אמהות לבנים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי כמה שאלות על כל עניין ברית המילה
17 תגובות
עמוד 1
  • אז ככה :
    8 ימים במידה והכל תקין עם הילד בע""ה
    אם ילדת בין שבת לראשון בשעה 3 בבוקר אז זה נחשב יום א ולכן הברית ביום ב בשבוע לאחר מכן
    אנחנו לקחנו מוהל אבל שהיה מנהל אזורי של כל המוהלים במרכז ושמענו המלצה אז...
    תכלס, אם היה תלוי רק בי , אז רופא ושלום על ישראל . או מוהל שהוא גם רופא..
    את יכולה לעשות לו ברית גם בגיל 8 אבל נהוג לאחר 8 ימים .
    בנוסף , את יכולה לעשות ארוע בשעה 6 בערב, ואז אוכלים , הולכים ואת עפהעם הילד הביתה...
    אצלינו , הברית נערכה לאחר 3 שבועות בגלל משקל נמוך ..(הרופאים אמרו לחכות לפחות למשקל 2.700)
    מה שחשוב, תפגשו את המוהל לפני כן . נורא חשוב הרושם והחיבור.
    קיבלנו מאחותי המלצה על מוהל שמהל 2 אחינים שלי , אבל בשיחה איתו הוא התגלה כאנטיפת מגעיל שלא הייתי נותנת לו למהול חתול ...
    וגיסתי , לקחה מישהו בלי לראות , סתם מהאנטרנט , הוא היה נראה כמו שיכור,
    וכמובן שהילד היה צריך ניתוח תיקון אחרי הברית ..
  • אחרי 3 פעמים
  • אז ככה עם תרצי מוהל באמת עם יד על הלב הוא היה של שני הבנים שלי וגם הכי מצחיק של גיסי
  • לאב אופק..8 ימים לא שבעה...
  • אנחנו עשינו עם רופא-מוהל (אני ממליצה והולכת לעשות גם בילד הבא בע"ה)
    בגדול צריך 8 ימים בדיוק אלא אם יש בעיות (זה כאילו יוצא שבוע כי זה היום השמיני - אם ילדת בראשון זה יהיה בראשון). תתקשרי למוהל והוא יקבע לך (ישאל מתי הילד נולד כמה שוקל מה מצב הצהבת וכו)

יעל, אמא של יונתן
  • תאמתי למה חשבתי שבעה ימים

• סה"כ הנטייה היא לעשות משהו קטן ואינטימי ולא להזמין את כל הבני דודים והילדים שלהם וכו.רק משפחה מצומצמת מאוד. קומץ חברים וכמה חברים טובים מהעבודה. שלא יהיה יותר מה50 איש. במסעדה ובטוח לא באולם.
  • לגבי ערב - לפחות לגבי מוהלים רופאים - בד"כ הם עושים רק בבוקר

יעל, אמא של יונתן
  • תאריך של הברית נקבע משקיעת השמש זאת אומרת שאם ילדת לדג' ביום שלשי לפני השקיעה אז הברית ביום שלישי הבא עד השקיעה
    לגבי מוהל בעיקרון לא צריך להזמין מקום רק תבררו טוב טוב על מוהלים המלצות טובות
    המוהל שמל את בני מל גם את אחים שלי ויום לפני הברית הוא בא אלינו הבית
    וראה את התינוק ואמר לנו מה להביא ולקנות ואחרי הברית שהייתה ביום שישי ב1 בצהריים
    אגב במסעדה נחמד ולא היו לנו המון אורחים המוהל הגיע בערב ובדק את הילד וגם יום למחרת בדרך כלל המוהלים לא עושים את זה והוא כן
    [בחיבוקי גדול
    רינת אמא של מוריה ודביר
  • חחחח את רוצה תיק עבודות של לפני אחרי מכל גיל ?
  • יומים לפני הברית הוא הגיע לבדוק את ליאבי ונתן לנו הסבר איך ומה לצפות ומה להכין ,הגיע לברית כחצי שעה לפני ונשאר עד שליאבי עשה פיפי ראשון כדי לוודא שהכל בסדר ,יום למחרת הגיע לבדוק שהכל בסדר

• כמה עצות כלליות
    תבחרי מוהל רק מהמלצות מאנשים שאת מכירה ממקור ראשון (לא שהמוהל עשה לבן של הדוד של השכנים...)
    אני כן ממליצה לעשות אירוע קטן (מצומצם) . המטרה שלא יעלו לרגל במשך חודש לראות את העולל . ככה את מסיימת עם כולם בבת אחת (כולל הדודה של חמותך שבחיים לא פגשת אותה קודם...
  • גם אני מצטרפת לשאלות ותהיות...
  • מניסיון עם ברית בבי"כ, באולם ובבית..
    מה
  • חחחח תארו לכן כל מוהל היה מגיע עם תיק עבודות חחחח
  • גם אנחנו עשינו אצל רופא מוהל, ואעשה את זה שוב גם בילד הבא.
    הוא היה כלכך טוב, נועם לא בכה לא בזריקה ולא בשום דבר ולא אחרי ולא כלום.
    מבחינת הברית אז אנחנו עשינו את החיתוך רק למשפחה הממש קרובה אחים אחיות, הורים סבים וכו'.
    מכיוון שלא הרגשתי טוב גם אחרי הלידה, תפרים וכו'..
    את האירוע עשינו לאחר חודש

• לגבי הזמן ענו לך- 8 ימים מיום הלידה כאשר היום הראשון מתחיל בלידה- לפני/אחרי השקיעה. אם ילדת ביום ראשון אחרי השקיעה אז הברית תהיה ביום שני עד השקיעה.
    אני ממליצה על מוהל מוסמך ( לא סגורה על זה שכולם רבנים אבל נראה לי שכן ) מהסיבה הפשוטה שהם עורכים בריתות הרבה הרבה הרבה יותר מאשר רופא-מוהל המוהל של את הבן שלי מל בערך 10 תינוקות ביום! אז מן הסתם הם עושים זאת טוב יותר..
    בכל מקרה בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה