יש לכן מושג אם על דעת עצמי יש לי אפשרות ... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לדרוש מהרופא בדיקת MRI לבטן?
    זאת אומרת מה בחוקים של קופת החולים אם אני יכולה להתעקש ולבקש יש לי כח כלקוח? או שזה רק לשיקול הרופא?

11 תגובות
עמוד 1
  • כשאני ביקשתי אחרי שכבר עברתי בדיקות על הבדיקות, סירבו

• בעיקרון זה רק לשיקול דעת רופא, אבל אם את מבקשת והוא מסרב, את יכולה להגיע לרופא אחראי על טפסי 17 שיבדוק אם יש איזושהי הצדקה לבדיקה כזו ולאשר אותה

למה?

• לשיקול הרופא,
    אבל תמיד אפשר לערער.
    תרגישי טוב...

מיטל

• בגלל שזו בדיקה שעולה המון כסף משתדלים לא לתת אותה אלא אם כן אין ברירה, הרופא בד"כ הוא זה שקובע אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל.
    בכללית יש באתר שלהם כל מיני מיילים לתלונות לפי אזורים
    תרגישו טוב
  • למה את רוצה לעשות את הבדיקה הזו?

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מה זאת אומרת על דעת עצמך? צריך צידוק רפואי. בגדול את יכולה להתעקש אם יש לך כאבי בטן חוזרים שלא אובחנו ע"י אולטראסאונד ובהנחה שאת לא רוצה CT כי יש בו קרינה.
    יעל, אמא של יונתן
  • אני רואה שכבר ענו לך.....

MRI זו בדיקה שמאושרת לביצוע על ידי קופת החולים באינדקציה מסויימת. היא אינה ניתנת בכל מקרה, ובהרבה מקרים מצריכה גם אישור מחוז.

בדיקה זו אכן כרוכה בעוצמה מגנטית גבוהה = קרינה מיותרת.

אם נעשו בדיקות הדמייה קודמות שלא הראו משהו מדוייק ומצריכים ביצוע בירור נוסף - יכול להיות שיאשרו לך.
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • לנו היתה הפניה מנוירולוג פרטי לMRI (בשביל אור) והנוירולוג של הקופה דחה את הבקשה. זאת בדיקה מאוד מאוד יקרה והם לא מאשרים אותה בקלות.
  • תודה בנות!

• ערב טוב,
    רק תיקון קטן
    ב- CT יש קרינה
    ב- MRI אין קרינה בכלל (עשיתי MRI עוברי בשבוע 31 ע"מ לבדוק משהו)
    אכן צריך אישור מקופת החולים והן עושות חיים לא קלים ע"מ לאשר אץ הבדיקה בגלל שהיא יקרה מאוד
    שירלי

• נתחיל מזה ש MRI זו בדיקה שמשתמשת בגלים מגנטיים (כמו מגנט גדול) ולא בקרני רנטגן, לכן זו בדיקה נטולת קרינה כלל.

זו בדיקה מאוד, אבל מאוד יקרה.
    לכן צריך להיות קרוב למוות כדי שיאשרו אותה. בעצם לא, מי שקרוב למוות, לא "יבזבזו" עליו את הבדיקה.

אבל ברצינות, זו בדיקה שניתנת בשיקול רופא בלבל, ורק במקרים ששום דבר אחר לא עוזר או לא אפשרי ובאמת יש בעיה רצינית (לא עלינו...)

את יכולה כמובן להתעקש, אם לא, ללכת לרופא בכיר יותר, ולהפוך שולחנות וכאלה. אבל דווקא במקרה עם MRI יש מצב שכלום לא יעזור.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה