למעשנות שבינינו (וגם אלו שלא)... - סיפור בהמשך... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתן מעשנות ליד הילדים שלכן?
    הבעל מעשן ליד הילדים?
    יש לכן דעה כללית על העניין? מה היא?

* הכוונה במילה "ליד", היא- לא שהילד נושם את הג'יפה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
103 תגובות
עמוד 1 אחרון
  • לשמחתי - אנחנו לא מעשנים
    כשאני רואה אמא מחזיקה תינוק ביד וביד השניה סיגריה זה פשוט דוחה אותי.
    את (הכוונה לא אליך ספיציפית) רוצה לעשן צאי החוצה (כנ"ל לגבי האב) הילדים לא צריכים להיות מעשנים פסיביים!
  • אני לא מעשנת ליד אריאלוש...לא מעשנת בכלל

• מחלה אחת
    love_ofek@walla.com
  • אני מעשנת ובחיים לא ליד להב

• לא אוהבת שמעשנים ליד הילדים חושבת שזה ממש חוסר אחריות מצד ההורים.
  • לי ולבעלי יש שעה ביום, בד"כ מאוחר בלילה.. ששנינו יוצאים עם כוס קפה לעשן בחוץ..
    זה הזמן איכות שלנו, לדבר, לשתף..
    וזו הסיגריה היחידה שאני מעשנת ביום.
    זה בחיים לא קורה כשהילדים ערים או שהם לידינו..
    בעלי מעשן קצת יותר ולפעמים ממש בא לו כשהילדים ערים, אבל אין מצב כזה.. אני לא מרשה לו!!
  • אני מעולם לא מעשנת ולא עישנתי "בפרצוף" של שקד, או כל ילד אחר, גם אם אמא של אותו ילד מעשנת לו בפנים

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • לא מעשנת ומעולם לא עישנתי
    כנ"ל בעלי

• לא מעשנת
    נאור מעשן בחלון של הסלון
    אבל - הוא בקבוצת גמילה מהעבודה
    וכמה ימים שהוא לא עישן
  • אני לא מעשנת וגם לא בעלי אבל אני לא רואה בעיה בסיטואציה שאת מתארת.
    זה נכון שצריך לשמש דוגמא אישית,
    אבל מצד שני גם לא צריך להתחבא וצריך כנות.
    אם את מעשנת או לא זה לא משנה, את צריכה לשדר לילד שלך שאת מקבלת את עצמך אם את רוצה שהוא יקבל את עצמו, ולא להתחבא.
    זו דעתי בכל אופן, כל עוד זה באויר הפתוח ולא על הראש שלו, זה בסדר.
    מה- אם הוא ישאל אותך אם את מעשנת מה תעני? שלא? לא יודעת.. נראה לי מוזר.
  • אף אחד מאיתנו לא מעשן ברוך ה'.......
    יש המון אימהות שהיו מעשנות כבד והפסיקו לגמרי כשהיו בהריון... פתאום זה לא רק הבריאות שלהן.....
    אותי הריח פשוט דוחה, ואף ילד לא אמור לסבול בגלל חולשה של ההורים. עישון פאסיבי יכול להזיק לעיתים יותר מהמעשן בעצמו. אנשים מוצאים אלפי שקלים וירוצו איתם לכל מקום בעולם בשביל הבריאות של הילדים שלהם, אז הם לא יעשו את המאמץ להפסיק לעשן?
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אשטנגה- זה לא עניין של כנות או להתחבא.
    אני אסביר למה אני שואלת

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • אנחנו מעשנים לשעבר. לאחרונה התחלתי לעשן עוד הפעם
  • לא מעשנת, לא שותה ולא משחקת סנוקר!!!!

אני נגד עישון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אמא שלי גמרה את החיים שלה בגלל עישון של 3 קופ' ליום וגם שכבר חטפה סרטן בריאות ויצאה מזה - היא המשיכה עד לבצקת ולאירוע מוחי שגמר אותה סופית.

אצלי בבית אף אחד לא נכנס עם סיגריה וחמי ואחי שמעשנים יודעים שחסר להם שאני אריח - הם עוברים ניקוי סטרילי.

לגבי שקד- הוא מחקה את ההורים שלו ואולי תחשבי על להפסיק זה יתן לך 2 דברים
    1- בריאות!!
    2- חיסכון כלכלי בכיס.
  • אתן מעשנות ליד הילדים שלכן?
    לא. משתדלים להתרחק. אין סיגריות בתוך הבית ולא באוטו.

הבעל מעשן ליד הילדים?
    לא. משתדלים להתרחק. אין סיגריות בתוך הבית ולא באוטו.

יש לכן דעה כללית על העניין? מה היא?
    לא אוהבת שמעשנים ליד ילדים אבל אני גם לא יגיד כלום למי שעושה..
    בעיה שלהם נטו. באופן כללי..עדיף שאני אקח סיגריה מאשר אני אתפוצץ על מישהו....
  • לנו יש מרפסת , אנחנו שנינו מעשנים במרפסת ... הילדים רואים ונדב לפעמים גם יוצא להגיד לנו שלום.
    אני תמיד שוטפת ידיים לפני שאני ניגשת אליהם ומגעיל אותי שבעלי לא...
  • בעלי מעשן ואני תמיד אומרת לו שזה החסרון היחידי שלו אצלי.
    אבל!!!
    בשום פנים ואופן לא לידי ולא ליד הילדים, וודאי לא כשאני בהריון.
    במיוחד שחיים שלי קצת אסתמטי ועברתי איתו חורף קשה מאוד מלא אינהלציות, כך שאני ממש לא מוכנה שהוא יעשן ליד הילדים.
    אם הם רואים אותו מעשן? כן, ואני מאוד מקווה שהם לא ינסו לחקות את זה בעתיד.
    מירי, אמא לשתיים וחצי
  • ברוך ה' לא אני ולא בעלי מעשנים
  • דוגמא אישית זה דבר חשוב, אבל לא בכל מחיר.
    גם לי קורה שאני צועקת, גם יוצא לי לקלל, יוצא לי לפעמים לצבוט את בעלי

• רציתי רק להוסיף, לגבי "להיות עצבנית בלי סיגריה" - זה אפקט פסיכולוגי שעובר אחרי שנגמלים מעישון לגמריי...
    ואגב, ראיתם את הניסוי שעשו עם אמא בהריון שמעשנת ורואים את העובר באולטרא סאונד איך הוא נחנק עם כל שאיפה?.....
    [/center]
  • אנחנו שנינו מעשנים. נקודה.
    אבל...לא בבית!

• אנחנו שנינו מעשנים. נקודה.
    אבל...לא בבית!

• אנחנו שנינו לא מעשנים ואף פעם לא יעשנו . למרות שהיתי במצבים בחיים שכולם , אבל כולם עשנו חוץ ממני (בקורס קצנות לדוגמא ). עצלי אבא מעשן עד היום , גם אבא של בעלי מעשן כבד לשעבר , לנו זה לא גרם להמשיך , גם אחותי לא מעשנת .
    אני אף פעם לא יעשנתי אולי בגלל איזה שחה עם אמא שלי בגיל 4 . עשיתי איזה שטות , ואחרי שאמא שלי שאלה למה ( אצלינו חינוך תמיד הסברים והבנה ) עניתי לה כי כטלם עשו את זה ... אז היא אמרה לי שאם כולם יקפצו מקומה 9 קם את צעשי . מאז כולם לא משפיע יותר .

http://www.holdthatpic.com/
  • אוהו איזה סקר....

בתור עובדת מחלקת הסברה של האגודה למלחמה בסרטן, מחובתי לומר לכל המעשנות כאן - שימרו על הבריאות!!!
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • אוהו איזה סקר....

בתור עובדת מחלקת הסברה של האגודה למלחמה בסרטן, מחובתי לומר לכל המעשנות כאן - שימרו על הבריאות!!!
  • אנחנו שנינו מעשנים. אמא שלי מעשנת, ההורים של בעלי מעשנים.
    בהריון ובהנקה אני עושה הפסקה, אך אאחר כך חוזרת לזה.
    הילדים רואים אותנו מעשנים. הם יודעים שזה לא טוב לעשן. אבל ככה הם גם לומדים שההורים שלהם לא מושלמים וגם הם עושים דברים לא טובים ולא מתחבאים מאף אחד.
    וכשהן יעשו משהו "לא טוב" הן לא יתחילו להתחבא מאיתנו.
    זה לא הדבר היחיד שההורים עושים והוא ללא טוב. הורים גם שותים אלכוהול. אז גם בזה נתחבא מהם?

וד"א, אמא שלי עישנה כל החיים שלה, וזו הסיבה שאת כל גיל ההתבגרות הייתי הכי אנטי סיגריות מכל החבורה שלי. וכשכולם התחילו לעשן, אני היחידה שלא עישנתי. בדיוק מהסיבה שראיתי את אמא שלי מעשנת.
    התחלתי לעשן בגיל הרבה יותר מבוגר, ולא בגיל ההתבגרות. עשיתי בחירה לעשן ולא עשיתי זאת בגלל לחץ או אופנה או מרד.

• תודה לכל העונות

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • חבל מאד שכך את חושבת ועוד אחרי כל התגובות של הבנות האחרות....

עובדה מוכחת היא כילדים להורים מעשנים - יעשנו. זה בדוק מחקרית.

חבל מאד שאת הגורם מס' 1 למוות בעולם הניתן למניעה אתן ממשיכות בכוח להכניס לגוף שלכן. יש המון דברים שהורסים לנו את הבריאות, אני לא מבינה למה בכוח אנשים ממשיכים להרוג את עצמם לאט. בחיי נשגב מבינתי הטיפשות הזו.
  • אור-טל, לצערי, גן ילדים להורים לא מעשנים - יעשנו....

• אורטלי - אני בדעתך....
    [/center]
  • אורטל- גם אני יכולה לקרוא טיפשות להרבה דברים אחרים שאולי גם את עושה אותם.

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • אין אנשים מושלמים , שכל אחד יעשה מה שהוא חושב נכון .אישית היתי מפסיקה לעשון רק מפרינציף לא לבזבז 24 ש"ח לקופסת סיגריות ש70 אחוז מזה הולך למסים ומימון כל מני "אוכלי חינם .
  • מילנה, להרעיל את עצמך במודע - ולהצדיק את זה בכל מיני טיעונים פסיכולוגיים שטותיים בכדי להרגיע את המצפון זו טיפשות. אני הייתי שם, אני יודעת בדיוק מה זה.

בכל שאיפה של החרא הזה את מכניסה לעצמך 43 חומרים מסוכנים, כולל בנזין, עיטרן ונפט. תהני לך, מה את רוצה שאגיד לך?

בתור אמא - אני הייתי לוקחת אחריות על בריאותי ובריאות משפחתי. סבא שלי מת מהחרא הזה, ועוד המשיל לעשן את הרגע האחרון. אנשים מעשנים הם בדיוק כמו מכורים לסמים. אם לא יכירו בזה ולא יקבלו על עצמם גמילה - לעולם לא יוותרו, גם אם יעמדו למות.

אני רואה את זה כחובה להזהיר את כל מי שאני רק יכולה - למה להרוג את עצמך??? למה??? ועוד במודע, ועוד להנות מזה?? אם זו לא טיפשות ועיוורון - אז מה זה??
  • אור- טל עוזבי, אנשים מבוגרים שנהנים מזה או מלפרנס ממשלה שהיה להם לבריאות . הן כתבו שעושות את זה מבחירה אז שהיה להם בהצלחה .
    בעבודה שלי מאוד משתלם לעבוד עם מעשנים ......
  • א. הגוף הזה חי רק פעם אחת.

אתן הולכות בחוץ ושואפות לריאות את עשן המכוניות/אוטובוסים/משאיות
    ריחות הדלק בתחנות הדלק. עשן המדורות, גז מטבח ועוד ...
    כל כך הרבה גורמים לנזקים האלו ואתן כאן מטיפות על משו שהוא עוד אחד לרשימה הארוכה של המפגעים על פני כדור הארץ. אז תנו לנו לעשן ולהחנק בשקט.
    סליחה נוגהל'ה אבל להגיד ליד האישה ההיא שהיא עושה משו מגעיל זה לא לעיניין בכלל.כי מה שאת עושה מגעיל אותה באותה מידה. החינוך הנכון יותר להגיד שכל אחד יעשה מה שעושה לו טוב ויבחר בדרכו שלו בכל דרך שיבחר.להגיד מלכתחילה איכס יכול לגרום לתוצאה הפוכה ..איכס? סבבה בוא נבדוק אם אמא צודקת..." - עוד 14-16 שנה ..(בשאיפה שזה הגיל ולא לפני).

אף אחד מההורים שלי לא מעשן ולא עישן . ואני מעשנת. אחיי ואחותי לא מעשנים.
    צר לי לדפוק לך את המחקר שעשו..הנה עובדה.
    אין השפעה מהבית אלא החברה עצמה,
    אני אישית חושבת שמי ששופט אדם לפי הרגל כמו עישון הוא אדם מסכן ןרדוד..כי אותו אדם ששופט אותנו על סיגריה יכול להיות אדם מסכן שמכור לשוקולד.... לסקס (
  • אור-טל, אני מבינה שאת קרובה לנושא הסרטן ואת אולי טיפה לוקחת יותר מדי קשה את נושא העישון, אבל התגובה שלך ממש לא במקום, לדעתי.

גם את עושה מלא דברים שמרעילים אותך (מקדונלדס את אוכלת? להשתזף לשמש את יוצאת? אלכוהול את שותה? קפה בכוסות קלקר את שותה? פירות ובשר מלאים אנטיביוטיקה את אוכלת? אוכל מטוגן את אוכלת? קולה את שותה? סוכרזית את שמה? והיד עוד נטויה...), במודע.
    וגם לך הרבה הסברים שמישהו אחר יכול להגיד שהם טיפשים ושטותיים.

ואת, בתור אמא לא לוקחת על אחריות על עצמך ועל משפחתך ולא מפסיקה לעשות את כל הדברים האלו. גרוע מכך, חלק מהדברים את גם נותנת לילדים שלך (אבוי!)

אנשים מכורים לסיגריות הם לא כמו המכורים לסמים. הם כמו המכורים לקולה. או לשוקולד. יש כאלו שהחליטו שדי להם והפסיקו מסיבות כאלה ואחרות. והם בדרך כלל מרשים לעצמם להטיף לאלו שעדין מכורים עד כמה זה לא טוב ולא בריא. ועד כמה זה טיפשי לא להפסיק.
    ויש כאלו שמחליטים שההנאה שלהם מהקולה או מהסיגריות או מכל דבר מזיק אחר, לא שווה את ההפסקה (למרות שהם יודעים בדיוק מה המחיר שהם משלמים) והם פשוט לא מעוניינים להפסיק.

ויש גבול (לכל אחד הוא אחר) למה שאנחנו מוותרים עליו בשביל הילדים. אני מוותרת על א' ב' ג' ואת לא. את מוותרת על דברים אחרים. וזה לא טיפשי ולא חרא ולא עיוורון. זה בחירות של כל אחד ואחד.

• מיכל יא קרועה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • אני עם אורטל!!
    איכס איכס איכס!!!!
    זה ממש להזיק לעצמך במודע!!
    לא הייתי מגזימה ואומרת שאת פוגעת בילד או שיש לזה השלכות לעתיד, כי אי אפשר לדעת
    אבל לעצמך זה לא כדאי...

מיטל
  • מילנה , אם יש מסים שאני יכולה לא לשלם - אז אני אבחור לא לשלם . לגבי השוואה של קולה , שוקולד , קפה וסיגריות .... צר לי לאכזב אבל סיגריות פגיעות לך בבריאות הרבה יותר , אפילו על משכנתא שלך או כל ביטוח חיים אחר שיש את משלמת פי 1.5 מבן שלא מעשן . על קולה ושער הירקות אין תוסםת מחיר .
  • אוקיי.אז נתחיל מההתחלה - בדיוק מהמשפט שפתחת - א. הגוף הזה חי רק פעם אחת. בדיוק!! אז למה לא לשמור עליו הכי טוב שאפשר??
  • את יכולה גם לא לראות טלויזיה ולא לשלם אגרת טלויזיה. למה את עושה את זה?
  • אורטל אני לא מתווכחת עם כל מה שאת אומרת. אני יודעת את כל זה מצויין. אני יודעת שסיגריות הוא הגורם מס' 1 לתמותה ומחלות וכו'...
    את עושה טוב, שאת מנסה לשכנע

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • אין לי כל הרבה זמן כי הבנות פה עושות לי פוגרום בבית, אבל שולי - אני קרובה לנושא הזה גם כי אני עובדת בזה,גם כמעשנת לשעבר, וגם כי אני מכירה חולים, אמי לא מעשנת אבל חולת סרטן שד, כך שאני בקבוצת סיכון וסבא שלי נפטר מהחרא הזה,הוא חטף סרטן ריאות קלאסי למעשנים והוא המשיך ועישן עד ליום מותו!! והתגובות שלי מאד מאד במקום!

"גם את עושה מלא דברים שמרעילים אותך (מקדונלדס את אוכלת? להשתזף לשמש את יוצאת? אלכוהול את שותה? קפה בכוסות קלקר את שותה? פירות ובשר מלאים אנטיביוטיקה את אוכלת? אוכל מטוגן את אוכלת? קולה את שותה? סוכרזית את שמה? והיד עוד נטויה...), במודע.
    ברור שאני עושה במודע דברים כאלו, אבל אף אחד ממה שמינית למעלה אינו בדרגת סיכון המשתווה ולא במילי' לכל נזקי העישון הידועים לנו כיום. וגם אם אני אוכלת מק' ונותנת לילדיי - אני לא עושה את כמה פעמים ביום, כך שלא משנה איך מסתכלים על זה - זה לאבאותה ליגה. בכלל!!!!!!!
  • אני אספר לך סוד , שרק אנשים שמנים מאוד מאוד משלמים יותר , אבל רק פ1.3 גג.סיגריות , מספיק לעשן אחת וכבר משלמים תוספת .
    בארה"ב למעסיק מותר לא לקבל אותך לעבודה בגלל העישון וזה עמד במבחן בית משפט פדרלי .
    אני משלמת אגרה כי בחרתי לצפות בטלויזיה , מה שכן שמבינה כספית זה 25 חפיסות סיגריות בלבד . לגבי רכב כאין לי ברירה אחרת , אני צריכה להגיע ממקום למקום תוך זמן קצר וזה מתוך בחירה או כייף .
    אם את שלמה עם זה לא מבינה למה יש צורך להצתדק . אנשים בוגרים מחיטים לעצמם בלי לשואל דברים וזהו .
  • אהבתי את ההשקעה
  • אור-טל. אני אחזור ואומר. סיגריות מזיקות לבריאות! מאוד!
    אין על זה ויכוח. אני לא מנסה לשכנע אחרת.
    אני רק מנסה להגיד שכל אחד בוחר כמה להרעיל את עצמו.

אם יש מישהו שלא אוכל מקדונלדס בכלל, ובטח לא נותן זאת לילדים בכלל, הוא מזיק לעצמו ולילדיו הרבה פחות ממך. אין על זה ויכוח, נכון?
    אבל אם הוא יבוא ויגיד לך שאת עושה מעשה טיפשי שאת אוכלת את החרא הזה, בלי לחשוב על ההשלכות של זה ובלי לקחת אחריות על עצמך ועל משפחתך, ושזה עיוורון לא לראות עד כמה זה מזיק ורע ועכו', זה יהיה לך נעים?
    למרות שבעיקרון הוא צודק. זה לא בריא, את מוציאה כסף על דבר שהורס לך את הבריאות.
    ומצד שני יכול להיות שאותו אדם היפוטטי שלא צורך מקדנלדס, שותה 3 ליטר קפה שחור ביום. אז מה זה אומר שהוא לוקח יותר אחריות ממך על עצמו ועל משפחתו בגלל שהוא לא אוכל מקדונלדס? לא.
    פשוט הוא בוחר על אילו דברים לוותר ואילו דברים מזיקום יותר או פוחות לצרוך

וגם לא אמרתי שאין לך זכות לומר את דעתך. אולי הבנת את השורה הזו לא נכון, מתנצלת על האי הבנה. התכוונתי שצורת התגובה שלך לא במקום.זה שאת לא מסכימה עם דעה של מישהי אחרת, או עם מעשים של מישהי אחרת, זה לא אומר שבמקום להגיד שהמעשים שלה שטותיים, או טיפשים או שהיא עושה חרא או שהיא עיוורת למצבה. זה לא במקום.

• מיכל בעיקרון מסכימה עם הכל חוץ ממשפט אחרון . יש מקומות שאסור לעשן על פי החוק .
    לגבי אחוז המעשנים ... את האמת נראה לי שאחוז הוא הרבה יותר גדול בקרב אנשים מבוגרים . לא חוכמה לחשב בכל האוכלוסיה גם תינוקות בני שנתיים , אנחנו עדיין לא באינדונזיה .

• אני ממש לא מצטדקת.
    אני פשוט לא חושבת שמשפט כמו - "אם יש מסים שאני יכולה לא לשלם - אז אני אבחור לא לשלם", הוא ריאלי.
    את משלמת כל רגע נתון ביום על דברים שאת יכולה לחיות יפה מאוד (ואפילו טוב יותר ובריא יותר) בלעדיהם, ואת בוחרת לשלם עליהם.
    אז לדעתי הטיעון הזה בנוגע לקניית סיגריות הוא הצטדקות לשמה.

ולהכנס ל 1.5 או 1.3... נו באמת...
    את הרי מבינה שאדם שמן מאוד (עד כדי כך שהוא משלם יותר ביטוח מאדם רגיל), הוא מועמד הרבה, הרבה יותר טוב למוות בטרם עת, מאשר שאדם שמעשן סיגריה ביום. אז להסתכל על מכיר הביטח כמשהו שמורה על נזק כזה או אחר, זה לא בדיוק המדד הנכון, לא?

• מבחינתך לא , מבחינתי כן . מה לעשות שאצל חברות ביטוח אקטואריה (סטטיסטיקה ) מאוד מדוייקת יחסית ביחס לכל חברות הסקרים , מחקרים וכו .
    לגבי מסים - מה לעשות שסיגריות ודלק ש75 אחוז ממחיר שלהם זעלות מס . בלי דלק לצערי הרב אני לא יכולה להסתדר במקצוע שלי . בלי סגריות כן . אין עוד מוצרים בארץ חוץ מאלכוהל (50 אחוז מס ) שיש עלהם מסוי כזה . אני משלמת מספיק מס הכנסה כדי לצמצם "תרומה" נוספת כל עוד זה תלוי בי .
    אני מסוג האנשים שלא שופטים אנשים אחרים בכלל . כל אחד בוחר את החיים שלו . פתחו סקר ושאלו שאילה . כל אחת ענתה מה שחשבה נכון , זה הכל .
    לבן שלי אני אספר על נזק של סיגריות אבל לא מתכוונת להגיד כן או לא . כולי תקווה שהוא יקבל חינוך שיאפשר לו לעשות בחירות נכונות בחיים .
103 תגובות
עמוד 1 אחרון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה