אני מבינה אותך שאת דואגת לקנות את המגבונים שאת אוהבת אבל זה לא תמיד פרקטי. אנחנו מנסות להזדרז כמה שיותר על מנת שנוכל להיות נטו עם הילדים וזה חוסך לנו הרבה זמן והתברברות מיותרת . אם יש רגישות ההורה בדר"כ מדווח ואז מקפידים יותר. היה לי ילד שהיה רגיש לחיתולי האגיס אז תמיד דאגנו להקפיד שאם חסר לו במקרה, לקחת רק פמפרס ולא משהו אחר.

לגבי הנזלת - אוףףףףף, אין לי כוח אליה יותר. שני הילדים שלי כל הזמן מנוזלים וגם לי כבר אין כוח לקנח להם את האף ולמדתי את הגדול לקנח לבד (עוד לא בן 3). גם הם חוזרים לפעמים עם נזלת יבשה באף. אם זה נגמר בזה, והילד חזר שמח ובריא הביתה, אז הנזלת היבשה שולית מבחינתי.

לגבי היחס לילדים האחרים - לא מקובל בכלל!!! אני תמיד עוצרת מה שאני עושה ומתייחסת לילדים שזקוקים לי. אין דבר כזה לשמוע ילד בוכה ולא להתייחס כלל. גם אם זה להגיד שעוד רגע אני אבוא אליו.
    ידוע שבעלות גן לא נמצאות הרבה בגן . אם היא גם מתפקדת כגננת בגן אז זה לא מקובל כי היא חלק מהצוות המטפל. אבל אם היא הבעלים והיא רק מפקחת מעל אז זה עוד קצת בסדר, למרות שלא הייתי מקבלת את זה על בסיס יומיומי, הרי התפקיד שלך הוא לפקח על הנעשה בגן שלך ולהעיר ולהאיר כשצריך

לגבי השרוך - גם אני מוציאה פעמים רבות שרוך ממכנסיים זה יש ילדים שמשחקים איתם, קושרים סביב היד, מכניסים לפה וזה יכול להיות מסוכן. אף פעם לא שמעתי להוציא שרוך בשביל לקשור מוצץ . הן קושרות למוצץ ואיפה קושרים בצד השני????? הרי המטרה שלא ייפול על הרצפה אז הוא צריך להיות קשור לאנשהו

מצטערת אם יצא קצת ארוך
    תמר

התחרות שלי
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=3719

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
  • היי מאמי,
    חלק מהדברים נשמעים ממש צורמים,
    אם יש לך את האפשרות להחליף גן אז כדאי נראה לי לעשות את זה...
  • תודה לכל מי שהגיבה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • יואוווו מילנה! אני קוראת את מה שאת מספרת והלב שלי נקרע
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il

• דבר ראשון התחושה שלך מובנת וטוב שאת עירנית!!
    דבר שני להוציא את הילד אתמול מהגן, גם אם זה במחיר שישב איתך בבית.
    ודבר שלישי - אני בשוק מהמחיר שאת משלמת, ואת עוד אומרת שזה נחשב יקר

• לי לא נשמה משהו הגן הזה והגננת שהולכת לה

שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • מיטל- זה גן פרטי, או גן בפיקוח?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
    ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • מדובר על גן פרטי בפיקוח ארגון גני הילדים הפרטיים.
    הגישה של הגננת אצלנו זה שאת משלמת יותר - מקבלת יותר, וזה בא לידי ביטוי בכל: מעבר לדברים שציינתי גם מסיבות מושקעות כמעט כל חג, ערב גיבוש להורים פעם בשנה, סיפריה מושקעת בגן (מה שאין בד"כ בגנים פרטיים), 3 הצגות מחוץ לגן עם ההורים במשך השנה, חוגים מגוונים, אופציה לחוג אנגלית (אני ויתרתי), ומעבר לזה - כל דבר שבאים אליה בתולנה/ בקשה היא נותנת לזה את כל תשומת הלב.
    אמא אחת ביקשה שנה שעברה שתזמין לגן הצגה מסויימת שאפשר לראות רק בהזמנה לגנים. היא עשתה את זה והזמינה.
    אני יודעת שאני משלמת 400-500 ש"ח יותר מהגנים באזור אבל אני בראש שקט שהבן שלי מקבל את הטוב ביותר וטוב לו שם.
    אם את משלמת מחיר שנחשב גבוה לאזור אז זכותך לדרוש יותר!!
    את יודעת משהו - בלי קשר זכותך לדרוש יותר!!! זה הדבר הכי יקר לך ואת מפרנסת אותם. הגננת צריכה לרצות אותך ולא להיפך.

מיטל
  • פשוט מאוד: קחי את הילד ותוציאי אותו משם
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • טלוויזיה בגן???????????????
    סליחה, בשביל שיצפה בטלוויזיה אני לא צריכה לשלוח אותו לגן
  • סיוון- הגן המדובר יוצא לחופש רק בשבוע האחרון של אוגוסט (משמע ששקד יהיה בבית רק שבוע), כך שלא תהיה לו הפסקה גדולה מידי.
    ביום א' אני אהיה יותר חכמה, כשאני אלך לראות את הגן.
    בינתיים שקד איתי בבית!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
    ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • החלטה חכמה!!
    אני מחזקת אותך

• לא נעים לשמוע...
    אני הוצאתי את בתי מגן כזה... אומנם לא ממש כמו שאת מתארת אבל היו בו דברים שלא אהבתי בעיקר את זה שהגננת לא כל היום בגן ואין מי שישגיח - לי זה מאוד הפריע....
    לא הוצאתי ישר אלא חיכיתי לגן אחר שיתפנה.... לקח זמן אבל השתלם...
    העיקר שתהיי שלמה עם המקום שבו שקד נמצא כמעט כל היום
    ==========================
    מחשבה יוצרת אמונה שמעצבת מציאות!!!
    תאמינו מכל הלב, ואל תפסיקו לחלום!!!

• עכשיו כבר ממלא סוף שנה,
    אז לשנה הבאה תחפשי גן אחר.
    כל נקודה שתיארת עצבנה והיתה מעצבנת גם אותי, בעיקר עיניין השרוך למוצץ שזה כבר מעבר למעצבן ממש לא בטיחותי ומסוכן

• לי הספיקו חלק מהנושאים שציינת בשביל שזה יהיה היום האחרון בגן הזה...
    אנחנו בגן פרטי ואני יותר ממרוצה... כבר שנה שניה ובתור אמא פולניה
    שבדר"כ מצליחה למצוא מינוסים אני ממש מתקשה למצוא...
    לכי עם הלב שלך!

[
    [/url

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה