מי עשתה GBS לפני הלידה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שאלתי את הרופא שלי לגבי הבדיקה הזאת והוא אמר לי שלא עושים אותה בכללית
14 תגובות
עמוד 1
  • אני עשיתי אותה בשני ההריונות ( קופ"ח מכבי ).

• בוודאי שעושים זה מאוד חשוב
    בהריון הקודם היה חיובי ונתנו לי אנטיביוטיקה וגם במהלך הלידה נתנו לי עוד אנטיביוטיקה לוריד כדי שהעובר לא ידבק במעבר בתעלת הלידה
    זה בדיקת שתן פשוטה שבודקים צמיחה של החיידק
    עושים את זה עם הבדיקות דם של העמסת הסוכר בשבוע 24
  • אין דבר כזה שלא עושים

[[[

• אני עשיתי בהיריוןן הקודם (לאחר שהזכרתי לרופא שהוא צריך להפנות אותי לבדיקה..)
    זו לא בדיוק בדיקת שתן, אלא לוקחים דגימה מהנרתיק (אני עשיתי לעצמי בבית ומסרתי במעבדה),
    ואחר ייומיים- שלושה מתקבלת תשובה.
    גם אצלי התשובה הייתה חיובית וקיבלתי במהלך הלידה 2 מנות אנטיביוטיקה.

• אני עשיתי את הבדיקה בהריון של רו אבל לא בדיוק דרך הקופה.
    פשוט בהריון של רון הייתי מאושפזת במחלקה לסיכון גבוה במשך חודש וחצי לסירוגין ותוך כדי עשו לי אותה והיה לי את החיידק אז נתנו לי את האנטיביוטיקה כבר שם.
    זו בדיקה שחובה לעשות!

• בדיקת שתן ??????
    בשבוע 24 ????
    אצלי לפחות הבדיקה הייתה כמו של משטח...עם מקל כזה ארוך...ואז הוא אחסן את זה בתוך מיכל מיוחד עם וזלין בפנים.ועשיתי אותה ממש סמוך ללידה...ככה בשבוע 34-36

ואת זה לקחתי בעצמי למעבדה למחרת בבוקר
    אני עשתי בהריון של יעל. דרך הרופא שעובד עם מכבי.
    רק הייתי צריכה לקחת את הדגימה למעבדה עם ההפנייה.

אפילו ללא תשלום !

לזיכרו של יניב ירפאל ז"ל
    http://www.youtube.com/watch?v=R-7H_cCxXeM
  • בתשי נראה לי התבלבלת
    עושים את הג'י בי אס בצורת משטח לקראת אמצע חודש 9
    אצלי הרופא לא רצה לעשות אמר שמיותר, אבל התעקשתי
  • אני בכללית ואצל עמית אני זוכרת ששאלתי את הרופאה שלי מתי עושים את זה והיא ענתה לי "אה את רוצה לעשות את זה" אמרתי לה בטח מה זאת אומרת רוצה חייבים לעשות את זה זאת בדיקה מאוד חשובה חס וחלילה אם התינוק נולד ויש את החיידק הילד נפגע בטוח וזה משהו שכל כך קל למנוע במתן אנטיביוטיקה או ללדת בקייסרי (ותאמיני לי שראיתי במשרד עו"ד שעבדתי בו לא מעט מקרים שהיו יכולים להמנע אם היו עושים את הבדיקה הזאת)
    בכל מקרה היא עשתה לי את זה וזה באמת משטח שלוקחים מהנרתיק זה לוקח שנייה וחצי לא יותר וזה לא עלה לי כסף בזמנו
    עכשיו כאן בקנדה אני עושה קייסרי אבל הרופא מיוזמתו עשה לי בכל מקרה את הבדיקה הזאת למרות שהקודמת יצא שלילית ולמרות שאני קייסרי רק למקרה ש.....
    בקיצור תתעקשי על הבדיקה!!! זה ממש חשוב ואני כמעט בטוחה שזה כלול בסל לא הגיוני שלא!! לאצל עמית כשעשיתי זה בטוח היה כלול

[
  • בהריון ראשון לא ידעתי בכלל על הבדיקה הזו והרופא לא יידע אותי ,למזל לא היה לי.
    בהריון השני לא עשיתי כי ילדתי מוקדם יחסית בשבוע 35+6 ולא הספקתי ,אבל במילא קיבלתי אנטיביוטיקה בלידה בגלל חום גבוה שהיה לי.
    חשוב מאוד לעשות
  • אני במכבי , אצלנו מציעים
    נכון , שמעתי שלא כל הקופות מציעות את הבדיקה
    זה משטח שעושים בחודש 9
    לי יצא בהריון הראשון חיובי ובהריון השני הסביר לי הרופא שלא בודקים שנית אלא אוטומטית נותנים לי אנטי' . ז"א בכל הלידות שעתידות לי אני אחשב GBS חיובית.
    גם אני עשיתי לעצמי את המשטח ומסרתי למחרת למעבדה.
    זה מיועד כמובן רק במקרים של לידות וגאנלי . בלידה שידועה מראש קיסרי אין צורך.
  • לא עושים? אבל זאת בדיקה מאוד חשובה!!!
    לי עשו אבל היה מיותר לא הבנתי למה גם ככה היא היתה עכוזית והייתי מיועדת לקיסרי

• היי יעלי
    חשוב מאוד לדעתי לעשות את הבדיקה ועושים אותה בין שבוע 35-37 בלבד
    אני עשיתי אותה בהריון עם רואי ויצא שיש לי GBS חיובי וזה מאוד חשוב להגיד בבית חולים כשאת באה ללדת בשביל שיספיקו לתת 2 מנות אנטיביוטיקה לפני הלידה אחרת קיים חשש גדול שהתינוק ידבק ואז הוא יקבל גם אנטיביוטיקה ויקחו בדיקת דם לתרבית עבורו.

במידה ואת עוברת קיסרי אז אין בעיה אם יש לך GBS חיובי זה מהווה סיכון רק בלידה רגילה במעבר הנרתיקי.

לצערי הרופאים מוותרים על הבדיקה הפשוטה הזו והמצחיק שהם בסה"כ נותנים לך 2 מקלוני בדיקה של משטח ואת עושה את הבדיקה בבית ומביאה את המקלונים לקופ"ח.
  • אני במאוחדת וביקשתי במיוחד מרופא, אחרי שראיתי שהוא לא מתכוון להציע לי עשיתי בשבוע 38. יצא שלילי.

• לולי עושים את זה גם כשאת מיועדת לקיסרי למידה ואולי וקיים הסיכוי הכי קטן שתלדי רגיל וככה צריך
    אני אישית הייתי משלמת על הבדיקה למרות שכמו שאמרתי תבררי כי לע עשו בכללית לפני 3 שנים בהריון של עמית

מצאתי לך כתבה על הנושא כתוב שם שמשרד הבריאות לא עושה את זה כברירת מחדל וחבל אבל את יכולה לבקש

http://www.newborn.co.il/?CategoryID=241
    [
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה