אתן חייבות לקרוא. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קטע שאלעאי קיבל בגן לפני יום כיפור ואותי הוא מאוד ריגש:

מה הם חושבים-אני לא מרגיש
    כשהייתי ילד רע?
    מה הם חושבים- אני לא מתבייש
    ולא יודע שאני בצרה?
    בחיי שאני מצטער.
    הייתי רוצה להראות את זה בכל מיני צורות.
    אבם הם דווקא רוצים מילים,
    ודווקא מילים ברורות.
    והם- שצועקים עליי
    או שקוראים לי לשיחה..
    גם כן שיחה!
    אז אני קודם כל משקר
    ואומר שזה לא אני אלא משהו אחר
    (ואז אני מרגיש רע עוד יותר)
    ובסוף אני מוכרח הגיד "סליחה"
    למה מכריחים אותי להגיד את זה? מה יש?
    הם לא מבינים לבד , שאני גם ככה מתבייש?
    למה הם לא נותנים לי להצטער
    ולהראות את זה
    לא במילים אלא באופן אחר?
    אני חייבת לחדד את הקטע הזה ולספר לכן שלפני שנה התייעצתי עם פסיכולוגית בגלל התפרצויות זעם שהיו לאלעאי.
    והיא הסבירה לי כמה זה משפיל שילד אומר סליחה ושהוא באמת יכול לבקש סליחה בדרך אחרת ולא מילים.
    הפנתי מאוד את השיחה בנינו ועכשיו כשקראתי את הקטע הזה, מאוד צבט לי בלב ואפילו כאב..
19 תגובות
עמוד 1
  • אני ממש לא מבינה מה משפיל בלבקש סליחה? ?
    כשסמדר עושה משהו אסור היא אומרת "סליחה ,אני מתנצלת" ואני אותו דבר אם עשיתי משהו שהעליב אותה אני מתנצלת בפניה.
  • ממש יפה ונכון
    וצודק שלפעמים אנחנו ממש לוחצים על הילדים באותה שניה שיבקשו סליחה
    ולא תמיד זה נכון עדיף שהם יחשבו על מעשיהם ואז יבקשו סליחה

[בחיבוקי גדול
    רינת אמא של מוריה ודביר
  • סליחה זה משפיל?...
    אני נותנת לילד שלי ללכת ל"עונש", לחשוב על מה שעשה,
    ויודע שאם הוא רוצה לצאת משם עליו לבקש סליחה ולתת נשיקה,
    ועושה זאת מכל ה
    ממש לא מרגיש מושפל.
    קצת נסחפת

מבעלך את לא דורשת שיתנצל אם פגע? ומעצמך?
    החינוך מתחיל מילדות
  • אני חושבת שיש המון דרכים להביע סליחה וממש לא חייב רק במילים.
    אני אוהבת את הרעיון של נשיקה או חיבוק, אני חושבת שזה עוצמתי וחזק יותר מכל מילה אחרת שאני אקבל מאלעאי
  • אוי, טעיתי במשפט האחרון,
    התכוונתי שכמובן שיש ילדים שהסליחה מגיעה להם מהלב ולא מהפה
  • ממש עשה לי צמרמורת.... כל כך נכון......
    קשה לפעמים לחשוב בראש של ילד.. אבל חייבים לעשות את המאמץ
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]

• בנות, אני לא חושבת שהכוונה היא שהילד לא צריך לבקש סליחה, אבל אצל מוריה למשל, נגיד (וזה קורה לא פעם בזמן האחרון
    [/center]
  • כאשר דורשים "סליחה" אחרי כל דבר לא בסדר שמישהו עשה הוא יכול ללמוד מכך שאפשר בהחלט לחטוא - ובאוטומט לבקש סליחה - בלי להתכוון - ושזה יעזור.
    אז בגיל שנתיים וחצי-שלוש - זה מתוק ביותר אבל בגיל 15-16 זה כבר הרבה פחות חינני.
    הרעיון של לאפשר לבקש סליחה בדרכים נוספות הוא מקסים למדי.
    תודה
  • ענבר- הוצאת לי את המילים מהפה
  • אדווה אני ממש ממש אהבתי והתחברתי למה שאת כותבת ולמה שייעצה לך הפסיכולוגית.
    גם אני כאמא עד לא מזמן הייתי שולחת את גאיה לשבת בצד ולחשוב ולא להגיע לסלון חזרה עד שלא תבקש סליחה.
    היא מעולם לא חזרה עם המילה סליחה בפיה, אלא ישבה שם מושפלת וכועסת וטבעיקר מתוסכלת כשאני שוברת את הראש בנסיונות להוריד אותה מהעץ שלה, להושיט לה יד ולתת לה גשר על מנת להגיע חזרה בראש מורם ובחיוך....
    אני באמת כבר לא מאלצת אותה להגיד סליחה או לבקש...אבל בהחלט כשעושה מעשה שאינו מקובל כמו אלימות כלפינו או השלכת חפצים ברגע כעס אני סוגרת את הטלויזיה ואומרת לה שעכשיו אנחנו לא משחקים איתה ולא נעים לנו לשבת ליידה ואני הולכת משם....

אני עדיין מתלבטת לגבי האם לשלוח אותה לשבת בצד, ולגבי האם לבקש ממנה לאסוף את הצעצוע שזרקה או לאסוף בעצמי....
    משום שאני מבקשת ממנה לאסוף היא מסוגלת להתעקש על זה שעות.מיותר לציין שכמה שעות אחכ הצעצוע עוד זרוק והיא עדיין כועסת וסוף אנחנו אוספים כולם יחד...

סליחה שנדחפתי לשרשור..אם יש למישהי תגובה על זה אשמח.
  • מוכר.....
    את יכולה "להוריד" אותה מהעץ בכך שתקראי לה ותגידי לה שאת רוצה לדבר איתה - והכל ברכות ובנועם! אם היא לא רוצה לבוא אז תניחי לה עם עצמה ומדי פעם תבקשי שוב לדבר איתה. אחרי שהיא באה תשוחחי איתה על ההתנהגות שלה ותמצאו פתרון. למשל ב"אסיפת משחקים" - אני יכולה לבקש עד מחר וגם לעמוד על הראש אם אני רוצה כדי שתאסוף משחקים - אם אני לא אעזור לה ואתן לה את הפוש הראשוני - זה לא ייעשה. אפשר לעשות את זה באווירה כייפית ולא כמטלה קשה. אולי כמשחק? ולעודד כל הזמן "נראה נראה נראה.. מי מסדר יפה?" ואולי אפילו לתת איזו מדבקה קטנה אחרי שמסיימת? לא חושבת שכל מטלה צריכה להיעשות אחרי צעקות ועצבים - מיותר ולא ייעיל!
    [/center]
  • את בכלל לא נדחפת!
    לא סתם כתבתי את מה שכתבתי.
    והנחתי לעצמי שכמו בכל דבר ייתכן ויהיו הסתייגויות.

גמני ראיתי את אלעאי כמה וכמה פעמים יושב מושפל כאשר אני דורשת ממני את הסליחה! זה היה ממש מזמן, מעל לשנה.
    גם היום הוא מבקש סליחה, אבל אני לעולם לא דורשת אותה.
    הוא מגיע אליי עם חיבוק ונשיקה ומבקש "סליחה אמא" "אני אוהב אותך מאוד ואני מצטער".

לגבי לשלוח לצד..אני לא יודעת אם אני האינדיקציה לענות, יש לי חולשה מטורפת לאלעאי ו-רון ומאוד קשה לי לעשות את זה.
    אז באותו הרגע של התנהגות לא נאותה, נגיד משחק שנזרק בכוונה או משהו בסגנון,
    אני יורדת על הברכיים כדי להיות בגובה שלהם (במקרה של רון, אני יושבת על הישבן
  • ליאבי לא מבקש סליחה אם הוא נותן לי מכה ואני כועסת אליו אז הוא נותן לי נשיקה וחיבוק ומלטף לי את היד עם פרצוף שאת מבינה שהוא מצטער וזה שווה יותר מאשר לשמוע את המילה סליחה
  • אהבתי
    נראה נראה נראה מי מסדר יפה?
    אני אנסה ליישם היום....נקווה שלא יהיה צורך
    כמו תמיד אני לומדת כאן המון

• אדווה אני ממש התחברתי וגם לי זה צובט בלב (ואפילו יש לי דמעה בזוית ...
  • ילד לא צריך לבקש סתם סליחה לבוא ולהגיד סליחה
    הוא גם צריך לדעת מה ההשלכות במעשה שעשה ולדעת שיש גם דרך אחרת לבוא ולבקש את הסליחה המגיעה בצורה הנכונה
    זה לא להגיד אני מצטער כי זה לא מלמד כלום

אני מלמדת את שחר לבקש סליחה אבל עד שהוא לא מבין למה הוא ביקש סליחה ועל מה אז הסליחה והנשיקה והחיבוק לא מתקבלים

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • גם לי היתה דימעה בזוית..
    למעשה גם היתה לי דימעה כשקלטתי את הרעיון לפני כשנה.

מדהים כמה אנחנו ההורים לא רק מלמדים ומחנכים אלא למדים ומתחנכים בעצמנו.
    העניין הזה עם הסליחה והקטע הזה בכלל כל כך חזק לטעמי! בעל עוצמות אדירות.
    ואני חושבת שהגננת שבחרה להפיץ את הקטע הזה להורים צריכה להיות מקצועית ומיוחדת במינה!

אני בטוחה שזה האיר להרבה הורים את העיניים.
    לי, זה עשה דמעות בעיניים אפילו שאני ואלעאי כבר אחרי השלב הזה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה