עדי יקירתי

,
חייבת להגיב לך, למרות האמצעים הדלים שלרשותי... (כתבתי בהודעה בפורום "שלי" שאני כרגע נטולת יד... אופס! סליחה... נטולת מחשב משלי...

)
אז ככה, נשמע לי שאת קצת מוותרת. לא מוותרת
על עצמך, אלא מוותרת
לעצמך. ויש הבדל תהומי בין השניים.
את יודעת, את באמת ילדה גדולה. ההחלטות שאת מקבלת בחייך, הן בסופו של דבר החלטותיו המושכלות של אדם מבוגר, בוגר, אחראי למעשיו ואחראי על חייו. ואת נמצאת בטיפול ובבקרה - עקב מצבך. כאשת מקצוע וכאדם (קודם כל וראשית לכל) אני נזעקת בבהלת מה למקרא דברייך (שיש בהם יותר מאשר צליל של איום) ומרגישה מחויבת להגיב לך. אבל אני לא חושבת שיש פה מקום "לעשות את זה קל". תראי, הבנות כתבו לך בצורה מאד יפה וברורה לגבי השלכות איומייך על ילדייך. אני מסכימה איתן.
אבל אני סבורה, בכנות רבה, שכשם שלא ניתן להכריח אדם לשתות או לאכול, אין מקום להכריח אותו לשתף פעולה עם טיפול. וכל טיפול שיגיע כתוצאה מהכרח - לא יראה תוצאות טובות, והפרוגנוזה תהיה גרועה.
וזה מה שאני מתכוונת כשאני אומרת שיש לי הרגשה שאת מוותרת לעצמך. כי ניתנו לך קביים. יכולת לקחת אותן ולהתחיל ללכת. "קביים" = התרופות (ואני מאמינה שגם אם סוג 1, 2, 3 או 4 לא מתאימים - הרי שניתן
תמיד למצוא את הסוג המתאים ושיביא לתוצאות המקוות.)
במקביל, ניתנה לך הפיזיוטרפיה, כדי שתמשיכי להתאמן ולאט תוכלי להיפרד מהקביים. ה"פיזיוטרפיה" = טיפול נפשי.
ניתנו לך כלים. והם כלים טובים, משמעותיים וסייעו, מסייעים ויסייעו למאות אלפים במצבך, ואף במצב גרוע יותר.
אז... בהחלט ייתכן שמצבך גרוע מאד מאד

, ואני מצטערת לדעת על כך מעומק ליבי, ומשתתפת שיתוף אמיתי בכאבך העצום, שאני מאמינה שפוגע באופן קשה מאד בכל נים ונים מנימי נפשך הדאובה.
אבל הכלים ניתנו, ניתנים וימשיכו להינתן ברצון ובאהבה - אם רק תהיי מוכנה לקבלם, ואם רק תהיי מוכנה ללמוד, צעד אחרי צעד - להשתמש בהם.
עכשיו זה כבר שלך. וכפי שכתבתי בתחילת דבריי - בגדול, את היא זו שלוקחת החלטות בקשר לחייך.
ההחלטה להפסיק את הסבל - היא שלך. הדרך בה תעשי זאת - היא שלך.
אבל עניין ההשלכות על הילדים - הוא כבר לא רק שלך.
אני מקווה שאת מדברת עם העו"ס בכנות, ומעבירה לה את רצינות כוונותייך. ואני מקווה שהעו"ס תעשה את מה שעליה לעשות.
אני ממש מקווה שתתאוששי ותתחילי בתהליך הסתגלות למלחמה על החיים.
תמיד פה בשבילך,
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T