הי,
אני ממש חייבת לשמוע עוד דעות כדי לקבל החלטה.
רשמתי את אורי לגן עירייה. המקום היחיד שנשאר היה בממלכתי דתי. רשמתי. אמרו לי תחשבי על זה יותר מאוחר, קודם תירשמי - מקסימום אפשר לבטל.
יוצא שרשמתי אותו לאותו גן בו הייתה אחיינית שלי ובו עובדת כעוזרת גננת אמא של חברה מאוד טובה שלי לשעבר. ושמעתי המלצות על הגננת וכמה שהגן מקסים וכו'... אממה... גם הבנתי שבבוקר יש תפילת בוקר, בו הילדים חייבים ללבוש ציצית ( בהתחלה לא מחייבים אבל בהמשך כן ) וכל היום צריך להיות עם כיפה. אנחנו לא דתיים. אומנם עושים קידוש ביום שישי, לא מדליקים אש בשבת אבל ללא איזה שהם סממנים חיצוניים. חוץ מבקידוש שכמובן כולם עם כיפה, חוץ מאורי שהרבה פעמים מסרב להשים.
אני מפחדת שאורי יגיע ויחטוף ממש הלם, זה לא רק גן עירייה במקום גן פרטי, זה פתאום להשים כיפה, ציצית, תפילות וכדומה...אני דווקא בעד התכנים אבל כל הקטע של הציצית והכיפה.....
עכשיו.. שמעתי שהתפנה מקום בגן לא דתי שקרוב אלינו הביתה. לא שמעתי יותר מידי על הגן, אמרו לי שהגננת בסדר גמור אבל מרבה להיעדר עקב בעיות בריאותיות ולכן יש הרבה פעמים מחליפה במקום הגננת ושרוב הילדים שם הם מדברים בינהם בשפה הרוסית ( שממש אין לי בעיה איתה, אבל אורי עוד בקושי מדבר עברית... ). אני לא מכירה בכלל את הגן. לא יהייה לי ממי לשמוע איך עבר היום על אורי כמו בגן השני שאני יכולה להתקשר של חברה שלי לשאול.
מה לעשות ??????? אני בבאסה רצינית, לא יודעת מה להחליט... אמרו לי שילדים מסתגלים מהר ולא תהייה לו בעיה עם הכיפה והציצית והתפילות... אבל אני ממש לא שקטה.
תודה לכל מי שקראה עד כאן ותוכל לעזור לי בדיעה נוספת. שלכן באהבה, מורן......
המייל שלי לכל המעוניינות :
shn28@walla.com