-
כשאני כועסת על עידן אני אומרת לו שאני לא ישחק איתו ואז כשהוא בא לתת חיבוק ונשיקה אני נמסה
-
אני חייבת לתת חיבוק ונשיקה כשהוא מבקש סליחה ובא לחיבוק.
חייבת , מה זה , זה ילד. ילד זה לא בוגר שמבין שגם את בנאדם שצריך זמן להרגע .
ילד מעצבן אבל צריך לתת לו אופציה לרדת מהעץ שהוא עלה עליו .
הוא מחפש את האהבה והקרבה .וכן , צריך לתת לו את זה , ביחוד
שהוא מצידו מנסה . שיהיה לו אימון שיש לו אותנו גם אחרי שכעסנו .
ושיהיה לו אימון שאם הוא ישתדל בשביל האחר- הוא יקבל תמורה .
-
תודה
-
היי אדוה
אצלי כל ילד זה שונה ליה למשל שאני כועסת עליה מאוד אז היא בוכה ומיד אחרי זה באה לבקש חיבוק אביאל לעומת זאת שאני כועסת עליו אז הוא נשאר כועס ולא מדבר איתי רק אחרי כמה דקות ואפילו יותר ולא מבקש כלום אני מחבקת אותו ונותת לו נשיקה אבל כל הזמן מנסה להסביר למה אני כועסת והם ככה לא בגלל שאני צועקת עליהם או משהו אלא בגלל הפרוצופים שאני מראה להם שאני כועסת.
-
זה כל כך תלוי בסיטואציה....
יש מצבים שהוא מעצבן אותי כל כך אבל אני יודעת שהוא לא התכוון לעשות משהו רע, אלא פשוט צורת מחשבה אחרת. למשל: יום אחד הוא רצה להפתיע אותי ולהתלבש לבד בבוקר, אז הוא הוציא מהארון את כל הבגדים שלו!
התעצבנתי אבל הבנתי שהיתה לו כוונה טובה, אז רק הסברתי.
מצבים אחרים שהוא ממש מגזים או עושה בכוונה אני מודה שאני צועקת (שהוא ממש עובר את הגבול).
אין אצלי אלימות פיזית בכלל, למרות שלפעמים אני ממש מחזיקה את עצמי. אני חושבת שאם מגיעים למצב שמרימים יד על ילד זה חולשה שלנו
-
יום שבת זאת הדוגמא הכי טובה
להב חטפה עלי עצבים משכה לי את השיער בכוח ש2 אנשים בקושי הצליחו להפריד אותה ממני (נראה לי יש לי קרחות
-
תודה על התגובות, אני אשמח לקרוא הודעות של עוד מגיבות.
רק חשוב לי לחדד לפני כן את השאלה שלי, מעבר לעניין ה"נמסות" כשהילד ניגש לבקש חיבוק או נשיקה אחרי הכעס..עד כמה אתן חושבות שזה תקין באמת לתת לו את המגע הזה שהוא מבקש באותו הרגע?
-
אני יודעת שזה צורך אצלי אז כנראה שזה בסדר לעשות
-
אני יגיד לך משהו .. שלא כמו כל האמהות .. אני לא נמסה תמיד כשהוא בא אלי .
לפעמים אני כל כך כועסת שזה לא עובר לי שעה אחרי זה .
אבל אני מחבקת אותו כדי לגרום לו להרגיש שזה שווה לו להתנהג יפה.
ואחרת , אם הוא בא , ומבקש סליחה, ובא עם פרצוף עצוב, ואני אדחה אותו , הוא ירגיש דחוי וזה עלבון נוראי שילד שלא מבין שזה נקודתית בגלל שעשה א או ב. זה פשוט מוריד לו את הבטחון .
-
או.קי, אז מעבר ל"נמסה" הנה דעתי:
[[[
-
כשאני כועסת אני אומרת לו שאני כועסת
ושואלת אותו רוצה שאמא תכעס ?
הוא מיד אומר לא אני אוהב אותך אמא ומנשק ומחבק מיד ובטח אני אוכלת אותו
-
אדוה, אני חושבת שתמיד צריך לתת לילד חיבוק ונשיקה כשהוא מבקש אותם. כשהם באים לבקש, זה סימן שהם מחפשים אישור שאוהבים אותם למרות מה שהם עשו. חשוב מאוד שהם ידעו שאוהבים אותם בכל מצב. שידעו שהכעס זה רק בגלל מה שהם עשו ולא בגלל מה שהם. אפשר תמיד לחבק ותוך כדי להסביר שאמא מאוד לא אוהבת את מה שהם עשו בגלל א' ב' ג'.
-
כשאני כועסת היא רצה לאבא שלה והוא מנחם אותה ולהפך.
אבל יש לנו מנהג, שמי שמחבק ומנחם הולך איתה לכיוון ההורה שכעס וביחד מלבנים את הדברים (ובסוף כמובן חיבוק ונשיקה).
-
אני חושבת שאם כבר הילד בא מעצמו לחיבוק ונשיקה, הוא מחפש סולם לרדת מהעץ שתיפס עליו.
אחרי הסבר של מה היה לא בסדר ולמה אמא כועסת, אני מחבקת ומנשקת.
לא נראה לי נכון להשאיר ילד שמחפש מגע מנחם ללא חיבוק.
מצד שני, יש ילדים שמנצלים את העובדה שאנחנו נמסים מהם ומשתמשים בזה.
ילד שעושה משהו בכוונה ויודע שזה אסור. ואז אמא באה ועוד לפני שהספיקה להוציא הגה מהפה, הילד מבקש נשיקה (כאילו כדי שלא תכעס מראש). פה לא המקום להתמוגג, לדעתי. זוהי מניפולטיביות שאין לה מקום.
אם הן עשו משהו חריג שאני ממש לא מסכימה איתו כגון דברים מסוכנים אני מחמירה ולא נענית לבקשתן מיד..נותנת להן להבין שזה לא מקובל!!
ויש דברים קטנים שאני מיד מחייכת מנשקת ומחבקת וכמובן תוך כדי חיבוק ונשיקה מסבירה שזה לא היה בסדר ואני לא מסכימה לעשות זאת שוב
-
אני גם לא אסרב לחיבוק
לא משנה כמה אני כועסת... אם הוא בא לחבק, זאת הדרך שלו לבקש סליחה
-
כשאני כועסת על הילד ועצבנית אני לא תמיד רוצה לחבק אותו
אבל פשוט התחלתי להכריח את עצמי לחבק אותו ולהסביר לו
שאני כועסת ושהוא לא התנהג ככה יותר אז הוא מבקש סליחה
ואומר אני יעשה את זה עוד הפעם
-
תודה רבה לכולן
-
איך אתן כאימהות מתנהגות בתור אימהות כאשר הילד/ה ממש מעצבנים אתכם,
אתן כועסות מאוד ואז הילד/ה מבקש/ת נשיקה או חיבוק? אני כועסת מאוד על דברים ממש מסוכנים ועקרוניים. הצוציק תמיד עושה איתי "ברוגז" - מסובב לי את הגב.
האם אתן מסרבות ומסבירות שלא מגיע?אני זו שנשברת
-
תמיד שאני כועסת
מוריה באה לבקש סליחה כזה יפה ואומרת לי שהיא מצטערת ולא תעשה יותר
ברור שאני אומרת לה שאני אוהבת אותה
ומביאה לה חיבוק ענקי
ואני מחכה ומקווה להיות בין הראשונות לקרוא את הספר שלך
מאמינה שכמו שאת מדהימה ככה יהיה הספר שלך
-
אני חייבת לומר משהו - לא זוכרת איפה קראתי/שמעתי שמיד לאחר שכועסים על הילד אסור לחבק ולנשק - כי אז זה מוריד מהאפקטיביות של הצבת הגבולות.
שכועסים - צריך לחכות פרק זמן מסויים, שהילד יפנים שהוא עשה משהו לא בסדר ויבין את הטעות שלו ולא מייד לחבק ולנשק - כי זה מראה חולשה שלנו כלפי הילד
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
-
כאשר אני כועסת על יואב, אני מסבירה לו מה הוא עשה לא בסדר,
אם הוא מבקש סליחה, אני רוצה שהוא יגיד משפט שלם, הכוונה
היא על מה אתה מבקש סליחה, שיגיד את כל המשפט
לדוגמא: סליחה שדחפתי את רותם.... אני לא אדחוף יותר
אני לא מסתפקת ברק סליחה.....
כשהוא מבקש נשיקה וחיבוק אני תמיד נותנת, אני לא יכולה שלא...
ואני גם מסבירה לו שגם אם אני כועסת אני אוהבת אותו הכי הכי הכי בעולם!!!!!!
שרית,
אמא של יואבי הנסיך ורותם הנסיכה!!!
יום נישואין
-
אני עם לינברי
טוהר
-
כשילד מעצבן או עושה משו לא בסדר אין שום סיבה לחיבוק או נשיקה.
-
אני תמיד מחבקת את שקד כשהוא מבקש!
כשאני כועסת עליו, הוא לוקח לעצמו זמן (לבכות, להעלב וכו'..) ואח"כ בא לתת לי חיבוק.
ישקף אלוקים ממעון קודשו
ויך כל שונאי עמו כהרף עין
הנה ה' קם וניצב על אנך
ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
אחלה סקר
-
מסכימה עם שולי
יש מקרים שהמקרה ממש חמור ואני כן עושה קצת רווח של זמן מהרגע שהיא התנצלה עד לחיבוק למרות שזה לא רווח גדול אני נותנת לה כן להבין שהיא עשתה משהו חמור ואח"כ מחבקת כמובן אבל יש מקרים שאם ישר נימס לידם הם לא ילמדו שזה אסור באמת אלא יחשבו טוב נו הריי עוד שניה יעבור לה אז סבבה שתכעס שניה וחצי אנשק אותה וזה יסגר
יש דברים שצריכים להיכנס לתת מודע בשביל ביטחונו לעתידו
צריך להפריד בין הדברים האלו זה מאוד חשוב לבניית הבטיחות
מחכה לקרוא את הספר ..בהצלחה
עבודה מהבית : http://www.xn----miceskz.net/?refer=hadas15נסו ...זה עובד מקבלים כסף ****
[center]
אתר המתכונים שלי : [center]http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/
-
תודה
-
אצלי אין דבר כזה בכלל "לא מגיע חיבוק/נשיקה"...זה תמיד מגיע

גם אם אני עצבנית אש...

-
אני יודעת שנועה, אחרי שקיבלה עונש/שאמרתי לה שהיא לא בסדר, ישר באה ללטף אותי, לקבל נשיקה וחיבוק.
אני חושבת שזה חשוב להם ויודעת שאצל נועה זה יותר מחשוב - זה הכרח.
יום אחד כעסתי עליה בבוקר, ושמתי אותה בגן, הדבר הראשון שהיא אמרה לחמותי שבאה לקחת אותה מהגן, זה של"אימות (אימהות) אסור לכעוס על ילדות וגם אם כועסות האימות תמיד אוהבות" - זה רק מראה כמה היא חייבת לקבל את האהבה שלהן ואני אף פעם לא מונעת ממנה חיבוקים ונישוקים גם אחרי כעס.
אני גם מנסה שלא ילכו לישון עצובות (אם אני עייפה כבר ולא יכולה להתמודד, בעלי ניגש אליהן ולהיפך)
מקווה שעזרתי.
---
אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
-
תודה לכל העוזרות.
רעות, אני מסכימה איתך ובעיקר עם המשפט של נועל'ה- גם כשאנחנו כועסות, אנחנו תמיד תמיד תמיד תמיד אוהבות
-
גם אם אני כועסת על עדן אני תמיד אומרת לה למה אני כועסת ואחרי שהיא באה ונותנת לי חיבוק ונשיקה ומראה לי את החיוך המתוק שלה אני מסתכלת לה בעיניים ואמרת לה שאני אוהבת אותה הכי בעולם.
תגידו לי אתן, אפשר להתעלם מחיוך כזה:
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
כבר אמרתי לך שיש לה את החיוך של רון שלי?
-
גאיה יודעת לבקש סליחה כשהיא מכעיסה אותי.
ומיד היא מבקשת נשיקה וחיבוק.
אני ישר מחבקת בהמון אהבה.
גאיה וקורן שלנו