שאלה על פחד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יונתן לפעמים מפחד מדמויות בטלויזיה או מאנשים מחופשים.
    היום היינו במסיבת סיום שלו והוא ממש פחד מהמפעיל, אבל ממש! החזקתי אותו על הכסא והוא ממש רעד!!!
    מה עושים במצב כזה?
    זה יכול להעיד על משהו מעבר חס וחלילה?

יעל, אמא של יונתן
14 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שבגיל הזה זה לגיטימי...
    עידן מפחד נורא מליצנים
  • מה הקשר לטלויזיה? מה שיותר הציק לי זה הפחד שלו מהמפעיל היום במסיבת סיום

יעל, אמא של יונתן
  • הקשר הוא - שבניגוד למבוגרים, מה שהוא רואה על המסך ומה שהוא רואה בחיים - זה היינו הך. אם את אומרת שהוא מפחד מדמויות בטלויזיה ומ"מפעיל" לא יודעת מה זה אומר? מה הוא לבש? איך הוא דיבר? כנראה הזכיר לו את הפחדים שלו מדמויות מוזרות ומפחידות שהוא רואה בטלויזיה.... אני לא פסיכולוגית אבל להושיב ילד מול מסך מלא מפלצות מצויירות או מה שיש היום בטלויזיה, לטעמי האישי - לא בריא לנפש.
    אז העיצה שלי נשארת בעינה. אני יודעת שזה לא נראה לך מתקבל על הדעת אבל זו דעתי
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • נראה לי לכל ילד יש לו פחד ממשהו
    אצל אחד זה פחות מוקצן אצל אחר יותר

פעם הלכנו דרך המילואים של בעלי לראות את הטנקים שחר לא היה מוכן להתקרב אפילו לאיזור של הטנק ובטענה שהוא פוחד
    ובדרך כלל הוא ילד שיש לו אומץ להרבה דברים

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אורית, הדעה שלך קצת תוקפנית לטעמי וקצת "שופטת" אותי.
    לידיעתך, יונתן לא רואה הרבה טלוויזיה בכלל. ברוב הימים זה רק הגן הקסום לפני השינה.
    ומה את חושבת? שהכרחתי אותו לראות את המפעיל גם כשהוא רועד מפחד? כשראיתי שהוא רועד מפחד הלכתי לצד והרגעתי אותו וכל הזמן חיבקתי אותו וניסיתי לתת לו תמיכה. אח"כ הוא טיפה יותר נרגע... לא רציתי גם שיפספס את מסיבת הסיום של הגן שלו...
    יונתן זה הדבר הכי חשוב שיש לי בחיים ואני רק מנסה לעשות את הדבר הנכון כדי שיהיה לו ביטחון ובגלל זה העליתי שאלה לפורום.

והמפעיל לא לבש איזה תחפושת, רק מכנסיים של ליצן. הוא דיבר קצת מוזר...

יעל, אמא של יונתן
  • היי
    אני חושבת שזה ממש נורמלי.
    נועה בגיל הזה פחדה מכל מיני בובות גדולות ודברים כאלה,
    וזה עבר לה יום אחד...

יותר מזה, עכשיו היא רוצה להצטלם עם כל מיני בובות וכאלה...
    בקניון נהריה הופיעה "מיכל הקטנה" (סתם זמרת בתחילת דרכה, או כוכבת הילדים הבאה...) בכל מקרה, היא רצתה ללכת להופעה שלה ופעם היא היתה מסרבת לזוז מהמקום הבטוח שלה

ככה שדיי בטוח שזה יעבור לו.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • יעל - את מתארת פחד מאד עמוק
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • אורית,
    אני לא חושבת שטלויזיה זה מה שמפריע/מפחיד.
    כמו שאמרתי גם נועה נהגה לפחד מכל מיני דברים, ליצנים, מפעילים, בובות גדולות (כאלה שלובשים אותן...) וזה פשוט עבר.
    יום אחד היא הבינה שזה לא מפחיד, וזהו.
    היום היא גם מבדילה בין דמיון למציאות ואם היא לא בטוחה היא שואלת אותי.
    למשל, ראינו (בטלויזיה!) את "קורליין ודלת הקסמים" והסרט מפחיד והיא לא פחדה בכלל ונהנתה מכל רגע. היא עשתה לנו תרגום בגוף הסרט, אבל בכלל לא חששה ממנו.

ואחרי זה ראינו גם איזה סיפור יפני על ילדה שההורים שלה הופכים לחזירים כי הם אוכלים אוכל של מכשפה והיא לא פחדה בכלל (אבל וידאה שאנחנו לא נהפוך לחזירים אם נאכל...) ואחרי שהרגעתי אותה, היא פשוט נרגעה ולא שאלה יותר.

אז אני חושבת, עדיין, שזה יעבור עם הגיל.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • זה אומר שהוא רגיש ומתוק, וכמו שאמרה אור-טל, פשוט צריך לדבר איתו על זה.
    אני הייתי משתפת אותו בדברים קטנים שמפחידים גם אותי (ז"א אותך..)
    ולא מסבירה לו שאין לו מה לפחד- כי עם רגש לא מתווכחים..

אני רוצה לספר לך שילדים בגיל הזה מקדישים המון תשומת לב לעטיפה, ז"א כשהם רואים מישהו מחופש לליצן, הם לא רואים את זה כתחפושת- מבחינתם הוא ליצן, ואם תחשיבי על זה כך- זה באמת קצת מפחיד.
    ולכן הם גם כל הזמן בעניין של תחפושות, ומשחקי תפקידים כי הם לובשים ופושטים זהויות. לא הייתי מתרגשת אבל כן הייתי מגיבה ומתמודדת עם הקושי שלו, מקווה שעזרתי
  • גם שקד פוחד מכל מיני דברים. בעבר הוא היה פוחד מהחצוצרה של מקה-פקה מהגן הקסום, מקושקוש הכלבלב, מהוקוס פוקוס (תוכניות בערוץ לולי)... עם הזמן זה עבר לו.
    לא מזמן הוא התחיל לפחד מהבריזנט בחצר של סבא וסבתא שלי. הבריזנט מתוח בגינה מעל הראש (כמו פרגולה), ועם הרוח הוא עולה למעלה, ושקד די נלחץ מזה וישר רץ אלי בפחד. אני מסבירה לו שזו הרוח מעיפה את הבריזנט, ומראה לו איך גם העלים על העצים זזים עם הרוח ושרה לו את השיר "רוח רוח"

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מסכן יונתן...
    מה זה "משהו מעבר"?
    תראי, זה מאד יכול להיות תואם גיל. הפחד התפתח לאחרונה? יש דברים ספציפיים שמהם הוא פוחד? (דמויות טלויזיה ספציפיות? ספרים? מסכות? דברים אחרים?) איך הוא היה בסביבות גיל שנתיים (מבחינת פחד מדמויות)? בסביבות גיל שנה הוא חווה "חרדת זרים"?

איני מסכימה עם הקביעה הנחרצת לגבי הטלויזיה (אורית). אמנם יש הרבה תכנים בטלויזיה שרצוי להפחית בחשיפה אליהם, אבל יש הרבה יתרונות למכשיר, ולצפייה מבוקרת בו, ויש גם אפשרויות ללמידה.
    מה גם, שטלויזיה כיום נחשבת כחלק נורמטיבי שנוסף לחיים המודרניים, והעמדה של "להוציא את הטלויזיה מהבית" היא עדיין עמדת מיעוט המחזיק באמונות מסוימות, אינני נכנסת, ובטח שלא מעוניינת להכנס לדיון על האם זה טוב או רע - איש באמונתו יחיה ויעשה הישר בעיניו - אבל הדבר המפריע לך, יעל, למיטב הבנתי הוא דווקא לא הפחד מדמויות טלויזיוניות כאלו ואחרות (שאת הצפייה בהן ניתן ורצוי לפקח!) אלא הפחד שהביע מהדמות במסיבת הסיום. ולכן איני רואה קשר לקביעה הנחרצת לגבי הקשר בין הפחד במסיבה לדמויות טלויזיוניות מסוימות.

אני חושבת שטוב עשית כשהחזקת את יונתן ונתת לו תמיכה בזמן שפחד במסיבה. העברת לו מסר של הגנה, הבנה לרגשותיו והשתתפות אמפטית במה שעובר עליו.
    זו הדרך להתגבר.
    ואני מסכימה עם כל מה שכתבה אשטנגה .

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • שרון- אם כבר עלה כאן הרעיון של לשתף את הילד בפחדים שלנו, זה לא עלול להעיר אצלו פחדים מדברים נוספים? זאת אומרת שגם הוא יתחיל לפחד ממה שאני פוחדת? ובאיזה פחדים אפשר לשתף את הילד בכלל (ברמת ההבנה שלו בגיל שנתיים)?
    תודה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אז בוא נעשה סדר:
    קודם כל - אני לא באה לשפוט אף אחת וכמו שאמרת שרון: "איש הישר בעיניו יעשה". אז ממש מצטערת אם נפגעת חלילה
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה