מה עמדתכן על גמילה מטיטול ללא מוכנות מלאה של הילד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה
    העניין הוא כזה
    עוד חודש וקצת בע"ה אנחנו מפנים את הבית שלנו כי אנחנו אמורים לעבור לבית החדש שלנו
    אחרי שנפנה אנחנו נגור שבועיים שלושה אצל חמי וחמתי עד שהשיפוצים יסתיימו.
    ובע"ה כשניכנס לבית החדש אני אמורה להיות כמעט בחודש 9
    אני רוצה לגמול את גאיה מטיטול לפני הלידה כי אחכ זה יהיה ממש קשה, גם לי טכנית וגם לה רגשית .
    מה שאני לא רוצה זה להתחיל גמילה אצל חמתי כי לא נעים לי שהיא תשתין לה שם כל היום בבית...זה בכל זאת לא הבית שלי ואני לא ארגיש הכי חופשי ...אתן יודעות
21 תגובות
עמוד 1
  • אני הייתי מחכה קצת - כנראה שהיא עוד לא מוכנה וכל השינויים האלו לא יעזרו לה.
    מקסימום תגמלי אותה בגיל שנתיים וחצי - שלוש

יעל, אמא של יונתן
  • לחכות אני היתי מחכה הולך להיות לא בקרוב מאוד לא מעט שינויים היתי מחכה

שהיא תיהיה מוכנה זה יבוא ממנה לבד
    לא יקרה כלום אם זה יקרה עוד חצי שנה

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • תודה רבה על התשובות
    אני נוטה להסכים אבל התלבטתי
  • התייעצת עם הגננת?
    אני הייתי בספק אם עידן מוכן והיא הייתה משוכנעת שהוא מוכן...
    כל פעם הייתה אומרת לי נו... מתי מתחילים גמילה, הוא מוכן!
    זה היה כשהיה בן שנה ותשעה
    חודשיים אח"כ גמלנו
    יש להן לא מעט ניסיון שווה להתייעץ
  • אני גמלתי לפני שהוא היה "מוכן " רשמית לפי הספר ...
    התחלתי איתו בגיל שנה ו9 בגן....יש עדיין פיספוסים בעיקר של פיפי .לי זה לא מפריע ,לי היה חשוב להפטר מהחיתול

• היי לירוני
  • מצטרפת ליפעת - עם כל השינויים הקרובים - לא הייתי מתחילה עכשיו.

לא הייתי ממהרת. עד כמה שזכור לי עושים גמילה משותפת בבתי ילדים, לא? ז"א למי שכבר מוכן, נראה לי עדיף להמתין עד שעוד כמה מחבריה לגן יגמלו יחד, הלחץ החברתי עושה עבודה טובה - לכיוון החיובי כמובן.

• לפי מה שאת מספרת, לפי עניות דעתי, היא תהיה מוכנה לגמילה עוד חודשיים שלושה בערך. עצם זה שהיא עושה סיפור מזה שעשתה קקי ושזה אישיו אצלה, ועצם זה שהיא בכלל מוכנה לשבת על סיר - זאת התחלה
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • גם לי נראה שאם כל השינויים עדיף לחכות קצת

• בעקרון אני לא מאה אחוז שלמה עם רעיון לגמול ילד שלא בשל...(למרות שאחותי חיכתה לגיל 3 מהסיבה הזו בדיוק ואחיינית שלי לא הראתה סימני בשלות גם אז וזה היה כבר קשה למצוא טיטול למידה שלה..)
    אם אני מחכה עד לחודש אחרי הלידה זה יוצא ממש שיא החורף...
    חשבתי להתחיל לנסות באוקטובר בשיתוף עם הגננת...ואם אני אראה שזה ממש לא בכיוון ננסה שוב כמה חודשים אחרי הלידה....
    (אני רק חושבת על להמשיך לחתל אותה לקראת גיל 3 ונחרדת..גם ככה מתחיל להיות קשה להתמודד עם מה שיוצא להם משם בגיל הזה
  • אני לא הייתי מחכה, אחרי הללידה יהיה הרבה יותר קשה
    גם ככה זה לא קל להם רגשית
    ולדעתי אם פשוט תחליטי ללכת על זה היא תוך יומיים תשתף פעולה
  • אני עדיין לא התחלתי גמילה, כי לדעתי שקד לא בשל לכך

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • לפי דעתי... כל עוד הילד לא מוכן וזה לא בא ממנו....

אין מה לנסות.

גם אומרים שאחרי שנולד אח חדש... יש גרגסיה בגמילה.

אני במקומך... הייתי מחכה עד אחרי הלידה.
    לזיכרו של יניב ירפאל ז"ל
    http://www.youtube.com/watch?v=R-7H_cCxXeM
  • נדב שלי עוד לא גמול בערך מהסיבות שאת נקטת וזה בסדר (בעיני)
    אני במקומך הייתי מחכה לקראת פסח (עוד חצי שנה )
    להתחיל גמילה לפני הזמן המתאים יכול לקחת נצח להתחיל גמילה בזמן יכולה לקחת פחות משבוע
    חבל על העצבים והמאמצים המיותרים . תני לזמן לעשות את שלו.
    ואני אוסיף סיפור ממקור ראשון .
    לחברה הכי טובה שלי יש בת בגיל של נדב אמא שלה החליטה לגמול אותה בגיל שנתיים (ז"א לפני חצי שנה) היא עדיין מפספסת כל הזמן (גם קקי) .
    מתוך יום שלם היא עושה אולי פעם אחת בשירותים , כל יתר הזמן במכנסיים . אחרי שהפיפי בורח לה , היא מודיעה "יש לי פיפי"
    אמא שלה כבר ממש כועסת עליה
  • כמו שרשמתי למעלה ,כדי לגמול מוקדם צריך המון סבלנות ונחישות ...לזרום עם הילד ולהבין ולקבל את כל הפיספוסים שלנו..מי שרוצה גמילה מהירה (שגיל מאוחר ממש לא מבטיח זאת,אלא להפך רק מזמין בעיות ) שתגמול בגיל מאוחר...אין נכון ולא נכון..לפני 30 שנה כולם היו גמולים בגיל שנה וחצי עד שנתיים וגם מוקדם יותר...

מאיה.
  • דעתי האישית היא לא להתחיל ומכמה סיבות:
    1. הילדה רק בת שנתיים - יש עוד זמן
    2. בקרוב מאוד יהיו הרבה שינויים בחיים שלה - מעבר דירה ופעמיים כי אתם עוברים לסבתא קצת וגם לידה והפיכה לאחות גדולה ויכולה להיות בגלל השינויים האלו רגרסיה ואז כל המאמץ שהשקעת היה לשווא
    3. אני מבינה את הלחץ של לגמול לפני הלידה זה מה שרציתי עם עמיתוש ולנו הצליח אבל אל תשכחי שעמית בן 3 החודש ולכן אני אומרת יש זמן
    ניסינו עם עמית לפני חודשיים כשהוא לא היה מוכן וזה היה מיותר אני מכירה כאלו שמתחילים לפני הילדים וזה רק גורם תסכול להורים ובטח לילדים שנכשלים ולא באשמתם וחבל!! כשעמית היה מוכן העניין לקח שבועיים ואין פספוסים של פיפי לפחות עם קקי יש לנו בעיה אבל גם לזה אני נותנת את הזמן ולא לחוצה גם זה יגיע

תחשבי זה או להתחיל עכשיו ואולי לגרום לתסכול של הילדה ושלכם או להמתין אחרי הלידה ולעשות את זה כמו שצריך והתהליך יהיה קצר קל ונעים יותר לכולם
  • לדעתי לחכות, כל השינויים שהולכים להיות לכם זה עדיף- חוץ מזה יכול להיות שגם אם תצליחי בגמילה וברגע שיגיע האח החדש תהיה לה נסיגה , אז עדיף שזה יבוא ממנה.
    תדברי איתה על העניין, שתראה את האסלה הקסומה ותזרמי איתה.
    ומה יקרה אם היא תהיה בת שנתיים וחצי ואז תגמל??? אל תשכחי שגם המזג אויר מתחיל להשתנות וזה גם יכול להשפיע.

בהצלחה
  • לדעתי לחכות עם זה.
    אני שיגעתי את גאיה עם כל הקטע של הגמילה.
    אבל היא פשוט לא הייתה מוכנה לזה.
    אחרי שהפסקתי להציק לה הגיע המהפך!
    בגיל שנתיים וחצי היא החליטה בסופשבוע אחד שהיא רוצה להגמל
    שלחתי אותה לגן עם תחתונים והילדה שלי היתה בלי פיספוסים.
    גאווה גדולה

גאיה וקורן שלנו

• אני מסכימה עם הבנות שאמרו לך לחכות,
    ככה היה לנו בדיוק לפני שנה, יואב לא היה גמול, והיה לפני גן חדש, וניסיתי
    לגמול אותו ולא הצלחתי, הוא פשוט כל כך אהב את הטיטול שהייתי בטוחה שהוא
    ילך איתו לכיתה א'...
    יום נישואין
  • אני ניסיתי עם טל שהייתי בחודש שמיני תשיעי וזה לא הלך
    כי פחדתי מחודש 9 עם התאומים, אחרי הלידה של שי ומתן
    שטל היה מוכן וזה בא ממנו הקטע של פיפי גמלנו אותו עם הגן יחד
    לא היה קל עם תאומים קטנים אבל הצליח לבסוף.

תנסי בע"ה אחרי הלידה אחרי חודשים שלוש.

בהצלחה

שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • מניסיון שלי - לחכות חודשיים אחרי הלידה לפחות.
    אצלי הוא היה בשל לגמילה לפני הלידה וביקש להוריד, אבל היה לי קשה ב-9 לגמול אותו.
    שבועיים אחרי הלידה הוא יצא לחופש והחלטתי לגמול אותו וזה היה סיוט!!
    הוא היה משתין בכל הבית בכל פעם שהינקתי, ובכל מיני סיטואציות אחרות.
    בוודאות הוא היה מוכן לגמילה כי קקי לא פספס אף פעם, אבל פיפי היה מפספס חופשי. כשחזר לגן הוא לא פספס בכלל בגן אלא רק בבית.
    אם תעשי את זה לפני הלידה תהיה לך נסיגה אחרי וזה מבאס, מה עוד שהיא לא מוכנה אז אין לך מה למהר.

מיטל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה