התייעצות בקשר לגן עירייה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,
    אוריקי לא מדבר טוב ( בעיות של מים באוזניים - לפני ניתוח כפתורים ), זאת אומרת שאפשר לתקשר איתו, אבל במילים בודדות, הוא לא מחבר משפטים, יותר בקטע של שאלה - תשובה.
    הוא גם מאוד מפונק כזה - טעות שלי
    אם אני ישאיר אותו עוד שנה בגן הנוכחי, הוא יישאר עם ילדים שקטנים ממנו ב7 חודשים ויהייה הכי גדול וזה לדעתי ייפגע לו עוד יותר בהתפתחות.

האם מישהי הכניסה את הבן/בת שלה ככה קטנים וילדותיים לגן עירייה ? האם חלה התקדמות או שהילד/ילדה נפלו בין הכסאות ?
    אני ממש בחרדות מעצם העניין
9 תגובות
עמוד 1
  • בן כמה הוא יהיה בספטמבר?
    זה תלוי בעוד דברים - אם הילד ילדותי, ועדיין לא מתבטא מלא, אולי כן שווה לשקול להשאיר עוד שנה בגן פרטי.
    השאלה אם את מרוצה מהמסגרת שהוא בה כרגע, ואם זה מתאפשר לך כלכלית.
    7 חודשים זה לא נורא בגיל הזה, הוא ימצא חברים, השאלה אם הגננת מתאימה את התכנים גם לגיל שלו.
    אני חושבת לפעמים שאולי יותר טוב להכניס ישר לטרום חובה ולוותר על טרום-טרום

מיטל
  • באוקטובר ימלאו לו 3 שנים בע"ה.
    אני דיי מרוצה מהמסגרת, אבל מאוד קשה לי לראות אותו עם הקטנטנים האלו.
    7 חודשים בגיל הזה - זה המווון. כל הילדים בני גילו עוזבים את הגן, הוא יישאר לבד עם הקבוצה הקטנה.
  • ברוב העיריות יש אופציה של גנים מיוחדים שבתוכם מוכנס גם גן שפתי - גן שמתמחה בילדים עם איחור שפתי.
    זה גן עם עד 12 ילדים, גננת של חינוך מיוחד, סייעת, בת שרות לאומי, קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק שמגיעות כל אחת ל6 שעות שבועיות, וכמובן חוגים, התכנים בגן כזה רגילים לחלוטין ההבדל הגדול מאוד הוא שכל הזמן עובדים על השפה.
    הכניסה לגנים כאלה מגיל טרום חובה לאחר איבחון שנערך ע"י צוות מקצועי באחד המרכזים להתפתחות הילד , מעבר לזה יש לעבור וועדה עירונית שתחליט בעקבות האבחון האם נכון לשלוח את הילד דווקא לגן כזה (מתבססים כמובן על האבחון שנעשה לילד).
    התהליך הוא ארוך. ע"מ להתחיל בתהליך יש לגשת לרופא הילדים, לקבל הפנייה לאבחון כזה, לוקח זמן רב עד לקבלת תור לאבחון שנעשה במס' מפגשים, הגנים בשלב זה של השנה כבר משובצים אבל במקרה הצורך מכניסים גם במהלך השנה.
    בקיצור, ממליצה לך להתחיל בתהליך ע"מ לעזור לו ככל הניתן.
    תוכלי ליצור איתי קשר במייל - inbar_l@hotmail.com אם יהיו לך שאלות נוספות.

• עדין אין לי נסיון בגן עירייה
    אבל גם ליאן הכי גדולה בגן הנוכחי
    והכי קטנה (תיהיה) בגן עירייה שנה הבאה
    היא תיהיה רק בינואר בת 3
    ככה שהיא תיכנס לגן עירייה היא תהיה בת שנתיים ו - 8 בערך

החלטתי להכניס אותה כי לא רציתי אותה
    "גדולה בין קטנים"
    ואני חושבת שהיא תתאקלם שם יפה מאוד.
    חוץ מהדיבור שלו ההתפתחות שלו בסדר?

• אם הוא עוד לא בן 3, לא היית חושבת פעמיים -
    משאירה עוד שנה בגן פרטי.

מיטל
  • אני הכנסתי את נועה בגיל 2.8 לגן עירייה, היה לה קשה בהתחלה, אבל היא התבגרה, גדלה וברוך השם - מאוד מקובלת על חבריה.
    הגדולים היו עוזרים לה בהתחלה, מראים לה, מסבירים לה, מנדנדים אותה בנדנדה, ועכשיו, שנה הבאה, היא תהיה הבוגרת בגן ותעזור לילדים אחרים בדיוק כמו שעזרו לה...
    ---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • הבן שלי בן שנתיים ו- 4 חודשים וגם לו יש עיכוב שפתי
    הוא ימישך באותו גן למרות שהוא נשאר עם בני גילו אבל הוא יהיה הכי גדול (בחודשיים-שלושה)
    זה מאוד תלוי בילד עצמו .
    גם הבן שלי מאוד מפונק , עדיין לא גמול (ולא נראה שזה הולך לקרות ממש בקרוב) הוא בסה"כ נבון אבל עדיין קשה להבין אותו (מה שגורם לו להרבה תסכול)
  • הבן שלי בן 3 והוא ילד מאוד מפותח ונבון לגילו, אבל אין מה לעשות הוא רק בן 3 וכך גם הרמה הרגשית שלו, הוא קצת בישן ומפונק ולכן החלטתי להשאיר אותו בגן פרטי עוד שנה.
    הסיפור שלך קצת שונה ולכן עוד יותר הייתי בטוחה בלהשאיר בגן פרטי
  • תודה לכל העונות,
    התייעצתי עם הגננת, אבל לא יודעת עד כמה המניעים שלה נכונים.
    אני ממש בהתלבטות. אני רוצה לקדם אותו ולא לעצור אותו.
    אני לא יודעת מה לעשות... הוא גם לא ממש מת על הגן...
    אני שומעת מיליון דעות - לכאן ולכאן... ממש מבולבלת כבר...
    אוווווף , אני שונאת לקבל החלטות כאלה חשובות- פשוט שונאת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה