דיון - אשמח לשמוע את דעתכן בעניין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה:
    הן של גל הוא גן פרטי, לא דתי אבל שומרים על כשרות.
    שנה שעברה בשיחת פתיחה הגננת ביקשה שמאחר ויש ילד 1 (בלבד!) שהוא דתי, אז העוגות ימי הולדת יהיו קנויות-פרווה ובכלל, כל מה שמביאים למסיבת יום הולדת / אמא-אבא של שבת, יהיה כשר וכו'.
    נורא התעצבנתי על כך... מדובר על 27 ילדים בסה"כ ולא נראה לי לעניין שבגלל ילד אחד צריך לעשות את כל הבלגן הזה (לדעתי

28 תגובות
עמוד 1
  • אפשר אולי במקום להביא עוגות קנויות להביא עוגת פרווה שאת מכינה (למה להוציא הרבה כסף על זה?)

ואולי למי שרוצה שתביא 2 עוגות 1 לכולם והשנייה (קטנה יותר) לילדה הספציפית...

יעל, אמא של יונתן

• דעתי היא שצריך לכבד את הילד "החריג" (לא משנה ביגלל מה הוא "חריג")

לא ניראה לי יפה שכולם יקבלו ורק אחד לא יקבל , תארי לך איך הוא ירגיש ???

לדעתי כל הכבוד לגננת
  • אני לא מבינה מה הבעיה לקנות פרווה???

• אני חולקת עלייך מכיוון שאם הבת שלך הייתה רגישה לחלב - לא היית רוצה שתקופח במסיבות יום ההולדת.....
    יש לי חברה רגישה לחלב והיא מספרת כל מני סיפורים. באחד המקרים העוגה בביה"ס הייתה חלבית והיא חטפה התקף קשה מאוד! לא חושבת שזה כל כך נורא להכין עוגה פרווה יפה וטעימה!!!
    לגבי כשרות. אולי אני ישמע לך קיצונית אבל לדעתי יש לשמור על כשרות בכל מקום ציבורי (יהודי כמובן)....
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • תשמעי ..זה נכון שזה מגביל , וזה נכון שהרוב לא רגיש..
    אבל תחשבי שזה היה הילד שלך ..לא היית רוצה שילך לגן שתבחרי ויקבלו אותו שם למרות שהוא כך או כך ?
    אני הייתי מקבלת את זה בחיבוק והבנה..
    זה באמת קטנות , זה לא שנגיד לא מוציאים את כולם לחצר כי יש ילד שרגיש לשמש...
  • תגידי, הארוחות שלהם השנה הם לא חלביות? נגיד ארוחות בוקר (אם יש, אני לא יודעת)? או שהארוחות רגילות והידה מקבלת משהו אחר?
    אם הם שינו את כל מערך הגן (הארוחות) בשביל הילדה אז צריך לזרום עם זה.

• השד לא כ"כ נורא להביא עוגות ללא חלב
  • אני מסכימה עם זה שהאמא לא צריכה לדרוש לקנות עוגה מוכנה
    כל העניין הוא שתיהיה לילד עוגה שהוא עזר לאמא להכין בבית ליום הולדת שלו

אבל
    אני לא חושבת שזה בעיה להכין עוגה פרווה
    במקום חלב או שמנת מתוקה שמים שמנת צימחית העוגה ממש לא יוצאת שונה מעוגה אחרת
    ואם האמא הזאת לא סומכת על זה שיכינו עוגות פרווה אז שלא תשלח את הילדה שיש יום הולדת בגן

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אז עם כל הכבוד.... עוגה חלבית לא משתווה לעוגת פרווה (מבחינת טעם

• לגבי ארוחות הבוקר - לא יודעת להגיד מה הילדה אוכלת, הארוחות כעיקרון הן חלביות (חביתה, גבינה וסלט) אז אולי מקסימום היא לא אוכלת את הגבינה...

שלא תבינו אותי לא נכון, בנושא הכשרות אין לי בעיה כי גם אני שומרת כשרות (או משתדלת עד כמה שניתן

• טוב אורלי , נראה לי שאני היחידה שמסכימה אתך בנושא הזה !
    מצד אחד, אם זה היה המצב והיו מחליטים שצריך פרווה אז הייתי מכינה עוגת פרווה בבית, בטוח שלא קונה.
    חלק מהכיף שלי בהיותי אמא שאני יכולה להכין לבת שלי את מה שהיא מבקשת ויחד איתה.את יודעת איך נהניתי להכין לה לימי הולדת? ממש התרגשתי מזה

מצד שני חלילה והמצב היה הפוך אני גם כמוך לא הייתי מבקשת שיביאו פרווה אלא הייתי דואגת לה לעוגה משלה.

כשעבדתי לפני כמה שנים בגן אני זוכרת שהיה ילד רגיש לחלב ולעוד כמה דברים ואמא שלו היתה קבוע מציידת לגן את המקרר בחלב סויה וגבינות עיזים וכו שיהיה לו לארוחת הבוקר.כל שאר הילדים כן אכלו חלב עם קורנפלקס ולא רואה פסול בזה. אנ יאגב לא זוכרת מה עשו בעת ימי הולדת בגן ההוא.
  • אני מסכימה עם אורלי.

זה ממש לא לעניין בעיניי שבשביל ילדה אחת כל ההורים צריכים להיערך
    ולהתארגן עם פרווה. האמא של הילדה בהחלט יכולה להביא עוגה כדי שהילדה לא תרגיש חלילה מקופחת.
    זה ממש לא אטימות בעיניי.
    אטימות בעיניי זה לדרוש מכל ההורים להתאים את עצמם בגלל ילדה אחת.
    ההורים של הילדה צריכים לעשות את המאמץ ולהביא עוגה נוספת בעיניי.
    חלילה לא לעשות רע לילדה, ושיהיה לה תחליף, אבל מצטערת גם אותי זה מעצבן.

[
    [/]/]
  • אני גם חושבת שאי אפשר לכפות על כל ההורים להכין/ לקנות עוגה פרווה...
    פעם שמרתי על ילד אלרגי לחלב ולכל יום הולדת שלחו אותו עם עוגה מהבית
    וגם אחיין שלי היה אלרגי לחלב ואחותי שאלה מראש את ההורים... אם לא פרווה הייתה שולחת לו...
  • לי נראה מאוד מאוד הגיוני להביא עוגת פרווה לגן מאחר ויש ילד אלרגי.
    לא מקובל עלי שיבקשו לקנות עוגה במקום להכין בבית.

שנה שעברה מעין היתה מלכת שבת הראשונה ודבר ראשון ביררתי אם יש ילד אלרגי לחלב בגן....

• אני הייתי מרחמת עליה, מתחשבת בה ועושה כמצוות הגננת.

היא צודקת
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • לי זה נראהלגיטימי ומוצדק
  • לא הייתי מוותרת על ההכנה בבית, ומכינה פרווה כמו שביקשו. הייתי מיידעת את הגננת שהעוגה הוכנה בבית.

בגן של בייבי יש ילד רגיש למשהו (אפילו לא יודעת למה), אני האמת גיליתי את זה רק במסיבת סיום, כשראיתי שאמא שלו מאכילה אותו במשהו שהיא הביאה במיוחד.
    אז אצלנו לא כפו שומדבר על אף אחד, אבל אני מניחה שלא היה אכפת לי להתחשב.

דרך אגב, יש מתכונים לעוגות פרווה מדהימות!! אצלנו יש עוגת שוקולד שכולם מעדיפים אותה פרווה למרות שניתן להכין אותה חלבית.

• אני מסיכמה איתך אורלי
    כי חלק מהכייף של יום הולדת זה להכין בבית ולא לקנות קנוי אז למה לחייב לקנות
    אם לדוגמא הילד שלי היה אלרגי אני הייתי מבקשת שהיו מודעים לי מראש על יום הולדת בגן ואני היתי שולחת איתו ממתקים/עוגה
  • אתן לא יודעות איזו תחושה נוראה זו לילד להיות נוכח ביומולדת שבו כולם אוכלים מעוגה יפה ומושקעת, מלאת קצפת או מה שלא יהיה והוא מוציא מהתיק איזו עוגה מסכנה שאמא קנתה לו. זה פשוט משפיל.....
    אני מסכימה שהכי כייף להכין עוגה בבית. ואני לכל שבת מכינה רק עוגות פרווה עם קרם פרווה ותאמיני לי שלא נשאר פירור
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני מביאה איזה עוגה שאני רוצה , יש להם ברירה לא לתת. נקודה.
    הילדים שלי מבקשים עוגות מסויימות...יומולדת יש פעם בשנה..
    אין שום סיבה שאני לא ארצה אותם ביום הזה.
    לא יודעת להכין פרווה לא מתכוונת לקנות במיוחד..צר לי .(הכוונה היא שאני לא אלך לקנות עוגה גדולה לכולם רק בגלל אחד ..) ומה לעשות יש הבדל בטעמים..

אצלנו בכלל עשו את הילדים שפנים..לימי הולדת תביאו גזר מלפפון עגבניה
    פלפל ופיתה עם גבינה
  • לדעתי בקטע של לקנות עוגות קנויות פרווה זה קצת מעצבן אבל להכין עוגת פרווה
    מה הבעיה זה גם עדיף פרווה ורוב עוגות הרכבת הם שוקולד מה מפריע שהם יהיו פרווה
    אני במקום האמא הייתי קצת יותר חכמה ולא אומרת לכל ההורים בעצמי אלא אומרת לגננת
    אם היא יכולה לבקש מההורים ואז לא הייתן מתעצבנות כלכך
  • טוב גם אנחנו בשני הגנים שהיינו התבקשנו להביא עוגה פרווה,
    שנה שעברה- בגלל שהיו גם ילדים לא דתיים בגן ביקשו שנקנה עוגה
    וכמובן צריכה להיות פרווה. ברור שהתבאסתי והכול אבל כן אם זאת הייתה
    הילדה שלי אז לא הייתי רוצה שכול הילדים יאכלו מול העיניים שלה
    משהו שהיא לא יכולה לגעת בו. אז כן התחשבתי. ואח"כ במסיבה שעשיתי
    בשביל המשפחה הכנתי את העוגה שאני רציתי

טוהר
  • אורלי גם לי היתי בכיתה חברה חולת צילאק שאמא שלה היתה שולחת לה בימי הולדת שקית מיוחדת של אוכל שהיא יכולה לאכול

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • האמת שאני יכולה להבין גם את הצד שלך וגם את הצד של האמא ההיא

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • קודם כל תודה לכל המגיבות

• אני מסכימה איתך לחלוטין

• אצלנו בגן ששחר היתה בו בשנתיים הקודמות היתה גם ילדה אחת שרגישה למוצרי חלב, וכן ביקשו להכין עוגה פרווה וממש לא היתה לי בעיה עם זה, להפך....
    מה שכן, אני יודעת שבגן תמיד היו מחזיקים מאפינס קנויים (לא יודעת אם הם נקנו ביוזמת הגן או שהההורים שלה קנו) למקרים שהורים היו מביאים עוגות חלביות.
    אני תמיד מקפידה לגנים, גם אצל שחר וגם אצל אורי להכין עוגות פרווה כי לכי תדעי אם יש ילד רגיש שאני לא יודעת.
    מה שכן, אם היו מגבילים אותי להביא עוגה קנוייה, זה באמת היה מרתיח אותי כי אני אוהבת להכין את העוגות ימי הולדת בעצמי.
    לגבי הכשרות....זה לא היה מקובל עלי. אם יש ילד אחד שנכנס לגן בידיעה שהגן לא גן דתי- אז ההורים של הילד צריכים לעשות את החשבון בעצמם ולא לכפות על שאר ההורים לקנות את העוגות (שוב,עם הפרווה אין לי בעיה בכלל אלא עם הקנייה של העוגה

הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • לדעתי זה ממש לא ביג דיל להכין עוגות פרוה, יש עוגות מעולות שהן פרוה.
    בגן של הבת של חברה שלי הם היו קונים עוגות ואז מצפים בשוקולד וסוכריות- הילדים הרי מתלהבים מהסוכריות והציפוי והעוגה עצמה פחות מעניינת אותם...

]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה