-
בהחלט מוגזם!!!
אני נוכחתי ביום הולדת לילדה בת 6 (כיתה א') - עשו לה במסעדה ומה קיבלה מתנה יום הולדת????? ס ו ס !!!!!! אמיתי לגמרי, הביאו אותו עם סרט והכל.... מה יה בבת מצווה????
בהחלט בגילאים האלו אפשר להסתפק ביום הולדת בגן ו/או עם המשפחה הקרובה וחברים, לא צריך להיסחף
-
לגבי הפעלות שמגדילות את הגרעון המשפחתי יש לי דעה אחת: לא בבית ספרינו! כמובן שבגיל מסויים לא תהיה ברירה, אבל לא בגיל 3 זה בטוח!
אנחנו כבר 3 שנים עושים ללינוי יום הולדת בבית עם משפחה, משהו צנוע, כולם נהנים, נפגשים ולינוי תמיד מרוצה
[[[
-
-
היה את הדיון הזה כבר מלא פעמים...
שורה תחתונה, מי שהתקציב שלו מאפשר והוא נהנה מזה מעולה
-
תמיד יהיו הורים שיעשו שופוני ,כשהייתי נערה היתה ילדה מהכיתה שלי שעשו לה בת מצווה בגן אירועים עם זיקוקים של יום העצמאות

והביאו לה את הזמר שאהבה ולכיתה היא עשתה בחוות סוסים וכו' ובכלל כל יום הולדת שלה עשו לה הפקה.
אז מה? לא צריך להיסחף עם אין תקציב.
אני עשיתי לסמדר השנה יום הולדת בבית ,
לקחתי ליצן מעולה שעשה לי הפעלה שעתיים וכל הילדים שיתפו פעולה מצויין והוא לקח לי רק 500 ש"ח. מחיר סביר יחסית למה שלוקחים מפעילים אחרים.
אנחנו הזמנו את כל ילדי הגן.
לגיסתי יש בית קטן והיא הזמינה לבת שלה 10 חברות טובות והביאה ליצן גם כן ב500 ש"ח.
יש ליצנים שמביאים מכונת סוכר, מתקנים מתנפחים ובובות ענק וזה מייקר את העלויות עד 2000 ש"ח, לדעתי זה כבר מוגזם.
אם חשוב לילדה עניין היום הולדת את יכולה להזמין לה ליצן שלא כולל תוספות של מכונת סוכר וכו' ולשלם לו 500 ש"ח. אני מאמינה שאת יכולה להשקיע סכום כזה ,בכל זאת יום הולדת יש רק פעם אחת בשנה.
-
לדעתי עוד מוקדם לימי הולדת כאלו. מה גם, שיונתן מפחד לרוב מהמפעילים אז זה סיוט בשבילנו.
אנחנו לא עשינו ליונתן למרות שהרבה מהגן שלו כן עשו.
יעל, אמא של יונתן
-
סוס???????
[[[
-
כשאלעאי חגג שנתיים הבאתי ליצנית לגן שעלתה לי 400 ש"ח
אבל בדיוק בנקודה הזו הבנתי שממש חבל על הכסף כי הילדים יותר מתחברים ליום ההולדת שמעבירה הטטפלת הראשית של הגן.
עשיתי לו יומולדת נפרדת במסעדה עם כל החברים והמשפחה הקרובה.
כשהוא חגג 3 כבר הבנתי את הקטע והשקעתי המון המון בהפתעות לילדים ולא הבאתי שום ליצן לגן פשוט נתתי למטפלת להעביר את יום ההולדת וזה היה פשוט מקסים! ושוב..עשיתי יומולדת נפרדת במסעדה..
בגיל 4 כנ"ל..
ל-רון אני אעשה את אותו הדבר, היא עוד מעט חוגגת שנתיים.
בגן עם כולם ובבית או במסעדה עם חברים ומשפחה.
ביום ההולדת הקרובה אלעאי יהיה בן 5.
אני רוצה לעשות לו יומולדת בסגנון נווה עצלנות.
אבל זה רק בגלל שהוא מעריץ את ספורטקס ברמה מטורפת ובגלל שבקושי יש מוצרים בארץ וקשה לי לפנק אותו, אני לא מוצאת הרבה אלא אם כן אני מזמינה מה EBAY
אז באמת החלטתי השנה להשקיע בזה..
אין לי מושג כמה זה עולה, אני עדיין מחפשת..
כמובן שאם המחיר יצא מפרופורציות, זה יבוטל ונעשה יומולדת רגילה ונחמדה
-
איפה נעלמו הימי הולדת של פעם
אני לא זוכרת שבגיל 3 מישהו חשב לעשות ימי הולדת לילדים בגן
היו עושים בגן מזמניים את המשפחה וזהו נגמר ככה חגגו ימי הולדת
בכיתה א -ב התחילו את הימי הולדת לכיתה
באים לילד הביתה ההורים עושים משחקים שירים עוגה נרות שעה וחצי פיתה עם חומוס או שוקולד והביתה
היום זה נעשה הפקה רצינית לפי דעתי מיותר בהחלט ומה שכן כל הורה עושה תחרות של מי היום הולדת יותר מוצלחת
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
יש לי דז'ה וו לדיון שהיו בתמיכה לפני 4 ימים בדיוק!!!
מעדיפה לא להגיב - שם סתם התנפלו עלי
-
-
איפי אני איתך
-
להירגע ! אם זה מהשעושים בגיל 3 מה יהיה בבר מצווה ? ומה במסיבת גיוס?!!!
מצטערת חוגגים לילדים בגן בלבד!
רוצה שיזכרו אפשר להביא מתנות לילדים .
אני עכשיו "מפיקה" בר מצווה לבן שלי ומחפשת מפעיל עבור הילדים שיבואו אבל כזה דבר בגיל 3 .. לא אצלי.
[url=http://www.glitterfly.com]
-
בגיל 6 סוס
בגיל 12 אוטו
ובגיל 18 מטוס
-
מי התנפלה עלייך???
אני לא רואה סיבה להתנפלות!
כל אחת ודעתה שלה!
אני באופן אישי- חולת הפקות!!!
וכבר ניהלנו כאן בפורום הזה את הדיון הזה בעבר, ואני זוכרת שנגה האירה את עיניי ובהחלט כיבדתי את דעתה, אבל אני עדיין חולת הפקות!
אבל כמובן שהכל עניין של תקציב..
מקסימום השקעה במינימום הוצאה- זה המוטו שלי בימי הולדת..
כל דיעה מתקבלת בברכה, לא מבינה למה התנפלו עלייך
-
למי שיש תקציב אז סבבה
[ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
-
אנחנו גם היינו ביומולדת הזו.
היה נחמד אבל:
חום אימים!
לא היה מספיק מקומות לשבת (למבוגרים)
ההפעלה הייתה נחמדה אבל לא עבור כולם, והייתה ארוכה מאוד.
כל הילדים התחילו לברוח למקומות אחרים ומסקרנים יותר...
הושקע שם הרבה כסף.
אנחנו גם משקיעים תמיד בימי ההולדת אבל משתדלים מאוד שהסיטואציה תהיה בהתאם, ז"א הפעלה מתאימה וכו'.
חוץ מלהדליק את נרות העוגה ושיר אחד לא הייתה הרגשה של יומולדת בכלל!!!
אור-טל, עוד חודש בע"ה היומולדת של ליאם, תתכונני!
-
אדוה אמרתי שאת התנפלת עלי? לא דיברתי עליך בכלל
-
אדווה ..
-
זה ממש נושא בעייתי כי אני ממש מבינה אותך בנוגע להתלהבות של אור..
גם ירין התלהב מהיומולדת שעשו מהגן ואנחנו לא עשינו לו משהו כזה
-
-
גם לדעתי זה מוגזם ...מה יהיה כשיהיו יותר גדולים נצטרך טיול מסביב לעולם עם כל ה חברים?
-
מסכימה איתך אורטלי, זה לא הוגן
[[[
-
סיוונו'ש!!!!!!!!!!!!
מאמי, הבנת אותי לא נכון
-
אני חושבת שבגיל הזה לעשות יום הולדת בגן ועם המשפחה הקרובה זה בהחלט מספק.
הארוע של הגן הוא הוא בעצם החשוב ביותר לילד - הוא במרכז, עושה בדיוק את מה שעשו ילדים לפניו ומה שיעשו אחריו, המוכר והידוע שהמשתנה בו הוא "רק" הילד - מעצים מאוד את החוויה.
גם אנחנו נעשה בגן - ובצהרון
-
אדווה
-
אני אישית חושבת שגם כמה מאות שקלים להפעלה בגיל הזה זה מוגזם.
אצלנו עושים בגן,כל ילדת יומולדת מביאה ארוחת בוקר לכולן (גן דתי,רק בנות),ובבית אנחנו חוגגים רק אנחנו משהו סימלי.
בדרך כלל המשפחה המורחבת יותר מגיעים ב"נגלות" בסמיכות ליום ההולדת,מביאים מתנות וכו' ככה שיוצא איזה שבוע של חגיגות והיא נורא נהנית מזה.
-
ליאור יקבל ליומולדת 7 טיסה איתי סוליקו לברלין
-
אני רק רוצה להוסיף שהרבה פעמים הורים עושים ימי הולדת מנקודת המבט שלהם ולא של הילד.. הרי הילדים שלנו רק מייחלים לרגע שהו ישבו על הכיסא וישירו להם יומולדת שמח ואמא תביא עוגת שוקולד עם סוכריות... כל הטירוף מסביב של הפעלות מטורפות ורעש למה זה נועד? קחו את הכסף שהשקעתם ביום ההולדת ותחלקו את זה על פני כל השנה - בזמן איכות עם הילדים שלכם!!!
רק ככה הם יהיו מאושרים ובני אדם טובים יותר ולא עם הפקה גרנדיוזית שנועדה להראות לכולם כמה-הרבה-כסף-הוצאנו-על הילד/ה-שלנו.
ואגב - יצירתיות, כמו של אדווה למשל, לא חייבת להיות קשורה להוצאה כספית גבוהה! בהחלט אפשר להיות יצירתיים ולחשוב על חגיגות מושקעות ויצירתיות ולאו דווקא מנופחות
שיהיה במזל טוב
"..מישהו צחק עלי
ושלח אותך אלי,
איך זה הפכת
על פיו את עולמי.
לא יודעת את נפשי
כי ליבי כבר לא חופשי,
ככה נשביתי
למה לא להודות..."
-
שילגי-
-
שילגי, אני חייבת לומר משהו - זה שהורים שופכים כספים על ימי הולדת מושקעים לא אומר שהם לא משקיעים זמן איכות עם ילדיהם....זו הכללה גורפת.....
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
חמודה שלי את לא צריכה לעמוד בסטנדרטים של אף אחד חוץ משל עצמך !
אם כולם קונים אוטו מסוג X גם את תרוצי לקנות? אם כולם יעשו בנג'י
מעזריאלי גם את תלכי? מה את כבשה? הולכת בעדר?
תעשי מה שטוב לכם ! תעשו מה שאתם יכולים ואתם לא צריכים לחשבן לאף אחד.
ושילגי את טועה בגדול מותק...זה שמישהו יש לו טונות של כסף ורוצה לפוצץ באירוע ענק זה לא אומר שהוא לא משקיע בילדים..אולי הוא עצמאי והוא בבית איתם כל הזמן? מקבל מהגנים / בי"ס אחראי לארוחות?...שוב...לא רק הכללה גורפת מידי אלא שיפוט לא נכון.
-
אדוה?? התכוונת אליי?
-
כן נגה, התכוונתי אלייך מאמי
-
אז ככה ...
מי שיכול להרשות לעצמו לעשות ימי הולדת מפוארים שיהיה לו לבריאות
ואתן יודעות מה הלוואי שיכולתי אבל אף פעם לא עשיתי !
כל השנים כשליעד היה קטן היינו מוזמנים מהגן לימי הולדת ממש הפקות
של הוליווד הייתי יוצאת משם ככה
-
להשקיע על יומולדת 2000 ש"ח זה נשמע לגמרי מופרז!!!!!!!!
לא בבית ספרנו
-
אני ממש מקווה שאני טועה ומכלילה!! בחיי שלא בא לי להיות צודקת בוויכוח הזה
ועזבו אותי מטיעונים של קינאה - בחייך מיכלוש אנחנו מעל לקינאה פה. לנו לא חסר כסף (לא שיש לנו עודף אבל אנחנו לא מסכנים) ובכל זאת אני כעיקרון לא יעשה לבן שלי הפקה גרנדיוזית אלא יחנך אותו שצריך להעריך את הדברים הפשוטים בחיים כמו ללכת לים עם אמא ואבא ולעשות דברים ביחד... אני מאמינה (וזו אמונה שלי פרטית אז בבקשה לא להתערב לי פה) שילדים צריכים להתחנך על פשטות ועל צניעות ולא להשתעבד לרצות את הילד בהפקות מטורפות שרק מותחות את הגבול (מה תעשי באמת בגיל 13? 18?) ובעקיפין גורמות לאנשים מסביב שידם לא משגת (הידעתם?? יש אנשים כאלה בארץ!) להתכווץ ולהרגיש פחות טובים
"..מישהו צחק עלי
ושלח אותך אלי,
איך זה הפכת
על פיו את עולמי.
לא יודעת את נפשי
כי ליבי כבר לא חופשי,
ככה נשביתי
למה לא להודות..."
-
שילגי
-
אנחנו עד היום לא עשינו לכרמלי יום הולדת עם מפעיל חיצוני
אנחנו מכינים משחקים, הפתעות, הפעלות וכו'
ביום ההולדת של שקדי השנה, כרמלי הכינה את כל ההפעלות, כולל בינגו צורות, חידונים, שירים וכו'
-
רק שכחתי לציין כי מדובר היה בסוס פוני....
-
גם 1000 ש"ח לדעתי זה מוגזם!
400 ש"ח נשמע לי סביר ביותר!
שלגיה- אהבתי את מה שכתבת, אפילו מאוד אהבתי! אבל אני עדיין חושבת שמי שיש לו את האפשרות הזו (ואת הרצון הזה כמובן) שיעשה מה שבא לו, ואני מבינה שלגמרי לא מדובר פה על קינאה.
מיטלו'ש- נשמע לי הכי מקורי שאמא ואבא יעזו את ההפעלה!!!!
בדיוק חשבתי על זה לפני כמה ימים שאם אני לא אמצא יומולדת בנושא נווה עצלנות של מפעיל חיצוני במחיר סביר, אני אעשה לאלעאי את יום ההולדת בעצמי
-
שילגי - הוצאת לי את המילים מהפה.....בדיוק זה מה שחשבתי שפתחתי את ההודעה הזו מלכתחילה....
אדווש גם אני חשבתי לעשות בעצמי הפעלה.....אבל נראה לי שאני אתפדח מעצמי.....למרות שזה כל כך מתאים לי.....
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
למה מכל דבר ולכל דבר אתן קוראות ויכוח
-
שילגי
-
מצד אחד - מבינה את ההתלהבות, וכן, זה כייף לנו לעשות את הילדים שלנו מאושרים.... אבל מצד שני - אומרים שגם הורים עשירים - לא טוב שירעיפו על הילדים שלהם מתנות ודומיהן.. כי עם הזמן - הילדים מפסיקים להעריך וחושבים שהכל מגיע אליהם (במילים אחרות, מפונקים..).
וזו הזדמנות טובה ללמד את אור להעריך את מה שקיבלה (שאני בטוחה שלא מקבלת כל שני וחמישי). את צריכה לשבת איתה ולגרום לה להעריך את מה שקיבלה. את צריכה להסביר לה שבגלל שאתם אוהבים אותה השתדלתם לעשות לה מסיבת יומולדת כייפית, אבל עכשיו אין לכם הרבה כסף (תסבירי לה בשפה שתבין), ולמרות שאתם אוהבים אותה מאוד, תחגגו לה במסגרת היכולת שלכם...
ותאמיני לי, מספיק שתקחו אותה לטיול איכות עם המשפחה - שבמסגרת שלה תרעיפו עליה אהבה - והיא תעריך את זה יותר מכל סוס / סוסה / כבשה או אנטילופה......
http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related[/center]
-
אני נהנת להשתמש ביצירתיות שלי ולהעביר אותה לאלעאי ו-רון