איך להתמודד עם עקשן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי בעיה ואשמח לקבל כמה שיותר עצות:
    הבן שלי הפך יותר ויותר עקשן ויותר ויותר מנהל משא ומתן לגבי כל דבר שאני אומרת לו (בטח ובטח אבא שלו או סבתא שלו).
    מה שלי מפריע זה שלצאת מהבית בבוקר זו מלחמה, ללכת למקלחת זו מלחמה ולישון - מלחמת עולם.
    הכל זה "אני רוצה עוד קצת טלוויזיה, רק את זה וזהו..."
    "אני רוצה עוד לשחק"
    "אני רוצה לשתות קודם"
    בקיצור, כמה שיותר למשוך זמן.
    מה שלא עקרוני לי אני לא מתעקשת, אבל שלושת הדברים האלה חשובים לי כי זה משפיע על על ההתנהלות של הבית.

מה אתן עושות? נותנות לו להכנס להתקף זעם ולוקחות אותו בכוח או מציעות פיתויים כדי למשוך אותו (פרס / ממתק / משחק) או מסבירות ומנהלות מו"מ?

ניסיתי כל דבר, הוא יודע שעם אמא קשה להתעסק, אבל עדיין הוא מניפולטור חבל"ז...

11 תגובות
עמוד 1
  • אני מאמינה בשיטת חינוך יחסית נוקשה...

• אני הולכת עם שחר בשיטת החיזוקים
    זה עובד פרסים קטנים הפתעות קטנות

גם אצלי יש דברים שאני לא מוותרת עליהם
    אבל חשוב שיתוף פעולה עם שאר בני הבית

לנו היה בעיות עם ההשכבה של ששחר במיטה אבל ברגע שבעלי שיתף איתה פעולה באופן מלא זה הצליח

לפני ששחר נרדם אנחנו רואים שירים אני תמיד יודעת שהוא יבקש לראות עוד שיריים אני מקציבה לו מספר שיריים ואחרי זה נותנת לו לראות עוד 1 אם הוא מבקש
    והוא כבר לבד אומר לי אני הולך לישון במיטה

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • האמת שבעלי חזק איתו , אבל בדרך הרכה.
    ואני אסביר: אני גם חושבת שניתן לדבר ולהגיע לעמק השווה גם עם אנשים קטנים .
    אבל אם יש משהו שאני לא מוכנה להתפשר עליו - חורה לי מאוד שפספוס קטן ישים עלי פס. אני יכולה להחרפן מזה
  • גם ללינוי יש קטעים כאלה

[[[
  • אני מכירה את זה את צריכה להיות קשה אני נותנת לו לבכות זה עובר להם
  • אני מכינה לשקד כל פעם הפתעות קטנות, שיהיה לו כיף ללכת לישון או להתקלח..
    למשל: במקלחת הדבקתי מדבקות גדולות של דובי וכדור, והוא היה מתלהב ללכת להגיד להם שלום

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • יש דברים שאני מתעקשת ולא מוותרת ויש שאני מפעילה שיקול דעת ומוכנה להיות גמישה.
    למקלחת אנחנו מובילים אותה בשיטת החיזוקים.היא מקבלת סוכריות חיזוקית ,
    2 ביום. אז תזמנו את זה שהיא מקבלת אותם במקלחת..וככה היא יודעת כשאומרים לה ללכת למקלחת שהיא תקבל את הסוכריות חיזוקית תוך כדי המקלחת והיא הולכת בשמחה.
    אחרי המקלחת זה מיד למיטה, אז אין לה בכלל את האופציה ללכת לסלון. ישר אני מכניסה למיטה והיא מגרשת אותנו לדלת ונרדמת לבדה.
    בבוקר נדיר שהיא מסרבת ללכת לגן, אני רק אומרת שכולם יוצאים לטיול והיא תפספס אותם והיא רצה.אבל היו בקרים שהיא פשוט נשכבה ובכתה וסירבה, אז או שניסיתי לתת לה צעצוע שתלך איתו לגן או עוגיה, ואם גם זה לא עזר אז הרמתי אותה תוך כדי שהיא צורחת ולקחתי אותה.אין מה לעשות. אני לא מוותרת. ב8 היא צריכה להיות בגן.

יש קטעים שהיא מתעוררת בלילה ומבקשת ידיים. נדיר מאוד אבל קורה. אז אני מפעילה שיקול דעת. אם אני רואה שזה סתם פינוק אני מסרבת ומתעקשת שהיא תירדם במיטה. ואם זה בגלל משהו שהפחיד אותה (מטוס בשמיים או חלום רע, היא יודעת להגיד מה הגורם) אני מנחמת אותה ואז מרדימה.

• גם לי יש חתיכת עקשנית בבית.

אני אתאר לך סצינה אחת של הנקודה הבעייתית (להיכנס למקלחת). אולי תוכלי לקחת איזה טיפ
  • את האמת במקלחות אין לנו בעיה בכלל בלי עין הרע טפו טפו טפו
    ההיפך להב מבקשת להתקלח 3 פעמים באחה"צ אחד

• תודה בנות
    אכן - קשה קשה איתם. כמה שקראתי הבנתי שלכל אחת שיטות משלה - כנראה שאצטרך להיות יותר יצירתית ולא לאבד קור רוח.

שולי
  • טוב, אני חייבת להודות שאין לי זמןלקרוא את כל מה שאחרות כתבו

אבל - דברים חשובים לי - אני נוקשה ותקיפה שיידעו שאין להן עם מי להתעסק פה

במיוחד אוריקי שתהיה בריאה - אם לא מרימים את הקול - היא תמשיך בשלה.

מה שאת מתארת - אין מקום להכנס למו"מ. זה לא הפלשתינים ולא עזה - זה קולא צוציק קטן בן 3 שמנסה לתחמן
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה