-
אני באמת לא אגיב מכיוון שאני חרדית, כך שיש לי השקפה קצת שונה על כל מה שמדובר שם המכתב הזה.
אז בואו נבין שאנחנו באים מנקודה שונה לגמרי, חיים באמונות שונות לגמרי, ההשקפות שלנו על החיים שונות, ולכן אין פה מקום להתווכח על דברים כאלה שממילא מי שלא נמצא שם בפנים (אני מתכוונת בתוך מגזר מסויים) יהיה לו קשה עד בלתי אפשרי להבין את צורת החיים שלנו.
אני מכבדת מאוד את מי שלא חי כמו שאני חיה, אני עובדת במקום חילוני כך שיש לי פה הרבה חברים וחברות שאני חיה איתם בשלום ובשלוה ומכבדת את צורת החיים שלהם.
אני רק מצפה מהם למשהו אחד בתמורה- שהם יכבדו את צורת החיים שלי ולא יסתכלו עליה במבט מעוות שנובע ממה שמלעיטים אותם בתקשורת.
מירי, אמא לשתיים וחצי
-
הבחור צודק בכל מילה . ואין מה להוסיף . לא מובן לי למה אני צריכה לממן אנשים שלא עובדים כבחירה , לא כהם לא יכולים אלא כי הם לא רוצים לעבוד . מי שמחשב אותם יחידת סגולה שיממן אותם מכסם בדיוק כמו שקורה בחו"ל .
http://www.holdthatpic.com/
-
יקירותיי...ואני גרה בנצרת עלית....כל מילה מיותרת..ומה שקורה כאן זה פשוט בזיון
ארמון מימין וארמון משמאל ואנחנו חסכנו ושאבנו את כל חסכונותינו בשביל לקחת משכנתא ל25!!!!!!!!!!! שנים ולקנות דירונת בבניין מגורים מסריח, כדי שלשלושת ילדיי תהיה קורת גג בטוחה-והדירה שווה 367 אלף שקל...יש אנשים בעירי שנוסעים במכוניות ששוות חצי מליון שקל
מעניין אם הם פעם שילמו ארנונה-670 שקלים לחודש!!!
-
מירי - את יודעת מה? אין לי שום בעיה לכבד כל אחד, אבל כל אחד פה שתורם למדינה הזו בדיוק כמוני. למה אני צריכה לממן מכיסי אנשים שיכולים לעבוד בדיוק כמוני??
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
-
אם חושבים על זה - זה מטורף לגמרי
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
אם היית בודקת את העובדות לאמיתן, היית רואה שמדובר בקבוצה קטנה מאוד בתוך כלל הציבור החרדי.
הקבוצה הזו נמצאת בשכבה סוציו-אקונומית נמוכה, חלקן מטופלות ע"י משרד הרווחה.
רוב רובן של המשפחות החרדיות שאני מכירה (ואני בתוכן) אינן נתמכות בהבטחת הכנסה עלובה של פחות מ-2,000 ש"ח בחודש (כן, זהו הסכום שעושים עליו כל כך הרבה רעש ובלגן!!!)
הנשים יוצאות לעבוד, מפרנסות את המשפחה שלהן, והבעל יושב ולומד.
ו- כן, אני מרגישה שזו זכות בשבילי לפרנס את משפחתי ע"מ שבעלי ישב וילמד.
למה ללמוד כל מיני מדעים שאין בהם שום תועלת או ללמוד מקצוע ואחר כך לרדת מהארץ, נראה לך יותר הגיוני לממן? אני אפילו לא אחכה לתשובה כי זה כבר נכנס לויכוח אידאולוגי, וזה ממש לא מעניין אותי.
אלה שמקבלים הבטחת הכנסה זו קבוצה קטנה שקשה לה לפרנס את עצמה, והמדינה אמורה לעזור לה כמו שעוזרים לכל מי שנמצא בשכבה סוציו-אקונומית נמוכה.
זה שהחליטו בתקשורת לקרוא לזה "חוק האברכים" ולעשות מזה רעש גדול ובלגן, עדיין לא אומר שזה באמת מה שקורה במציאות.
מי שמאמין רק לכל מה שמלעיטים אותו, בלי ללכת ולבדוק את הובדות לאשורן- שיערב לו, אני אפילו לא אנסה להמשיך להסביר או לשכנע, כי זה חסר תועלת, ניסו לעשות את זה הרבה אנשים עוד לפני- אם זה בטלויזיה, ברדיו או באינטרנט, ותמיד תמיד השתיקו אותם, ולא נתנו להם להביע את דעתם.
גם אני קורעת את עצמי בשביל שיהיה לילדים שלי כל מה שהם צריכים, משלמת ארנונה כמוך וכמו כל אחד אחר, משלמת ביטוח לאומי ומשלמת על הגנים והמעונות, וכך רוב רובם של האנשים שאני מכירה.
מירי, אמא לשתיים וחצי
-
אין ספק שכותב המכתב מתוסכל - ובצדק! רק שהוא יורה לכל הכיוונים ובין היתר ברגל שלו....
קודם כל, שישכח מזה, ראש הממשלה לא יביא לו את הישועה.....
ואני שייכת למגזר שהוא מכנה כ"חובשי כיפות סרוגות על הרי השומרון עם ציציות מתנופפות" שימי לב לנימה המזלזלת....... כשמסביבי אותם ערבים שעושים לנו צרות לא קטנות, לא כאן המקום לפרט, ובכל זאת אנחנו גרים פה, עם תנאים לא תנאים, עם מועצה איזורית שאותה ממשלה מנתה לא שמה עלינו..... כאשר רק אנחנו ודומינו - מגינים עליו, כן, עליו מאותה השתלטות ערבית מפגיעות כאלה ואחרות. על כל חלקה טובה - אם יהודי לא מתיישב בה - מתיישב בה ערבי. אני יכולה להגיד לך שבמקום שאני גרה בו, אם לא היינו מגיעים זה היה מקום ערבי. וכן, גם אנחנו משלמים ארנונה מהגבוהות באיזור (אנחנו עדיין לא התנחלות, לא יודעת מה קורה בהתנחלויות). ולעומתו - לא מקבלים בתמורה כלום!!! כל מה שיש לנו פה זה בזכותנו ובזכות הקהילה שיצרנו לעצמנו! אנחנו עובדים ומתפרנסים קשה למחייתנו, משרתים בצבא בדיוק כמוהו אם לא יותר.
אז לפני שהוא מפנה אצבע מאשימה כלפי מישהו, שיברר את הפרטים...
אם הוא רוצה שיפור במצב, שיצא מהמרירות ויפסיק לתייג כל אחד ולבוא אליו בתלונות בלי לדעת עליו כלום.
באותו הקשר, הייתי ביום חמישי בספריה, בא אלי איש זקן ואומר לי: "שמעתי שאתם לא עובדים". בהתחלה לא הבנתי מה הוא רוצה, שאלתי "מה? לא הבנתי מה אמרת" "שמעתי בתקשורת שאתם לא עובדים, לוקחים כסף......" למה בגלל שיש לי ייראת שמיים וכיסוי ראש?? לא ממש הגבתי והלכתי משם, אבל סליחה! לאן הגענו עם השנאה הזאת?????
http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related[/center]
-
ממש שינאת חינם
-
הבחור הזה צודק במיליון אחוז
[[[
-
מה שיותר מסקרן אותי זה איזה מבין 19 המזכירות של ראש הממשלה קראה את המכתב הזה, לאיזה פח ובאיזה קומה של המשרדים שלו זה נזרק, והאם היא שתתה קפה ועוגה תוך כדי, שיחקה סוליטר במחשב, או דיברה עם חברה בטלפון.
הוא כל כך צודק שזה עצוב.
ועצוב שזה יגיע במקרה הטוב לחירייה כדף מקומט ובמקרה הרע לחירייה כחלקיקי נייר קטנים שנגרסו להם במגרסה הסופר משוכללת שאנחנו שילמנו עליה במיטב המיסים
-
קודם כל יש לעשות הפרדה ברורה בין ציונים דתיים (כיפה סרוגה ) ובין החרדים שהלהם מדברים .
נוף גם אני עבדתי בי-ם וראיתי חרדים עבודים רק מה לעשות שזה 38 אחוז נשים ו30 אחוז גברים מכל כוח עבודה .
לא רוצה לפרנס בן 22 גם 200 ש"ח שלא עובד ולא מעניין אותי מה רמה סוציואקונית שלו . עם היה לו מספיק זמן בגיל הזה לעשות 3 ילדים אז שיפרנס אותם ובזמנו החופשי יעשה מה שבא לו . את רוצה לממן או , אז בהצלחה . אני מעידיפה לממן מדען שמבחינתך לא תורם כלום ....
למה אנשים מציונות הדתית מצליחים לשלב הכל : שירות צבאי/לאומי, עובודה , לימודים אקדיים וחיי משפחה ?
שאותם חרדים יתחילו לכבד אנשים אחרים אז יהיה אפשר לדבר על כבוד הדדי. בנתיים המצב בדיוק כמו שבחור מספר.
-
אם אתן באמת רוצות להבין למה חרדים לא משרתים בצבא ולומדים בכל שעות היום אז בבקשה:
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=11167אם אתן רוצות להבין למה אתן כ"כ שונאות חרדים, בבקשה:
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=12063אני לא מסנגרת על אף אחד, יש חרדים
מעטים שאכן - לא הייתי מכנה אותם בכלל דתיים כי הם לא חיים על דרך התורה. אבל תחשבו פעמיים לפני שאתן פונות כלפי מגזר שלם שאת החסד והטוב שהם עושים הם עושים בצנעה. תחשבו כמה אתן באמת מכירות את אותם אנשים? למה דווקא על בתים של חרדים אתם מסתכלים כאילו הם גנבו אותם מאיפשהו? מאיפה לכן שהם לא עובדים???? גם על בתים של חילונים אתן מסתכלות כך? גם על בתים של משפחות פשע? וכן, מי שחי על פי הדת עושה את הכל - תפילות (3 פעמים ביום), מעשרות, עבודה, ילדים שאותם אנו מחנכים על דרך התורה, מתגייסים לצבא ליחידות קרביות לא בגלל שזה "מובחר" אלא כי באמת שאנחנו דואגים למדינה הזו ומוכנים למות למענה - על קידוש השם. שימו לב כמה מבחירי הצבא הם חובשי כיפות סרוגות? למה? ואנחנו באמת אוהבים את כולם! כל יהודי בשבילנו הוא אח יקר! למה זה לא הדדי???
גם אני כמו מירי מעדיפה לא לענות יותר, כי לעורר שנאת חינם זאת לא בעיה ואני לא רוצה לקחת בזה חלק.
http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related[/center]
-
אורית, אם לא שמת לב הטענות (לפחות שלי) לא כלפי כיפות סרוגות,
אם היית קוראת את התגובה שלי היית רואה שאני עובדת עם אותם דתיים לאומיים,
ואני די מעריצה אותם על דרך חייהם ועל תרומתם הכנה והאמיתית לחברה ולמדינה. ולשניה אחת לא חשבתי שחברים שלי לעבודה משרתים בחידות קרביות כי "זה נחשב", ברור לי שהם משרתית ביחידות קרביות כי הם מאמינים במדינה ובצורך להגן עליה.
זה סוג האנשים שאני מעריכה ומעריצה.
אני מדברת על חרדים.
ואני לא מסתכלת עם בתים של אחרים יקירתי, אני מסתכלת על הבית שלי, ברוך השם,
ועניין של דירות פאר שחיים בהם החרדים בקריית גת מעצבנת אותי כי אני יכולה לנחש מי ממן להם את דירות האלה, וזה מה שמעצבן אותי.
ואיך אני יודעת שהם לא עובדים?
איפה בדיוק הם עובדים?
[[[
-
קודם כל, אני מרגישה שאני חייבת להגיב למירי: מירי, אני מאד אוהבת לקרוא את תגובותייך. הן תמיד לעניין, ישירות, לא מתיפייפות, לא מתחנפות, לא מצטדקות - אהבתי!

עכשיו, לגבי המכתב:
נורא מגרה להגיד: "וואלה!! הוא צודק בכל מילה!! המדינה חרא! רוה"מ חרא! דורכים על הקטנים!"

אמממה??...
כשאדון אברהם מושונוב היקר כותב דברים כדלקמן: "
אדוני ראש-הממשלה היקר, אני רוצה לבנות בית למשפחתי בחצר של חמותי, נו למה לא? גם איברהים הבדואי בנה אצל חמותו, כן, אתמול הוא סיים טייח בחוץ ועכשיו הם בריצוף, לא הוא לא שילם למודד, לא למהנדס, לא לאדריכל, לא למועצה, לא למינהל, לא למס-רכוש, ולא למס-הכנסה ומע"מ, הפקח לא ביקר אצלו וגם לא ממכון-התקנים – למה רק אלי הם באים? אתה שולח אותם? - חוק שווה לכולם.
הבן שלי ילד טוב. באמת. גם תלמיד טוב. אתמול היה לו משעמם, חשבתי לעצמי: למה לא לשלוח אותו לשכנים לשרוף להם את הגינה? אולי גם להשחית את המסגד שמעבר לכביש? אולי נסתפק בזריקת אבנים, ככה סתם, על מכוניות? המשטרה בין כה וכה לא עושה כלום, ואז נזכרתי שאני לא מהמגזר הנכון. אני אמנם הרוב, אבל אין מי שיגן עלי ועל ילדיי, אז בסוף הסתפקנו בקריאת ספרים לפני השינה."
עולה מזה ריח רע. מאד רע. ריח של פופוליזם זול וחסר כיוון.
כי כשאתה רוצה לכתוב דברים מדם ליבך - כתוב אותם וזהו. אל תשווה את רמת סבל אזרחי המדינה לפי רמת הפשיעה בין המגזרים השונים. אם אתה רוצה ללכת ולבצע פשעים - לך ובצע אותם. ושא בתוצאות. כי יהיו תוצאות. מה לעשות, אנו עדיין מדינת חוק דמוקרטית. מוגדרת ככזו בחוקה.
ומי שעובר על החוק - מטופל.
ייתכן שלא לשביעות רצונך, ובכן - זה מה יש. רוצה לנסות גם לעבור על החוק? אתה מוזמן. אתה ילד גדול וחכם, וכבר מבין את ההשלכות.

ומילה אישית.
אתה נכה צה"ל.
גם אני.
לך 100% נכות.
לי 50%.
פציעתי הייתה קשה, מורכבת, ובעלת השלכות. את השלכותיה אשא עד יומי האחרון.
אתה מקבל קצבה מהמדינה?
יופי.
גם אני.
כמה פעמים ביום אתה שומע ש"אנחנו (הכוונה - כל ציבור נכי צה"ל במדינה) אוכלי חינם במדינה הזו, מקבלים כספי מדינה ומכוניות ע"ח משלמי המיסים, ולא תרמנו מאומה"?
אני שומעת את זה לא מעט.
בדיוק מאנשים פופוליסטים כמוך, שחושבים שראוי וצודק לכתוב מן מכתבים שכאלה לרוה"מ, לשר הבטחון, לשר הפנים ולראש המוסד גם יחד.
אז מה?...
זה עושה אותם צודקים?...

יש גבול גם לפופוליזם. לפעמים יש צורך להפעיל מעט שיקול דעת ומחשבה, לפני שקוטלים ציבור שלם, רק בגלל שהם ציבור שלם.
שרון שמש.
-
אני בהחלט חושבת שיש הרבה מאוד עוולות לאזרחים ה"רגילים" אלו שמשרתים בצבא, אלו שמשלמים מיסים.
יחד עם זאת - ידוע לי שהרבה מאוד חרדים - בעיקר חרדיות עובדות ועובדות קשה ע"מ לפרנס לטפל בבית ולגדל את הילדים.
אני יודעת שלכל מגזר יש צרכים שונים
מירי - יודעת מה? יכול להיות שכל הידוע לנו הוא רק מהתקשורת, באמת ייתכן, שאין לנו מושג קלוש מה קורה במגזר זה או אחר - אבל כשחרדית מפרסמת בYNET מאמר שאומר שלא לתת את הקיצבה הזו (ו-2000 ש"ח זה הרבה כסף, הרבה מאוד) = ילדים רעבים - לא מעלה את קרנו של המגזר.
אם אנשים בריאים ומסוגלים לעבוד - אין שום סיבה בעיני שהמדינה תפרנס אותה.
הארץ הזו ניתנה לנו "לעבדה ולשומרה" לנו - לעם היהודי - וכ"כ הרבה דתיים ושומרי מצוות ומאמינים באל עובדים את הארץ, עובדים את האדמה, מתפרנסים בכבוד, עושים צבא, עושות שירות לאומי - נותנים ונותנות מעצמם - כחלק מהעם היהודי היושב בארצו.
מצטערת - אני לא מסוגלת להבין איך ולמה אנשים מעדיפים לשבת כל היום וללמוד - להטיל את כל עול הפרנסה החינוך והבית על נשותיהם - ולבקש גם קיצבה.
אני לא מבינה איך במידנה שלנו - שאמורה להיות מדינת חוק - החוק פועל רק על מי שרואה עצמו חלק מהמדינה (ולראייה ההתפרעות אתמול בואדי ערה אחרי שצעיר שנסע במהירות, עם פלאפון נייד וללא רישיון - ברח משוטרים, נהרג ובדרך פצע עוד כמה - וערביי המקום יידו אבנים באנשי כוחות הביטחון)
יש להיכנס בכל עוברי החוק!
להפסיק לחוס על מגזר זה או אחר!
לעשות מכל אזרחי המדינה הזו אזרחים שווים!
(הידעתם שבאחד מבתי הספר הערביים בהם התנדבו לשירות לאומי ערבים - מנהל ביה"ס העיף אותם בטענה שאסור להתנדב ולעזור לציונים???)
אנו חיים במקום מסובך ומטורף, במשטר שאמור להיות דמוקרטי ובפועל הפך להיות מחמם כיסאות - במקום שהאידיאולוגיה ושמירה על אזרחי המדינה מפני עוולות - כבר הפך לצחוק ולקלס.
צריך לבוא שינוי. שינוי מרחיק לכת.
אין לי מושג איך ניתן לעשותו.
המצב מבחיל. מגעיל. ובעיקר בלתי אפשרי....
-
linbar אני מסכימה איתך, לדעתי כתבת מאוד יפה
[[[
-
שרוני , יש צדק בדברייך , אבל אתו ציבור שאת מגינה עליו בלי לתרום אחוז 1 להצלחת המדינה (ברובו , כן ) מקבל מאותו מדינה יותר מנכה צה"ל ? אפילו בתחום של ארנונה (במקרה חידשתי זכאות - ראילו נכות לצמיתות יכולה לעבור ) , ראיתי שיש להם אנחה של 100 אחוז ללא הגבלת שטח ולנו רק 66 על שטח מוגבל ? בטח הם תרמו ותרמים יותר ממני למדינה , אני רק משלמת 50 אחוז משכר שלי , נתתי 10 שנים הכי יפים בחיים שלי ושלמתי על זה בבריאות שלי ,את המחיר בבריאות במקרה משלמם גם ילד שלי כאמא שלו לא מסוגלת לעשות דברים כמו אמאות אחרות ?
וואלה , היתי צריכה לא להשתקם , לקרוא את עצמי בטיפולים כדי לחזור ללכת - אלא לשבת על התחת ולהמתין שאחרים יממנו אותי ואת המשפחה שלי .
-
תיקי

,
את ואני יודעות (יודעות הכי טוב...) מה רב ה"פיתוי" בלהיות משויך למגזר האליטיסטי והיוקרתי של "נכי צה"ל"...

כן כן... הקצבה... האוטו... ימי הכיף... הכאבים... הזכרונות... בית הלוחם... המגבלה... התרופות מידי פעם... ימי המחלה הלא משולמים...
אין ספק, כיף גדול.
כל שאני טוענת זה, שזו חוכמה קטנה מאד מאד, ממש זעירה - לשבת על הגדר ולכתוב פוסטים פופוליסטיים ומתלהמים, או לשבת ולכתוב שהמצב מבחיל ומגעיל ובלתי אפשרי, מסריח ומחורבן, וראש הממשלה חרא.
ובאותה הזדמנות יקרה, לרדת על מגזר כזה או אחר, לפי האופנה ומזג האויר.
אז, הנה החדשות:
לא בא לי להצטרף למצעד האיוולת הזה. לא הפעם. אולי התבגרתי. אולי סתם אני מבינה שכדי לעשות שינוי זה ממש לא הכיוון.
אבל הפוסט שפורסם כאן הוא ממש לא לטעמי, וצר לי, אבל אני גם לא מרגישה שדעתי ראויה להיחבא.
שרון שמש.
-
-
בד"כ אני אוהבת מאוד להגיב בדיונים שכאלה,
להביע את דעותיי, את מחשבותיי ואת אמונתי, ולנסות לגרום לאנשים להבין טיפה, ממש טיפה את הצד השני..
אך לא הפעם, אין לי כוח לזה כי נמאס לי מהשנאה הזו, ויש לי הרגשה שכל דעה של מישהי
שחושבת קצת אחרת מכותב המכתב הזה- תגרור רק עוד שנאה..
רק המלצה- תפתחו את הקישורים שאורית שמה.. אולי זה יפתח בכן משהו.
אני רק אומרת- אתם רוצים שינוי? אתם רוצים מדינה אחרת?
רוצים חוקים "חילונים"?
בבחירות הבאות- אל תצביעו לביבי!! תצביעו למי שחושב כמוכם, מצידי שזה יהיה שינוי, עלה ירוק או כל מה שזה יהיה..
ביבי נבחר כי בחרו בו, לא כי הוא בא ולקח משהו מהמדינה.
הוא נבחר בדמוקרטיה, ע"פ הרוב, בדיוק אותו רוב שהכותב מדבר עליו..
פשוט תעשו משהו!! תפסיקו להתלונן כל הזמן!! תפעלו..
זהו..
-
סתם לידיעה תלמיד "כולל" מקבל קיצבה מביטוח לאומי +סכום קטן מה"כולל" +הבטחת הכנסה+קיצבת ילדים אם יש לו ילדים, הוא מקבל פטור מהצבא ובנוסף הוא גם לא עובד רק לומד כל היום והכי הזוי שאשתו מפרנסת את כל המשפחה.
ממש לא ייאמן שבאותו זמן יש סטודנט חילוני שעושה צבא+ מילואים ,מממן בעצמו את לימודיו ועובד לפרנסתו.
-
כמה חוסר ידע ובורות... פשוט חבל.
לידיעתך, אברך כולל שאשתו עובדת לא מקבל קצבה מביטוח לאומי וגם לא הבטחת הכנסה.
כל אברך שאשתו עובדת יש לו את ההכנסות הבאות:
משכורת של אשתו (משרת אם, כך שאין לה סיכוי למשכורת גבוהה מאוד) +מלגה של 1,000 ש"ח מהכולל (שאותה אוספים כתרומות מחו"ל) +קצבת ילדים (משהו כמו 150 ש"ח בחודש).
אנחנו למשל, חיים מכנסה של כ- 7,000 ש"ח בחודש, יש לנו 3,000 ש"ח חובות (עוד חצי שנה זה ירד ל 2,000, ב"ה) ואני לא ביקשתי מאף אחד שקל כדי לעזור לי לחיות ביום יום עם הילדים שלי.
נכון, זו בחירה שלי לחיות בצורה כזו, אבל ללכת להכפיש ציבור שלם ולהעליל עליו עלילות שלפעמים מזכירות לי את מה שקרה לפני שנים ברוסיה, זה נראה לי פשוט פשע!!!
לפחות אל תכפישו לפני שאתם יודעים את הנתונים האמיתיים!!!
מירי, אמא לשתיים וחצי
-
מה שיפה בפורום הזה שיש כאן בנות מכל אותן קבוצות שמצויינות במכתב , לא ממש רוצה להגיב למכתב כי אין ספק שהוא מקצין את הדברים. רוצה להגיב ממקום של אמא לנער בן 17 שמוגדר כילד מחונן קיבל ציון מאוד גבוה בפסיכומטרי ויכול ללמוד רפואה אבל :
א- בגלל החינוך ה"לקוי" שקיבל בבית עושה כרגע מיונים לקורס טייס.
ב- הוא לא יכול לדחות את הגיוס או לא להתגייס בכלל (כפי שעושים תלמידי ישיבה ) .
ג- הבררה שעומדת לפניו זה להיות עתודאי ולחתום שנה קבע תמורת כל שנה שילמד באוניברסיטה ואז הצבא יממן לו את הלימודים .או לסיים שירות צבאי ולממן לעצמו (בעזרתנו כמובן ) את הלימודים . הוא לא יקבל עזרה מהמדינה כי הוא ילמד את אותם "מדעים מיותרים" כפי שכתבה אחת הבנות בחרדיות כאן.
ובנימה אופטימית כל הכבוד לבנות החרדיות שמפרנסות את המשפחה , ממש פמיניסטיות.
[url=http://www.glitterfly.com]
-
-
הלינק שצרפה זו שבתגובה מעלי הוא משנת 1998.....
-
נו? ומשהו השתנה מ1998?
עד שנת
2011 אברכים כן קיבלו ועוד מקבלים הבטחת הכנסה:
הנה משהו מיוני 2010 :
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/120/072.htmlויש עוד הרבה מידי בנושא הזה -תראו בגוגל "חוק האברכים" "הכנסת אברך" וכו'

-
התשקורת מפרסמת מה שנותן רייטינג..
ולא מה שנכון!!
ברור שבעיתון "הארץ" לא תמצאי כתבות חובבות חרדים!
אם תמצאי בכלל..
זה הרי נותן רייטינג, זה מעניין, זה מעורר את העם בשנאה אחד כלפיי השני.. מה רע?!?
ככה כל אחד קיבל את מה שהוא אוהב..
קוראי העיתונים בארץ קיבלו את כמות השנאה שהם צריכים על הבוקר..
-
ליא, הכתבה מאוד ישנה, אבל אם הנתונים נכונים ולא מסולפים,
אז הרי זה מאוד מאוד עצוב, כי אם בשנת 1998 מימון משפחת אברך היא בערך 10,000 ש"ח למשפחה בת 10 ילדים
(וב1998 זה היה סכום ענק), הרי היום, כנראה שמדובר בהרבה יותר
[[[
-
מדהים שההורים שלי, שגידלו שבעה ילדים לא ראו את כל הכספים האלה ואמא שלי היתה צריכה לעבוד מאוד קשה כדי לפרנס את המשפחה שלה.
גם חמי וחמותי, שגידלו 16 ילדים, לא ראו את הכסף הזה, הם שילמו בכל חודש קרוב לעשרים אלך שקלים עבור שכר הלימוד בלבד, ואיפה כל שאר ההוצאות?
היום, כל אחד מקבל קצבת ילדים כמו כולם, אין כזה דבר יותר למשפחה חרדית.
רק מה? החרדים סובלים מ"ילודה מטורפת" ולכן אנחנו מקבלים קצבת ילדים גבוהה יותר (הסכום אפילו לא מכסה את העלות של טיטולים החודש לילד אחד)
מירי, אמא לשתיים וחצי
-
אני מקבלת קצבת ילדים כמו כולם, וזהו. לא אגורה יותר.
ולמה בגלל "ילודה מטורפת" אנשים שלא עובדים צריכים לקבל יותר?
[[[
-
מירי ,
אולי תסבירי איך כתוב במפורש בלינק השני שמשפחות אברכים קיבלו ועדיין מקבלות עד 2011 הבטחת הכנסה ולעומת זאת את טוענת שאתם לא מקבלים הבטחת הכנסה?
וכל אדם עובד יורד לו מהמשכורת אוטומטית ביטוח לאומי. ביטוח לאומי= בין השאר גם הבטחת הכנסה לחרדים...
ומה בנוגע לשאר ההטבות? אין לי מושג איך את אומרת שאתם לא קיבלתם כלל הטבות.
קצת מוזר...
אולי מישהי כאן שבקיאה יותר ממני וממך תוכל לכתוב מה ההטבות שחרדים מקבלים -אולי הכתבה מ1998 לא מעודכנת ,אבל ברור שהטבות יש הרי לא הגיוני שביטלו את כולן

ובקשר לכך שאצלכם אישה מפרנסת את בעלה ,אני בטוחה שזה גורם לך להרגשת גאווה ,אבל אני בחיים לא הייתי מסכימה לדבר כזה

אבל זה כבר עניין של השקפת חיים.
-
יש דברים שאני מאוד מסיכמה איתם
[ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
-
שלום לך אדון נכבד!
כן אני דתיה חרדית ואחרי מה שכתבת גם חרדה!
רציתי רק לספר לך שאני ובעלי שנינו עצמאים ומשלמים מע"מ מס-הכנסה וביטוח לאומי בסכומים שאתה גם לא חולם בלילה!
ארנונה שילמתי לבית קצת יותר מ6500 ש"ח וזה לא כולל ארנונה על העסק שמשולם בנפרד
וכן אני גם משלמת לילדים שכ"ל{אע"פ שיש חוק לימוד חינם}
וכן אני גם משלמת על חוגים לאחרי -הצהרים
וכן סליחה על הביתוי כן גם אנו קורעים את התחת להביא פרנסה בכבוד הביתה!
וכן יש ימים בערבי חג לדוגמא שאנו לא מגעים לבית לפני1 בלילה בעוד שאתה כבר בודאי מתפנק עם הילדים והאישה!!!!!!!
אז בבקשה מימך אל תכליל את כולם באותה סירה
{וכן אני בטוחה שגם אצלך בסביבה ישאנשים שחיים על ון השיני}
אז די מספיק עם הצביעות הזו!!!!!!!!
מספיק להכליל את כולם =שהחרדים לא ולא ולא זה ממש נונא לעוס!
וכן יש כמונו עוד אלפים שחיים ונותנים לחיות ומשלמים כמו שבחיים לא שילמתה
אז בבקשה זה כבר מגעיל!
תודה ויום טוב

-
תות בננה- כל הכבוד לכם

אבל בכל כלל יש גם יוצאים מן הכלל ,אני בטוחה שיש עוד חרדים רבים וטובים שמתפרנסים בכבוד ,אבל הם לא הרוב.
זאת המציאות מה לעשות
-
מירי- 16 ילדים??
-
ל mirifu אמרת שלא תגיבי נכון? ובכל זאת את מגיבה. עדיף באמת שלא היית מגיבה כי את הכי לא צודקת בעולם. אנשים כמוך יכולים וצריכים לקבור את הראש שלהם באדמה שמדברים על כאלו נושאים כי למה את צריכה לקבל מביטוח לאומי 2000 ש"ח? יש איזה חילוני שמקבל 2000 שח סתם ככה מביטוח לאומי? וכל הילדים שאתם מביאים? שיהיה לכם לבריאות אבל כל עוד שזה לא משיקול להביא ילדים לעולם כדי להביא אלא כדי להתפרנס ע"י המדינה זה המגעיל. אתם בדיוק כמו הערבים שמביאים המון ילדים כדי לקבל מביטוח לאומי קצבת ילדים ואז שיש כלכך הרבה ילדים ואוספים את כל הקצבה הזאת לכולם יש אפשרות שאחד מבני הזוג לא יצא לעבוד כי גם כך אתם מקבלים משכורת בלי לעשות כלום.

חבל שבכלל התערבת במשהו שבכל מקרה תצאי בו לא בסדר.
-
ואיך הדתיים אומרים בזכות התורה שאנו לומדים המדינה שלנו קיימת חחח בדיחה ממש.
וכן פיתוש לכי תעשי עוד הרבה ילדים כדי שביטוח לאומי יתן לך עוד מאה ומשהו שח וככה זה יצטבר לעשרה ילדים או 12 אם לא יותר. אין שום שנאת חינם הכל עובדה קיימת בשטח.
צבא החרדים עושים? אף אחד לא עושה מכם צבא ממש בושה לכם להשתתף בכזה דיון ולהביע את דעותיכם שברור שיהיו ללמוד תורה המדינה קיימת בזכות זה. תתביישו!!! זה שיש כאלו שעובדים כדי לפרנס את הילדים שלהם זה עניין שלהם והם לא עושים טובה בכך אלא לעצמם ובכל זאת הם ממשיכים ומקבלים מהביטוח לאומי על כל 12 הילדים שלהם. לי עצמי יש משפחה חרדית בירושלים שהבעל פתאום החליט להפסיק לעבוד. בטח כי נוח לו להפסיק לעבוד מממנים אותו והוא מקבל קרטונים של מצרכים מנדבות ליד הדלת כל בוקר. איכס איזה גועל נפש. להקיא מהחרדים ולא מהמעטים אלא מכולם כי בימינו שווה להיות חרדי עם מליון ילדים וקצבאות מביטוח לאומי ולשבת לקרא תורה ולהגיד שהמדינה קיימת בזכות זה ולקבל קצבאות בלי סוף. איכססססס. בסוף לא מבינים למה החילונים שונאים את הדתיים.
-
מי שכתב את זה מתבקש להעביר בכל דרך אפשרית לכל מען אפשרי.
הוא צודק בכל מילה ואני גם איתו
-
אחרי שאני אקבל הסבר מלומד מה תרומתו של אברך ומשפחתו למדינה אני אהיה מוכנה לבחון את ההתייחסות לנושא אחרת .
-
16 ילדים כפול כל ילד 150 שח לערך יכולים לתקן אותי אם אני טועה תחשבו כמה זה. מספיק כדי לא לעבוד לצד אחד של בני הזוג כמו משכורת של האישה.
אפילו 12 או עשר ילדים זה מספיק כדי לכסות משכורת אחת. וזה על חשבון הילדים שלנו החילוניים שעושים צבא ועובדים ומשלמים מיסים על חשבון זה גדלים הילדים ההם שלומדים בבית הספר איך לקרא תורה ובקושי חשבון כדי לגדול לדור הבא ולהמשיך את אותו הדור הזה של אנשים פרזיטיים.
פשוט עצוב. ועוד מנסות להצטדק במקום לשתוק.
-
נטליה, ישנה רק טעות קטנה בדברייך...
משום מה ,וזה פורסם בעיתון גדול ! ..ילד שלישי מקבל
קצבה גבוהה יותר מילד שלישי שלי...
-
צודקת מיכל!!!
אז מה את אומרת? נמשיך להיות הפריירים? אם לא אז מה אפשר לעשות שכל זה ישתנה?
לא ידעתי שאצלם ילד שלישי זה יותר מאשר אצלנו.
אז למה הבנות מהפורום מכחישות?
כל הבעיה שהדתיים הם חכמים ומאיימים לצאת מהממשלה אז נותנים להם ונותנים ונותנים. ממש עצוב. והדתיים אומרים אסור לגנוב ובעיני זאת גניבה לשמה.
ואני מדברת איתך וגם במשפחה שלי יש דתיים כאלו אברכים וכו' חלק מהמשפחה בחרו ללכת לשם לדרך ההיא איפה שאפשר לסחוט עוד כסף מהמדינה ולהביא ימבה של ילדים. לי מספיקים שני ילדי אבל אני חושבת שצריך שיהיה הכל שווה בשווה. הבאתי שני ילדים שאקבל עליהם בדיוק כמו שהדתיים מקבלים. ואולי אם הייתי מקבלת כמו הדתיים לא הייתי עושה חשבון והייתי מביאה עוד ילדים. אבל אני עושה חשבון כי אני רוצה שהילדים שלי יקבלו הכל אז עדיף שניים מאשר עשרה עניים.
פשוט עצוב. הדתיים לא יודעים כמה שהם עושים עוון שהם מביאים 12 ילדים על חשבון החילוניים. איכס פשוט איכס.

-
נשמה אני לא יוצאת נגד אלו או אלו בפרט אלא בכללי...
אף צד מהם לא בסדר מה לעשות.
הם בטוחים שכן..ובגלל זה נאבקים ונחמים ויוצאים בצעקות...
בעוד אנחנו שותקים ואוכלים חצץ מיסים קנסות ועוד.
למה?..בגלל שעייפנו. הממשל מושחת . מפחדים מערבים מפחדים מדתיים..
וכרגיל החילוני תמיד אשם..הרי זה לא ישתנה..
-
נטליה- מי את?!?
-
הייתי רוצה להגיד עוד משהו, אבל עדיף שלא, כי זה יכול להיות אולי קצת יותר מדי....
בקיצור.... שכל אחד יחיה לפי מצפונו, ואני שמחה שאני ומשפחתי לא שייכים לאותם הפרזיטים שניזונים מאחרים.
אני מסכימה רק בדבר אחד: יש ויש. אני מאמינה שבין החרדים יש כאלה שבאמת ובתמים מרוויחים ביושר את לחמם, אבל הם מעטים ביותר, השאר לצערי פרזיטים. אני לא פגשתי חרדים עובדים, באף מקום חוץ ממוסדות דת, אבל כמה כבר מקומות עבודה מוסדות כאלה מספקים?
תקשורת מנפחת ומסלפת זה נכון, אבל אין עשן בלי אש,
היא מתבססת על משהו, והמשהו הזה מאוד מסריח.
מיכל צודקת, כל אחת תישאר בדעותיה לכאן או לכאן, הדיון הזה באמת מתחיל להיות מיותר והולך רחוק מדי.
אנחנו מתחילות לתת מכות למתחת לחגורה אחת לשניה וזה מה שהורס את הפורום ואת היחסים.
אני חושבת שאני מבחינתי "נועלת" את הדיון הזה
[url=http://www.mamaibebe.com]
[[[
-
עמית..מאיפה הביטחון הזה שלך שאת יודעת בודאות
שאנחנו לא מכירות אוכלוסיה זו או אחרת?..
-
מיכל, אני לא יודעת אם את חיה עם חברה חרדית או מכירה אותה מבפנים,
רק רוצה שלא ייקחו כ-כלל ויהפכו את המיעוט ל- רוב!
כי אני מכירה חרדים ממש אחרים..
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
בעיני ולפי מה שאני יודעת ואני מכירה הרבה חרדים כולם מקבלים מהביטוח לאומי על כל ילד כמו שאני מקבלת על כל ילד. הבעיה שאני הבאתי רק שני ילדים כי המצב הכלכלי לא מרשה לי להביא יותר בעוד שהדתיים יביאו 16 ילדים או 10 או 12 ויחיו נפלא מהביטוח לאומי עוד משכורת לבית וכמו שמיכל אמרה בילד השלישי הם מקבלים יותר מאיתנו. אז מה פיתוש זה לא נכון? ילד שלישי את לא מקבלת יותר מהחילונים? או שמיכל ממציאה את זה? אני סומכת על מילה שלה ובטוחה שלא אמרה את זה מהשרוול.
בעיני כולם אותו הדבר ואסביר למה ואין לי שנאה לאיש וגם לא קנאה פשוט חבל שככה המדינה שלנו מתנהלת. כולם אותו הדבר כי לכל החרדים נותנים מילד שלישי יותר מילד חילוני. כולם אותו הדבר כי לכולם יש 10 ילדים ומעלה. בע"ה גם לך פיתוש. אבל תודי ואת לא צריכה להודות כי זה בדוק בשטח ששווה להביא 10 ילדים ולחיות מעוד משכורת של הביטוח לאומי. אני לא יודעת איזה קצבאות מקבלים החרדים אבל ברור שהחרדים מקבלים קצבאות כי על זה נפתח השרשור הזה וברור שגם מביאים הרבה ילדים בדיוק כמו הערבים כדי לקבל מהמדינה כמה שיותר כסף.
חבל פשוט חבל
והכי עצוב זה להכחיש את זה.
צריך להגיד את הדברים מדוייק כי זה המצב וזה מה שיש.
ואנו שעשינו צבא? הבנות שעשו צבא? אצל הדתיים הבנות לא עושות צבא במקרה הטוב הן עושות שירות לאומי שנה ושנה אחת לומדות או עובדות ומרוויחות כסף. רובן לא עושות צבא ולא שירות לאומי ובשנתיים האלו לומדות ומוציאות תואר או שעובדות ועושות כסף. על חשבון זה שאנו עשינו צבא כדי לשרת את המדינה.
למה לא שכולם יקבלו את אותו הדבר? נניח הדתיים מקבלים X גם החילוניים יקבלו X בלי להתחשב בצבא או לא צבא גם שלדעתי עצם זה שאדם עשה צבא הוא צריך לקבל כפול מכל אחד אחר אבל זה לא ככה מה לעשות במדינה הזאת.
הערבים והדרוזים הם חרה כמו הדתיים הכל אותו הדבר.
וכל החרדיים לא רק 15 משפחות כולם כל החרדיים מקבלים אותו הדבר. מה פתאום שחרדי אחד יקבל פחות מהשני? עוד המצאה פיתוש?

-
אין חרדי אחד מקבל ככה והחרדי השני אחרת. עדיף לשתוק מאשר לדבר ולצאת גם שקרנית בין חברותיך. ואני מכירה היטב חרדים. אחותי רק הצהירה שהיא חרדית ובאמת חזרה בתשובה שמה פאה התחתנה עם חרדי וכבר יש לה קצבה כזאת של חרדים. לא תצליחי לסבן אותנו פיתוש אלא אם כן תראי לנו לינק שאנו טועים שחור על גבי לבן. וכמו שלך מותר להגיב בשרשור הזה למרות שאני במקומך הייתי שותקת גם לי מותר. אז מזה משנה מי אני? או שתחליטי את למי מותר לכתוב פה ולמי לא?