טיפים - כניסה לראשונה לגן בגיל 3 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם מישהי כאן הכניסה את ילדה לגן לראשונה בגיל 3? החלטתי על כך כיוון שאני חושבת שאין כמו טיפול של אמא ובמקביל השתדלתי מאוד להעניק לה גם חברה של ילדים אמנם לא אינטנסיבי כמו גן ילדים אבל בגני משחקים, ג'ימבורי וכד'.
    כעת רשמתי לגן עיריה כי נראה לי שהיא מספיק בוגרת ו,מוכנה, לדרך עצמאית וחדשה. אם כי החששות שלי רבות :) אני גם עוברת שינוי יחד איתה. נראה שהיא מוכנה לזה ורוצה בזה. הכנתי אותה לכך, הכרתי לה את הגננת והראיתיח לה את הגן והסברתי לה את המשמעות והיא אומרת אני אהיה בגן ואמא תלך ואז תחזור לקחת אותי ואספר לה איך היה. ואני אשחק עם הילדים ואעשה יצירות ואשחק בחצר. בקיצור נשמע יופי... השאלה אם אכן יהיה ככה.
    יש לכן טיפים?
11 תגובות
עמוד 1
  • ברור שבהתחלה לא יהיה ככה, והיא תחווה סוג של משבר
    היא אף פעם לא נפרדה ממך בצורה כזו

התחלה חדשה קשה בכל גיל... גם ביום הראשון של הצבא / האוניברסיטה יש חששות
  • אני חושבת שכל מקרה לגופו, אני לא מכירה את הבת שלך, את הגננת או את הגן
    מה שברור הוא- שאיזשהי מסגרת היא כבר צריכה לקבל..
    אני הכנסתי בגיל שנתיים וחצי- גם מסיבות בריאותיות, וגם כי יכולתי כלכלית,
    אבל למסגרת פרטית של 16 ילדים שזה בערך חצי מגן עירייה באיזור שלנו, אפילו קצת פחות. אצלי הילד פרח מרגע הכניסה לגן ומאד שמחתי שהוא נכנס לגן כשהוא נכנס.
    הכי חשוב הוא שתהיי קשובה, יכול להיות שיעבור חלק, יכול להיות שיעבור זוועה ותרצי להעביר אותה גן ורוב הסיכויים שיהיו ימים כאלו וימים כאלו כי אלו החיים..
    שיהיה בהצלחה, ושתהנו מהמעבר..
  • בטח היא תבכה או לא תרצה להשאר לבד בימים הראשווים....מן הסתם מקום חדש ולא מוכר...אבל עם הרבה סבלנות והסבר היא תתרגל...כמו כל דבר חדש
    בהצלחה!!
  • Hש עוד קצת זמן עד אז היא תשכח את הגננת

בדרך כלל שבוע לפני הכניסה לגן עושים פגישת היכרות הילד ההורה והגננת בגן עצמו
    הילד מכיר את הגן ואת הגננת

הימים הראשונים יכולים להיות קשים ויכולים להיות קלים

זה שהיא כבר גדולה ומבינה זה מעולה זה יעזור לה הרבה
    אני בטוחה שיהיה לה טוב בגן
    יכול להיות שהיא תבכה קצת בהתחלה ותחפש את אמא אבל זה יעבור לה מהר

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני זוכרת שליאת (אמא ל-4) סיפרה שהיא הכניסה את יעל בגיל 3, אולי היא תראה את ההודעה.
    אני לא חושבת שהיא תחווה משבר גדול מידי.
    כל הכבוד לך...

• תודה רבה בנות :)

תחזיקו לנו אצבעות :) ולכל המתוקים והמתוקות שמתחילים דרך חדשה!
  • שיהיה בהצלחה

• בגיל כזה היא כבר מבינה וברור שיהיה קשה

מה שכן- בגלל שהיא מבינה - את יכולה לומר לה שתבחר איזה משהו קטן שיהיה איתה כל הזמן ויזכיר לה את הבית, לתת לה את "נשיקת הקסם" (מהסרט "הולכים לגן" - מכירה? ממליצה שתראי לה!.....
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • יש ספרים בנושא
    כמו למשל:למה ליאור בכה?
    זה עוזר
    שיהיה בהצלחה!
  • שוב תודה בנות יקרות
    אורטל, של מי הסרט הזה "הולכים לגן" ? השאלה אם מדבר על הקשיים ובכי וכולי שילד הולך לגן חדש? כי כרגע אין לה קטע כזה, לא חושבת כך ודווקא ממש חיובית ורוצה בזה. אז אולי לא כדאי להכניס לה רעיונות? (בדומה לאח חדש, לא קניתי לה את הספרים שדיברו על החוויה השלילית שילד חווה שבא אח חדש, רק "חפרתי" לה על כל החיובי וברוך ה' טפו טפו טפו, היה בסדר.)
  • הוא סרט די ישן אבל הילדה שלי משוגעת עליו!! את כל השירים היא כבר שרה בעל פה, הוא מראה כמה כייף להיות בגן - אני מאד ממליצה
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה