יש לי משהו להראות לך
הי שרון
מה שלומך?
הגננת של סמדר דיברה איתי שיש לסמדר קושי גדול במוטוריקה עדינה ,למשל לגזור במספריים היא לא מסוגלת ,להחזיק עיפרון קשה לה מאוד,להדק במהדק סיכות גם בלתי אפשר לצערי והשחלת חרוזים קטנים והדבקה כנ"ל. בגלל הבעיה הזו היא הפנתה אותנו למרכז למידה שם סמדר תיפגש פעם בשבוע לאבחון וטיפול מתאים ע"י מרפאה בעיסוק.
כמובן שאני ידעתי על הקושי ומנסה כל הזמן לעבוד איתה, הבעיה שזה כל כך קשה לה שהיא כבר ממש אנטי,או שהיא מסרבת לשבת איתי ולעבוד או שכבר יושבת ומתייאשת מהר מאוד ומראה תיסכול ע"י בכי או התרגזות אני לא לוחצת עליה ועושה איתה דברים אחרים שלא מצריכים מוטוריקה עדינה.בנוסף בגן זה מאוד מפריע לה שהיא לא יכולה לעשות דברים שילדים אחרים עושים והיא בורחת כל הזמן מפינות הדבקה/ השחלת חרוזים -ומשחקת בדברים האחרים :פינת בובות ,פינת ספר וכו'...
מנסיונך האם יש סיבה לדאגה? כמובן שכל ילד הוא שונה מילד אחר, אבל בכ"ז תוך כמה זמן צפוי שיפור ניכר?
סמדר שמאלית, האם יש מספריים מיוחדים לילדים שמאליים? שמעתי משהו כזה מחברה ,לא יודעת אם זה נכון או לא...
עוד שאלה האם בגיל 4 ילד צריך להתלבש בעצמו מכנסיים וחולצה וקשירת שרוכים?
במקרה של סמדר לבישת שמלה כי הוא מסכימה רק ללבוש רק שמלות
ושאלה אחרונה-הגננת אמרה שסמדר לא משתתפת בשיחות קבוצתיות עם שאר הילדים, כנראה שיש בעיה של ביטחון עצמי כי היא יודעת להביע את עצמה בצורה יוצאת מהכלל ,רק שלדבר מול קבוצה קשה לה. כמובן שאני ואבא של סמדר עושים את המקסימום כדי לחזק לה את הביטחון העצמי ,נותנים לה מחמאות וחיזוקים חיובים תמיד,
למה בכ"ז הילדה ביישנית כל כך (כמוני-יש לציין)...ואיך אפשר לשפר את עניין הביטחון העצמי שלה? כדי שתשתתף בשיחות הקבוצתיות וגם הלאה בכיתה א' תוכל להשתתף בשיעור.יש טיפול לזה אולי פסיכולוגי?
תודה
ליא
משתמש/ת בכיר/ה
4243 הודעות
פורסם - 26/10/2010 : 23:04:38
שכחתי לציין שסמדר ביישנית רק כשהיא צריכה לדבר בפני קבוצה, לעומת זאת היא מאוד חברותית ופתוחה עם ילדים בגן ויש לה המון חברות
אז:
א. ברור שהיא תצא כזאת כי יש לה אמא שכל הזמן מתעסקת עם האינטרנט במקום לשבת וללמד את הבת שלה.
ב. כשלוקחים ריפוי בעיסוק חשוב להתמיד גם בבית לעבוד עם הילד אבל את כל הזמן במחשב איך היא תתקדם?
ג. בעיות שכאלו לא אצל כולם אבל כנראה שלרוב הילדים שיש להם כזאת בעיה הם אחרי זה עם ליקוי למידה.
מסכנה הבת שלך בטח מזה מתוסכלת מכל זה. כל זה כי אמא שלה חייבת לשבת באינטרנט ללא הפסקה.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח והצחוק הוא עליך לא על ביתך חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח יש לך ילדה מפגרת מסכנה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח איך לא אם יש לה כזאת אמא מפגרת? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח גם פוזלת גם מפגרת לא יודעת לגזור במספריים בגיל 4? וכן יש מספריים מיוחדים לילדים עם בעיות אפילו עיפרון מיוחד עט מיוחד הכל מיוחד יש אתר כזה יא טיפשה למוצרים
http://www.ltdidactic.co.il/catalog/sale.asp?PRODUCT_id=593ויש עוד סוגים. במקום לשבת פה תתחילי לחפש ולעבוד איתה. הילדים לומדים מהר ויכולים להתקדם. לי את קוראת חולת נפש? או שאת החולת נפש שאפילו את זה לא יודעת. חרוזים להשחייל יש עם מנקה מקטרות את קונה מנקה מקטרות ואת החרוזים הגדולים ויושבת איתה בלי כלום מסביב על המיטה שלך או ליד שולחן שאין משהו שמסיח את דעתה מסביב ואחרי כל חרוז שמשחילה אומרת לה ברבו כל הכבוד וככה היא תעשה את זה. לא חסר אפשרויות רק צריך טיפה מוח ומחשבה איך לעזור לה. להדביק אולי היא מפחדת להתלכלך? תראי לה שיש מגבון ביד שלך ושאם היא מתלכלכת את יכולה לנקות לה את היד אז היא אולי לא תפחד להתלכלך תעשי את זה איתה תדביקי את לידה ואיתה תראי לה שאת מלכלכת את הידיים שלך ולא קורה לך כלום. תהי יצירתית. זה כלכך קל לקדם אותם. וכן בגיל 4 זה מאוחר למספריים בגיל 3 צריך לדעת לגזור וזה מאוד קשה ומתסכל בגן כשלא יודעים לעשות דברים. אז לא צריך להלחץ אבל צריך לעזור לה להמציא דברים ולקדם את הילדה ולא לזרוק אותה בטלוזיה שאז הקשב שלה יהרס. יש לי עוד עצה למרות שאת סתומה ואני לא סובלת אותך אבל אני מציעה כי הילדה שלך חמודה ומגיע לה טוב יש משהו שנקרא דייאטה סנסורית אני לא יודעת אם זה מתאים לבת שלך אבל תנסי אם בא לך אחרי הגן ללכת לגן שעשועים אם היא באה בארבע ואם היא באה באחת אז אחרי צהריים לצאת איתה לגן שעשועים. שתתנדנד שתקפוץ שתרוץ קצת ואז שהיא מגיעה הביתה היא תהיה לך יותר ממוקדת במשחקים ובעבודות האלו של הישיבה מול שולחן ומשחק.
מאחלת לה לצאת מהפיגור רק כי היא ילדה חסרת ישע ולך על שהבאת אותה לכזה מצב אני מאחלת להתפוצץ בפיגוע אמא רעה.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח סתומה