מישהי יכולה לעזור לי?? - שמירת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר
13 תגובות
עמוד 1
  • שמירה זה תלוי מה הרופא מממליץ

לפי דעתי הוא ישלח אותך למרפאה להריון בסיכון ושם יטפלו בך ויעשו את הבדיקות השגרתיות שצריך לעשות כמו מוניטר ועוד דברים
    אם ימליצו לך על מנוחה בבית את נשארת בבית אסור לך לעבוד אפילו יום אחד
    בדרך כלל הם נותנים מנוחה מביקור לביקור
    אלה עם ירשמו לך עד ללידה אז את בשמירה עד הלידה

אחרי שעוברים 30 יום שאת בבית את ממלאה טפסים של ביטוח לאומי והרופא חותם עליהם

את דמי הלידה מחשבים 10 תלושים אחרונים
    ואת השמירת הריון זה גם לפי החודשים האחרונים שעבדת
    רק תקחי בחשבון שבשמירה לא משלמים מלא כמו במשכורת מורידים ימי שישבת ויש חג גם מורידים
    זה יוצא בדרך כלל 75 אחוז מהמשכורת

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • למה המליצו לך על שמירה?
    אם תקבלי שמירה ביטוח לאומי ישלם לך 70% מהמשכורת ולא תעבדי עד שבוע 36.
    לגבי חופשת לידה, אני לא יודעת.

יעל, אמא של יונתן
  • תודה....
  • בדכ לא נותנים שמירה עד הסוף .
    הם יתנו לך שבועיים - חודש ואז תלכי שוב לרופא ויתנו לך עוד.
    כשמצטבר לך חודש רצוף - מגיע לך על אותו החודש - מבטוח לאומי .
    את יכולה להגיד מידי חודש ואת יכולה כשתלדי .
    זה בערך 70% מהשכר בחודשים האחרונים שעבדת
  • הי מותק,

1. הרופא מחליט על תקופת השמירה, החל מהיום ה-31 את מקבלת תשלום מבטוח לאומי (רטרואקטיבית מההתחלה), פחות מ-30 יום זה על חשבון חופשת מחלה.
    2. התשלום מביטוח לאומי הוא 75% מהשכר.
    3. את חופשת הלידה מחשבים לפי 3 חודשים אחרונים שעבדת.

מיטל
  • אז ככה אני בשמירת הריון בפעם השניה עם הרופא המליץ לך על שמירת הריון את מגישה את הטופס של ביטוח לאומי שבוא הוא צריך לחתום את מגישה אחרי חודש שאת בבית ואז לוקח חודש עד לתשובות זה לא פשוט אני שלושה חודשים בבית שמתוכם אני מחכה חודשיים לאישור לא קל להוציא מהם
  • ליטל מאמי שלי
    אני בשמירה כבר 3 חודשים
    קיבלתי מביטוח לאומי משכורת מלאה! ולא 70% ולא 75% ולא בטיח.
    הם מורידים מס בריאות וביטוח לאומי מהברוטו וזהו.

אין קשר בין שמירת הריון לקבל מענק לידה
    אין צורך לנצל כיום את מכסת ימי המחלה על חשבון תשלום שמירת הריון (לי לא היה אפילו יום אחד לניצול של ימי מחלה).

שמירת ההריון יכולה להיות עד הלידה! חשוב שהרופא ירשום בהמ לצה עד הלידה!!! שלא יתזזו אותך כל חודש להביא אישור חדש
    ברגע שזה נכנס לפעולה ואושר, כל 20 לחודש מתקשרים למוקד מיוחד ומשאירים הודעה שאת עדיין בשמירה ותוך 3-4 ימים את מקבלת את המשכורת לחשבון הבנק.

מה שאת צריכה לבדוק זה כמה זמן את עובדת בפועל בד"כ אשה אמורה לעבוד לפחות 11 חודשים רצוף , גם אם היית בחופשת לידה בזמן הזה זה נצבר - כמו שלי זה קרה.
    תתקשרי למוקד של הביטוח לאמוי 6050* ושם יענו לך על כל השאלות

המייל שלי hunit@walla.com
    תשלחי לי את הנייד /טל' שלך ונדבר בכייף
    אני יוצאת לסידורים אחזור בצהריים
    והכי חשוב תנוחי ותשתי הרבה
  • אין לי נסיון בשמירה אבל יש שני דברים שיצא לי לשמוע מחברות:

- יש מקרים ש"יוצאים" מהשמירה בחודש האחרון (כשכבר אין חשש שאם תהיה לידה היא תהיה מוקדם מידי)

- התשלום מביטוח לאומי הוא עד גובה השכר הממוצע במשק, כלומר, אם את משתכרת יותר מכך תפסידי. במקרה כזה כדאי לשקול לרשום כמה שיותר ימי מחלה וכמה שפחות שמירה.

רק בריאות!
  • מאמי אין לי מושג לענות לך
    אני שמחה לשמוע שנבדקת ושהכל תקין
    שמרי על עצמך

• תודה
  • למה המליצו לך על שמירה?
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • אמרה שהשילייה נמוכה
    ואני רצה בעבודה
    זה לא טוב המליצה על שמירה...

• מה שתמי (אלמה) כתבה לך הוא הנכון ביותר.
    זה בדיוק מה שהיה אצלי - שמירה עד הלידה, 100% מהשכר שלי ורק צריך להודיע כל 20 לחודש.
    דמי לידה לפי שמירה + משכורות - סה"כ ב-10 חודשים שלפני הלידה.
    ואם מגיע לך עוד תשלומים אחרי הלידה תוכלי להגיש לביטוח לאומי טופס להשלמת דמי הלידה.
    אצלי בגלל שאני עכשיו בחל"ת אני אקבל המון הפרשים בספטמבר/אוקטובר ואז אני אקבל תוספת מביטוח לאומי, גם עם נועם היה לי את זה.
    תרגישי טוב ותנוחי המוןןןן

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה