סקר- תסמונת בן/בת בכורה/ה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יצא לי לדבר עם אמא של חברה שאמרה לי שכל הילדים הבכורים נורא עדינים ופגיעים (ומפונקים) לעומת אלה שיבואו אחריהם .
    היא טוענת שבגלל שהם נולדו ראשונים ושמרנו עליהם בצמר גפן , למעשה בעקיפין אנחנו "תרמנו" לפינוק/רגישות יתר
17 תגובות
עמוד 1
  • אין לי ניסיון אישי כי אני עם השני בדרך...
    אבל אם אני לוקחת את האחיינים שלי כדוגמא, אז יש בזה משהו

• זה לא מדויק, כל ילד זה עולם ומלואו
  • נכון לעכשיו יש לי רק ילד אחד... והוא מאוד מאוד מאוד ריגשי ומפונקי
  • יש בזה משהו, אבל לא כל הורים עוטפים בצמר גפן יותר מידי ותורמים לעניין.
    ויש גם עניין של אופי ואישיות של ילד שמשפיעים!
    לכן יש בזה משהו אבל אי אפשר להכליל..

אצלנו כן, שילה מפונק.. הסייעת שלו בשנה שעברה כל הזמן היתה אומרת לנו שהוא מפונק, וזה עצבן אותי שהיא אומרת את זה, אבל זה נכון!
    ריגשי?? יש מצב..

בכורים גם יודעים להתחלק פחות כי הם נולדו לעולם שהם לבד, הכל היה שלהם, לא היה להם מושג כזה בכלל להתחלק..!
    ילדים שניים נולדו כבר לעולם שהם ביחד, לכן הם מכירים את עניין ההתחלקות מגיל 0.
  • אני חושבת שזה נכון.
    ילד ראשון מקבל את כלח תשומת הלב של ההורים, ובגלל שהוא הבכור ולהורים אין ניסיון קודם, הם עוטפים את הנסיך/ה ביותר מדי צמר גפן.
    ואם הילד הבכור הוא גם הנכד הבכור, אז בכלל................. פינוקייישן מפה עד להודעה החדשה

[[[

• הבת שלי מאוד רגשי, עדינה ומפונקת, בטוח גם בגללי,
    אבל אחיינית שלי לעומת זאת, ממש לא. היא דווקא עצמאית, וממש לא עדינה ורגישה.(במובן החיובי של העניין)

מיכל

• בתור בכורה, לא רק להורים שלי, אלא נכדה ראשונה, אחיינית ראשונה , אני יכולה להגיד לך שאני מפונקת מאוד

:55555

• הגדולה שלי לא נראית לי בכלל מפונקת או ריגשית.ץ..
    היא דווקא עצמאית בוגרת ומלאת ביטחון עצמי..
    וגם אני בכורה וגם אני לא כזאת

טוהר
  • אומנם יש לי רק את דנדוש אבל כן היא מאוד מפונקת וריגשי אם אומרים לה לא על משהו (נכדה שניה בתוך 3 שבועות) בהתחלה עטפתי אותה המון בצמר גפן וגם היום עוד אני ממשיכה להרעיף עליה ולתת לה ולא מוותרת על פינוקישין בשבילה והאמת מגיע לה את הכל
    בגן דנדוש ממש לא מפונקת והיא לא רגשי אלא עם ביטחון עצמי גבוה
  • כולם אצלי אותו דבר.
    אנחנו לא מהאנשים של פוצי מוצי..לא אוהבת אנשים דביקים..
    לא רוצה ילדים דביקים...
  • אני הייתי בכורה ואני מאוד מפונקת , אם משהו לא הולך בדרך שלי אני יכולה להשתגע
    זה הדרך שלי או כלום
    אני רוצה כל מה שאני מבקשת
  • בקצב הילודה שלי לא הגענו לזה
  • יש לי שלושה הגדול בן 17 מאוד עצמאי מגיל קטן , היה מפונק כשהיה לבד וכשאחיו הצעיר היה תינוק אבל עם הזמן התבגר ומאוד אחראי עצמאי הישגי בלימודים ובחיים בכלל ץהוא מציב לעצמו מטרות וחייב להשיג אותם אין אצלו "לא יכול "האמצעי לעומת זאת בן 13 רגיש עדין נפגע בקלות ילדותי תלותי . נועה הקטנה היא המפנקת שנעלבת בקלות ועושה "הצגות".
    [url=http://www.glitterfly.com]

• אני מסתכלת על האנשים בחיי (בעלי , אחותי הבכורה , חברות וכו')
    יש בזה משהו ...
    אם לא מפונק , אז עדין ורגיש ...
    זה לא שמהו שאנחנו עושים בכוונה או במודע זה כמו בפרסומת של החיתולים
    כשלתינוק הראשון נפל המוצץ הרתחנו , לשני נפל שטפנו במים ולשלישי ניגבנו בחולצה
  • אני דווקא נתקבלתי ב"תפועה" שהבכור יותר ותרן, בעל לב רחב ואילו הילד השני יותר "פושטק"
  • אביגיל שלי מאוד עדינה ומאוד ריגשי. אבל ממש לא מפונקת. לא עושה בעיות (בגבול גיל השנתיים כמובן), ממש ילדה טובה. יותר מדי טובה, אם את שואלת אותי.
    מיכל לעומת זאת, פרא אדם
  • סיפורי סבתא

הגדולה שלי יודעת לדרוש את שלה, עקשנית ודעתנית

רגישה? פגיעה? ממש לא.......

טוב, אולי למה שההורים משדרים יש חלק בעניין הזה. היא מאז ומתמיד היתה עצמאית, תמיד נתנו לה יד חופשית, והאמת זה גם טיפוס של ילד. אני לא חושבת שילד ראשון הוא מפונק יותר. להיפך. תמיד מהילד הראשון דורשים שיראה יותר בגרות, יהיה יותר עצמאי, יגן על הקטנים ממנו.......
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה