שאלת אוצר מילים (הוספתי רשימה בהמשך). - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מישהי יודעת כמה פעלים צריכים להיות באוצר המילים בגיל שנתיים?
    תודה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
16 תגובות
עמוד 1
  • אי ן לי שמץ של מושג אף פעם לא חשבתי על כמות הפעלים של גאיה .היא פשוט מדברת המון

• אפילו לאביגיל - שהיא לא מדברת משהו בכלל - אין אפשרות לחשב את כמות הפעלים. אף פעם לא חשבתי על זה. יש לה הרבה....
    לא נראה לי שיש קריטריון כלשהו
  • בהתפתחות הילד אמרו לי שלשקד אין מספיק פעלים באוצר המילים (כאילו שהן יודעות בכלל באיזה מילים הוא משתמש

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • איך הם יודעים כמה פעלים יש לו? שמעו אותו אומר כמה - שני משפטים?
  • תודה הדס- אני אקרא עוד מעט

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • נועה מדברת המון לא ספרתי את מספר הפעלים אבל הרבה.גם מתוך שינה.
    כמובן ש"אני רוצה" או "אני לא רוצה " מככב אצלה.
    מילנה אל תלחצי הבנים מתפתחים ורבלית יותר מאוחר מהבנות וגם אם יש עיכוב קל יחסית לסטטיסטיקה של טיפשת חלב הם משלימים אותו מהר.
    יש לי שני קשקשנים גדולים .בגיל שנתיים הם לא ידעו רבע ממה שנועה אומרת היום .

• כאילו הילד באמת יושב ומדבר עם הגברת המפחידה מ"טיפשת חלב...." שיחת חולין ממש דפוקות תסלחי לי ואני לא מבינה מה את מתייחסת בכלל
  • לא מדןבר על טיפת חלב, אלא על המכון להתפתחות הילד.

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • תודה הדס, קראתי עכשיו

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • מילנה ציינת שהילד יודע שתי שפות אז ברור שיהיה לו עיכוב כל שהו בדיבור הוא לא יודע באיזו שפה לדבר.
    תיראי נועה יודעת הרבה מאוד מילים , פעלים ושמות פועל היא מבטא רעיונות ומתארת פעולות שהיא עושה או מתכוונת לעשות .
    מבחינת אומצר מילים וצורת חשיבה היא באמת מפתיעה יחסית לבנים.
    גם אצלינו היא שומעת שתי שפות אנחנו והבנים הגדולים מדברים איתה בעיקר עיברית , אבא שלי והמטפלת מדברים איתה רוסית והיא יודעת להבחין בין שתי השפות ולענות בהתאם לשפה שמדברים איתה לפעמים גם מתרגמת שלא במודע .
    שוב היא הייתה בת שנתיים בשישי ביוני אבל חשוב שץביני באצל הבנים התפתחות ורבלית מאוחרת יותר מזו של הבנות ונועה בעיני קצת מפותחת מהממוצע בקטע הזה.
  • מילנה..

• היי,
    על פי ורדה קריזר (קלינאית תקשורת ידועה למדיי ומחברת הספר "שפה וקוץ בה" ומרצה בגורדון לחינוך) יש להבדיל מבחינת שפה הבנה והבעה.

מגיל 1.6 ילד צריך לזהות חפצים, חיות על פי קולות ולמלא הוראות עם 2 חפצים (שים את הכדור על השולחן)
    מבחינת הבעה - מדבר מילים בודדות וצירופים, שואל "מה זה?" "איפה זה?".
    בגיל 2. עד 2.6 הוא מבין מושגי מרחב - למעלה, למטה, פה, שם, כמות (קצת, הרבה) מבין שלילה, יודע לענות לשאלות כן/לא ושאלות:מי זה, מה זה, איפה, מה יש ב..., מה מישהו עושה
    הבעה - דיבור טלגרפי של 2-3 מילים במשפט וכינויי גוף אני, הוא, ומושגי גודל קטן/גדול.

זהו.

ואני חושבת שמה שיותר חשוב זה ההבנה כי כשאני למדתי אצל ורדה, היא אמרה בפירוש שאם יש הבנה תהיה הבעה וזה מה שאני אומרת גם לאחי שהבת שלו עדיין לא מדברת יותר מ5 מילים והיא בת 1.8... מה שכן, ילד שהוא מאחר בדיבור תמיד עלולה להיות בעיה שפה....
    ודרך אגב, הילה שלי שהיא בת 1.9 עדיין לא עושה את כל מה שרשמתי למעלה ואני לא נלחצת ואף אחד עוד לא הפנה אותי להתפתחות הילד, אולי כי ההיא בטיפשת חלב מפחדת ממני, כי צעקתי עליה....

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.

---
    "כי אין לי צורך במכונית בשביל לכתוב שירים
    ואני לא צריך טובות שיעשו לי אחרים
    גם אין לי צורך בגג בשביל למנוע גשם
    וזאת לא אשמתי ואני לא אשם
    אני צריך רק אהבה אני צריך רק את היד
    שתלטף אותי בחושך וכשאני לבד
    רוצה להיות אחד שיש לו כמה חברים
    שלא צריך תירוץ להסתובב עם אסימונים בכיסים"
  • אני אנסה לספור, אף פעם לא ניסיתי. נראה לכמה נגיע...

אביגיל אומרת:
    לאכול, לצייר, לטייל, לשבת, לקום, לישון, לכסות, זוזי, בואי, נלך, לשתות, קחי, תביא, רוצה (יותר נכון "לא רוצה"
  • תודה על התגובות בנות

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • תראי אני לא מבינה בזה יותר מדי ובחיים לא נכנסתי בקטנה לעד כמה להב מדקדקת בפרטים הקטנים
    היא בת שנתיים ומדברת כבר משפטים שלמים - יודעת כמעט תמיד להסביר את עצמה, ולהבהיר מה היא רוצה - זה מה שחשוב לי
    אמרו לי שבגיל שנתיים ילד צריך לדבר כ10 מילים, בחיים לא אמרו לי שהוא צריך "פעלים"
    להב אומרת המון פעלים - אפשר להגיד ברמה של מה ששולי רשמה - אבללללללללל וזה אבל גדול - כשאני נמצאת במעון שלה, ואני נמצאת המון כי אני מחכה לטרמפים הביתה עם המטפלות שלה - לא יצא לי לשמוע אף ילד שמדבר ברמות האלה - ולכן סביר להניח שאין לך מה לדאוג בכלל!!! אתם סבירים בהחלט, 140 מילים לגילו זה מכובד פלוס פלוס פלוס פלוס

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה